X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra, pokaże pokaże :) trzymam kciuki :)

Zauważyłyście że w tv już pierwsze świąteczne reklamy są? :D
    Wczoraj jak byłam na zakupach w tesco to na dzień dobry wielkie stoisko ze słodyczami kindera - wszystko mega świąteczne no i oczywiście kupa mikołajków czekoladowych itd trochę wcześnie ale w ostatnich latach to chyba norma że zaraz po Wszystkich Świętych i szale w sklepach ze zniczami od razu zmieniają wystrój na świąteczny.
    A w Tesco właśnie na dziale z ubraniami F&F też są fajne świąteczne sweterki, skarpetki itd :D a ciuszki dla maluchów też bombowe w reniferki, mikołajki :D można fajnie dziecko ubrać na święta, mi to się zawsze udziela ten szał przedświąteczny haha :D

Negra, myszka2070 lubią tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha wy o autach a ja sobie myślę czy nam się wózek do bagażnika zmieści my mamy punciaka:D nasze pierwsze autko może za kilka lat jak się dorobimy to zmienimy na coś większego:P

3jgxxzkra9730jiu.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    Negra, pokaże pokaże :) trzymam kciuki :)

Zauważyłyście że w tv już pierwsze świąteczne reklamy są? :D
    Wczoraj jak byłam na zakupach w tesco to na dzień dobry wielkie stoisko ze słodyczami kindera - wszystko mega świąteczne no i oczywiście kupa mikołajków czekoladowych itd trochę wcześnie ale w ostatnich latach to chyba norma że zaraz po Wszystkich Świętych i szale w sklepach ze zniczami od razu zmieniają wystrój na świąteczny.
    A w Tesco właśnie na dziale z ubraniami F&F też są fajne świąteczne sweterki, skarpetki itd :D a ciuszki dla maluchów też bombowe w reniferki, mikołajki :D można fajnie dziecko ubrać na święta, mi to się zawsze udziela ten szał przedświąteczny haha :D
    Ech racja ;) W UK juz w polowie pazdziernika sie zaczelo-bardzo wczesnie w tym roku-nawet halloween pomineli malo co bylo.. ale dla mnie sezon swiateczny zaczyna sie dopiero jak oglosza to z ciezarowki coca-coli :) :) Nie ma ciezarowki0nie ma swiat ;) :) :)

Carolq, mejbi lubią tę wiadomość

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzieliście podróbkę reklamy coca coli z t mobile :/ masakra aż mi sie smutno zrobiło :( i jeszcze tekst w tym roku zaczynamy pierwsi

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dostaliśmy wózek od siostry męża stan okej w miarę musimy materac w gondoli wymienić ładnie wyczyścić i fura będzie i do tego nosidełko maxi cosi dla malucha :)
    Mieszkamy na parterze wiec nie za bardzo się przejmowalam ciężarem wózka bo albo go zniose do piwnicy albo wniose do mieszkania i będę targach do mieszkania. U nas rowery kradną w piwnicach wlamuja się więc trzeba ostrożnie :)

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planujemy nowy wózek i chodź mieszkam na parterze na zamkniętym osiedlu jednak boje sie go nie wnosić do mieszkania ;) wiec jakos bedziemy musieli sie pomieścić :) a tak mimo zamkniętych osiedli z miesiąc temu podjechał samochód dostawczy z przeprowadzkami i wynieśli całe mieszkanie z kanapa stołem łóżkiem hehe wszystko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 12:20

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    A widzieliście podróbkę reklamy coca coli z t mobile :/ masakra aż mi sie smutno zrobiło :( i jeszcze tekst w tym roku zaczynamy pierwsi

Mam te same przemyślenia w temacie tej reklamy.

Anniusia, z gondolą może być ciężko. Ale już samą spacerówkę włożycie na bank ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 12:21

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, to ja nie jestem tak zaawansowana w planach, jak Wy... Jeszcze w ogóle wózków nie oglądaliśmy, na razie tylko padło, że moi rodzice nam dadzą kasę na wózek, a my wybierzemy, jaki chcemy, ale wybieranie go już teraz wydaje mi się taaaakie nierealne :D może jak będę po genetycznym, to jakoś bardziej do nas dotrze... ;-)

A to pseudo sushi z Biedronki jest bezpieczne? Ja je bardzo lubię i mam ochotę...

oar89jcgzipdaets.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:

Ja nie widziałam tej reklamy i aż sobie w necie poszukałam żeby zobaczyć, faktycznie słabe to...

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • FeliceGatto Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Kurcze, to ja nie jestem tak zaawansowana w planach, jak Wy... Jeszcze w ogóle wózków nie oglądaliśmy, na razie tylko padło, że moi rodzice nam dadzą kasę na wózek, a my wybierzemy, jaki chcemy, ale wybieranie go już teraz wydaje mi się taaaakie nierealne :D może jak będę po genetycznym, to jakoś bardziej do nas dotrze... ;-)

A to pseudo sushi z Biedronki jest bezpieczne? Ja je bardzo lubię i mam ochotę...

Nieeeee! Nie kupuj nic z marketów! Jak juz musisz, idź do suszarni i to dobrej. Drogo będzie, ale szansa na problemy minimalna.

CassieMK lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Anniusia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice jakoś będziemy musieli dać radę:D

wzięłam się za sprzątanko przed parapetówą niby nowe mieszkanie a ciągle coś ale muszę robić przerwy szybko się męczę :D

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebralismy wyniki testu PAPPA :)

Syndrom downa
    W moim wieku: 1:1300
    Z moimi wynikami: 1:63000
    Syndrom Edwardsa
    W moim wieku: 1:13000
    Z moimi wynikami: 1:100000

Cudownie ♡♡♡

FeliceGatto, CassieMK, mejbi, Madziuśka, Anniusia, xpatiiix3, Sylika, luna91, Carolq, Kłosia, Palinas89, Magenta, Madziaaaaa, Baronowa_83, bereda11, monilia84 lubią tę wiadomość

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od razu jakby mi ochota zmalała ;)

Właśnie jem kanapkę i chciałam łyknąć południowego dupka i się okazało, że wczoraj zjadłam ostatnią tabletkę...od dziś jestem tylko na lutce rano i wieczorem, mam nadzieję, że z Dzidziolem będzie ok i że mdłości trochę odpuszczą dzięki temu... Ale trochę mnie to odstawienie stresuje!

oar89jcgzipdaets.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Od razu jakby mi ochota zmalała ;)

Właśnie jem kanapkę i chciałam łyknąć południowego dupka i się okazało, że wczoraj zjadłam ostatnią tabletkę...od dziś jestem tylko na lutce rano i wieczorem, mam nadzieję, że z Dzidziolem będzie ok i że mdłości trochę odpuszczą dzięki temu... Ale trochę mnie to odstawienie stresuje!

ja juz też od dzisiaj Dupka niet.

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka, a lutkę też masz? Jakoś mi raźniej odstawiać w towarzystwie <3 tylko Ty masz ciążę o 2 tyg. starszą...

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykąpałam sie i siedzę i dumam jeszcze 2:20 ... Oszaleje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 13:23

• zabuszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak u mnie wyjdzue z wózkiem chyba cis pomysle bi obecny jest tak wytyczony że hej to hest 2w1 w spacerówce Alek jeszcze spi. Nic naklonie moze S na nową fure

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • CassieMK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sensie, że wykąpałaś? ;) Zleci, posiedź z nami :* chociaż ja to powinnam iść na pocztę zamówienia wysłać, bo klienci czekają...

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe sorki słownik i pisanie na tel :P

• luna91 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moooocno trzymam kciuki za wizyty!

Jeśli chodzi o dentystę - panicznie się boję :( Ja nie pójdę w ciąży na pewno, bo to dla mnie mega stres, zawsze biorę znieczulenie a każe sobie dawać końskie dawki abym nic a nic nie poczuła :( Mam traumę z dzieciństwa.

Ja odstawiałam zastrzyki Prolutex w 10 tc i brzuch mnie bolał jak odstawiłam :/ Ale na szczęście nic się nie stało złego. A dupka to się nie zapowiada, że odstawię, bo mi lekarz przepisał 3 opakowania, które dopiero co zaczynam więc on mnie pewnie na tym duphastonie potrzyma.

Cassie - ja patrzyłam raz na wózki i też sobie nie wyobrażam na razie kupna. Z resztą ja nie kupuję teraz żadnych ciuszków ani akcesoriów - jakoś chyba nadal podświadomie się boję. Na razie zbieramy kasę :D Najwcześniej mam zamiar udać się na zakupy styczeń/luty.

Ktoś chyba wspominał o kurtce zimowej - ja zamierzam kupić w lumpeksie jakąś, mam taką ładną zimówkę z tamtego roku, ale na bank nie będę się w niej dopinać pod koniec zimy :( Nie chcę wydawać sterty kasy na kurtkę, którą założę kilka razy - wolę tą kase odłożyć na jakieś pierdółki dla malucha :)

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
‹‹ 569 570 571 572 573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ