Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
xpatiiix3 wrote:Dobra mam moją gębę sprzed tyg 29.10 bez tapety więc się nie przestraszcie to był trening przed Halloween żeby odstraszać nieproszonych gości hahaha no i moja biedna Neli z gorączka wtedy..
Yeeeeey! Yeeey!Ładnaś
Brak tapety nic nie szkodzi.
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
FeliceGatto żyję
Jestem u rodziców i od niedzieli mnie łeb napierdzielał strasznie i ciśnienie miałam tak niskie że chodziłam jak zombie i spałam dużo. Całe szczęście że dzisiaj już ok bo bym chyba do lekarza musiała iść. No i dobrze że jestem u rodziców to miał się kto Frankiem zająć.
-
Dokładnie tak jak piszesz dlatego też synuś mamusi
hehe dzięki dzięki za komplement lepiej się czuje bez okularów ale ciągle mi wypada z głowy soczewki zamówić zwykle bo mam taki jebutne niebieskie i nie mogę się do nich przyzwyczaić jakoś za duża średnica ciut
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 21:46
Livia
Nela
Marcel
-
monaa wrote:Zazdroszczę Wam. Ja muszę myć codziennie odkąd jestem w ciąży..
wcześniej dwa razy w tygodniu mylam i było ok a teraz to codziennie
czasem jak siedzę w domu to jeden dzien odpuszcze ale to rzadko bo mnie swędzi pozniej :p
-
CassieMK ja tak przyzwyczaiłam włosy właśnie sobie i mniej się przetluszczaja jak w domu siedzę to i tydzień nie myje a teraz sezon czapkę wy to wgl chyba ze idę sama ze sobą do lekarza to nie wypada w czapce xD
CassieMK lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Ja zawsze musiałam myć włosy codziennie żeby były ładne bo na drugi dzień kluchy i nic się nie zmieniło w ciąży. Tu mówię o rozpuszczonych włosach. Jak zrobię sobie wysoko koczka to dwa dni pochodzę ale ogólnie myję codziennie bo lubię mieć takie świeże i pachnące włosy chociaż wkurza mnie to bardzo czasem bo to pół godziny z głowy co rano a można by było dłużej pospać
-
CassieMK wrote:milka, ponoć jak przetrzymasz najgorszy czas i przeczekasz ze 2-3 dni, to później będą się rzadziej przetłuszczać, no ale to musiałabyś mieć takie 3 dni, żeby nigdzie nie wychodzić
-
kkasya wrote:Ew., żeby nie myć a jedynie wizualnie je "odświeżyć" polecam szampony suche
Ja co prawda zamiast suchego szamponu używam pudru dla dzieci (również nada się mąka ziemniaczana z tego co pamiętam - ale radzę sprawdzić w internetach
) - bo na szampony suche mam uczulenie
Czasami jak nie mam mocy (oj zdarzało się w I trym.) to ten patent ratował mój wygląd
Generalnie chodzi o to, że włos nie jest poddany działaniu szamponu i wody (w efekcie faktycznie później włosy dłużej się trzymają świeże) a puder wyciąga z nich nadmiar tłuszczu
Sposób użycia - delikatnie przypruszyć włosu pudrem (suchym szamponem), zostawić na chwilę (ja np. robię tak, że z samego rana jak wstanę robię pudrem i zostawiam do ogarnięcia przed wyjściem z domu), WAŻNE! Włosy należy później MEGA DOKŁADNIE wyczesać, żeby nie wyglądać na siwą
WAŻNE II - przypominam, że jednak ten patent nie zastępuje mycia włosów in general -
Hahaha ahahah zajebista jesteś identyko jak ja tez pudru Nivea do włosów używam ale ja nie czesze sie wcale nie uzywam ani szczotki ani grzebienia xD powaga taka pani fryzjerka ze mnie roztrzepie palcami i wsio nawet nie susze a jak widać ładnie uniesione są no i po pudrze tylko od nasady roztrzepie je bo przy blondzie nie widać u mnie ze pudru nasypalam; ) tyle ze ja rżako to robie chyba ze wiem ze się nie wyrobie z myciem a musze dzieci ogarnąć i szybko się zbierać góra z 2 razy w miesiącu się zdarza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 22:10
Livia
Nela
Marcel
-
Nie działa u mnie przetrzymanie niestety.. Ale właśnie słyszałam dużo opinii pozytywnych o tych suchych szamponach, chyba spróbuje. Ja mam bardzo ciemne włosy wiec pewnie sporo będę musiała szczotkowac zeby ludzie nie myśleli ze mam wszy :p dziś kupiłam farbę bez amoniaku i spróbuje w przyszłym tygodniu pofarbowac
-
Ja się cieszę, że nie muszę często myć - mam bardzo gęste i grube włosy, po myciu naturalnie schną około 5 godzin, a suszarką nie mogę suszyć, bo wyglądam wtedy jak wkur*iony Chopin
i ledwo się we framudze mieszczę
więc gdybym musiała myć codziennie to miałabym przerąbane na całej linii - albo wieczny katar i zapalenie zatok od latania z mokrą głową, albo co noc morka poduszka, bo musiałabym myć przed snem, żeby do rana były suche...
xpatiiix3, FeliceGatto lubią tę wiadomość