Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
katarzyna_d wrote:Nie wiem co powiedzieć ? .....
Cały czas się martwię że wy macie brzuchy a ja nie! że nie które czują ruchu albo pluskanie a ja nie, nawet wymiary maluszka,
Bardzo źle się czułam ostatnio ! fizycznie i psychicznie .
Dużo rzeczy mnie drażni !!
Założyłam konto żeby mieć dostęp do kalendarza belly, i dziewczyny z forum wypytywały o mnie !
Wolałam być anonimowa bo nie chciałam żeby pewne osoby wiedziały co u mnie !! nie chodzi mi tu o was.
Pozdrawiam.bo my tesknimy
i.am.chappie lubi tę wiadomość
-
Cały czas się martwię że wy macie brzuchy a ja nie! że nie które czują ruchu albo pluskanie a ja nie, nawet wymiary maluszka,
Założyłam konto żeby mieć dostęp do kalendarza belly, i dziewczyny z forum wypytywały o mnie !
Wolałam być anonimowa bo nie chciałam żeby pewne osoby wiedziały co u mnie !! nie chodzi mi tu o was.
Pozdrawiam.
Hiacynta - kasiaMiło, że napisałaś
Szkoda, że Cię nie ma, bo zawsze jakimś żartem sypnęłaś, zawsze byłaś pogodna. Mam nadzieję, że wyjdziesz na prostą. Ja też się stresuję i to strasznie. Zostań z nami
Palinas89 lubi tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Cassie, nie wyświetla się. Nawet link
Hiacynta, kochana, to, że dużo rzeczy Cię drażni, to zupełnie, ale to zupełnie normalne.
To, że się denerwujesz i boisz też.
Brzuchem się nie martw. Jest na Belly taka dziewczyna, mama 1,5 rocznego chłopca, Dorjana, której brzuch wyszedł koło 7 Mc, a w 9 wyglądała, jak ja teraz. Jest też druga mama, Nalka, której do sesji ciążowej brzuch robili w Photoshopie, bo taki miała malutki. Są dziewczyny z bębnami jak Pati i ja (ale to nasze 3 ciąże), są z maleńkimi bębenkami i są takie, jak Ty, które brzucha dostają na sam koniec. Proszę Cię, nie martw się.
I wróć, jak sobie wszystko poukładasz i będziesz spokojniejsza o dzieckoWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 19:36
xpatiiix3, Sylika, Palinas89 lubią tę wiadomość
http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
nick nieaktualnyKasia, brak złych wiadomości to dobre wiadomości! Też momentami mam wrażenie, że te wizyty co 4 tygodnie są za rzadko, bo ci się dzieje w międzyczasie? Ale trzeba wierzyć i ufać lekarzom i spróbować się pozytywnie nastawić, szczęśliwa mama - szczęśliwy dzidziuś
luna91, williams1, Palinas89 lubią tę wiadomość
-
Cassie - nie wchodzi Twoje zdjęcie.
Carolq - ja już Ci napisałamGdybyś miała ochotę pisz do mnie.
Dziewczynyyyy teraz mnie złapał dółTak strasznie się boję, masakra. Ja nie przeżyję drugiego zawodu. Powiedzcie będzie lepiej? Chyba pójdę po wielką tabliczkę czkolady i ją zjem całą.
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
ja jeszcze nic dla dzidziusia nie mamy , wozek moge kupic uzywany bo wiem ze mozna trafic fajne ale zobaczymy ..ogladam lozeczka tez uzywane bo wiem jaki chce,czesto sa malo zniszczone materacyk dokupie i jest super..i jakos nikt nie powiedzial ze sie dorzuci do czegokolwiek zadna z babc ani dziadków szkoda ;-( ale maja jeszcze czas
i.am.chappie lubi tę wiadomość
-
luna nie panikowac , damy rade do poniedzialku ,szybko zleci weekend raz dwa przeleci a w niedziele bedziemy sie golic ;-)zeby na wizytke ladnie sie prezentowac ha ha
felicce no ja tez chce Doriankaluna91, i.am.chappie, CassieMK lubią tę wiadomość
-
Pozdrawiam.
Ja nie mam brzucha ani tym bardziej nie czuję ruchów. Na dodatek mam termin na koniec maja więc ze wszystkim jestem praktycznie ostatnia. Ostatnią wizytę miałam 3,5 tyg temu i jestem na etapie że dopiero widziałam serduszko i nic więcej a tu dziewczyny są już po usg genetycznych wiec sama widzisz jaka rozbieżność. Każda jest na trochę innym etapie i inaczej przechodzi ciążę. Ale wiem że jak spytam o coś albo będę miała jakieś wątpliwości to dziewczyny zawsze coś podpowiedzą, dobrze mieć takie wsparciei.am.chappie lubi tę wiadomość
-
Carolq wrote:Hej
Pani doktor jak tylko przyłożyła usg i zobaczyła powiedziała ze dziecko jest małe , zmierzyła ma 5 cm mamy przyjść za tydzien ;( a ja rycze bo wydaje mi sie ze w tym wieku powinno miec 6 cm jakieś ;( jak zapytałam sie czy ok powiedziała ze tak ale jakos mnie nie przekonała ;( pobrali krew na papa i tyle
Wariuje , rycze i mam wszystkiego dość ... ;( czy ktos mi poda wymiary dzieci mniejwiecej w tym tygodniu
Szczerze to bym chyba zmieniła lekarza.Dobry lekarz i sprzęt to podstawa.dzidziuś jak na swój wiek jest akurat tak więc nie stresuj.Ja w poprzedniej ciąży też miałam takiego, do którego poszłam dwa razy i wyszłam z płaczem.Oczywiście zmieniłam na innego bo ciąża to nie czas na niepotrzebne stresy.Wspomnę że córa cała i zdrowa się urodziła.Będzie dobrze -
Najgorsze sa czwartki - mąż w pracy od 5 i nie wraca na noc, mama też ma czwartki całe zajęte - pracuje czwartki cały dzień a ja siedze jak ten głupek w domu i myślę co to będzie...3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mam nadzieję, że teraz widać, przeniosłam fotę do publicznego albumu, może tu był problem
http://i153.photobucket.com/albums/s214/qeef_photo/brzucho01_zpsjakvzs0u.jpgFeliceGatto, monaa, monilia84, bereda11, luna91, mejbi, Negra, xpatiiix3, Carolq, Magenta, Aniu_leczka, kamisia88, Sylika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBo mam słabe dno oka i jeszcze kilka schorzeń i chciałabym dostać zaświadczenie na cc, nawet jeśli zdecyduję się na poród normalny, to chciałabym, żeby to była moja decyzja, a nie że lekarz każe siłami natury, bo tak trzeba. Moja mama jak mnie rodziła 30 lat temu, to też miała wskazanie, więc mam nadzieję, że teraz tym bardziej dostanę.
-
Aniu_leczka wrote:Szczerze to bym chyba zmieniła lekarza.Dobry lekarz i sprzęt to podstawa.dzidziuś jak na swój wiek jest akurat tak więc nie stresuj.Ja w poprzedniej ciąży też miałam takiego, do którego poszłam dwa razy i wyszłam z płaczem.Oczywiście zmieniłam na innego bo ciąża to nie czas na niepotrzebne stresy.Wspomnę że córa cała i zdrowa się urodziła.Będzie dobrze
Ale przecież pisała, że to nie Jej lekarz prowadzący, tylko lekarz wykonujący badania genetycznemoim zdaniem chodzi tylko i wyłącznie o to, że dzidziuś jest o kilka dni ZA MAŁY do dokładnego przeprowadzenia badania, a nie, że w ogóle jest ZA MAŁY. Wizyta przebiegła szybko, bo pewnie skoro jest przełożona na za tydzień, to dziś lekarka nic nie sprawdzała dokładnie, żeby dziewczyna nie musiała dwa razy płacić, bo to przecież drogie badanie.
tylko my ciężarne pod wpływem hormonów wiele rzeczy przyjmujemy bardziej impulsywnie, niż powinnyśmy