X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati -zobacz ty masz talie i tylko brzuszek - a u mnie do cycków balon - czemu tak ? hmmm
    no i dziewczyny dzis spac nie moglam - ten wymiar 48mm nie odpowiada 12tc - a komputer u tego gina wyliczyl równe 12tc i termin na 17ego ... kurcze jak patrze na usg z corka to miala w 11w 1 47mm ... martwi mnie ta wielkosc dziecka - z tego co patrze u was to moje jest najmniejsze ... hmmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 09:22

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz się dowiedzieć w salonie jak farbujesz odrost albo całe włosy to lepiej bez amoniaku jak jakieś pasemka balejaż czy coś to bez lipy zwykła mozesz ;) powiem Ci ze z reguły mają zwykłe trzeba popytać ale w lepszych salonach powinni mieć bez amoniaku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 09:20

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    Pati -zobacz ty masz talie i tylko brzuszek - a u mnie do cycków balon - czemu tak ? hmmm
    no i dziewczyny dzis spac nie moglam - ten wymiar 48mm nie odpowiada 12tc - a komputer u tego gina wyliczyl równe 12tc i termin na 17ego ... kurcze jak patrze na usg z corka to miala w 11w2 47mm ... martwi mnie ta wielkosc dziecka - z tego co patrze u was to moje jest najmniejsze ... hmmm
    Alicce u mnie 11w4d było 49 mm :-) nie ma powodu do zmartwień :-)

p19u0tc70smx8ddn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq bo dzieci dają supermoce :D hehe

Alicce wymiarami się nie przejmuj na tym etapie każde dziecko różnie swoim tempem jedno 1mm na dobę drugie 3mm na dobę ;) także tym się nie martw potem się wyrówna ;) a co do brzucha górna partia brzucha lepiej wycwiczona niż dolna pewnie później puści ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 09:23

Carolq lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Musisz się dowiedzieć w salonie jak farbujesz odrost albo całe włosy to lepiej bez amoniaku jak jakieś pasemka balejaż czy coś to bez lipy zwykła mozesz ;) powiem Ci ze z reguły mają zwykłe trzeba popytać ale w lepszych salonach powinni mieć bez amoniaku ;)

ok zadzwonię i zapytam :)

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati no piękny masz ten brzuszek :-) ja nie mam nic chyba że zjem za dużo ;-) więc nie mam czym się chwalić jeszcze ;-) ale u mnie to rodzinne ani mama ani siostra nie miały dużych brzuchow. Chociaż może mi jeszcze wyskoczyć ;-)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

p19u0tc70smx8ddn.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć mamusie.
    Pati ja na Twój brzuszek też nie mogę się napatrzeć!!!
    Śniło mi się dziś że pod sercem noszę dziewczynkę :-) więc pewnie będzie na odwrót i to chłopiec hehehe
    miłego dzionka i udanych wizyt!!!

xpatiiix3, luna91 lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• monaa Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruszam na zakupy do superpharm jest rabat 50% na kosmetyki do makijażu oczu :-) taki relaks dzisiaj ;-)

p19u0tc70smx8ddn.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez muszę zobaczyć się z fryzjerem, już dobre 3 miesiące nie farbowalam włosów, mam mega odrosty, a w dodatku bardzo dużo niestety siwych włosów

• monaa Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    cześć mamusie.
    Pati ja na Twój brzuszek też nie mogę się napatrzeć!!!
    Śniło mi się dziś że pod sercem noszę dziewczynkę :-) więc pewnie będzie na odwrót i to chłopiec hehehe
    miłego dzionka i udanych wizyt!!!
    Też miałam taki sen i dokładnie to samo pomyślałam.Ale za tydzień śniło mi się że mam usg i jest chłopak ;-) więc już nie wiem jak to interpretować :-D

p19u0tc70smx8ddn.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znów mi posta ucielo,ehh. Moja gin pozwoliła farbowac po 14 tc i dobrą farbą z jak najmniejszą ilością amoniaku itp, bez tych substancji farb nie ma.

• Sylika Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chodzi o farby to ja sama sobie maluje w sumie tylko odrosty i teraz jest mało farb z amoniakiem teraz są z tymi olejami różnymi itp. i nie są takie śmierdzące więc u fryzjera tym bardziej powinien być wybór ;)

xpatixiiix3 ale masz śmiesznego brzucha ja w każdej ciąży miałam taką półeczkę że żołądek mogłam dłonią przytrzymać i teraz chyba też tak będzie bo ja już odczuwam ból w pachwinach masz podobne dolegliwości pachwinowe ?

FeliceGatto bym Cię ucałowała kochana ! poleciłaś ten żel i powiem Ci że dziś jest ogromna ulga pęknięcie się zasklepiło i pieczenie ustało aaa i to swędzenie wyraźnie zmalało dziękuje Ci za polecenie tego cudownego środka miałam wiele specyfików od maśći zewnętrznych po czopki globulki pięniące cholerstwo po tabletki dopochwowe i kremy w strzykawach i dupa ulga dopiero po kilku dniach a tu już po jednej dobie jeszcze raz dziękuję :) :) :)

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama wrote:
    I znów mi posta ucielo,ehh. Moja gin pozwoliła farbowac po 14 tc i dobrą farbą z jak najmniejszą ilością amoniaku itp, bez tych substancji farb nie ma.

czyli za tydzień już możemy :) ja też 3 miechy i tez mega odrosty z pojedynczymi siwymi :)

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • maimama Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati super brzusio☺ Na moim zaczęły się pojawiać piękne rozstępy po poprzedniej ciąży, już zamówiłam krem na allegro,ale nie wiem czy coś pomoże. W 7 miesiącu wszyscy myśleli ze na dniach będę rodzić, taki miałam mega balon,mam jednak nadzieję, że teraz nie będzie aż tak wielki

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry z rana :)

Ja dzisiaj leniuchuje w domu bo Klaudia nie miała z kim zostać bo rodzicą pilny wyjazd wyskoczył, a z tego powodu wcale nie jest mi przykro, fajnie być w domku :)

Pati twój brzuszeczek to bomba, prześliczny jest.

Ja pokaże mój z dzisiaj :)

445cb96924d40901med.jpg

Wyglądam już jak olbrzym a gdzie tu do porodu ehhehe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 09:42

Madziuśka, Sylika, xpatiiix3, Carolq, Madziaaaaa, s1985, luna91, bereda11, CassieMK, Marietta lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika identyko u mnie w pachwinach i dół brzucha ciągnie mocno

Malmama u mnie też mocno rozstępy widać jak teraz się rozciąga skóra na brzuchu... no ale co zrobić mam to gdzieś i tak nie znikną już trzeba z tym żyć ;)

Sylika lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 też masz śliczny brzusio taki okrąglusi fajny :)
    no właśnie Pati mamy ten sam problem bo więcej miejsca u góry a u dołu harce moje poprzednie bliźniaki miały ułożenie poprzeczne dzięcię lężące u dołu miało położenie miednicowe i brzuch robił się szeroki a nisko był i chyba było mi wygodniej a teraz położenie równoległe tak jak książka pisze :( boje się naturalnego porodu a to ułożenie do niego wskazuje ....
    a ja rozstępów nie mam może dlatego że mały brzuch miałam jedyny jaki rozstęp mi powstał to na lewym boku dwucentymetrowa krecha jak bym dostała albo jak by żyła sina przebiła przez skóre za to po porodzie uda pod pośladkami i uda w dół od pachwin błyszczą się od ilości cieniutkich pęknięć pani doktor powiedziała że to popękało od szybkiej akcji porodowej za pierwszym synem bo od odejścia wód w domu i szybkim prysznicu z drogą do szpitala oddalonego o 22km i dotarciu na porodówkę zaczęłam rodzić dojechałam do szpitala z 4cm rozwarciem w sumie bez bólu taki strach mnie opanował a później to już w męczarniach do 4h było po wszystkim :) i mam efekty na udach :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 09:57

monilia84 lubi tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilia ale ekstra brzuchol jakbyś Ty tam trojaczki miała chudziuteńka tylko sam bębenek sterczy ;)

Carolq, monilia84 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alice spoko u mnie z brzuchem to samo od cycków brzuszek :) ja mam troszeczkę spożywczego wiec po prostu teraz go nie chowam i sie chwale :) i możliwe ze mam największy z Was wszystkich :P i co sie takimi małymi chwalicie :P hihihi

Sylika, Alicce, luna91, bereda11 lubią tę wiadomość

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha, Sylika, proszę Cię bardzo :) Swego czasu przez wiele lat walczyłam z nawracającymi infekcjami. Doszło do tego, że unikałam seksu (bo po każdym oczywiście nawrót) i płakać mi się chciało. Nic nie pomagało na dłuższą metę, aż trafiłam na ten żel. Próbkę dała mi gin, bo on chyba wtedy wchodził do nas na rynek. No i strzał w 10tkę. Zużyłam pół tubki na leczenie, a potem smarowałam się lekko palcem rano i wieczorem przez dobrych kilka tygodni. Plus przed prawie każdym seksem. Teraz mam infekcje może raz w roku :)

Pati, brzuch masz śmiechowy :) I cieszę się z reakcji babci. Teraz tylko musicie się z Kamilem ogarnąć i zacząć żyć całkowicie na własny rachunek, jak rodzina :)

Monilia, fajny brzuszek. Za chwilę juz każda z nas będzie miała swój mały bębenek. A od kwietnia zacznie się narzekanie, że już nie dajemy rady,ze brzuch jest większy niż piłka plażowa, że chodzimy jak kaczki a psiochę golimy szlaczkami i w łaty :P

Kto dzisiaj wizytuje?

Ps: Hiacynta,Baronowa, Diabla, gdzie Wy? I pewnie jeszcze kogoś pominelam. Co u Was dziewczyny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 11:11

Carolq, xpatiiix3, Sylika, monilia84, Baronowa_83, luna91, bereda11 lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
‹‹ 553 554 555 556 557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ