Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mam takie pytanie, sorki jak sie powtarzam ale z moją pamięcią słabo ostatnio. Co pijecie w ciąży.
Bo robiłam badanie moczu i PH unormowało się tzn wynosi 7 a było 8 czyli jest lepiej ale mam niski ciężar właściwy moczu, niby pisze że to może być związane z nerkami, że nie dają razy albo od dużej ilości pitych płynów, bo pije wodę dość sporo w pracy, a co wy pijecie, żeby mieć tą odpowiednią ilość płynów ????
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Hej Dziewczyny!
U nas pogoda taka ze tylko pójść spać
Mnie coś muli z rana
Trzymam kciuki za wizytki, Alicce na którą idziesz?
Mi tam jakoś powoli leci czas w ciąży, może dlatego że jestem na końcu majówkowej listy i ciągle mi się wydaje że jestem w tyle
Ja się wagą narazie nie martwię bo spadło mi 2kg, ważę 54kg więc w sumie wizualnie wyglądam tak jak zwykle. Nikt by nie wpadł że w ciaży jestemNo ale zobaczymy jaka będzie końcówka bo sobie może jeszcze odbiję za wszystkie czasy
Miłego dnia -
Witam się i ja po wczorajszej wizycie,
Maleństwo zdrowe, jak to lekarz określił anatomicznie nie ma się do czego przyczepićPrzeziernosc 1,3 CRL 65mm, kość nosowa jest na miejscu. Niestety co do płci lekarz nie chciał się wypowiedzieć, stwierdził jedynie, że mógłby strzelać ale na kolejnej wizycie mogloby się okazać, że strzał był niecelny. Także czekamy jeszcze m-c żeby dowiedziec się czy synuś czy córeczka, mi jest wszystko jedno
Co do L4 lekarz wypisał bez problemu
Jestem szczęśliwa i równie dobrych wieści życze dzisiejszym wizytującym. Trzymam kciuki! Miłego dnia
Dariaaa88, mejbi, Clio_99, Carolq, Madziuśka, Negra, monilia84, luna91, Madziaaaaa, kkasya lubią tę wiadomość
-
Carolq wrote:A tak pozatym kolejny cykl w dzien dobry TVN dzis
O właśnie sie dzisiaj zastanawiałam kiedy będzie następna część bo nigdy nie pamietam
Monilia ja pije tylko wodę niegazowaną i soki czasami. Plus herbata z cytryną w domu i właściwie nic więcej. Od gazowanych, słodkich napojów mnie odrzuciło wiec tyle dobrego bo ja zawsze byłam fanką coca-coliale ogólnie ilością wypitych płynów się nie przejmuję za bardzo, są dni kiedy piję mniej a są takie kiedy piję więcej więc nie wiem co poradzić. Ph miałam 6
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 08:52
monilia84 lubi tę wiadomość
-
monilia84 wrote:Dziewczyny mam takie pytanie, sorki jak sie powtarzam ale z moją pamięcią słabo ostatnio. Co pijecie w ciąży.
Bo robiłam badanie moczu i PH unormowało się tzn wynosi 7 a było 8 czyli jest lepiej ale mam niski ciężar właściwy moczu, niby pisze że to może być związane z nerkami, że nie dają razy albo od dużej ilości pitych płynów, bo pije wodę dość sporo w pracy, a co wy pijecie, żeby mieć tą odpowiednią ilość płynów ????
Jeśli chodzi o picie, to piję wszystko, vo mam pod ręką- głównie soki i dużo herbaty z cytryną.
W moim przypadku za niski ciężar wychodził zawsze, gdy mocz nie był z nocnej zbiórki- co ostatnio było trudne, bo wstawałam kilka razy w nocy na siku. Jak przed pobraniem trochę się wstrzymam, to jest ok.monilia84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
witam się. brzydka pogoda bleeee, pije kawkę, zaraz zjem śniadanko i chyba się dalej położę. sama jestem teraz i nie chce mi się nic robić.
wiecie jak chodzę to coś mnie tak ciągnie po lewej stronie pępka w podbrzuszu. i jak podniosę prawą nogę to też. nie wiem czy panikować i do lekarza lecieć? nie jest to straszny ból, raczej upierdliwy.
powodzenia wizytującym -
olala4 wrote:hej
ja chodzę do Kowalskiego, prowadzi moją drugą ciążę. W sumie jestem zadowolona choć ja chyba nie jestem mega wymagającą pacjentkąa TY do kogo chodzisz?
Chodzę do dr Surówki, pracuje na parkitce i w myszkowie w szpitalu, na co dzień przyjmuje w medykach nowym i starymOgólnie jestem zadowolona,też nie należę do wymagających pacjentek
Gdzie zamierzasz rodzić?
-
z porodem to jeszcze nie wiem, albo na Mickiewicz albo całkiem inne miasto tzn Poznań. Ostatnio miałam CC i jak tak się zastanawiam to teraz też bym tak chciała
Nie boję się bólu bo tu dałabym radę ale przeraża mnie czas, że może to trwać 2 godziny albo 20 ....
Martis o której dziś masz wizytę?? -
olala4 wrote:z porodem to jeszcze nie wiem, albo na Mickiewicz albo całkiem inne miasto tzn Poznań. Ostatnio miałam CC i jak tak się zastanawiam to teraz też bym tak chciała
Nie boję się bólu bo tu dałabym radę ale przeraża mnie czas, że może to trwać 2 godziny albo 20 ....
Martis o której dziś masz wizytę??
Dość późno przyjmuje, ale dla mnie to dobrze, bo pracuje do 16, wizyta o 19 -
Madziuśka wrote:witam się. brzydka pogoda bleeee, pije kawkę, zaraz zjem śniadanko i chyba się dalej położę. sama jestem teraz i nie chce mi się nic robić.
wiecie jak chodzę to coś mnie tak ciągnie po lewej stronie pępka w podbrzuszu. i jak podniosę prawą nogę to też. nie wiem czy panikować i do lekarza lecieć? nie jest to straszny ból, raczej upierdliwy.
powodzenia wizytującym
hej Majóweczki
mnie też wczoraj tak ciągnęło w brzuchu;/ być może rozciąga nam się tam wszystko w środku
pogoda nie odpuszcza wrr szaro, buro i ponuro;/
udanych wizyt:***[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku -
monilia84 wrote:Dziewczyny mam takie pytanie, sorki jak sie powtarzam ale z moją pamięcią słabo ostatnio. Co pijecie w ciąży.
hmm ja mam spory problem z piciem, nie lubie pić może dziwna jestem i właśnie w moczu wyszły mi szczawiany co może świadczyć o schodzeniu piasku dlatego też zauważyłam,że mnie piecze po sikaniu:(
zalecono mi pić 3 litry, piję wodę z cytryną czasem herbatę ale słabą.
a takie pytanie czy któraś z was schodził piasek albo miała kamienie i piekło ją po oddaniu moczu? -
Hej dziewczyny
Udanej wizyty martis, trzymam kciuki ;)I za resztę dziś wizytujących również
A ja dziś znów miałam bezsenna noc ehhh poszłam przed 1 a już przed 4 byłam wyspanai tak przewalałam się z boku na bok aż włączyłam tv i oglądałam byle co a teraz zasypiam na siedząco
martis lubi tę wiadomość
-
ja po szale sprzątaniowym w weekend mam chyba kontuzję stopy, myłam podłogę na kucka wyginając stopę i tak mnie teraz boli już pod koniec sprzątania zaczęło chyba sobie coś naciągnęłam..nawet byłam wczoraj u rodzinnej to przy okazji zapytałam o stopę i stopa wygląda normalnie zero opuchnięcia mówi,że sobie naciągnęłam...ehh:( najgorzej w nocy bolało..
-
Ja z piciem również mam problem teraz w ciąży na wodę nie mogę patrzeć i muszę się zmuszać do każdego łyka, pije letnią z cytryną jakaś jedna herbatę a 3 szklanki to jednak mało i nie wiem co zrobić żeby się zmusić