Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCo do kurtki, mam narciarską, choć na nartach nie jeżdżę
można tanio na allegro kupić, a są fajne bo ocieplane i wodoszczelne. Moja koleżanka rodziła w lutym i chodziła w kurtce swojego chłopaka
bo kobiecie w ciąży we wszystkim ładnie, więc nie ma się co przejmować
-
i.am.chappie wrote:hey
my też już 2h po pracy, zaległości na forum nadrobione
mi się wydaje, co do tych pasów, że w ogóle chodzi o to żeby zapinać, nie wiem czy adaptery są konieczne, Felice powiedz czemu warto?
Bo normalnie zapięty pas jest na brzuchu. W razie mocnego hamowania czy uderzenia, może nawet zabić dziecko. Przy kolizji pas zaciska się tak, że nierzadko łamie zebra czy obojczyk. Prawie zawsze w miejscu pasa są krwiaki i wylewy. No to wyobraźcie sobie, jaka to jest siła. To tak, jakby ktoś z całej siły kopnął w brzuch.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 18:16
http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJak ja zapinam pas, to u góry układam między piersiami, czyli standardowo, a ten na dole kładę jakby poziomo na udach, nawet się tak trzyma (widziałam na jakimś filmiku, że tak należy robić). Dużo nie jeżdżę, więc może odpuszczę...
anka418 lubi tę wiadomość
-
anka418 wrote:Dobrze zapięty pas jest pod brzuchem na linii bioder
jeśli wchodzi na brzuch fotel jest źle ustawiony. Adaptery to wyrzucona kasa
Oj Anka, zupełnie się nie zgodzę. Pas zapięty pod brzuchem w trakcie uderzenia werżnie Ci się w brzuch. Tyle, że na dole. Trzeba nie mieć wyobraźni, żeby myśleć, że nic się wtedy nie stanie,a adapter jest niepotrzebny.
I am chappie, wypadek może zdarzyć się na trasie, 200 km od domu, albo przy wyjeździe z osiedla. Nie ma znaczenia, że dużo nie jeździsz. Lepiej w takim razie w ogóle zrezygnować z auta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 18:27
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFeliceGatto wrote:Oj Anka, zupełnie się nie zgodzę. Pas zapięty pod brzuchem w trakcie uderzenia werżnie Ci się w brzuch. Tyle, że na dole. Trzeba nie mieć wyobraźni, żeby myśleć, że nic się wtedy nie stanie,a adapter jest niepotrzebny.
I am chappie, wypadek może zdarzyć się na trasie, 200 km od domu, albo przy wyjeździe z osiedla. Nie ma znaczenia, że dużo nie jeździsz. Lepiej w takim razie w ogóle zrezygnować z auta
Byłam już z mężem na 3 warsztatach i na każdym specjalista od bezpieczeństwa mówił to samoa w końcu warsztaty są po to żeby się czegoś nauczyć także nie mam powodów żeby mu nie wierzyć. Poza tym widzę gdzie mam swój pas w aucie
-
nick nieaktualnyHej
Pani doktor jak tylko przyłożyła usg i zobaczyła powiedziała ze dziecko jest małe , zmierzyła ma 5 cm mamy przyjść za tydzien ;( a ja rycze bo wydaje mi sie ze w tym wieku powinno miec 6 cm jakieś ;( jak zapytałam sie czy ok powiedziała ze tak ale jakos mnie nie przekonała ;( pobrali krew na papa i tyle
Wariuje , rycze i mam wszystkiego dość ... ;( czy ktos mi poda wymiary dzieci mniejwiecej w tym tygodniu -
Carolq wrote:Hej
Pani doktor jak tylko przyłożyła usg i zobaczyła powiedziała ze dziecko jest małe , zmierzyła ma 5 cm mamy przyjść za tydzien ;( a ja rycze bo wydaje mi sie ze w tym wieku powinno miec 6 cm jakieś ;( jak zapytałam sie czy ok powiedziała ze tak ale jakos mnie nie przekonała ;( pobrali krew na papa i tyle
Wariuje , rycze i mam wszystkiego dość ... ;( czy ktos mi poda wymiary dzieci mniejwiecej w tym tygodniu
Carolq, poczytaj fora z wymiarami dzieci w tym wieku. Bo jak dla mnie,Twoje mieści się w normie. Urósł od ostatniego usg? Serce biło?Carolq lubi tę wiadomość
Wariuje , rycze i mam wszystkiego dość ... ;( czy ktos mi poda wymiary dzieci mniejwiecej w tym tygodniunie ma powodu do zmartwień, uspokoj się!
Carolq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCarolq wrote:Hej
Wariuje , rycze i mam wszystkiego dość ... ;( czy ktos mi poda wymiary dzieci mniejwiecej w tym tygodniu
Nawet na suwaku masz 5 cmnie swiruj :* hormony w ciąży są straszne :p buzi buzi :*
Carolq lubi tę wiadomość
-
Carolq ja Ci nie powiem jakie wymiary ma się w tym tygodniu co Ty ale może Dziewczyny coś podpowiedzą. Ty miałaś mieć teraz to usg genetyczne tak? z mierzeniem przezierności itd? Kochana nie łam się tak szybko, ja myślę że poszłaś wcześnie po prostu bo to się idzie między 11 tygodniem a ostatnim dniem 13 tygodnia czyli 13w6d. Więc masz jeszcze dwa tygodnie zapasua Pani doktor na pewno chce zmierzyć maluszka w najbardziej optymalnym momencie
dlatego na to badanie jest aż 3 tygodnie żeby zrobić je w najlepszym momencie, tak myślę
Carolq lubi tę wiadomość
-
Odesłała Cię do domu, bo lekarze wolą oglądać większe dzieci- więcej wtedy widzą i jest mniejsza szansa, że się pomylą. Dla Ciebie tez lepiej-prawdopodobnie poznasz więcej szczegółów, badanie będzie dokładniejsze. Głowa do góry!!!Carolq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo czemu tak powiedziała ;( widzielismy tylko moment Malucha ani nic nie pokazała ni nic tylko zmierzyła i tyle ;( i powiedziała ze zobaczymy sie za tydzien ale troszkę sie uspokoiłam dzieki Wam :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 18:42
-
anka418 wrote:Byłam już z mężem na 3 warsztatach i na każdym specjalista od bezpieczeństwa mówił to samo
a w końcu warsztaty są po to żeby się czegoś nauczyć także nie mam powodów żeby mu nie wierzyć. Poza tym widzę gdzie mam swój pas w aucie
Widziałam już efekty zapinania pasów w ciąży bez adaptera. Gratuluję tez specjalistom opowiadącym takie bzdury. To Twoje dziecko, Twoja decyzja. Pamiętaj tylko, że życie Was obojga. Są rzeczy, na których nie warto oszczędzać. Jeśli uważasz, że Twój brzuch zaczyna się tam,gdzie jest wypukły, a nad kością lonowa go nie ma, to jesteś w błędzie. Jeśli myślisz, że w czasie wypadku pas,który zsunelas na uda pod brzuch, w momencie zaciśnięcia nadal tam.zostanie, to niestety również jesteś w błędzie.http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
Carolq wrote:To czemu tak powiedziała ;( widzielismy tylko moment Malucha ani nic nie pokazała ni nic tylko zmierzyła i tyle ;(
Bo jest jakaś inna. Jak masz się denerwować, idź do innego lekarza z lepszym sprzętem.Carolq lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyFeliceGatto wrote:Widziałam już efekty zapinania pasów w ciąży bez adaptera. Gratuluję tez specjalistom opowiadącym takie bzdury. To Twoje dziecko, Twoja decyzja. Pamiętaj tylko, że życie Was obojga. Są rzeczy, na których nie warto oszczędzać. Jeśli uważasz, że Twój brzuch zaczyna się tam,gdzie jest wypukły, a nad kością lonowa go nie ma, to jesteś w błędzie. Jeśli myślisz, że w czasie wypadku pas,który zsunelas na uda pod brzuch, w momencie zaciśnięcia nadal tam.zostanie, to niestety również jesteś w błędzie.
Nie zamierzam się spierać kto ma racjęwypowiedziałam swoje zdanie i uważam temat za zamknięty
A dziewczyny na pewno zjada warte poczytania publikacje czy zapytaja lekarza o wątpliwości