X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Jak ja się nie mogę doczekać tych kopniaków... ;) ciąża to czas, kiedy się ciągle czeka! A to na usg, a to na brzuch, a to na brak mdłości, a to na genetyczne, a to na płeć, a to na kopniaki... jeny :P

A ostatecznie na dziecko :-D

milka_89, xpatiiix3, bereda11, FeliceGatto, CassieMK, Sylika lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to to wstydliwe próbowałam nagrać i wiecie co no 2 podejścia kopie jak kołdra zakryte a jak odkrywam to przestaje ;P chyba ciepłolubne to moje dziecię będzie ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    A ostatecznie na dziecko :-D

Ale jak to? Nie będzie szczeniaczka? :P

CassieMK, Madziaaaaa, xpatiiix3, bereda11, kkasya, Kłosia lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nigdy nie wiadomo, jaką niespodziankę zgotuje los! haha :P ok...idę spać, dobranoc :*

FeliceGatto lubi tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dziś słaby wieczór mam, poczytałam Was i jestem na bieżąco, ale zaczęły mnie męczyć takie mdłości na wieczór :( byłam na zakupach i ledwo wróciłam. Idę spać trzymajcie się i do jutra :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 22:59

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka to życzę Ci spokojnej nocki abyś jutro wstała wypoczęta i w super humorki ;)

I każdej z osobna tez :*

Do jutra buziaki kochane :)

szarywrobel lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    dziewczyny tak poczytałam o tych waszych malenstwach i stwierdzilam ze moje jakies małe jest - 12tc - a ono ma 48mm ... maleńko nie?
    Moja Córcia w 12 tyg miała 52mm więc różnica chyba nie taka znowu straszna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 23:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:
    Witam dziewczynki.Ja wczoraj przespałam pół dnia nic w domu nie zrobiłam.Dziś w nocy złapała mnie taka biegunka z bólami brzucha, zimnymi potami,już myślałam że zejdę z tego świata.Spacer do kibelka od 24 do 4 ledwo żywa jestem.W nocy wzięłam nospę i piłam wodę.Trochę lepiej ale nie wiem czy się nie powtórzy.Czy miałyście takie przygody?Boję się że może to dzidzi zaszkodzić.Lekarz dopiero jutro.

Mnie w dzień ostatnio złapało, po dłuższym czasie zatwardzenia. Myślałam, że zejdę na kibelku i strasznie się bałam, że zaszkodzę ciąży. U mnie to pewnie po kiwi+duży głęboki talerz kapusty kiszonej. Jakoś tak chyba wcześniej wypiłam szklankę mleka :P

Jeśli chodzi o to czy druga ciąża różni się mocno od pierwszej to u mnie od urodzenia Matyldy minęło 11lat i mimo, że obie ciąże zagrożone, obie z plamieniami i innymi przygodami to teraz to znacznie gorzej znoszę. Myślę, że jednak wiek nie jest tu bez znaczenia.

Czy Was dziewczyny też tak kuje, uciska, jakby rozpycha wysoko, zaraz pod żebrami? Nospa na to kompletnie nie pomaga. Ciężko to znoszę a mam ten dyskomfort od początku ciąży, choć jakiś czas mi odpuściło a teraz znów wróciło. Czasami to nie ma szans usiedzieć.
    I jeszcze mam pytanie jak odczuwacie problemy z pęcherzem. Ja mam często ochotę na siku ale wcale nie za wiele tego leci.

maimama lubi tę wiadomość

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wiekiem się zgodzę. Ja zaszłam w ciążę z Pierworodnym w wieku 16 lat. Rzygałam jak kot przez 2 miesiące i to tylko tyle. Resztę ciąży przechodziłam do samego końca w zasadzie bez dolegliwości (poza bólem krzyża pod koniec ciąży). W tym czasie chodziłam normalnie do szkoły, potem spotykałam się ze znajomymi, żyłam zupełnie normalnie. Poród był ciężki, ale zaraz wróciłam znów do szkoły i generalnie się kręciło. A z Małgosią, prawie 14 lat później masakra. Rzyganie plus osłabienie, plus zimne poty plus łożysko przodujace i cc w 34 tc z powodu krwawień. Teraz, trochę ponad rok po Małgosi tez jest średnio. Chociaż w sumie lepiej niż z Małgosią. Krócej trzymały mnie mdłości ;)

Wróbelku, zapytaj lekarza o ból pod żebrami. To dziwne tak wcześnie. Może to nerwoból? A z sikaniem to normalne teraz. Macica uciska na pęcherz, stad małe, ale częste wizyty w kibelku :) Potem macica wyskoczy do przodu i uwolni pęcherz, aż do 3 trymestru, kiedy zmasakruje Ci go Twój ufoludek :) A czasem, jak Cię kopnie, to się posikasz w kolejce do kasy w markecie :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 23:30

Sylika, szarywrobel lubią tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Z wiekiem się zgodzę. Ja zaszłam w ciążę z Pierworodnym w wieku 16 lat. Rzygałam jak kot przez 2 miesiące i to tylko tyle. Resztę ciąży przechodziłam do samego końca w zasadzie bez dolegliwości (poza bólem krzyża pod koniec ciąży). W tym czasie chodziłam normalnie do szkoły, potem spotykałam się ze znajomymi, żyłam zupełnie normalnie. Poród był ciężki, ale zaraz wróciłam znów do szkoły i generalnie się kręciło. A z Małgosią, prawie 14 lat później masakra. Rzyganie plus osłabienie, plus zimne poty plus łożysko przodujace i cc w 34 tc z powodu krwawień. Teraz, trochę ponad rok po Małgosi tez jest średnio. Chociaż w sumie lepiej niż z Małgosią. Krócej trzymały mnie mdłości ;)

Wróbelku, zapytaj lekarza o ból pod żebrami. To dziwne tak wcześnie. Może to nerwoból? A z sikaniem to normalne teraz. Macica uciska na pęcherz, stad małe, ale częste wizyty w kibelku :) Potem macica wyskoczy do przodu i uwolni pęcherz, aż do 3 trymestru, kiedy zmasakruje Ci go Twój ufoludek :) A czasem, jak Cię kopnie, to się posikasz w kolejce do kasy w markecie :p
    no a ja sie nie zgodze ze czym starsza kobieta tym gorzej przechodzi , mam co prawda tylko swoj przyklad na mysli i nie mam porownania bo to moja pierwsza ciaza ale mam 37 lat i zero jakichkolwiek dolegliwosci z ciaza , czasami sama sie zastanawiam czy jestem w ciazy ale brzuszek rosnie ;-) mysle ze to duzo zalezy od organizmu czy slaby , czy szybko lapie przeziebienia lub inne wirusy ...

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    no a ja sie nie zgodze ze czym starsza kobieta tym gorzej przechodzi , mam co prawda tylko swoj przyklad na mysli i nie mam porownania bo to moja pierwsza ciaza ale mam 37 lat i zero jakichkolwiek dolegliwosci z ciaza , czasami sama sie zastanawiam czy jestem w ciazy ale brzuszek rosnie ;-) mysle ze to duzo zalezy od organizmu czy slaby , czy szybko lapie przeziebienia lub inne wirusy ...

Bereda, nic, tylko dzieci rodzic :) Ja do ciąży stworzona nie jestem :P

Ale czekaj! A może, jakbyś była z 10 lat młodsza, to startowałabyś w maratonach, tak byś się super czuła? A teraz już nie, bo jesteś starsza? Hehehe, wiem, głupia teoria, ale jakoś tak sobie Ciebie wyobraziłam biegnącą z brzuszkiem, zdobywającą pierwsze miejsce :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 23:38

bereda11 lubi tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duzo niestety ich nie urodze ;-) za pózno sie zabralam za to ;-)

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:

Jak walniesz rok po roku, to minimum trójka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 23:41

bereda11 lubi tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Bereda, nic, tylko dzieci rodzic :) Ja do ciąży stworzona nie jestem :P

Ale czekaj! A może, jakbyś była z 10 lat młodsza, to startowałabyś w maratonach, tak byś się super czuła? A teraz już nie, bo jesteś starsza? Hehehe, wiem, głupia teoria, ale jakoś tak sobie Ciebie wyobraziłam biegnącą z brzuszkiem, zdobywającą pierwsze miejsce :D
    ha ha ha tez juz siebie sobie wyobrazilam ha ha biegnącą z usmiechem na twarzy..no ja juz nie ale mam kogos kto moze stratowac za mnie ;-)

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Jak walniesz rok po roku, to minimum trójka :D
    taki jest plan ,zobaczymy :-)

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    Mi w styczniu stuknie 37 lat ;) i ta ciąża też jest moją pierwszą ;)
    Ja mam objawy typowo ciążowe niezależne od wieku. Ogólnie II trymestr jest dla mnie nieco łaskawszy z i tak nie było źle ;)
    Swoją drogą zawsze chciałam biegać w maratonach, niekoniecznie w ciąży ;) i myślę, że jeszcze wszystko przede mną.
    Mamy tyle lat na ile się czujemy! :)

bereda11, FeliceGatto, Sylika lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ... jak nie tak dawno zasypiałam o 20ej tak teraz spać nie mogę ;)

• kw Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och ja też mam ze spaniem problemy leżę i leżę i nic dziś spałam może ze 2 h z przerwami na siku bo chodzę.co jakies 40 minut ;)Za to w dzień jakbym się położyła to od razu bym usunęła ehhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 05:53

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 16:59

xpatiiix3, FeliceGatto, bereda11 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej w 17 tygodniu mamy już 40% ciąży za sobą ;) Potem fotkę wrzucę na razie lecimy się ogarniać i do przedszkola z Marcelkiem ;)

Hiacynta hop hop jak samopoczucie.? Lepiej troszkę.? ;)

Miłego dnia i kciuki za wizytujących ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 551 552 553 554 555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ