WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    ja wczoraj ostatniego dupka wzięłam. zobaczymy czy jakaś różnica będzie.
    w sumie nie przytyłam, nadal na minus waga
    tylko miałam jakiś rzut hormonów bo nagle mi znowu cycuchy urosły i wyrzuciło syfy na twarzy :(
    Madziuska ja odstawilam dupka odrazu w sumie ubiegłym tygodniu i na szczęście nic sie nie stalo. Nawet brzuch mnie nie bolał. Tak wiec mam nadzieję ze wszystko bedzie dobrze.
    Mnie cos delikatnie brzuch pobolewa ale bardzo delikatnie i z luzka mi sie wstac nie chce ale trzeba sie podniesc, sniadanie zejść, ogarnac w domku i dzis będę gołąbki robić. Mniamm!!!

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:51

cd9bskjojgq3qzff.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butelki to ja tylko z Tommee Tippee przy jednym i drugim ;) a laktator mam medela mini Electric ale jak kogoś stać to jeszcze swing polecić mogę :)

Carolq lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to nie jestem sama jeśli chodzi o dentystę, boję się najbardziej na świecie, przed wakacjami zrobiłam wszystkie ubytki i jeśli nie będzie konieczności w ciąży nie pójdę. Zawsze jest to dla mnie ogromny stres, zawsze biorę znieczulenie, ale że jestem wyjątkowym przypadkiem,nie zawsze ono na mnie działa i nie rzadko się zdarza, że muszę dostać 3 zastrzyki. Wklucia przeżyję, ale bólu przy "robocie" już nie...

• maimama Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie dziś wizytujace ☺

• Sylika Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro zaczynam II trymestr !! hura !! :) :D a dziś poszłam do lab zrobiłam sobie badania ..prywatnie to jakaś masakra do lekarza też chodzę prywatnie więc i badania prywatne nie ma tu w okolicy innego lekarza nawet na nfz bym mogła do niego iść mam pecha jak kombinuje z lekarzami :( więc posłusznie trzymam się jednego .
    a ciuszki <3 ojej :** mam trochę po swoich chłopaczkach w razie co nie musze kupować za wiele bo jeden był letni a drugi wiosenny więc jest z czego wybierać dla kolejnych wiosennych siostra ma dla mnie dziewczęce ubranka jak by by była córusia a resztę musze kupić . Laktator miałam ręczny z Avent do tego buelki smoczki i słoiczki takie szklane fajne i mini smoczki z nekrętką do nich super to był zestaw ale gdzie on jest :O nie mam pojęcia w poprzednich ciążach mi się nie przydał ani razu w szpitalu chłopcy byli przystawiani od razu do piersi a w domu to potoki były jedyne do czego mógł mi służyć laktator to ściągać i wylewać ale to grzech by był ;)
    za wózkiem się rozglądam ale wybór bliźniaczych wózków jest bardzo trudny ....
    bliźniacze mamy !! ?? czy macie jakieś typy ? wózków bliźniaczych ?
    8954b27113.png

Lilik lubi tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria, gratuluję udanej wizyty :)

Za wszystkie inne trzymam kciuki!

Dziewczyny,na infekcje multi gyn. Naprawdę spróbujcie chociaż :)

Kupa zielona od żelaza ;)

Laktator zależy do czego. Bo jeśli będziecie ściągać regularnie, to tylko elektryczny. A jeśli okazjonalnie (np, raz na kilka dni, albo czasem trochę, żeby odciążyć pełne piersi), to nie ma co inwestować w elektryczny ;)

Pati, Ty zeżarłaś tatara, czyli jedna z dwóch "najniebezpieczniejszych" potraw w ciąży, a ja.... no wstyd się przyznać. Ja zeżarłam drugą, czyli sushi. Normalne, chamskie surowe. I to nigiri i sashimi. Mało tego. Zrobiłam to 4 dni pod rząd, tak mi się chciało. Jakoś ze dwa tygodnie temu. Zła ja, zła, a ty, a ty, a ty Felice! Wiem :( Ryzyko listeriozy itp. Ale myślałam, że mnie skręci i oszaleje, jeśli nie zjem. No i zjadłam. Ech....

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika, ja słyszałam sporo opinii o Baby Jogger City Select Double. Pozytywnych oczywiście. Ale on drogi jest. Chociaż z drugiej strony bardzo łatwo i w dobrej cenie można go potem sprzedać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 10:05

Sylika lubi tę wiadomość

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak buszujecie na zakupach to moze polecicie mi jakis sklep gdzie fajny elegancki plaszczyk mozna kupic? Szukam chic fakt rzadko jestem w "miescie" i nie moge ustrzelic....

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah Felice :D
    a jajek na miękko to chyba też nie można co? bo ja ostatnio dwa razy jadłam i tak mi dzwoniło w głowie że może powinnam zmienić plany śniadaniowe ale miałam taką ochotę że nawet wujka google nie spytałam czy można bo się bałam że będzie zabronione i zjadłam tylko skorupki leciały :P

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam nic do dziecka i nawet nie oglądam,

ja mam tak w życiu,że jak się na coś napalę to mi nie wychodzi więc na razie na spokojnie po nowym roku pomyślimy, chociaż nie powiem,że śnią mi się różowe wstążeczki i opaski z kwiatuszkami :D:D

FeliceGatto, bereda11 lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice a profilaktycznie można się tym multi gin smarować? bo mi pieczenie przeszło więc zapewne podrażniłam bielizną ale kupiłam i bym sobie zaaplkowała?>??

3jgxxzkra9730jiu.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jajek na miękko tez nie :P a to ja dodam jeszcze kogel-mogel ;) Tez jadłam.

xpatiiix3, mejbi lubią tę wiadomość

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    Felice a profilaktycznie można się tym multi gin smarować? bo mi pieczenie przeszło więc zapewne podrażniłam bielizną ale kupiłam i bym sobie zaaplkowała?>??

Można. Ale ja bym na Twoim miejscu posmarowała tylko kilka dni :) a potem dopiero, jak znów coś poczujesz.

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o dzięki to tak zrobię:)

co do wózków to ja mieszkam w bloku na 2 piętrze i chciałabym jakiś lekki,żebym mogła go znieść.. do mam mieszkających w bloku wy zostawiacie wózki na klatce? czy w mieszkaniu?

Sylika lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahha ahh my niedobre ;) co zrobić jak ochota najdzie czasem to nie ma mocnych :P

mejbi, FeliceGatto lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do dziąseł to mi nie krwawią ale używam ultrasoft szczoteczki a elektrycznej nie mogę po nich mam bardzo podrażnione, a w nosie fakt nie krawi mi ale mam takie skrzepy ale z drugiej strony ja często mam tak w okresie jesienno zimowym.

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam ochotę na czerwone wino a jestem raczej anty alkoholowa ehh

3jgxxzkra9730jiu.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na dobra, mamy na sumieniu małe grzeszki jedzeniowe :P

ale wiecie co, ostatnio spotkałam takich dalszych znajomych i dziewczyna w ciąży była, jarała jak smok i ona mi mówi że lekarz jej powiedział że jak samo jej nie odrzuciło od fajek to lepiej niech pali... ręce mi opadły, słyszałam tłumaczenia dziewczyn które nie potrafiły rzucić że to będzie szok dla dziecka takie rzucenie bla bla bla ale tego jeszcze nie grali...

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice wózek fajny chodzi mi właśnie o taki typ jeden za drugim bo z szerokim obawiam się że na klatce schodowej mogłabym mieć problem a taki jeden za drugim jest super ale szczerze to nowy powal mnie trochę ceną w sumie też biorę pod uwagę używany bo jak mało zniszczony to czemu nie :) to teraz mam 3 typy . Chciała bym odwiedzić jakiś sklep gdzie mogą być wózki bliźniacze i z bliska się z nimi zapoznać ;) było by mi łatwiej wybrać :)

8954b27113.png

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
‹‹ 567 568 569 570 571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ