X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanie, sorki jak sie powtarzam ale z moją pamięcią słabo ostatnio. Co pijecie w ciąży.
    Bo robiłam badanie moczu i PH unormowało się tzn wynosi 7 a było 8 czyli jest lepiej ale mam niski ciężar właściwy moczu, niby pisze że to może być związane z nerkami, że nie dają razy albo od dużej ilości pitych płynów, bo pije wodę dość sporo w pracy, a co wy pijecie, żeby mieć tą odpowiednią ilość płynów ????

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! :)

U nas pogoda taka ze tylko pójść spać :P
    Mnie coś muli z rana :/

Trzymam kciuki za wizytki, Alicce na którą idziesz? :)

Mi tam jakoś powoli leci czas w ciąży, może dlatego że jestem na końcu majówkowej listy i ciągle mi się wydaje że jestem w tyle :D

Ja się wagą narazie nie martwię bo spadło mi 2kg, ważę 54kg więc w sumie wizualnie wyglądam tak jak zwykle. Nikt by nie wpadł że w ciaży jestem :P No ale zobaczymy jaka będzie końcówka bo sobie może jeszcze odbiję za wszystkie czasy :D

Miłego dnia :)

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • AniaMW Znajoma

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po wczorajszej wizycie,
    Maleństwo zdrowe, jak to lekarz określił anatomicznie nie ma się do czego przyczepić ;) Przeziernosc 1,3 CRL 65mm, kość nosowa jest na miejscu. Niestety co do płci lekarz nie chciał się wypowiedzieć, stwierdził jedynie, że mógłby strzelać ale na kolejnej wizycie mogloby się okazać, że strzał był niecelny. Także czekamy jeszcze m-c żeby dowiedziec się czy synuś czy córeczka, mi jest wszystko jedno ;) Co do L4 lekarz wypisał bez problemu ;) Jestem szczęśliwa i równie dobrych wieści życze dzisiejszym wizytującym. Trzymam kciuki! Miłego dnia ;)

Dariaaa88, mejbi, Clio_99, Carolq, Madziuśka, Negra, monilia84, luna91, Madziaaaaa, kkasya lubią tę wiadomość

2nn3e6hhno0el098.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:49

monilia84 lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    A tak pozatym kolejny cykl w dzien dobry TVN dzis :)

O właśnie sie dzisiaj zastanawiałam kiedy będzie następna część bo nigdy nie pamietam :D

Monilia ja pije tylko wodę niegazowaną i soki czasami. Plus herbata z cytryną w domu i właściwie nic więcej. Od gazowanych, słodkich napojów mnie odrzuciło wiec tyle dobrego bo ja zawsze byłam fanką coca-coli :D ale ogólnie ilością wypitych płynów się nie przejmuję za bardzo, są dni kiedy piję mniej a są takie kiedy piję więcej więc nie wiem co poradzić. Ph miałam 6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 08:52

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Dziewczyny mam takie pytanie, sorki jak sie powtarzam ale z moją pamięcią słabo ostatnio. Co pijecie w ciąży.
    Bo robiłam badanie moczu i PH unormowało się tzn wynosi 7 a było 8 czyli jest lepiej ale mam niski ciężar właściwy moczu, niby pisze że to może być związane z nerkami, że nie dają razy albo od dużej ilości pitych płynów, bo pije wodę dość sporo w pracy, a co wy pijecie, żeby mieć tą odpowiednią ilość płynów ????
    Witam z rana.
    Jeśli chodzi o picie, to piję wszystko, vo mam pod ręką- głównie soki i dużo herbaty z cytryną.
    W moim przypadku za niski ciężar wychodził zawsze, gdy mocz nie był z nocnej zbiórki- co ostatnio było trudne, bo wstawałam kilka razy w nocy na siku. Jak przed pobraniem trochę się wstrzymam, to jest ok.

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2015, 08:25

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije ponad 3l wody niegazowanej + kawę i jaka herbatkę i czasami soki z wyciskarki . PH 6,5
    Ale ja przed ciąża piłam wody ponad 2l
    Przytyłam 2 kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 09:01

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się. brzydka pogoda bleeee, pije kawkę, zaraz zjem śniadanko i chyba się dalej położę. sama jestem teraz i nie chce mi się nic robić.

wiecie jak chodzę to coś mnie tak ciągnie po lewej stronie pępka w podbrzuszu. i jak podniosę prawą nogę to też. nie wiem czy panikować i do lekarza lecieć? nie jest to straszny ból, raczej upierdliwy.

powodzenia wizytującym

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • martis Znajoma

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala4 wrote:
    hej
    ja chodzę do Kowalskiego, prowadzi moją drugą ciążę. W sumie jestem zadowolona choć ja chyba nie jestem mega wymagającą pacjentką :) a TY do kogo chodzisz?

Chodzę do dr Surówki, pracuje na parkitce i w myszkowie w szpitalu, na co dzień przyjmuje w medykach nowym i starym ;) Ogólnie jestem zadowolona,też nie należę do wymagających pacjentek ;) Gdzie zamierzasz rodzić?

f2w3rjjgigp3n8xi.png
  • olala4 Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z porodem to jeszcze nie wiem, albo na Mickiewicz albo całkiem inne miasto tzn Poznań. Ostatnio miałam CC i jak tak się zastanawiam to teraz też bym tak chciała :) Nie boję się bólu bo tu dałabym radę ale przeraża mnie czas, że może to trwać 2 godziny albo 20 ....
    Martis o której dziś masz wizytę??

• martis Znajoma

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Ekstra wiesci ;)

A ja umieram na mega zgage :(

Całe migdały, najlepsze na zgagę :)

f2w3rjjgigp3n8xi.png
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Nie, północna część lubelszczyzny zwana też południowym podlasiem- Biala Podl
    A ja pochodzę z Łukowa :-)

Negra, Alicce lubią tę wiadomość

p19u0tc70smx8ddn.png
  • martis Znajoma

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala4 wrote:
    z porodem to jeszcze nie wiem, albo na Mickiewicz albo całkiem inne miasto tzn Poznań. Ostatnio miałam CC i jak tak się zastanawiam to teraz też bym tak chciała :) Nie boję się bólu bo tu dałabym radę ale przeraża mnie czas, że może to trwać 2 godziny albo 20 ....
    Martis o której dziś masz wizytę??

Dość późno przyjmuje, ale dla mnie to dobrze, bo pracuje do 16, wizyta o 19 ;)

f2w3rjjgigp3n8xi.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaa- a Ty gdzie planujesz rodzić? I skąd masz lekarza?

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Anjaa Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    witam się. brzydka pogoda bleeee, pije kawkę, zaraz zjem śniadanko i chyba się dalej położę. sama jestem teraz i nie chce mi się nic robić.

wiecie jak chodzę to coś mnie tak ciągnie po lewej stronie pępka w podbrzuszu. i jak podniosę prawą nogę to też. nie wiem czy panikować i do lekarza lecieć? nie jest to straszny ból, raczej upierdliwy.

powodzenia wizytującym

hej Majóweczki
    mnie też wczoraj tak ciągnęło w brzuchu;/ być może rozciąga nam się tam wszystko w środku

pogoda nie odpuszcza wrr szaro, buro i ponuro;/

udanych wizyt:***

[link=https://www.suwaczki.com/]p19udqk3640ct2sr.png[/link]

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:

hmm ja mam spory problem z piciem, nie lubie pić może dziwna jestem i właśnie w moczu wyszły mi szczawiany co może świadczyć o schodzeniu piasku dlatego też zauważyłam,że mnie piecze po sikaniu:(

zalecono mi pić 3 litry, piję wodę z cytryną czasem herbatę ale słabą.

a takie pytanie czy któraś z was schodził piasek albo miała kamienie i piekło ją po oddaniu moczu?

3jgxxzkra9730jiu.png
  • kw Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)

Udanej wizyty martis, trzymam kciuki ;)I za resztę dziś wizytujących również ;)

A ja dziś znów miałam bezsenna noc ehhh poszłam przed 1 a już przed 4 byłam wyspana :/ i tak przewalałam się z boku na bok aż włączyłam tv i oglądałam byle co a teraz zasypiam na siedząco :/

martis lubi tę wiadomość

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po szale sprzątaniowym w weekend mam chyba kontuzję stopy, myłam podłogę na kucka wyginając stopę i tak mnie teraz boli już pod koniec sprzątania zaczęło chyba sobie coś naciągnęłam..nawet byłam wczoraj u rodzinnej to przy okazji zapytałam o stopę i stopa wygląda normalnie zero opuchnięcia mówi,że sobie naciągnęłam...ehh:( najgorzej w nocy bolało..

3jgxxzkra9730jiu.png
  • kw Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z piciem również mam problem teraz w ciąży na wodę nie mogę patrzeć i muszę się zmuszać do każdego łyka, pije letnią z cytryną jakaś jedna herbatę a 3 szklanki to jednak mało i nie wiem co zrobić żeby się zmusić :/

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
‹‹ 630 631 632 633 634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ