X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Ja mam espiro Enzo evo fioletowy :P pod każdym względem mi odpowiada ciężaru wielkości koła pompowane zakupów mogę naładować ho ho ho nie Ra w siedzisko Nelka dla Marcela na kolanach siedziała i tak jechali :D hahahah gondola tez spora wiec sobie chwale uwaga 800 zł nowy z przesyłka ;)

Powiedz gdzie znalazlas z taka cena ? Ja tez Mam uzywany espiro ale jego stan obecny ma duzo do zyczenia wiec pasuje nowy kupic. Ale jesli chodzi o prowadzenie i gabaryt jest super

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • kw Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Hej :(
    Pani doktor jak tylko przyłożyła usg i zobaczyła powiedziała ze dziecko jest małe , zmierzyła ma 5 cm mamy przyjść za tydzien ;( a ja rycze bo wydaje mi sie ze w tym wieku powinno miec 6 cm jakieś ;( jak zapytałam sie czy ok powiedziała ze tak ale jakos mnie nie przekonała ;( pobrali krew na papa i tyle
    Wariuje , rycze i mam wszystkiego dość ... ;( czy ktos mi poda wymiary dzieci mniejwiecej w tym tygodniu

Moje dziecko miało w 11w3d dzień przed planowaną biopsją 4.75 cm a następnego dnia w 10w4d miało już 5.10 cm czyli Twoje jak najbardziej jest w normie;) Ja również usłyszałam ze to maluszek jeszcze ale wszystko udało się zmierzyć ;) Dr powiedziała ze jest małe dlatego za pewne ze nie wszytko widać jeszcze dokładnie a chce zbadać dzidzie tak żeby być pewnym i dlatego kazała przyjść za kilka dni jak troszkę podrosnie ;) Nie masz się czym martwić kochana na pewno jest wszystko dobrze zobaczysz

Carolq lubi tę wiadomość

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carloq kochany gluptasku napewno wszystko jest dobrze, sama widzisz co dziewczyny piszą. Mysle ze dla Twojego spokoju powinna Ci serdusio pokazac i normalne usg zrobic, ale widac jej sie strasznie spieszylo. Zobaczysz ze za tydzień wszystko bedzie dobrze i moze pokaze co ma między nogami heheh

Carolq, luna91 lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w koncu was doczytalam
    gratuluje udanych wizyt ..
    Carolq nie martw sie po prostu masz taka gin malo wylewna , ja jak bylam na pierwszym badaniu to nawet nic mi na monitorze nie pokazala ani serduszka nie slyszalam tylko powiedziala jest ok , i tyle bylam zawiedziona.ale twoja gin nie powiedziala ze dzidzius jest za mały tylko mały a to róznica i ze wszystko jest ok wiec otrzyj lezki i usmiech ..
    W uk dzisiaj jest jakies swieto Bonfire Night i puszczaja fajerwerki , slicznie to wyglada mialam tam isc bo jest pokaz fajerwerkow i w ogole jakas impreza ale starsznie pada...

Carolq, myszka2070 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pisalyscie dzisiaj o mieszkaniach , my mkieszkamy z siostra mojego P i jej coreczka mamy 3 bedroom , nasz jest sredni ale nie wiem gdzie wstawimy lozeczko..Ja to marze sie wyprowadzic jak bejbik sie urodzi ale zobaczymY.generalnie mieszka mi sie w porzadku ale chcialabym juz jakos na swoje isc...

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem ze moja macica zaczela chyba rosnac teraz bo od paru dni ciagnie mnie w pachwinach wlasnie raz w jednej raz w drugiej...

myszka2070 lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak dobrze ze jestem na tym forum z wami bo tyle fajnych nowych rzeczy sie dowiaduje np, adaptery , albo jedna dzisiaj z dziewczyn odebrala wyniki na syndrom downa i napisala tam skale a ja myslalam ze przyjdzie mi wynik i bedzie napisane syndrom downa - tak lub -nie ale ze mnie laik o masakra

i.am.chappie lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie to nie jest mój ginekolog , i moze dlatego tak podeszła i zlała sprawę na szybko . Troszkę przykro mi sie zrobiło i poprostu moze za gwałtownie zareagowałam na te słowa . Dzieki za odpowiedzi jesteśmy spokojniejsi i odliczamy dni do wizyty za tydzien .

bereda11, JusWik, i.am.chappie lubią tę wiadomość

• JusWik Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy moze z 80 metrow malutki domeczek a i tak wydaje mi sie ze bedzie strasznie ciasno jak się maluszek urodzi. Ale nie to jest najważniejsze. Ważne zeby się kochac i szanowac a napewno osiagnie sie wiele rzeczy...

i.am.chappie lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    Powiedz gdzie znalazlas z taka cena ? Ja tez Mam uzywany espiro ale jego stan obecny ma duzo do zyczenia wiec pasuje nowy kupic. Ale jesli chodzi o prowadzenie i gabaryt jest super

Allegro ;) nówka wszystko ok mój praktycznie jak nowy wygląda Nelka już rok Nim jeździ od kwietnia gondola i będzie maluch jeździł ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 19:08

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Właśnie to nie jest mój ginekolog , i moze dlatego tak podeszła i zlała sprawę na szybko . Troszkę przykro mi sie zrobiło i poprostu moze za gwałtownie zareagowałam na te słowa . Dzieki za odpowiedzi jesteśmy spokojniejsi i odliczamy dni do wizyty za tydzien .
    Nooooo odrazu lepiej! :-) :-*

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my też w kawalerce i nawet nie narzekam, rok temu się tu wprowadziliśmy, bo wcześniej to na 60 m2 mieszkaliśmy. Co prawda teraz mniejsze, ale chyba bardziej ustawne, bo już wiem gdzie będzie stało łóżeczko :) a, i sprzątanie zajmuje mniej czasu. Moglibyśmy zmienić, bo to tylko wynajmowane, ale na słowo "przeprowadzka" się odechciewa, także jeszcze ze dwa lata, a potem swoje albo wynajem większego, się zobaczy ;)

• JusWik Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    A my też w kawalerce i nawet nie narzekam, rok temu się tu wprowadziliśmy, bo wcześniej to na 60 m2 mieszkaliśmy. Co prawda teraz mniejsze, ale chyba bardziej ustawne, bo już wiem gdzie będzie stało łóżeczko :) a, i sprzątanie zajmuje mniej czasu. Moglibyśmy zmienić, bo to tylko wynajmowane, ale na słowo "przeprowadzka" się odechciewa, także jeszcze ze dwa lata, a potem swoje albo wynajem większego, się zobaczy ;)
    Widzisz wszystko ma swoje dobre strony hehehe przynajmniej sprzatania mamy mniej :-)
    Co do wózków to tez patrzę na takie w granicach 1500zl choc teść mowi ze z 1000 nam dorzuci. Ale zobaczymy jak to bedzie bo jak daleko to wszyscy chetni a potem sie dupami powypinaja hehe

i.am.chappie, luna91 lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My narazie mieszkamy u teściów, będziemy tu urządzać pokój dla maluszka, dopiero w marcu zaczynamy budowę domu i jeszcze z rok tu musimy pokoczować :P

bereda11, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta - dobrze, że jest na co czekać :)
    a co do wózka, ktoś myślał o używanym? Bo my tak się właśnie zastanawiamy, czy nie lepiej kupić lepszy, a po kimś... co do modelu jeszcze zielona jestem :D ale łóżeczko będzie białe ;D

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq, tak, jak dziewczyny Ci napisały, będzie wszystko super za tydzień, szkoda tylko, że się niepotrzebnie musisz denerwować i że znowu trzeba czekać... A masz tę wizytę dokładnie za tydzień? Jak tak, to odliczamy razem :) Bo ja idę w czwartek na 18:40... masakra, że tak na koniec dnia, no ale jakoś muszę wytrzymać, co innego nam pozostaje? ;)

A u nas się sytuacja mieszkaniowa pokomplikowała i chyba też pójdziemy coś wynająć, zanim nie wybudujemy naszej części domu, albo druga opcja jest taka, że dobierzemy kredytu i kupimy nieduże, tanie mieszkanko gdzieś w okolicy... Zobaczymy, co w banku powiedzą, ale stresuje mnie to, że trzeba szybko podjąć jakąś decyzję, żeby przed majem już być w pełni usadowionym w nowym miejscu.

oar89jcgzipdaets.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq, uszy do góry! Też myślę, ze wymiar Twojego maluszka mieści się w normach! Biło serduszko? to jest ok!!!

Zmień lekarza, lekarz nie powinien Cię martwić!!!

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co powiedzieć ? .....

Cały czas się martwię że wy macie brzuchy a ja nie! że nie które czują ruchu albo pluskanie a ja nie, nawet wymiary maluszka,

Bardzo źle się czułam ostatnio ! fizycznie i psychicznie .

Dużo rzeczy mnie drażni !!

Założyłam konto żeby mieć dostęp do kalendarza belly, i dziewczyny z forum wypytywały o mnie !

Wolałam być anonimowa bo nie chciałam żeby pewne osoby wiedziały co u mnie !! nie chodzi mi tu o was.

Pozdrawiam.

luna91, i.am.chappie, xpatiiix3, bereda11, josephinka84, Bree, myszka2070, Palinas89 lubią tę wiadomość

• milka_89 Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wszystko będzie dobrze kochana :* któraś a was pisala o hennie do brwi no to ja radzę uważać bo ja zawsze robiłam henne i było wszystko ok a teraz zrobiłam i miałam całe czerwone brwi do tego krzywo mi wzięło wiec dziś kupiłam "kredke" do brwi z maybeline z taka z gabeczka do roztarcia i jest mega fajna bo nie wyglada jak sztucznie wymalowane brwi. ;)

w57v3e3k3h9h78ou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    Cigaretta - dobrze, że jest na co czekać :)
    a co do wózka, ktoś myślał o używanym? Bo my tak się właśnie zastanawiamy, czy nie lepiej kupić lepszy, a po kimś... co do modelu jeszcze zielona jestem :D ale łóżeczko będzie białe ;D
    My myślimy o używanym, szkoda kasy na nowy, a niektóre używane wyglądają jak nieśmigane i można naprawdę fajnie trafić :) mi się podobają camarelo.

‹‹ 576 577 578 579 580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ