Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje Pati! Co do pisania na FB mam podobne zdanie do Was, nie należę do osób które opisują wszystko co robią w ciągu dnia na portalach
Ja jutro mam badania i podobnie jak Wy stresuję się strasznie! Naprawdę im mniej człek wie tym lepiej, postanowiłam już nie czytać o tych chorobach!
Trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny!
W ogóle w tym 12 tyg, strasznie się męczę i śpię dużo, ale to ponoć dlatego, ze łożysko się wykształca i cała energia idzie w to, ale czego się nie zniesie dla maleństwa!xpatiiix3, Palinas89 lubią tę wiadomość
-
Jelita nie łaskoczą
A poważnie, jak dziecko, to uczucie takiego lekkiego pukania albo jakby pękania banieczek
Ja na FB jestem i mam masę zdjęć, ale o ciąży na razie nie piszę. Z Margolą pierwszy raz wrzuciłam post ok 16 tc: it's a girlA potem zdjęcia z brzuszkiem juz po 20 tc. Ale nie sesjowe, tylko gdzieś tam ze spaceru itp. A potem oczywiście Margola po urodzeniu. No ciężko mi się było powstrzymać
a ona była taka brzydka, ale to tak cholernie brzydka, że musiało być głupio moim znajomym, hahahaha
Pati, gratuluję chłopaka!Palinas89, Carolq, xpatiiix3, josephinka84, Negra lubią tę wiadomość
http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
Malina, że się tak wyrażę - kupa nie smyra
Pewnie maluch się wierci
ahhahah Felice rozwaliłaś mnie brzydką Margolą
wg mnie noworodki takie w pierwszej dobie po urodzeniu też są brzydkie, takie male staruszki
ale oczywiście każdy mówi, "ojej jaka śliczna!! " hyhyhyhyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 15:43
Carolq, Marietta lubią tę wiadomość
Aniołek
7.10.2015 6/8 tc
-
nick nieaktualnytak szybciutko Malina super
Gratki
A w ogóle to miałam smieszny sente wpisy że przed badaniem zjadła dwie parówki i bułkę i mała tak skakała
że badanie trwało 1,5 godziny więc
śniło Mi się że byłam na genetycznym i też zjadłam przed 2 parówki i bułkę i maluch tak skakał że nie mogli go w ogóle zmierzyć a Pani doktor kazała mi się kręcić w kółko na fotelu aby się z zgrać z dzieckiemhehe i jak już wkońcu się zgraliśmy to mi robiła usg przez plecy, boki i wogole
no a jak miałam powiedzieć płeć to się obudziłam
luna91, izizizi, FeliceGatto, Palinas89, kkasya, josephinka84, Negra, bereda11, Eliana, Marietta, CassieMK lubią tę wiadomość
-
Pati - gratuluję!
Ja nie zamieszczę żadnych informacji na fb. Jest spore grono, które wstawia zdjęcia z usg. Moja znajoma w 3 miesiącu wstawiła fotkę z mężem i podpisała: "pozdrowienia od naszej trójeczki" a za 2 tygodnie zdjęcie z usg 12w3d - ok super, to już czas w którym jest bezpieczniej, ale ja nadal bym się bała.
Dalsza znajoma miała jeszcze lepszy pomysł: wstawiła zdjęcie testu ciązowego obok usg z samym pęcherzykiem ciążowym
Może wstawię fotkę jak zrobię sobie sesję ciążową - bo taką planuję. A może i nie, zobaczymy.
U mnie wie na prawdę niewielka część rodziny. Chciałabym wykrzyczeć całemu światu, że podziewam się dziecka, ale na razie wolę się wstrzymać.xpatiiix3, Palinas89, josephinka84 lubią tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Madziuśka, ja w każdej ciąży czuje wcześniej. I teraz jestem pewna, że to Glut. Czuję go tak z tydzień, ale nie codziennie. Chwilkę, najczęściej 20 min po jedzeniu. Myślę, że w kolejnych ciążach to możliwe. W pierwszej chyba nie.
Palinas, Małgosia była masakryczna tak jakoś do 11 miesiąca. Człowiek palec z czupryną. Najgorsze było pierwsze 7 miesięcy. Moja mama się nabijała, że ona jest podobna do.... Kalisza.....Palinas89, josephinka84, Marietta lubią tę wiadomość
Carolq wrote:tak szybciutko Malina super
Gratki
A w ogóle to miałam smieszny sente wpisy że przed badaniem zjadła dwie parówki i bułkę i mała tak skakała
że badanie trwało 1,5 godziny więc
śniło Mi się że byłam na genetycznym i też zjadłam przed 2 parówki i bułkę i maluch tak skakał że nie mogli go w ogóle zmierzyć a Pani doktor kazała mi się kręcić w kółko na fotelu aby się z zgrać z dzieckiemhehe i jak już wkońcu się zgraliśmy to mi robiła usg przez plecy, boki i wogole
no a jak miałam powiedzieć płeć to się obudziłam
Buahahahahaha, leżę i wyję, ahahahaPalinas89, Carolq lubią tę wiadomość
Ja też nic nie piszę na fb o ciąży, ale najbliższa rodzina i znajomi wiedzą. W sumie po skończonym 12 tyg zaczęliśmy wszystkim mowić ( kto pyta co u nas )
Odebrałam wyniki Nifty. Potwierdziły dziewczynkę!
Moja lekarka od USG miała dobre oko bo wypatrzyła płeć piękną w 12t i 0 d.
Ale się cieszę
Trzymam kciuki za Wasze USG dziewczyny!
Jeszcze chwila i przejdziemy do tematu połówkowego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 16:10
Madziuśka, Palinas89, Madziaaaaa, FeliceGatto, luna91, izizizi, kkasya, xpatiiix3, josephinka84, Negra, Eliana, monilia84 lubią tę wiadomość
-
Pati gratulacje super kolejny chłopak. Może.ja jutro też się czegoś dowiem
Ja mam jedno własne zdjęcie na fb tyle mi wystarczy, plus mam wszystko zablokowane tylko znajomi widzą, za dużo nasluchalam się opowieści ze niektórzy tylko "polują" na ładne dzieci żeby je np porwać wiec zdjęć synka tez nie daje i o ciąży nie będę na pewno na fb informowaćxpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
No ja FB tez mam tylko dla znajomych. Reszta poblokowana. I raczej mam na nim ludzi, z którymi rzeczywiście się spotykam lub mam kontakt poza fb.
Tiffi, ja chodzę prywatnie i TSH zrobiłam właśnie dzisiaj, na wizytę 3 listopada.http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
tiffi wrote:Dziewczyny, czy ktoras z Was nie miala jeszcze badanego poziomu tsh? Dzis stracilam cierpliwosc do mojej lekarki.. Nfz to chyba pomylka.. Ja nadal nie dostalam zlecenia tego badania..
Na fb jestem i sporo wrzucam, ale na usg nie wpadlam. Pewnie przy okazji jak będę jakas fotkę wrzucać to sie brzuch zalapie
-
JusWik wrote:Dziewczyny a brzuszki wam juz cos widac czy nie?
WidaćAle ja mam zerowe mięśnie. Jak wciągnę na maksa,to jeszcze nie, jak mam luźno, to 5 miesiąc minimum
a tak normalnie, na polwciągnietym juz jest kulka
Wrzucę zdjęcie za jakiś tydzień do pamiętnika, to zobaczycie
JusWik lubi tę wiadomość
http://szogunowmatka.blogspot.com/