X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Negra Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami późnym rankiem :) Całą noc nie spałam, bo mój syn miał taki kaszel, że az wymiotowal. Juz nie wiem, czy to nowa infekcja, czy pozostałości tej sprzed 2 tyg :-( teraz jeszcze leżę w łóżku.
    Do tej pory mieszkaliśmy w bloku i wózek z gondola wnosiłam do mieszkania na Ip.- nie było łatwo... jak tylko mały przesiadł się do spacerówki powiedziałam dość! Kupiliśmy mega kłódkę rowerową i wózek przypiety fo barierek zostawiliśmy na parterze.
    Kłodka się sprawdziła i przydała- bo byli na niego chętni. To bezczelne, próbować ukraść dziecięcy wózek, ale tacy amatorzy cudzego mienia też się trafiają! :(

Sylika lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 21:37

Sylika lubi tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • Anjaa Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:**
    Kłosia i Carolq też dołączam do wizytujących dzisiaj.... o 12:30 badanie prenatalne i ogromny stres;/ Od rana już dwa razy wymiotowałam wrrrr
    3 mam kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj:**
    Pozdrawiam:*

ma_lina, myszka2070, nick nieaktualny, Kłosia, bereda11 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]p19udqk3640ct2sr.png[/link]

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wózka bym nie zostawiła na klatce mimo że mamy domofon i niby kamery są na zewnątrz. Jak kaptur i czapkę sobie na głowę założy to co mi po tej kamerze. A niestety kraść potrafią wszędzie. A poza tym u nas sąsiadka dwa koty sobie na spacery wypuszcza to mi jeszcze brakuje żeby sobie łóżko z wózka zrobiły :P

Sylika lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjaa wrote:
    Hej dziewczyny:**
    Kłosia i Carolq też dołączam do wizytujących dzisiaj.... o 12:30 badanie prenatalne i ogromny stres;/ Od rana już dwa razy wymiotowałam wrrrr
    3 mam kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj:**
    Pozdrawiam:*

będzie dobrze

Anjaa lubi tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Witam się z Wami późnym rankiem :) Całą noc nie spałam, bo mój syn miał taki kaszel, że az wymiotowal. Juz nie wiem, czy to nowa infekcja, czy pozostałości tej sprzed 2 tyg :-( teraz jeszcze leżę w łóżku.
    Do tej pory mieszkaliśmy w bloku i wózek z gondola wnosiłam do mieszkania na Ip.- nie było łatwo... jak tylko mały przesiadł się do spacerówki powiedziałam dość! Kupiliśmy mega kłódkę rowerową i wózek przypiety fo barierek zostawiliśmy na parterze.
    Kłodka się sprawdziła i przydała- bo byli na niego chętni. To bezczelne, próbować ukraść dziecięcy wózek, ale tacy amatorzy cudzego mienia też się trafiają! :(
    ja też mieszkam na Ip i powiem szczerze że będę tego bliźniaka chyba targać na górę bo boje się zostawić nie chodzi tylko o kradzież ale także zniszczenia moja szwagierka też zostawiła przypięty nie udało się komuś go ukraść to połamali wolę takiej inwestycji nie zostawiać na pastwę złodzieja a jeszcze u mnie coś chyba z domofonem zresztą w całym bloku bo drzwi od klatki się nie blokują i tym bardziej bym się bała . Będzie hardcore każdego dnia znieść i wnieść ale trudno jakoś to przeboleje :)

8954b27113.png

Negra lubi tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta wrote:
    e więc oprócz pojazdu dla dzieci czeka nas zakup pojazdu dla nas :P

no my właśnie też szukamy większego auta... oba chłopaki fury dostaną - mały małą, a duży większą ;)

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm u mnie to nawet na klatce nie ma gdzie zostawić ale też się boję zostawiać natomiast u teściów widzę,że ludzie zostawiają i nic się tym wózką nie dzieję ale oni mają szeroką klatkę..kurczę właśnie boję się,że z noszeniem będzie problem bo ja słabe ręce mam od małego.

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta wrote:
    za wózkiem się rozglądam ale wybór bliźniaczych wózków jest bardzo trudny ....
    bliźniacze mamy !! ?? czy macie jakieś typy ? wózków bliźniaczych ?

Sylika,
    mi polecono Bebetto 42 aczkolwiek wolałabym mieć oba maluchy w wózku obok siebie a nie jeden za drugim:/
    wybieramy się w najbliższym czasie oglądać wózki z mężem i jak znajde coś ciekawego to dam znać:)

już na chwilę obecną wiemy,że wózek bliźniaczy nie zmieści się nam do bagażnika w aucie więc oprócz pojazdu dla dzieci czeka nas zakup pojazdu dla nas :P

właśnie mój typ to bebetto 42 , ABC design ZOOM i teraz felce poleciła mi fajnyBaby Jogger City Select Double więc te bym z chęcią obejrzała . no u mnie akurat zmieścił by się ten wózek spokojnie mam pojemnego merca ale mnie też zakup auta czeka w niedalekiej przyszlośći :( potrzebujemy teraz 6 miejsc ja nie wiem jak to zrobić i jakie auto kupić :(

8954b27113.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 10:45

201604075381.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na pierwszym piętrze mieszkam. Jak córa była malutka to targałam wózek za każdym razem do domu. To znaczy ja go nie wnosiłam tylko wchodziłam tyłem po schodach i powolutku po jednym schodku go wciągałam ;) najgorzej było jak zakupów sobie napchałam to był hardcore, nie powiem że nie :P ale dałam radę i każda z nas da :)

Anjaa trzymam kciuki za wizytę, pochwal nam się później :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 10:48

Anjaa lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi palącymi to tragedia jak czasem na koleżanki niektóre patrze a raczej byle koleżanki już typu pali pije pod klatką z brzuchem wyżej nosa.. potem nie karmi bo dalej musi palić albo karmi i z dzieciakiem przy cycku pali.. tfuu znam jedna co tak trawkę paliła z dzieciakiem na ręku w życiu bym nie uwierzyła gdybym na własne oczy tego nie widziała... tragedia po prostu... :/

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niby parter w domku ale te parę schodów tez wciągam prawie dzień w dzień plus zakupy z brzuchem czy bez i tak musze :)

Sylika lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    Ja też na pierwszym piętrze mieszkam. Jak córa była malutka to targałam wózek za każdym razem do domu. To znaczy ja go nie wnosiłam tylko wchodziłam tyłem po schodach i powolutku po jednym schodku go wciągałam ;) najgorzej było jak zakupów sobie napchałam to był hardcore, nie powiem że nie :P ale dałam radę i każda z nas da
    Ja się trochę bałam w taki sposób, że np się potkne i najpierw wnosiłam gondole z dzieckiem, a później stelaż. Po 6 m-cach nie miałam już siły, plecy dały o sobie znać i się podałam.
    Z zostawianiem wózka na klatce jest jeszcze tak, że wiele zależy od tego, jakich mamy sąsiadów i jak z nimi żyjemy. Moi z parteru to byli starsi ludzie, którzy całe dnie spędzali przed judaszem :D ale do tego mieli na tyle odwagi, że jak pojawił się zainteresowany wózkiem, to nie bali się wyjrzeć i wystraszyć :)
    Teraz w tym bloku tez są kamery, na klatkach również, ale my po pozytywnym teście wynieslismy się z dużego miasta.
    Prawda jest też taka, ze gdybym miala wózek za 3-4 tys lub więcej, pewnie bardziej bym się o niego martwila niż o nasz za 1500.

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati w domku to fajnie jak ciepło to i pod domem postoi taksóweczka maluszka ale w bloku ...
    ja w poprzednich ciążach mieszkałam w domku to fajnie było a teraz w bloku ciężko samej wejść zasapie się jak lokomotywa a co będzie później .... będę musiała po porodzie zabrać się za ćwiczenia żeby więcej siły mieć ;) słaba jestem ogólnie ..
    8954b27113.png

201604075381.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi nie zmieniaj szczoteczki na zwykłą to pogłębi tylko problem. Ja mam super dentystke młoda dziewczyna lat 28 na problem z krawiacymi działami pomaga tylko dobre dokładne szczotkowanie i dobra pasta zmiana szczoteczki na miękka pogłębi jeszcze problem i mogą zacząć dziąsła odkrywać zęby. To mój rodzinny problem tata zawsze używał miękkiej szczoteczki bo mu krwawi do momentu aż pewnego dnia 2 zęby wyciągnął sobie własnoręcznie. Ja gdy zmieniłam na elektryczna problem znikł teraz wiadomo ze w ciąży trochę krwawia ale to normalne ;-)

Teraz na szczęście nie mam problemów z dolegliwościami intymnymi ale w pierwszej ciąży to masakra od samego początku szczypanie pieczenie swędzenie dopiero w 36 tyg się doprosilam żeby zrobili mi badania dostałam antybiotyk i jakieś kremy w tej ciąży staram się nie dopuszczać do tego mnóstwo wody i wody z cytryna plus codziennie żurawina na razie jest ok ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 11:11

mejbi lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! ;-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika w domkach tez różni są sąsiedzi.. Zwłaszcza że u Nas w ostatnim czasie dużo kradzieży jest.. kurde kościół pod bokiem a okradli rynny jakieś miedziane z kościoła :o wieczorem jak jeszcze jasno było... tacy sąsiedzi strach przed domem wózek zostawić.. okna tez w lato na głucho zamknięte były jak nikogo w domu nie było.. kiedyś nawet Nam rower z podwórka zabrali od tamtej pory o ile nikt po podwórku się nie kręci to nie zostawiam.. :/ baa nawet bramkę zamykam jak Marcela puszczam na podwórko, bo strach żeby kto za rękę nie wziął i nie porwał różni ludzie tu mieszkają... w 2011 dom mi podpalili taka dzielnica.. kolega z balkonu skakał i gasił inaczej w pizdu byśmy popalili się... o 5 rano przyszli na koledze się zemścić szkoda ze nie pomyśleli ze to nie jego dom klamkę wykręcili z drzwi wejściowych oblali benzyna i podpalili... także tego nieciekawa dzielnica... byliśmy w 5 2 koleżanki i 2 kolegów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 11:27

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    mejbi nie zmieniaj szczoteczki na zwykłą to pogłębi tylko problem. Ja mam super dentystke młoda dziewczyna lat 28 na problem z krawiacymi działami pomaga tylko dobre dokładne szczotkowanie i dobra pasta zmiana szczoteczki na miękka pogłębi jeszcze problem i mogą zacząć dziąsła odkrywać zęby. To mój rodzinny problem tata zawsze używał miękkiej szczoteczki bo mu krwawi do momentu aż pewnego dnia 2 zęby wyciągnął sobie własnoręcznie. Ja gdy zmieniłam na elektryczna problem znikł teraz wiadomo ze w ciąży trochę krwawia ale to normalne ;-)

Dzięki wielkie Madzia! :) dobrze wiedzieć. Bo miałam wrażenie ostatnio że sobie tą szczoteczką pogłębiam problem zamiast pomagać. W pierwszej ciąży też mi krwawiły więc nie jestem jakoś specjalnie zdziwiona ale wtedy myłam zęby zwykłą szczoteczką. Teraz trudno byłoby mi się przestawić z powrotem, elektryczna jak dla mnie to niebo a ziemia.

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika, Chrysler Voyager jest duży, 7 osobowy.
    My też mieliśmy zmieniać samochód, bo mamy wysłużonego Forda Mondeo Kombi (notabene, jak ktoś ma maks 2 dzieci, polecam takie auto. Jest duży i ma super pojemny bagażnik :)). No.... ale usiłujemy zmienić mieszkanie na dom (oba oczywiście w kredycie, ech....) i w ten sposób Mondeo jeszcze trochę zostanie w rodzinie ;)

Z wózkiem mamy to szczęście, że bez problemu i bez przypinania zostaje na dole. Za to z Pierworodnym mieszkałam na 3p w bloku z windą i wózek zostawał na korytarzu przed mieszkaniem.

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Negra Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dziś wizytuję- o 15. Za 3,5h okaże się, czy tym razem dziecko pozwoli się obejrzeć :) . Powodzenia dla wszystkich dziewczyn, które dzisiaj zobaczą maluszki!

myszka2070, mejbi, nick nieaktualny, Kłosia, FeliceGatto, luna91, Anjaa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
‹‹ 568 569 570 571 572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ