Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Madziuśka wrote:hej
to moja pierwsza ciążą i pewnie ostatnia. i tez dochodzę do wniosku że nie jestem stworzona do bycia w ciąży... hmmm...
Podpisuję sie pod tym "ręcami i nogami"05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!!
11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm -
szarywrobel wrote:Mnie w dzień ostatnio złapało, po dłuższym czasie zatwardzenia. Myślałam, że zejdę na kibelku i strasznie się bałam, że zaszkodzę ciąży. U mnie to pewnie po kiwi+duży głęboki talerz kapusty kiszonej. Jakoś tak chyba wcześniej wypiłam szklankę mleka
Jeśli chodzi o to czy druga ciąża różni się mocno od pierwszej to u mnie od urodzenia Matyldy minęło 11lat i mimo, że obie ciąże zagrożone, obie z plamieniami i innymi przygodami to teraz to znacznie gorzej znoszę. Myślę, że jednak wiek nie jest tu bez znaczenia.
Czy Was dziewczyny też tak kuje, uciska, jakby rozpycha wysoko, zaraz pod żebrami? Nospa na to kompletnie nie pomaga. Ciężko to znoszę a mam ten dyskomfort od początku ciąży, choć jakiś czas mi odpuściło a teraz znów wróciło. Czasami to nie ma szans usiedzieć.
I jeszcze mam pytanie jak odczuwacie problemy z pęcherzem. Ja mam często ochotę na siku ale wcale nie za wiele tego leci.
z tym pęcherzem to ja dość często miałam problemy przed ciążą jeszcze a w tej ciąży też tak mam że mało poleci ale lekarz mi mówił że to nie koniecznie może być wina infekcji ale tego że dziecko a u mnie dzieci leżą i uciskają pęcherz więc nie zostaje on do końca opróżniony ale jak pojawia się ból przy oddawaniu moczu choćby minimalny to trzeba się zgłosić do lekarza ponieważ jakiekolwiek zapalenie może namieszać , w moim przypadku tak było . Ale jeśli to tylko lekkie zatrzymanie nie ma czym się niepokoić .szarywrobel, szarywrobel lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
xpatiiix3 wrote:No właśnie wieczorem babci powiedziałam i bez lipy
powiedziała ze nie domyśliłaby się bo na codzień mnie widzi I nawet uwagi nie zwróciła a faktycznie brzucha już mam sporego
i jaka ogólnie reakcja babci? -
nick nieaktualny
-
Czy myśleliśmy o ślubie itd czy Kamil z jakąś inicjatywa wyszedł mówiłam że jak coś ustalimy już to pierwsza się dowie
no cóż pogratulowała ale trochę za głowę się złapała ze ciężko mi będzie ale trzyma kciuki i wie ze dam rade
Madziuśka, anka418, Kłosia, bereda11, kkasya lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
to dobra reakcja w sumie.
może już było to pytanie, ale i tak zadam: farby do włosów. muszę w końcu zobaczyć się z fryzjerką. myślicie że można normalnymi farbami czy faktycznie trzeba takie bez amoniaku? a że się nie znam kompletnie: czy bez amoniaku są normalnie u fryzjerów? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny