Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
FeliceGatto wrote:I znowu blizniaki!!!! Super!
Ale, ale.... nie mamy trojaczków
Madziuśka, Prenatal DHA to tylko DHA. Nie ma tam żadnych witamin, minerałów itp. Tylko kapsułki z olejem
a są jakieś witaminy z DHA?
te co mi polecił moj to jakiś koszmar cenowy i bez DHA -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypregna plus ma największą dawkę witaminy d3 i ma też DHA ale teraz patrzę że mają tylko 20mg nie wiem czy to dużo czy mało ?
podaję skład
Kwas foliowy 400 µg 400 µg [1]
Żelazo 26 mg 26 mg [1]
Witamina D3 2000 IU (50 µg) 2000 IU [1]
Jod 200 µg 200 µg [1]
Olej rybi: min. 60% zawartości kwasów omega-3, w tym 100 mg
EPA 30 mg
DHA 20 mg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 16:45
-
Mój gin też mi powiedział, że magnez to jest suplement a nie lek doraźny. Trzeba pobrać jakiś czas żeby były efekty.
Carolq- to chyba nie jest tak, że po 3 mc nie można kwasu. Po prostu nie jest on już potrzebny, gin mi powiedział, że po 10 tc to już nie ma sensu go brać.Carolq lubi tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
FeliceGatto tak tak kolejne bliźniaki
a mauśka trojaczków też jest ma termin chyba na koniec maja ale widac ze jeszcze tu sie nie ujawnila
ale super !
Carolq, FeliceGatto, xpatiiix3, bereda11 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sylika wrote:FeliceGatto tak tak kolejne bliźniaki
a mauśka trojaczków też jest ma termin chyba na koniec maja ale widac ze jeszcze tu sie nie ujawnila
ale super !
Aaaaaaa! Trojaczkowa mamo, gdzie jesteś?Marietta, Sylika, marzenka06, hiacynta99, bereda11 lubią tę wiadomość
http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
nick nieaktualny
-
Gratuluję wieści z wizyt super o mamusia bliźniaczą witamy
A ja wpierdzieliłam 4 wielkie pyrki nadziewane
Williams a wiesz co on słucha ale chyba tego do siebie nie bierze rozmawiam z Nim ale tak to sam nic o tym nie mówi może zda sobie z tego sprawe jak będzie już mocno się ruszać i zobaczy taki na serio duży bęben ;P a w domu to nie wiem na serio nie mam pomysłów ale na razie nie zamierzam poruszać tematu
Oooo mamo trojaczkow czekamy bo chce listę uzupełnić od razu żeby sto razy numerkow nie pykaćCarolq, Sylika lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Hej dziewczyny!!
Witam nowe mamy, i nasze podwójne mamuśki!! Gratulacje dla wszystkich dziewczyn po badaniach. Fajnie,że mamy już tu same dobre wiadomości.
Ja na prenatalne idę w poniedziałekStres jest spory,ale trzeba być dobrej myśli.
FeliceGatto, Sylika lubią tę wiadomość
Pozdrawiam,
Ola -
OlkaBdg wrote:Hej dziewczyny!!
Witam nowe mamy, i nasze podwójne mamuśki!! Gratulacje dla wszystkich dziewczyn po badaniach. Fajnie,że mamy już tu same dobre wiadomości.
Ja na prenatalne idę w poniedziałekStres jest spory,ale trzeba być dobrej myśli.
Olka u kogo robisz prenatalne? -
nick nieaktualny
-
Aniu_leczka wrote:Ja biorę Prenalen MULTIVIT +DHA
32,95 na miesiąc tak więc tragedii nie ma
MAMADHA mam wlasnie 60 szt w promocji za 43 w DOZ kupilam,
poza tym Centrum Mterna ma rowniez dobry sklad.
Foliowy powiedzial ze moge odstawic bo juz swoje zadanie spelnil, ale mam go w kompeksie witamin wiec tak czy tak mysle ze nei powinien zaszkodzic przeciez, poza tym w razie nadmiaru organizm sam go w moczu usunie ...
Moj DR powiedzial ze ogolnie te witaminy dla matek sa najlepsze jesli maja w skladzie max do 4 glownych skladnikow czyli np dha,kwas,d3 i jod, reszta sie nie wchlania po prostu, wiec powiedzial zeby sie nie stresowac tymi witaminami, ale wiadomo przemysl farmaceutyczny na wrazliwosci przyszlych mamusiek na tym punkcie kabzy troche nabijeFeliceGatto lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, mogę się do Was przyłączyć?
Koleżanka z innego forum powiedziała, że Was tu więcej i faktycznie szok tyle stron już napisałyście
Mam termin na 05.05.2016r. To moja druga ciąża. Mam 5-letnią córeczkę.
Będzie mi miło z Wami pisać.
Wczoraj byłam na usg prenatalnym. Dzidziuś sobie spał i nic nie pokazał, jak Pan doktor powiedział, że nic mu nie syterczy ... ale jeśli chodzi o płeć to powie w 20-ty, tygodniu. No ciekawe, wydaje mi się, że ze względu na sporą różnicę wieku to dwie dziewczyny by się lepiej dogadały. Z drugiej strony chłopca też fajnie by było mieć, zawsze coś nowego. A czy któraś ma dzieci w wieku 5 lat bądź starsze? jakiej płci?
Pozdrawiam.xpatiiix3, hiacynta99, Dariaaa88, bereda11, luna91 lubią tę wiadomość
-
marzenka06 wrote:Cześć dziewczyny, mogę się do Was przyłączyć?
Koleżanka z innego forum powiedziała, że Was tu więcej i faktycznie szok tyle stron już napisałyście
Mam termin na 05.05.2016r. To moja druga ciąża. Mam 5-letnią córeczkę.
Będzie mi miło z Wami pisać.
Wczoraj byłam na usg prenatalnym. Dzidziuś sobie spał i nic nie pokazał, jak Pan doktor powiedział, że nic mu nie syterczy ... ale jeśli chodzi o płeć to powie w 20-ty, tygodniu. No ciekawe, wydaje mi się, że ze względu na sporą różnicę wieku to dwie dziewczyny by się lepiej dogadały. Z drugiej strony chłopca też fajnie by było mieć, zawsze coś nowego. A czy któraś ma dzieci w wieku 5 lat bądź starsze? jakiej płci?
Pozdrawiam.a wiesz ja mam brata 5 lat starszego i dogaduje się z nim najlepiej z całego rodzeństwa
-
Agnieszka0812 wrote:Hej dziewczyny! Strasznie dużo piszecie, nie jestem w stanie Was nadrobić, często zaglądam, podczytuje, nie zawsze mam czas coś naskrobać. Teraz mam dość ciężki okres, mąż w środę mam mieć usuwanego nabłoniaka, nowotwór niezłośliwy. Dodatkowo stwierdzono u niego bezdechy nocne ciężkiego stopnia, musi spać w masce ułatwiającej oddychanie, najtańsze od 2,5 tyś, piszemy prośbę do NFZu o częściowa refundację...
Zaglądam i jestem z Wami myślami, jednak sama nie potrafię ostatnio się z niczego cieszyć i tylko bym Wam smęciła.
Miłego dnia Kochane ciężarówkiAgnieszka0812 lubi tę wiadomość