X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Cześć dziewczyny, mogę się do Was przyłączyć?
    Koleżanka z innego forum powiedziała, że Was tu więcej i faktycznie szok tyle stron już napisałyście :-)
    Mam termin na 05.05.2016r. To moja druga ciąża. Mam 5-letnią córeczkę.
    Będzie mi miło z Wami pisać.
    Wczoraj byłam na usg prenatalnym. Dzidziuś sobie spał i nic nie pokazał, jak Pan doktor powiedział, że nic mu nie syterczy ... ale jeśli chodzi o płeć to powie w 20-ty, tygodniu. No ciekawe, wydaje mi się, że ze względu na sporą różnicę wieku to dwie dziewczyny by się lepiej dogadały. Z drugiej strony chłopca też fajnie by było mieć, zawsze coś nowego. A czy któraś ma dzieci w wieku 5 lat bądź starsze? jakiej płci?
    Pozdrawiam.

Hej, hej :)

Ja mam 15-latka, prawie półtoraroczną córeczkę i teraz też pewnie będzie dziewczynka. Sama mam siostrę 11 lat starszą, ale my akurat nie dogadujemy się wcale. Tu nie ma znaczenia różnica wieku, tylko chyba charaktery. Znam dziewczyny, które mają różnice wieku 1,5-2 lata miedzy sobą a rodzeństwem i jedne się dogaduje super, inne wręcz nienawidzą. Dlatego każda różnica wieku jest i dobra i niedobra ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 18:23

hiacynta99 lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Koleżanka z innego forum powiedziała, że Was tu więcej i faktycznie szok tyle stron już napisałyście :-)
    Wczoraj byłam na usg prenatalnym. Dzidziuś sobie spał i nic nie pokazał, jak Pan doktor powiedział, że nic mu nie syterczy ... ale jeśli chodzi o płeć to powie w 20-ty, tygodniu. No ciekawe, wydaje mi się, że ze względu na sporą różnicę wieku to dwie dziewczyny by się lepiej dogadały. Z drugiej strony chłopca też fajnie by było mieć, zawsze coś nowego. A czy któraś ma dzieci w wieku 5 lat bądź starsze? jakiej płci?
    Pozdrawiam.

My tu mamusie przyjmujemy z otwartymi ramionami :-)
    Ja mam córę, w grudniu skończy 6 lat, pierwszoklasistka pełną gębą.Bardzo się cieszy,że będzie dzidziuś:-)

relg3e5e9ky1omot.png
  • Gosiax89x Koleżanka

Wysłany: 30 października 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:
    FeliceGatto tak tak kolejne bliźniaki :) a mauśka trojaczków też jest ma termin chyba na koniec maja ale widac ze jeszcze tu sie nie ujawnila ;) ale super !

Gratuluję bliźniaków :)

i czekamy na ujawnienie się mamusi z potrójnym szczęściem

7v8rflw1wbzcabv9.png

relgsg18yhx6fzl8.png
    relgsg18bkz54ngg.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Pozdrawiam.
    Ja mam syna 6 i 5 letniego :) pozdrawiam.

hiacynta99 lubi tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • OlkaBdg Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka,genetyczne robie u prof.Dubiela w Miejskim w Bydgoszczy :)

f2w3rjjglqgxjlog.png
    Pozdrawiam,
    Ola
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Pozdrawiam.
    Ja mam dwóch synów 7 i 5 lat, więc różnica będzie 8 i 6 :-D

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dopadły mnie straszne wzdęcia!!! Największą zmorą mojej ciazy sa jelita ( zaparcia, biegunki i wzdęcia) nie miałam ani jednego dnia spokoju :-(

Czy to w 2 trymestrze przejdzie?

bella6 lubi tę wiadomość

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Dziewczyny dopadły mnie straszne wzdęcia!!! Największą zmorą mojej ciazy sa jelita ( zaparcia, biegunki i wzdęcia) nie miałam ani jednego dnia spokoju :-(

ja miałam okropne wzdęcia pomógł mi tylko espumisan próbowałaś?

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlkaBdg wrote:
    Madziuśka,genetyczne robie u prof.Dubiela w Miejskim w Bydgoszczy :)

ufm ja tez tam chciałam, ale polecili mi Ikar na Fromborskeij

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Ja mam dwóch synów 7 i 5 lat, więc różnica będzie 8 i 6 :-D

moje dzieci tez rocznik 2008 i 2010 - z tym ,że ja mam parkę :)

FeliceGatto, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a czy którąś z was męczy zgaga i pieczenie w żołądku? czy tylko mnie:((

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:

pisałam juz że mi pomógł Duphalac (Lactulozum)
    spróbuj

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    ja miałam okropne wzdęcia pomógł mi tylko espumisan próbowałaś?

Właśnie wzięłam, bo mama mi kupiła ;-)

Ja jak nie. Mam mdłości to mam zgagę i tak na przemian . Pije wode i unikam ostrych potraw,

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta fajny brzusio juz tam cos minimalnie widać :-) u mnie macica nadal w dole ..

• OlkaBdg Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuska,a kiedy idziesz na genetyczne?
    U Dubiela robie na nfz,ale zastanawiam sie czy nie zrobic prywatnie u Skórczewskiego. Podobno ma swietny sprzet :)

f2w3rjjglqgxjlog.png
    Pozdrawiam,
    Ola
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    a ten kto cie szczepił na grypę -wiedział,że jesteś w ciązy ... ?/
    alice tu w UK to chyba wszystkie ciezarne zachecaja do szczepionek na grype , Madziaaa tobie tez proponowali ?Bo mi tak , ale ja chyba nie wezme bo po 1 rzadko choruje a po 2 tez slyszalam ze po szczepiace choroby lapia ...

FeliceGatto lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martis wrote:
    Ależ jesteście dziewczyny rozmowne :D ciężko za Wami nadążyć.. tyle miałam do nadrabiania od wczoraj, że hoho :P
    Ja mam jutro prenatalne, podejście drugie (za pierwszym razem był to początek 11 tyg i dzidzia była za mała) i mam nadzieję, że ujrzę małą kobietkę ;)
    Stres jest, czy wszystko jest w porządku, ogólnie do tej pory wszystkie badania były oceniane pozytywnie.

Czy któraś z Was bierze witaminki mama dha?
    powodzenia martis jutro na badaniach niech bedzie dziewczynka jak sobie zyczysz :-)...ja biore z dha witaminy

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    alice tu w UK to chyba wszystkie ciezarne zachecaja do szczepionek na grype , Madziaaa tobie tez proponowali ?Bo mi tak , ale ja chyba nie wezme bo po 1 rzadko choruje a po 2 tez slyszalam ze po szczepiace choroby lapia ...

Tak tak nawet jest to w karcie ciąży ja na grypę nie chce ale na ksztusiec się zgodziłam. Pisałam wcześniej ze w UK jest duże ryzyko zachorowania dziecka po porodzie na ta chorobę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 19:34

w7eM.png
    ozEK.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że nie tylko ja z Bydgoszczy :) na 4D zamierzam pójść do Wasilewskiego na Osową Górę a prowadzi moja ciążę dr Domaracki :) pracuje w mswia i bizielu ;)

Genetyczne robiłam w poradni prenatalnej w bizielu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 19:45

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Tak tak nawet jest to w karcie ciąży ja na grypę nie chce ale na ksztusiec się zgodziłam. Pisałam wcześniej ze w UK jest duże ryzyko zachorowania dziecka po porodzie na ta chorobę.
    wlasnie doczytalam , ja poczytyje was dopiero teraz gdy jestem sama i odpoczywam...czyli mowisz ze na ksztusiec tak, nie pamietam czy o to pytala ?

Madziaaaaa lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
‹‹ 525 526 527 528 529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ