X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:54

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja ;) dzis muszę pracować w biurze wiec trzeba sie zebrać :P w sumnie to sie cieszę dzien szybciej zleci inprzynajmniej nie będę liczyć godzin do jutrzejszej wizyty :)
    Dla wszystkich dzis wizytujących powodzenia i trzymamy kciuki :)

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej u nas tez noc nie ciekawa kiełki małemu wychodzą i cala noc się wiercił. czuje sie jak zombiak:P

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

to moja pierwsza ciążą i pewnie ostatnia. i tez dochodzę do wniosku że nie jestem stworzona do bycia w ciąży... hmmm...

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    hej

to moja pierwsza ciążą i pewnie ostatnia. i tez dochodzę do wniosku że nie jestem stworzona do bycia w ciąży... hmmm...

Podpisuję sie pod tym "ręcami i nogami" ;)

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabuszka u Nas tez kły idą jeden na górze już się przebił szpila taka :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę bardzo moja półko-piłka :P

o9fy48.jpg

La-mia, Carolq, Madziuśka, Alicce, Sylika, Kłosia, izizizi, monilia84, FeliceGatto, Madziaaaaa, kkasya, Palinas89, luna91, baśka86, bereda11 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szarywrobel wrote:
    Mnie w dzień ostatnio złapało, po dłuższym czasie zatwardzenia. Myślałam, że zejdę na kibelku i strasznie się bałam, że zaszkodzę ciąży. U mnie to pewnie po kiwi+duży głęboki talerz kapusty kiszonej. Jakoś tak chyba wcześniej wypiłam szklankę mleka :P

Jeśli chodzi o to czy druga ciąża różni się mocno od pierwszej to u mnie od urodzenia Matyldy minęło 11lat i mimo, że obie ciąże zagrożone, obie z plamieniami i innymi przygodami to teraz to znacznie gorzej znoszę. Myślę, że jednak wiek nie jest tu bez znaczenia.

Czy Was dziewczyny też tak kuje, uciska, jakby rozpycha wysoko, zaraz pod żebrami? Nospa na to kompletnie nie pomaga. Ciężko to znoszę a mam ten dyskomfort od początku ciąży, choć jakiś czas mi odpuściło a teraz znów wróciło. Czasami to nie ma szans usiedzieć.
    I jeszcze mam pytanie jak odczuwacie problemy z pęcherzem. Ja mam często ochotę na siku ale wcale nie za wiele tego leci.

z tym pęcherzem to ja dość często miałam problemy przed ciążą jeszcze a w tej ciąży też tak mam że mało poleci ale lekarz mi mówił że to nie koniecznie może być wina infekcji ale tego że dziecko a u mnie dzieci leżą i uciskają pęcherz więc nie zostaje on do końca opróżniony ale jak pojawia się ból przy oddawaniu moczu choćby minimalny to trzeba się zgłosić do lekarza ponieważ jakiekolwiek zapalenie może namieszać , w moim przypadku tak było . Ale jeśli to tylko lekkie zatrzymanie nie ma czym się niepokoić .

szarywrobel, szarywrobel lubią tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patii !!! Jak dla mnie Twój brzuch to nr 1 na tym wątku ;)
    Całkiem spory talerzyk sie zmieści na tej półce ;)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati jaki śmieszny no poprostu puleczka na miskę :) nadzwyczajny :)

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati! wow! nie wiem jak twoja rodzina może się nie skapnąć.
    ja pewnie taki w 7 miesiącu będę mieć

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mówię hahahha półka z Marcelem tez taki mi rósł ale niuniek od wczoraj w poprzek jest pewnie temu :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wieczorem babci powiedziałam i bez lipy ;) powiedziała ze nie domyśliłaby się bo na codzień mnie widzi I nawet uwagi nie zwróciła a faktycznie brzucha już mam sporego :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucajcie brzuszki majóweczki :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    No właśnie wieczorem babci powiedziałam i bez lipy ;) powiedziała ze nie domyśliłaby się bo na codzień mnie widzi I nawet uwagi nie zwróciła a faktycznie brzucha już mam sporego :P

i jaka ogólnie reakcja babci?

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas brzucha raczej brak, objawów tez nie ma od samego początku :) tak więc mogę w ciąży chodzić cały czas :) tylko ciekawe jak to dziecko wyjdzie :p

bereda11 lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy myśleliśmy o ślubie itd czy Kamil z jakąś inicjatywa wyszedł mówiłam że jak coś ustalimy już to pierwsza się dowie ;) no cóż pogratulowała ale trochę za głowę się złapała ze ciężko mi będzie ale trzyma kciuki i wie ze dam rade ;)

Madziuśka, anka418, Kłosia, bereda11, kkasya lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dobra reakcja w sumie.

może już było to pytanie, ale i tak zadam: farby do włosów. muszę w końcu zobaczyć się z fryzjerką. myślicie że można normalnymi farbami czy faktycznie trzeba takie bez amoniaku? a że się nie znam kompletnie: czy bez amoniaku są normalnie u fryzjerów?

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba już każdy fryzjer ma takie bez amoniaku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati a jakbyś miała nie dać rady , jasne że dasz radę :) Ty to jesteś super Mamą z super mocą :) nie wiem skąd Tobie tyle siły ale zazdroszczę :P i mam nadzieje że ta moc przychodzi z macierzyństwem :)

‹‹ 552 553 554 555 556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ