WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Negra Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami późnym rankiem :) Całą noc nie spałam, bo mój syn miał taki kaszel, że az wymiotowal. Juz nie wiem, czy to nowa infekcja, czy pozostałości tej sprzed 2 tyg :-( teraz jeszcze leżę w łóżku.
    Do tej pory mieszkaliśmy w bloku i wózek z gondola wnosiłam do mieszkania na Ip.- nie było łatwo... jak tylko mały przesiadł się do spacerówki powiedziałam dość! Kupiliśmy mega kłódkę rowerową i wózek przypiety fo barierek zostawiliśmy na parterze.
    Kłodka się sprawdziła i przydała- bo byli na niego chętni. To bezczelne, próbować ukraść dziecięcy wózek, ale tacy amatorzy cudzego mienia też się trafiają! :(

Sylika lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 21:37

Sylika lubi tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • Anjaa Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:**
    Kłosia i Carolq też dołączam do wizytujących dzisiaj.... o 12:30 badanie prenatalne i ogromny stres;/ Od rana już dwa razy wymiotowałam wrrrr
    3 mam kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj:**
    Pozdrawiam:*

ma_lina, myszka2070, Carolq, Kłosia, bereda11 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]p19udqk3640ct2sr.png[/link]

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wózka bym nie zostawiła na klatce mimo że mamy domofon i niby kamery są na zewnątrz. Jak kaptur i czapkę sobie na głowę założy to co mi po tej kamerze. A niestety kraść potrafią wszędzie. A poza tym u nas sąsiadka dwa koty sobie na spacery wypuszcza to mi jeszcze brakuje żeby sobie łóżko z wózka zrobiły :P

Sylika lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjaa wrote:
    Hej dziewczyny:**
    Kłosia i Carolq też dołączam do wizytujących dzisiaj.... o 12:30 badanie prenatalne i ogromny stres;/ Od rana już dwa razy wymiotowałam wrrrr
    3 mam kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj:**
    Pozdrawiam:*

będzie dobrze

Anjaa lubi tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Witam się z Wami późnym rankiem :) Całą noc nie spałam, bo mój syn miał taki kaszel, że az wymiotowal. Juz nie wiem, czy to nowa infekcja, czy pozostałości tej sprzed 2 tyg :-( teraz jeszcze leżę w łóżku.
    Do tej pory mieszkaliśmy w bloku i wózek z gondola wnosiłam do mieszkania na Ip.- nie było łatwo... jak tylko mały przesiadł się do spacerówki powiedziałam dość! Kupiliśmy mega kłódkę rowerową i wózek przypiety fo barierek zostawiliśmy na parterze.
    Kłodka się sprawdziła i przydała- bo byli na niego chętni. To bezczelne, próbować ukraść dziecięcy wózek, ale tacy amatorzy cudzego mienia też się trafiają! :(
    ja też mieszkam na Ip i powiem szczerze że będę tego bliźniaka chyba targać na górę bo boje się zostawić nie chodzi tylko o kradzież ale także zniszczenia moja szwagierka też zostawiła przypięty nie udało się komuś go ukraść to połamali wolę takiej inwestycji nie zostawiać na pastwę złodzieja a jeszcze u mnie coś chyba z domofonem zresztą w całym bloku bo drzwi od klatki się nie blokują i tym bardziej bym się bała . Będzie hardcore każdego dnia znieść i wnieść ale trudno jakoś to przeboleje :)

8954b27113.png

Negra lubi tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta wrote:
    e więc oprócz pojazdu dla dzieci czeka nas zakup pojazdu dla nas :P

no my właśnie też szukamy większego auta... oba chłopaki fury dostaną - mały małą, a duży większą ;)

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm u mnie to nawet na klatce nie ma gdzie zostawić ale też się boję zostawiać natomiast u teściów widzę,że ludzie zostawiają i nic się tym wózką nie dzieję ale oni mają szeroką klatkę..kurczę właśnie boję się,że z noszeniem będzie problem bo ja słabe ręce mam od małego.

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta wrote:
    za wózkiem się rozglądam ale wybór bliźniaczych wózków jest bardzo trudny ....
    bliźniacze mamy !! ?? czy macie jakieś typy ? wózków bliźniaczych ?

Sylika,
    mi polecono Bebetto 42 aczkolwiek wolałabym mieć oba maluchy w wózku obok siebie a nie jeden za drugim:/
    wybieramy się w najbliższym czasie oglądać wózki z mężem i jak znajde coś ciekawego to dam znać:)

już na chwilę obecną wiemy,że wózek bliźniaczy nie zmieści się nam do bagażnika w aucie więc oprócz pojazdu dla dzieci czeka nas zakup pojazdu dla nas :P

właśnie mój typ to bebetto 42 , ABC design ZOOM i teraz felce poleciła mi fajnyBaby Jogger City Select Double więc te bym z chęcią obejrzała . no u mnie akurat zmieścił by się ten wózek spokojnie mam pojemnego merca ale mnie też zakup auta czeka w niedalekiej przyszlośći :( potrzebujemy teraz 6 miejsc ja nie wiem jak to zrobić i jakie auto kupić :(

8954b27113.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 10:45

201604075381.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na pierwszym piętrze mieszkam. Jak córa była malutka to targałam wózek za każdym razem do domu. To znaczy ja go nie wnosiłam tylko wchodziłam tyłem po schodach i powolutku po jednym schodku go wciągałam ;) najgorzej było jak zakupów sobie napchałam to był hardcore, nie powiem że nie :P ale dałam radę i każda z nas da :)

Anjaa trzymam kciuki za wizytę, pochwal nam się później :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 10:48

Anjaa lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi palącymi to tragedia jak czasem na koleżanki niektóre patrze a raczej byle koleżanki już typu pali pije pod klatką z brzuchem wyżej nosa.. potem nie karmi bo dalej musi palić albo karmi i z dzieciakiem przy cycku pali.. tfuu znam jedna co tak trawkę paliła z dzieciakiem na ręku w życiu bym nie uwierzyła gdybym na własne oczy tego nie widziała... tragedia po prostu... :/

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niby parter w domku ale te parę schodów tez wciągam prawie dzień w dzień plus zakupy z brzuchem czy bez i tak musze :)

Sylika lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    Ja też na pierwszym piętrze mieszkam. Jak córa była malutka to targałam wózek za każdym razem do domu. To znaczy ja go nie wnosiłam tylko wchodziłam tyłem po schodach i powolutku po jednym schodku go wciągałam ;) najgorzej było jak zakupów sobie napchałam to był hardcore, nie powiem że nie :P ale dałam radę i każda z nas da
    Ja się trochę bałam w taki sposób, że np się potkne i najpierw wnosiłam gondole z dzieckiem, a później stelaż. Po 6 m-cach nie miałam już siły, plecy dały o sobie znać i się podałam.
    Z zostawianiem wózka na klatce jest jeszcze tak, że wiele zależy od tego, jakich mamy sąsiadów i jak z nimi żyjemy. Moi z parteru to byli starsi ludzie, którzy całe dnie spędzali przed judaszem :D ale do tego mieli na tyle odwagi, że jak pojawił się zainteresowany wózkiem, to nie bali się wyjrzeć i wystraszyć :)
    Teraz w tym bloku tez są kamery, na klatkach również, ale my po pozytywnym teście wynieslismy się z dużego miasta.
    Prawda jest też taka, ze gdybym miala wózek za 3-4 tys lub więcej, pewnie bardziej bym się o niego martwila niż o nasz za 1500.

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati w domku to fajnie jak ciepło to i pod domem postoi taksóweczka maluszka ale w bloku ...
    ja w poprzednich ciążach mieszkałam w domku to fajnie było a teraz w bloku ciężko samej wejść zasapie się jak lokomotywa a co będzie później .... będę musiała po porodzie zabrać się za ćwiczenia żeby więcej siły mieć ;) słaba jestem ogólnie ..
    8954b27113.png

201604075381.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi nie zmieniaj szczoteczki na zwykłą to pogłębi tylko problem. Ja mam super dentystke młoda dziewczyna lat 28 na problem z krawiacymi działami pomaga tylko dobre dokładne szczotkowanie i dobra pasta zmiana szczoteczki na miękka pogłębi jeszcze problem i mogą zacząć dziąsła odkrywać zęby. To mój rodzinny problem tata zawsze używał miękkiej szczoteczki bo mu krwawi do momentu aż pewnego dnia 2 zęby wyciągnął sobie własnoręcznie. Ja gdy zmieniłam na elektryczna problem znikł teraz wiadomo ze w ciąży trochę krwawia ale to normalne ;-)

Teraz na szczęście nie mam problemów z dolegliwościami intymnymi ale w pierwszej ciąży to masakra od samego początku szczypanie pieczenie swędzenie dopiero w 36 tyg się doprosilam żeby zrobili mi badania dostałam antybiotyk i jakieś kremy w tej ciąży staram się nie dopuszczać do tego mnóstwo wody i wody z cytryna plus codziennie żurawina na razie jest ok ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 11:11

mejbi lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! ;-)

Carolq lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika w domkach tez różni są sąsiedzi.. Zwłaszcza że u Nas w ostatnim czasie dużo kradzieży jest.. kurde kościół pod bokiem a okradli rynny jakieś miedziane z kościoła :o wieczorem jak jeszcze jasno było... tacy sąsiedzi strach przed domem wózek zostawić.. okna tez w lato na głucho zamknięte były jak nikogo w domu nie było.. kiedyś nawet Nam rower z podwórka zabrali od tamtej pory o ile nikt po podwórku się nie kręci to nie zostawiam.. :/ baa nawet bramkę zamykam jak Marcela puszczam na podwórko, bo strach żeby kto za rękę nie wziął i nie porwał różni ludzie tu mieszkają... w 2011 dom mi podpalili taka dzielnica.. kolega z balkonu skakał i gasił inaczej w pizdu byśmy popalili się... o 5 rano przyszli na koledze się zemścić szkoda ze nie pomyśleli ze to nie jego dom klamkę wykręcili z drzwi wejściowych oblali benzyna i podpalili... także tego nieciekawa dzielnica... byliśmy w 5 2 koleżanki i 2 kolegów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 11:27

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    mejbi nie zmieniaj szczoteczki na zwykłą to pogłębi tylko problem. Ja mam super dentystke młoda dziewczyna lat 28 na problem z krawiacymi działami pomaga tylko dobre dokładne szczotkowanie i dobra pasta zmiana szczoteczki na miękka pogłębi jeszcze problem i mogą zacząć dziąsła odkrywać zęby. To mój rodzinny problem tata zawsze używał miękkiej szczoteczki bo mu krwawi do momentu aż pewnego dnia 2 zęby wyciągnął sobie własnoręcznie. Ja gdy zmieniłam na elektryczna problem znikł teraz wiadomo ze w ciąży trochę krwawia ale to normalne ;-)

Dzięki wielkie Madzia! :) dobrze wiedzieć. Bo miałam wrażenie ostatnio że sobie tą szczoteczką pogłębiam problem zamiast pomagać. W pierwszej ciąży też mi krwawiły więc nie jestem jakoś specjalnie zdziwiona ale wtedy myłam zęby zwykłą szczoteczką. Teraz trudno byłoby mi się przestawić z powrotem, elektryczna jak dla mnie to niebo a ziemia.

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika, Chrysler Voyager jest duży, 7 osobowy.
    My też mieliśmy zmieniać samochód, bo mamy wysłużonego Forda Mondeo Kombi (notabene, jak ktoś ma maks 2 dzieci, polecam takie auto. Jest duży i ma super pojemny bagażnik :)). No.... ale usiłujemy zmienić mieszkanie na dom (oba oczywiście w kredycie, ech....) i w ten sposób Mondeo jeszcze trochę zostanie w rodzinie ;)

Z wózkiem mamy to szczęście, że bez problemu i bez przypinania zostaje na dole. Za to z Pierworodnym mieszkałam na 3p w bloku z windą i wózek zostawał na korytarzu przed mieszkaniem.

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Negra Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dziś wizytuję- o 15. Za 3,5h okaże się, czy tym razem dziecko pozwoli się obejrzeć :) . Powodzenia dla wszystkich dziewczyn, które dzisiaj zobaczą maluszki!

myszka2070, mejbi, Carolq, Kłosia, FeliceGatto, luna91, Anjaa, i.am.chappie lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
‹‹ 568 569 570 571 572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ