Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
hiacynta -kasiu bedzie dobrze jutro napiszesz nam ze malenstwo sie pieknie ruszalo i ze go widzialas ,zobaczysz
cassie no ladny brzusio , ladny ..galotki tez ładnekatarzyna_d, katarzyna_d, CassieMK lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Carolq dokładnie w 11t5d moja dzidzia miała 5 cm i dr powiedziała, że jest 2 czy 3 dni za duża he he,wiec naprawdę nie masz się czym martwić ☺ Gin u którego byłaś miał albo zły dzień albo po prostu słaby sprzęt i dlatego nie zrobił dokładnego usg.
Carolq lubi tę wiadomość
-
bereda11 wrote:luna nie panikowac , damy rade do poniedzialku ,szybko zleci weekend raz dwa przeleci a w niedziele bedziemy sie golic ;-)zeby na wizytke ladnie sie prezentowac ha ha
felicce no ja tez chce Dorianka
Ona ma syna Tobiasza, a jej nick to Dorjanahttp://szogunowmatka.blogspot.com/ -
nick nieaktualnyCarolq wrote:Hej
Pani doktor jak tylko przyłożyła usg i zobaczyła powiedziała ze dziecko jest małe , zmierzyła ma 5 cm mamy przyjść za tydzien ;( a ja rycze bo wydaje mi sie ze w tym wieku powinno miec 6 cm jakieś ;( jak zapytałam sie czy ok powiedziała ze tak ale jakos mnie nie przekonała ;( pobrali krew na papa i tyle
Wariuje , rycze i mam wszystkiego dość ... ;( czy ktos mi poda wymiary dzieci mniejwiecej w tym tygodniu
u mnie w 12tc było 48 mmtez uwazam ze za małe
ale mi zmierzył to nt .... echhh ...
-
Bereda, nie wkurzaj mnie, to moje największe majty, jedyne, które mnie nie cisną w pachwinach
na zakupy jedziemy po genetycznym, bo mam bon na odzież z F&F, a u nas na wsi nie ma Tesco
Felicce, no ja właśnie specjalnie wykadrowałam tak, żeby mordkę zakryć i Was nie straszyć facjatąbereda11, Sylika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykatarzyna_d wrote:Ja też mam wadę wzroku nosze okulary, jako dziecko miałam operacje na lewe oko i jak zasłonie prawe to na lewe widzę tylko zamazane plamy
Syna rodziłam naturalnie nikt nawet nie pytał o zwrok. -
nick nieaktualny
-
maimama wrote:Carolq dokładnie w 11t5d moja dzidzia miała 5 cm i dr powiedziała, że jest 2 czy 3 dni za duża he he,wiec naprawdę nie masz się czym martwić ☺ Gin u którego byłaś miał albo zły dzień albo po prostu słaby sprzęt i dlatego nie zrobił dokładnego usg.
Ja byłam na prenatalnych 11t5d i moja dzidzia miała dokładnie 5cm i lekarz powiedział że idealnie odpowiada dniu ciąży. Nawet na USG mam że 5cm to 11t5d więc tak naprawdę kilka dni w tą czy w tą to nie jest jakaś tragedia.Carolq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyno widzisz diabla ja nie wiem jakie te sprzety maja ginekolodzy
twoj powiedzial ze 11w5 to idealnie 5cm
a na moim zdjeciu usg zapisało 48mm jako równe 12tc - widze w necie ze to nie jest 12tc tylko granica 11w4 - tak jakby było 2-3 dni młodsze - a usg wyznaczylo 12tc i termin 17 maja - czyli równo jak z @ nie rozumiem tego .... -
CassieMK wrote:Bereda, nie wkurzaj mnie, to moje największe majty, jedyne, które mnie nie cisną w pachwinach
na zakupy jedziemy po genetycznym, bo mam bon na odzież z F&F, a u nas na wsi nie ma Tesco
Felicce, no ja właśnie specjalnie wykadrowałam tak, żeby mordkę zakryć i Was nie straszyć facjatąCassieMK lubi tę wiadomość
-
Dokładnie tak ☺ W późniejszym etapie w ciąży z córką tez miała różne wymiary, czasem np głową była 2 dni starsza niż noga,hm,a urodzila sie oczywiście piekna i zdrowa,wiec drobnymi rozbieżnościami nie ma się co przejmować
Carolq lubi tę wiadomość
-
Carolq wrote:Hej
Pani doktor jak tylko przyłożyła usg i zobaczyła powiedziała ze dziecko jest małe , zmierzyła ma 5 cm mamy przyjść za tydzien ;( a ja rycze bo wydaje mi sie ze w tym wieku powinno miec 6 cm jakieś ;( jak zapytałam sie czy ok powiedziała ze tak ale jakos mnie nie przekonała ;( pobrali krew na papa i tyle
Wariuje , rycze i mam wszystkiego dość ... ;( czy ktos mi poda wymiary dzieci mniejwiecej w tym tygodniu
Kochana spokojnie moje dzieciątko dokładanie w 11t 5d na genetycznym miało 4.88 cm i Pani doktor powiedziała, że wszystko jest super a maleństwo rozwija się idealnie. Każde dziecko rośnie w swoim tempie i nie męczmy się ciągłym zamartwianiemCarolq lubi tę wiadomość
-
Spokojnie, mój synek chyba do połówkowego był zawsze mniejszy o kilka dni (nawet 5) i teraz jest chłop jak dąb! To wszystko zależy jak lekarz zaznaczy maluszka a przy takich małych wartościach 1 mm w tą czy w tą robi różnicę w wyniku. Też dużo zależy od sprzętu jaki lekarz ma. Ja byłam w szpitalu Medicover i tam mają super sprzęt a i lekarz, który robił mi badanie jest świetnym fachowcem (przekonałam się o tym w poprzedniej ciąży). Także spokojnie. Lekarze też mają tendencję do zaokrąglania żeby nie bawić się w dni a tygodnie ciąży.
Negra lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ale wiecie co... wydaje mi się, że gdyby coś było nie tak to lekarz na pewno by nie ukrył. Powiedziałby np. nie wygląda to dobrze, czekamy. Chyba lekarz ma taki obowiązek i nie ma prawa ukrywać nic, bo pacjentka się zasmuci. Mój wali prosto z mostu i nie uważam, żeby mnie straszył tylko mówi prawdę a ja sobie to cenię.3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek