X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, kocham takie wieści :) :) :)

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulisia, my chyba mamy ten sam tp :)

• kw Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ja również po wizycie ale bez usg :/ No i jednak infekcja grzybicza i dostałam tabletki dowcipne gyno-pevaryl 150 to są tylko 3 tabletki na 3 dni ale ponoć skuteczne i kontrola u gina 27.11 a usg chyba dopiero w Wawie 04.12 bo mój gin jest przeciwny częstemu usg gdy jest wszystko ok :/ Oby szybko przeszło ehhh tylko tak długo musze czekać na usg a wiecie jak ja bardzo się martwię :/

Pozostałym dziewczyna gratuluję dobrych wieści z dzisiejszych wizyt :)

bereda11, Madziuśka, FeliceGatto, monilia84 lubią tę wiadomość

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulisia wrote:
    Dziś ija wizytowałam ;) Lekarz powiedział ,że wszystko ok ;) Synek był ze mną na wizycie, bo nie chciał mnie samej puscic bo on chce dzidziusia zobaczyc ;)
    paulisia gratuluje ciesze sie bardzo...

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny udanych wizyt☺

bereda11 lubi tę wiadomość

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do gratulacji i ja się dołączam!!!!

bereda11 lubi tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Anjaa Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt:***** cieszę się, że wszystko OK !!!!
    ja się dzisiaj kiepsko czuję, od rana głowa mnie boli i czuję takie dziwne ciągniecie w brzuchu jakby mi się coś tam naciągało...nie jest to typowy ból brzucha.
    Pogoda dziś u mnie cały dzień paskudna..... pada, pochmurno... źle wpływa na mnie taka pogoda;/
    Jutro mnie czeka wizyta u laryngologa, ponieważ swędzenie nie ustąpiło i na dodatek zaczyna mnie powoli zatykać.... no dobrze ponarzekałam sobie trochę;/ mam nadzieję, że jutro będzie lepiej

Buziaki Kochane:*

[link=https://www.suwaczki.com/]p19udqk3640ct2sr.png[/link]

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anjaa jutro bedzie lepiej , mnie zaczela glowa bolec a leje i lej dzisiaj caly dzien i wieje okrutnie...ale to jest piekny dzien :-) bo malenstwo widzialam ..

pasia27 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - gratuluję wszystkim dzisiejszym wizytujacym. Nie odzywałam się bo zaraz po badaniu mieliśmy gości - jakimś cudem się dowiedzieli o ciąży i próbowali od nas wyciągnąć... Ale teraz mogę się chwalić całemu światu - moja dzidzia mierzy 6,2 cm i pięknie bije jej serce :) Pomachała rączkami jakby tańczyła :D Badani już przez brzuch i zamiast 12w2d to mam 12w5d :) W sobotę genetyczne :) O płci nic nie mówił :P

FeliceGatto, Marietta, CassieMK, Madziuśka, Kłosia, kamisia88, i.am.chappie, JusWik, josephinka84, monaa, Negra, Madziaaaaa, Gaaabi, Carolq, pasia27, bereda11 lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna coraz bardziej mi "uciekasz" z terminem :P

oar89jcgzipdaets.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotarłam do Was, dzisiaj miałam taki dzień że padam na twarz!

Szybko Wam melduję że ogólnie na wizycie ok. Mam lekką anemię no i -2kg ale nie dziwił się temu aż tak po tych moich mdłościach i wymiotach jakie przeszłam. Czuję się już lepiej więc mam nadzieję że kolejne wyniki też będą lepsze. Na usg genetyczne mam pójść pod koniec tego tygodnia lub w następnym. Dzisiaj podejrzeliśmy sobie maluszka, fikał aż miło. Czekam z niecierpliwością na to genetyczne aż dokładnie zobaczę maluszka.

No i jeszcze jedna sprawa.
    TSH przy normach dla ciężarnych 0,2-3,5 to ja miałam 0,174.
    Kazał mi zrobić ft3 i ft4 i do endokrynologa.
    Nie mam zielonego pojęcia na temat tarczycy a tyle razy o tym pisałyście. Jak często chodzicie do endokrynologa i państwowo czy prywatnie? Ja chyba chciałabym państwowo pójść bo ostatnio poszło masę kasy na wszystkie badania prywatnie, wizyty i teraz genetyczne na dniach. Muszę cokolwiek na temat tej tarczycy poczytać bo wiem tyle co nic.

No ale najważniejsze że z bąbelkiem wszystko w porządku a więcej szczegółów na genetycznym się dowiem :)

Pisałyście o krostkach, ja też mam twarz wysypaną jak nigdy a krostki mam nawet na dekolcie i czasem na szyi coś wyskoczy. W życiu tak nie miałam.

FeliceGatto, Madziuśka, i.am.chappie, CassieMK, Negra, bereda11 lubią tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Luna coraz bardziej mi "uciekasz" z terminem :P

A kiedy masz wizytę? Może Twój tak nadrobi, że mojego wyprzedzi :D

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjaa, no pogoda nie nastraja optymistycznie. Ale już za kilka miesięcy będzie ciepło :P
    A już jutro będzie lepiej ;)

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    No i jeszcze jedna sprawa.
    TSH przy normach dla ciężarnych 0,2-3,5 to ja miałam 0,174.
    Kazał mi zrobić ft3 i ft4 i do endokrynologa.
    Nie mam zielonego pojęcia na temat tarczycy a tyle razy o tym pisałyście. Jak często chodzicie do endokrynologa i państwowo czy prywatnie? Ja chyba chciałabym państwowo pójść bo ostatnio poszło masę kasy na wszystkie badania prywatnie, wizyty i teraz genetyczne na dniach. Muszę cokolwiek na temat tej tarczycy poczytać bo wiem tyle co nic.

czyli wpadasz w nadczynność (no ale FT3 i FT4 potrzebne do diagnozy) - koniecznie endokrynolog.
    ja chodzę na wizyty do endo co 4 tyg i robię badania TSH i FT4 co 4 tygodnie.
    chodzę w ramach Lux Med.
    wiesz państwowo to strasznie długie kolejki. mógł ci dać skierowanie na CITO do endo - popytaj w przychodni - ciężarne powinni traktować inaczej

mejbi lubi tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
  • Anjaa Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No miejmy nadzieję, że będzie ok:)

ja też mam niedoczynność tarczycy i biorę eutyrox 50, ostatnie badania robiłam 3 tygodnie temu to tsh wynosiło 2,17 .... niedługo idę na następne badania krwi i okaże się czy spada czy rośnie

mejbi lubi tę wiadomość

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    A kiedy masz wizytę? Może Twój tak nadrobi, że mojego wyprzedzi :D

W czwartek genetyczne w klinice, w piątek normalną wizytę u mojego gina :D Jest szansa, bo ja miałam owulkę w 9 dc ;-)

luna91 lubi tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • Anjaa Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego mojego roztrzepania zapomniałam wziąć w południe duphaston;/ wrrrr mam nadzieję, że nic mi nie będzie..... kolejną dawkę powinnam wziąć o 22 więc chyba poczekam spokojnie i dopiero wezmę następną tabletkę....

• kw Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zaczynasz popadać nadczynność tarczycy bo masz poniżej normy. Państwowa czeka się nawet więcej niż pół roku ale spróbuj ze skierowaniem bo w ciąży patrzą trochę inaczej i na pewno szybciej Cie powinni przyjąć ale może się okazać że będziesz musiała iść prywatnie. Lepiej weź od gina na skierowaniu dopisek pilne. A ft3 i ft4 jest potrzebne endokrynologowi do dalszej diagnostyki. Ja mam Hasimoto i chodzę państwowo co 3-4 tygodnie a przed ciążą chodziłam co 4-6. No i biorę codziennie lek na niedoczynność

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 21:25

mejbi lubi tę wiadomość

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kw wrote:
    Zaczynasz popadać nadczynność tarczycy bo masz poniżej normy. Państwowa czeka się nawet więcej niż pół roku ale spróbuj ze skierowaniem bo w ciąży patrzą trochę inaczej i na pewno szybciej Cie powinni przyjąć ale może się okazać że będziesz musiała iść prywatnie. Lepiej weź od gina na skierowaniu dopisek pilne. A ft3 i ft4 jest potrzebne endokrynologowi do dalszej diagnostyki. Ja mam Hasimoto i chodzę państwowo co 3-4 tygodnie a przed ciążą chodziłam co 4-6. No i biorę codziennie lek na niedoczynność

ja tez Hashi i ostatnio z niedoczynności w nadczynność wpadłam. i znowu korekta leków.
    teraz za dwa tyg idę zobaczymy co teraz mnie czeka ;)

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin mi nie dał żadnego skierowania. Dał tylko namiary na jakąś dobrą endokrynolog ale to wiadomo, prywatnie. No jak nie będzie innego wyjścia to pójdę prywatnie bo bez skierowania to pewnie nie mam co liczyć na nfz. Ehhh koszty ostatnio mnie trochę przerażają bo dojdzie kolejna wizyta prywatnie co miesiąc. I co nam po płaceniu tych składek, jak przychodzi co do czego to do lekarza się dostać normalnie nie można, masakra

p19u3e3kp9e0sjpi.png
‹‹ 625 626 627 628 629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ