X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam czytać, że wszystko jest ok po wizytach :)

Anjaa, CassieMK, myszka2070 lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kurtki, mam narciarską, choć na nartach nie jeżdżę :P można tanio na allegro kupić, a są fajne bo ocieplane i wodoszczelne. Moja koleżanka rodziła w lutym i chodziła w kurtce swojego chłopaka :D bo kobiecie w ciąży we wszystkim ładnie, więc nie ma się co przejmować :)

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    hey :) my też już 2h po pracy, zaległości na forum nadrobione :) mi się wydaje, co do tych pasów, że w ogóle chodzi o to żeby zapinać, nie wiem czy adaptery są konieczne, Felice powiedz czemu warto?

Bo normalnie zapięty pas jest na brzuchu. W razie mocnego hamowania czy uderzenia, może nawet zabić dziecko. Przy kolizji pas zaciska się tak, że nierzadko łamie zebra czy obojczyk. Prawie zawsze w miejscu pasa są krwiaki i wylewy. No to wyobraźcie sobie, jaka to jest siła. To tak, jakby ktoś z całej siły kopnął w brzuch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 18:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze zapięty pas jest pod brzuchem na linii bioder :) jeśli wchodzi na brzuch fotel jest źle ustawiony. Adaptery to wyrzucona kasa :)

i.am.chappie, Baronowa_83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja zapinam pas, to u góry układam między piersiami, czyli standardowo, a ten na dole kładę jakby poziomo na udach, nawet się tak trzyma (widziałam na jakimś filmiku, że tak należy robić). Dużo nie jeżdżę, więc może odpuszczę...

anka418 lubi tę wiadomość

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Dobrze zapięty pas jest pod brzuchem na linii bioder :) jeśli wchodzi na brzuch fotel jest źle ustawiony. Adaptery to wyrzucona kasa :)

Oj Anka, zupełnie się nie zgodzę. Pas zapięty pod brzuchem w trakcie uderzenia werżnie Ci się w brzuch. Tyle, że na dole. Trzeba nie mieć wyobraźni, żeby myśleć, że nic się wtedy nie stanie,a adapter jest niepotrzebny.

I am chappie, wypadek może zdarzyć się na trasie, 200 km od domu, albo przy wyjeździe z osiedla. Nie ma znaczenia, że dużo nie jeździsz. Lepiej w takim razie w ogóle zrezygnować z auta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 18:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacyntko - wiedz ,że zyczymy ci wszystkiego co najlepsze :) wspieramy duchowo :) i mamy nadzieje ,że do nas wrócisz :)

katarzyna_d lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Oj Anka, zupełnie się nie zgodzę. Pas zapięty pod brzuchem w trakcie uderzenia werżnie Ci się w brzuch. Tyle, że na dole. Trzeba nie mieć wyobraźni, żeby myśleć, że nic się wtedy nie stanie,a adapter jest niepotrzebny.

I am chappie, wypadek może zdarzyć się na trasie, 200 km od domu, albo przy wyjeździe z osiedla. Nie ma znaczenia, że dużo nie jeździsz. Lepiej w takim razie w ogóle zrezygnować z auta

Byłam już z mężem na 3 warsztatach i na każdym specjalista od bezpieczeństwa mówił to samo :) a w końcu warsztaty są po to żeby się czegoś nauczyć także nie mam powodów żeby mu nie wierzyć. Poza tym widzę gdzie mam swój pas w aucie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :(
    Pani doktor jak tylko przyłożyła usg i zobaczyła powiedziała ze dziecko jest małe , zmierzyła ma 5 cm mamy przyjść za tydzien ;( a ja rycze bo wydaje mi sie ze w tym wieku powinno miec 6 cm jakieś ;( jak zapytałam sie czy ok powiedziała ze tak ale jakos mnie nie przekonała ;( pobrali krew na papa i tyle
    Wariuje , rycze i mam wszystkiego dość ... ;( czy ktos mi poda wymiary dzieci mniejwiecej w tym tygodniu

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejj u mnie 64 mm było w 12t4d to jakie za małe :P kochana nie świruj idealny wymiar ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 18:32

Carolq lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Pani doktor jak tylko przyłożyła usg i zobaczyła powiedziała ze dziecko jest małe , zmierzyła ma 5 cm mamy przyjść za tydzien ;( a ja rycze bo wydaje mi sie ze w tym wieku powinno miec 6 cm jakieś ;( jak zapytałam sie czy ok powiedziała ze tak ale jakos mnie nie przekonała ;( pobrali krew na papa i tyle
    Wariuje , rycze i mam wszystkiego dość ... ;( czy ktos mi poda wymiary dzieci mniejwiecej w tym tygodniu

Carolq, poczytaj fora z wymiarami dzieci w tym wieku. Bo jak dla mnie,Twoje mieści się w normie. Urósł od ostatniego usg? Serce biło?

Carolq lubi tę wiadomość

• monaa Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    U mnie 11w4d było 48 mm i było ok i wszystko zmierzyla :-) nie ma powodu do zmartwień, uspokoj się!

Carolq lubi tę wiadomość

p19u0tc70smx8ddn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:

Nawet na suwaku masz 5 cm :) nie swiruj :* hormony w ciąży są straszne :p buzi buzi :*

Carolq lubi tę wiadomość

• mejbi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:

Carolq ja Ci nie powiem jakie wymiary ma się w tym tygodniu co Ty ale może Dziewczyny coś podpowiedzą. Ty miałaś mieć teraz to usg genetyczne tak? z mierzeniem przezierności itd? Kochana nie łam się tak szybko, ja myślę że poszłaś wcześnie po prostu bo to się idzie między 11 tygodniem a ostatnim dniem 13 tygodnia czyli 13w6d. Więc masz jeszcze dwa tygodnie zapasu :) a Pani doktor na pewno chce zmierzyć maluszka w najbardziej optymalnym momencie :) dlatego na to badanie jest aż 3 tygodnie żeby zrobić je w najlepszym momencie, tak myślę :)

Carolq lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Carolq- dokładnie tydzień temu czyli 12t3d moje maleństwo miało 6,16 cm. Lekarz policzył, że w tym okresie rośnie ŚREDNIO 2 mm/dzień. I dziś było 7,6 cm. Do 12t3d masz 5 dni, więc wszystko gra! Twój maluch będzie tej samej wielkości, co mój :)
    Odesłała Cię do domu, bo lekarze wolą oglądać większe dzieci- więcej wtedy widzą i jest mniejsza szansa, że się pomylą. Dla Ciebie tez lepiej-prawdopodobnie poznasz więcej szczegółów, badanie będzie dokładniejsze. Głowa do góry!!!

Carolq lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czemu tak powiedziała ;( widzielismy tylko moment Malucha ani nic nie pokazała ni nic tylko zmierzyła i tyle ;( i powiedziała ze zobaczymy sie za tydzien ale troszkę sie uspokoiłam dzieki Wam :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 18:42

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Byłam już z mężem na 3 warsztatach i na każdym specjalista od bezpieczeństwa mówił to samo :) a w końcu warsztaty są po to żeby się czegoś nauczyć także nie mam powodów żeby mu nie wierzyć. Poza tym widzę gdzie mam swój pas w aucie :)

Widziałam już efekty zapinania pasów w ciąży bez adaptera. Gratuluję tez specjalistom opowiadącym takie bzdury. To Twoje dziecko, Twoja decyzja. Pamiętaj tylko, że życie Was obojga. Są rzeczy, na których nie warto oszczędzać. Jeśli uważasz, że Twój brzuch zaczyna się tam,gdzie jest wypukły, a nad kością lonowa go nie ma, to jesteś w błędzie. Jeśli myślisz, że w czasie wypadku pas,który zsunelas na uda pod brzuch, w momencie zaciśnięcia nadal tam.zostanie, to niestety również jesteś w błędzie.

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    To czemu tak powiedziała ;( widzielismy tylko moment Malucha ani nic nie pokazała ni nic tylko zmierzyła i tyle ;(

Bo jest jakaś inna. Jak masz się denerwować, idź do innego lekarza z lepszym sprzętem.

Carolq lubi tę wiadomość

• Negra Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo wiedziała, że widzi za mało szczegółów! Niektórzy lekarze mają zasady-że np robią to badanie od pewnej wielkości dziecka- mój np. powyżej 7 cm.

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Widziałam już efekty zapinania pasów w ciąży bez adaptera. Gratuluję tez specjalistom opowiadącym takie bzdury. To Twoje dziecko, Twoja decyzja. Pamiętaj tylko, że życie Was obojga. Są rzeczy, na których nie warto oszczędzać. Jeśli uważasz, że Twój brzuch zaczyna się tam,gdzie jest wypukły, a nad kością lonowa go nie ma, to jesteś w błędzie. Jeśli myślisz, że w czasie wypadku pas,który zsunelas na uda pod brzuch, w momencie zaciśnięcia nadal tam.zostanie, to niestety również jesteś w błędzie.

Nie zamierzam się spierać kto ma rację :) wypowiedziałam swoje zdanie i uważam temat za zamknięty :)
    A dziewczyny na pewno zjada warte poczytania publikacje czy zapytaja lekarza o wątpliwości :)

‹‹ 575 576 577 578 579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ