Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się z Wami późnym rankiem
Całą noc nie spałam, bo mój syn miał taki kaszel, że az wymiotowal. Juz nie wiem, czy to nowa infekcja, czy pozostałości tej sprzed 2 tyg
teraz jeszcze leżę w łóżku.
Do tej pory mieszkaliśmy w bloku i wózek z gondola wnosiłam do mieszkania na Ip.- nie było łatwo... jak tylko mały przesiadł się do spacerówki powiedziałam dość! Kupiliśmy mega kłódkę rowerową i wózek przypiety fo barierek zostawiliśmy na parterze.
Kłodka się sprawdziła i przydała- bo byli na niego chętni. To bezczelne, próbować ukraść dziecięcy wózek, ale tacy amatorzy cudzego mienia też się trafiają!Sylika lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny:**
Kłosia i Carolq też dołączam do wizytujących dzisiaj.... o 12:30 badanie prenatalne i ogromny stres;/ Od rana już dwa razy wymiotowałam wrrrr
3 mam kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj:**
Pozdrawiam:*ma_lina, myszka2070, Carolq, Kłosia, bereda11 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku -
Ja wózka bym nie zostawiła na klatce mimo że mamy domofon i niby kamery są na zewnątrz. Jak kaptur i czapkę sobie na głowę założy to co mi po tej kamerze. A niestety kraść potrafią wszędzie. A poza tym u nas sąsiadka dwa koty sobie na spacery wypuszcza to mi jeszcze brakuje żeby sobie łóżko z wózka zrobiły
Sylika lubi tę wiadomość
-
Anjaa wrote:Hej dziewczyny:**
Kłosia i Carolq też dołączam do wizytujących dzisiaj.... o 12:30 badanie prenatalne i ogromny stres;/ Od rana już dwa razy wymiotowałam wrrrr
3 mam kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj:**
Pozdrawiam:*
będzie dobrzeAnjaa lubi tę wiadomość
-
Negra wrote:Witam się z Wami późnym rankiem
Całą noc nie spałam, bo mój syn miał taki kaszel, że az wymiotowal. Juz nie wiem, czy to nowa infekcja, czy pozostałości tej sprzed 2 tyg
teraz jeszcze leżę w łóżku.
Do tej pory mieszkaliśmy w bloku i wózek z gondola wnosiłam do mieszkania na Ip.- nie było łatwo... jak tylko mały przesiadł się do spacerówki powiedziałam dość! Kupiliśmy mega kłódkę rowerową i wózek przypiety fo barierek zostawiliśmy na parterze.
Kłodka się sprawdziła i przydała- bo byli na niego chętni. To bezczelne, próbować ukraść dziecięcy wózek, ale tacy amatorzy cudzego mienia też się trafiają!
Negra lubi tę wiadomość
-
hmm u mnie to nawet na klatce nie ma gdzie zostawić ale też się boję zostawiać natomiast u teściów widzę,że ludzie zostawiają i nic się tym wózką nie dzieję ale oni mają szeroką klatkę..kurczę właśnie boję się,że z noszeniem będzie problem bo ja słabe ręce mam od małego.
-
Magenta wrote:za wózkiem się rozglądam ale wybór bliźniaczych wózków jest bardzo trudny ....
bliźniacze mamy !! ?? czy macie jakieś typy ? wózków bliźniaczych ?
Sylika,
mi polecono Bebetto 42 aczkolwiek wolałabym mieć oba maluchy w wózku obok siebie a nie jeden za drugim:/
wybieramy się w najbliższym czasie oglądać wózki z mężem i jak znajde coś ciekawego to dam znać
już na chwilę obecną wiemy,że wózek bliźniaczy nie zmieści się nam do bagażnika w aucie więc oprócz pojazdu dla dzieci czeka nas zakup pojazdu dla nas
właśnie mój typ to bebetto 42 , ABC design ZOOM i teraz felce poleciła mi fajnyBaby Jogger City Select Double więc te bym z chęcią obejrzała . no u mnie akurat zmieścił by się ten wózek spokojnie mam pojemnego merca ale mnie też zakup auta czeka w niedalekiej przyszlośćipotrzebujemy teraz 6 miejsc ja nie wiem jak to zrobić i jakie auto kupić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 10:45
-
Ja też na pierwszym piętrze mieszkam. Jak córa była malutka to targałam wózek za każdym razem do domu. To znaczy ja go nie wnosiłam tylko wchodziłam tyłem po schodach i powolutku po jednym schodku go wciągałam
najgorzej było jak zakupów sobie napchałam to był hardcore, nie powiem że nie
ale dałam radę i każda z nas da
Anjaa trzymam kciuki za wizytę, pochwal nam się późniejWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 10:48
Anjaa lubi tę wiadomość
-
Z tymi palącymi to tragedia jak czasem na koleżanki niektóre patrze a raczej byle koleżanki już typu pali pije pod klatką z brzuchem wyżej nosa.. potem nie karmi bo dalej musi palić albo karmi i z dzieciakiem przy cycku pali.. tfuu znam jedna co tak trawkę paliła z dzieciakiem na ręku w życiu bym nie uwierzyła gdybym na własne oczy tego nie widziała... tragedia po prostu...Livia
Nela
Marcel
-
mejbi wrote:Ja też na pierwszym piętrze mieszkam. Jak córa była malutka to targałam wózek za każdym razem do domu. To znaczy ja go nie wnosiłam tylko wchodziłam tyłem po schodach i powolutku po jednym schodku go wciągałam
najgorzej było jak zakupów sobie napchałam to był hardcore, nie powiem że nie
ale dałam radę i każda z nas da
Z zostawianiem wózka na klatce jest jeszcze tak, że wiele zależy od tego, jakich mamy sąsiadów i jak z nimi żyjemy. Moi z parteru to byli starsi ludzie, którzy całe dnie spędzali przed judaszemale do tego mieli na tyle odwagi, że jak pojawił się zainteresowany wózkiem, to nie bali się wyjrzeć i wystraszyć
Teraz w tym bloku tez są kamery, na klatkach również, ale my po pozytywnym teście wynieslismy się z dużego miasta.
Prawda jest też taka, ze gdybym miala wózek za 3-4 tys lub więcej, pewnie bardziej bym się o niego martwila niż o nasz za 1500.
-
Pati w domku to fajnie jak ciepło to i pod domem postoi taksóweczka maluszka ale w bloku ...
ja w poprzednich ciążach mieszkałam w domku to fajnie było a teraz w bloku ciężko samej wejść zasapie się jak lokomotywa a co będzie później .... będę musiała po porodzie zabrać się za ćwiczenia żeby więcej siły miećsłaba jestem ogólnie ..
-
mejbi nie zmieniaj szczoteczki na zwykłą to pogłębi tylko problem. Ja mam super dentystke młoda dziewczyna lat 28 na problem z krawiacymi działami pomaga tylko dobre dokładne szczotkowanie i dobra pasta zmiana szczoteczki na miękka pogłębi jeszcze problem i mogą zacząć dziąsła odkrywać zęby. To mój rodzinny problem tata zawsze używał miękkiej szczoteczki bo mu krwawi do momentu aż pewnego dnia 2 zęby wyciągnął sobie własnoręcznie. Ja gdy zmieniłam na elektryczna problem znikł teraz wiadomo ze w ciąży trochę krwawia ale to normalne
Teraz na szczęście nie mam problemów z dolegliwościami intymnymi ale w pierwszej ciąży to masakra od samego początku szczypanie pieczenie swędzenie dopiero w 36 tyg się doprosilam żeby zrobili mi badania dostałam antybiotyk i jakieś kremy w tej ciąży staram się nie dopuszczać do tego mnóstwo wody i wody z cytryna plus codziennie żurawina na razie jest okWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 11:11
mejbi lubi tę wiadomość
-
Sylika w domkach tez różni są sąsiedzi.. Zwłaszcza że u Nas w ostatnim czasie dużo kradzieży jest.. kurde kościół pod bokiem a okradli rynny jakieś miedziane z kościoła :o wieczorem jak jeszcze jasno było... tacy sąsiedzi strach przed domem wózek zostawić.. okna tez w lato na głucho zamknięte były jak nikogo w domu nie było.. kiedyś nawet Nam rower z podwórka zabrali od tamtej pory o ile nikt po podwórku się nie kręci to nie zostawiam..
baa nawet bramkę zamykam jak Marcela puszczam na podwórko, bo strach żeby kto za rękę nie wziął i nie porwał różni ludzie tu mieszkają... w 2011 dom mi podpalili taka dzielnica.. kolega z balkonu skakał i gasił inaczej w pizdu byśmy popalili się... o 5 rano przyszli na koledze się zemścić szkoda ze nie pomyśleli ze to nie jego dom klamkę wykręcili z drzwi wejściowych oblali benzyna i podpalili... także tego nieciekawa dzielnica... byliśmy w 5 2 koleżanki i 2 kolegów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 11:27
Livia
Nela
Marcel
-
Madziaaaaa wrote:mejbi nie zmieniaj szczoteczki na zwykłą to pogłębi tylko problem. Ja mam super dentystke młoda dziewczyna lat 28 na problem z krawiacymi działami pomaga tylko dobre dokładne szczotkowanie i dobra pasta zmiana szczoteczki na miękka pogłębi jeszcze problem i mogą zacząć dziąsła odkrywać zęby. To mój rodzinny problem tata zawsze używał miękkiej szczoteczki bo mu krwawi do momentu aż pewnego dnia 2 zęby wyciągnął sobie własnoręcznie. Ja gdy zmieniłam na elektryczna problem znikł teraz wiadomo ze w ciąży trochę krwawia ale to normalne
Dzięki wielkie Madzia!dobrze wiedzieć. Bo miałam wrażenie ostatnio że sobie tą szczoteczką pogłębiam problem zamiast pomagać. W pierwszej ciąży też mi krwawiły więc nie jestem jakoś specjalnie zdziwiona ale wtedy myłam zęby zwykłą szczoteczką. Teraz trudno byłoby mi się przestawić z powrotem, elektryczna jak dla mnie to niebo a ziemia.
-
Sylika, Chrysler Voyager jest duży, 7 osobowy.
My też mieliśmy zmieniać samochód, bo mamy wysłużonego Forda Mondeo Kombi (notabene, jak ktoś ma maks 2 dzieci, polecam takie auto. Jest duży i ma super pojemny bagażnik). No.... ale usiłujemy zmienić mieszkanie na dom (oba oczywiście w kredycie, ech....) i w ten sposób Mondeo jeszcze trochę zostanie w rodzinie
Z wózkiem mamy to szczęście, że bez problemu i bez przypinania zostaje na dole. Za to z Pierworodnym mieszkałam na 3p w bloku z windą i wózek zostawał na korytarzu przed mieszkaniem.http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
Ja tez dziś wizytuję- o 15. Za 3,5h okaże się, czy tym razem dziecko pozwoli się obejrzeć
. Powodzenia dla wszystkich dziewczyn, które dzisiaj zobaczą maluszki!
myszka2070, mejbi, Carolq, Kłosia, FeliceGatto, luna91, Anjaa, i.am.chappie lubią tę wiadomość