WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra, pokaże pokaże :) trzymam kciuki :)

Zauważyłyście że w tv już pierwsze świąteczne reklamy są? :D
    Wczoraj jak byłam na zakupach w tesco to na dzień dobry wielkie stoisko ze słodyczami kindera - wszystko mega świąteczne no i oczywiście kupa mikołajków czekoladowych itd trochę wcześnie ale w ostatnich latach to chyba norma że zaraz po Wszystkich Świętych i szale w sklepach ze zniczami od razu zmieniają wystrój na świąteczny.
    A w Tesco właśnie na dziale z ubraniami F&F też są fajne świąteczne sweterki, skarpetki itd :D a ciuszki dla maluchów też bombowe w reniferki, mikołajki :D można fajnie dziecko ubrać na święta, mi to się zawsze udziela ten szał przedświąteczny haha :D

Negra, myszka2070 lubią tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha wy o autach a ja sobie myślę czy nam się wózek do bagażnika zmieści my mamy punciaka:D nasze pierwsze autko może za kilka lat jak się dorobimy to zmienimy na coś większego:P

3jgxxzkra9730jiu.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    Negra, pokaże pokaże :) trzymam kciuki :)

Zauważyłyście że w tv już pierwsze świąteczne reklamy są? :D
    Wczoraj jak byłam na zakupach w tesco to na dzień dobry wielkie stoisko ze słodyczami kindera - wszystko mega świąteczne no i oczywiście kupa mikołajków czekoladowych itd trochę wcześnie ale w ostatnich latach to chyba norma że zaraz po Wszystkich Świętych i szale w sklepach ze zniczami od razu zmieniają wystrój na świąteczny.
    A w Tesco właśnie na dziale z ubraniami F&F też są fajne świąteczne sweterki, skarpetki itd :D a ciuszki dla maluchów też bombowe w reniferki, mikołajki :D można fajnie dziecko ubrać na święta, mi to się zawsze udziela ten szał przedświąteczny haha :D
    Ech racja ;) W UK juz w polowie pazdziernika sie zaczelo-bardzo wczesnie w tym roku-nawet halloween pomineli malo co bylo.. ale dla mnie sezon swiateczny zaczyna sie dopiero jak oglosza to z ciezarowki coca-coli :) :) Nie ma ciezarowki0nie ma swiat ;) :) :)

Carolq, mejbi lubią tę wiadomość

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzieliście podróbkę reklamy coca coli z t mobile :/ masakra aż mi sie smutno zrobiło :( i jeszcze tekst w tym roku zaczynamy pierwsi

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dostaliśmy wózek od siostry męża stan okej w miarę musimy materac w gondoli wymienić ładnie wyczyścić i fura będzie i do tego nosidełko maxi cosi dla malucha :)
    Mieszkamy na parterze wiec nie za bardzo się przejmowalam ciężarem wózka bo albo go zniose do piwnicy albo wniose do mieszkania i będę targach do mieszkania. U nas rowery kradną w piwnicach wlamuja się więc trzeba ostrożnie :)

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planujemy nowy wózek i chodź mieszkam na parterze na zamkniętym osiedlu jednak boje sie go nie wnosić do mieszkania ;) wiec jakos bedziemy musieli sie pomieścić :) a tak mimo zamkniętych osiedli z miesiąc temu podjechał samochód dostawczy z przeprowadzkami i wynieśli całe mieszkanie z kanapa stołem łóżkiem hehe wszystko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 12:20

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    A widzieliście podróbkę reklamy coca coli z t mobile :/ masakra aż mi sie smutno zrobiło :( i jeszcze tekst w tym roku zaczynamy pierwsi

Mam te same przemyślenia w temacie tej reklamy.

Anniusia, z gondolą może być ciężko. Ale już samą spacerówkę włożycie na bank ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 12:21

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, to ja nie jestem tak zaawansowana w planach, jak Wy... Jeszcze w ogóle wózków nie oglądaliśmy, na razie tylko padło, że moi rodzice nam dadzą kasę na wózek, a my wybierzemy, jaki chcemy, ale wybieranie go już teraz wydaje mi się taaaakie nierealne :D może jak będę po genetycznym, to jakoś bardziej do nas dotrze... ;-)

A to pseudo sushi z Biedronki jest bezpieczne? Ja je bardzo lubię i mam ochotę...

oar89jcgzipdaets.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:

Ja nie widziałam tej reklamy i aż sobie w necie poszukałam żeby zobaczyć, faktycznie słabe to...

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • FeliceGatto Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Kurcze, to ja nie jestem tak zaawansowana w planach, jak Wy... Jeszcze w ogóle wózków nie oglądaliśmy, na razie tylko padło, że moi rodzice nam dadzą kasę na wózek, a my wybierzemy, jaki chcemy, ale wybieranie go już teraz wydaje mi się taaaakie nierealne :D może jak będę po genetycznym, to jakoś bardziej do nas dotrze... ;-)

A to pseudo sushi z Biedronki jest bezpieczne? Ja je bardzo lubię i mam ochotę...

Nieeeee! Nie kupuj nic z marketów! Jak juz musisz, idź do suszarni i to dobrej. Drogo będzie, ale szansa na problemy minimalna.

CassieMK lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Anniusia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice jakoś będziemy musieli dać radę:D

wzięłam się za sprzątanko przed parapetówą niby nowe mieszkanie a ciągle coś ale muszę robić przerwy szybko się męczę :D

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebralismy wyniki testu PAPPA :)

Syndrom downa
    W moim wieku: 1:1300
    Z moimi wynikami: 1:63000
    Syndrom Edwardsa
    W moim wieku: 1:13000
    Z moimi wynikami: 1:100000

Cudownie ♡♡♡

FeliceGatto, CassieMK, mejbi, Madziuśka, Anniusia, xpatiiix3, Sylika, luna91, Carolq, Kłosia, Palinas89, Magenta, Madziaaaaa, Baronowa_83, bereda11, monilia84 lubią tę wiadomość

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od razu jakby mi ochota zmalała ;)

Właśnie jem kanapkę i chciałam łyknąć południowego dupka i się okazało, że wczoraj zjadłam ostatnią tabletkę...od dziś jestem tylko na lutce rano i wieczorem, mam nadzieję, że z Dzidziolem będzie ok i że mdłości trochę odpuszczą dzięki temu... Ale trochę mnie to odstawienie stresuje!

oar89jcgzipdaets.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Od razu jakby mi ochota zmalała ;)

Właśnie jem kanapkę i chciałam łyknąć południowego dupka i się okazało, że wczoraj zjadłam ostatnią tabletkę...od dziś jestem tylko na lutce rano i wieczorem, mam nadzieję, że z Dzidziolem będzie ok i że mdłości trochę odpuszczą dzięki temu... Ale trochę mnie to odstawienie stresuje!

ja juz też od dzisiaj Dupka niet.

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka, a lutkę też masz? Jakoś mi raźniej odstawiać w towarzystwie <3 tylko Ty masz ciążę o 2 tyg. starszą...

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykąpałam sie i siedzę i dumam jeszcze 2:20 ... Oszaleje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 13:23

• zabuszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak u mnie wyjdzue z wózkiem chyba cis pomysle bi obecny jest tak wytyczony że hej to hest 2w1 w spacerówce Alek jeszcze spi. Nic naklonie moze S na nową fure

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • CassieMK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sensie, że wykąpałaś? ;) Zleci, posiedź z nami :* chociaż ja to powinnam iść na pocztę zamówienia wysłać, bo klienci czekają...

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe sorki słownik i pisanie na tel :P

• luna91 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moooocno trzymam kciuki za wizyty!

Jeśli chodzi o dentystę - panicznie się boję :( Ja nie pójdę w ciąży na pewno, bo to dla mnie mega stres, zawsze biorę znieczulenie a każe sobie dawać końskie dawki abym nic a nic nie poczuła :( Mam traumę z dzieciństwa.

Ja odstawiałam zastrzyki Prolutex w 10 tc i brzuch mnie bolał jak odstawiłam :/ Ale na szczęście nic się nie stało złego. A dupka to się nie zapowiada, że odstawię, bo mi lekarz przepisał 3 opakowania, które dopiero co zaczynam więc on mnie pewnie na tym duphastonie potrzyma.

Cassie - ja patrzyłam raz na wózki i też sobie nie wyobrażam na razie kupna. Z resztą ja nie kupuję teraz żadnych ciuszków ani akcesoriów - jakoś chyba nadal podświadomie się boję. Na razie zbieramy kasę :D Najwcześniej mam zamiar udać się na zakupy styczeń/luty.

Ktoś chyba wspominał o kurtce zimowej - ja zamierzam kupić w lumpeksie jakąś, mam taką ładną zimówkę z tamtego roku, ale na bank nie będę się w niej dopinać pod koniec zimy :( Nie chcę wydawać sterty kasy na kurtkę, którą założę kilka razy - wolę tą kase odłożyć na jakieś pierdółki dla malucha :)

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
‹‹ 569 570 571 572 573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ