X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tvn zaczyna się właśnie o ciąży seria :)

luna91 lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Monaa- a Ty gdzie planujesz rodzić? I skąd masz lekarza?
    Teraz mieszkam pod Warszawą w Legionowie. I tu chodzę do ginekolog która pracuje na Inflanckiej w Warszawie i tam chciałabym rodzić.

p19u0tc70smx8ddn.png
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy też tak jak ja nie możecie się doczekać pierwszych ruchów czyli tego bulgotania,muskania? Ja od początku mam bulgotanie, tak mi kichy głośno pracują :-D i zastanawiam się czy rozpoznam to właściwe bulgotanie?

Carolq, aniesiack, mejbi, monilia84, kkasya lubią tę wiadomość

p19u0tc70smx8ddn.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popłakałam się :D Że taki stworek we mnie się wierci :P

mejbi, Carolq, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaa wrote:
    Czy Wy też tak jak ja nie możecie się doczekać pierwszych ruchów czyli tego bulgotania,muskania? Ja od początku mam bulgotanie, tak mi kichy głośno pracują :-D i zastanawiam się czy rozpoznam to właściwe bulgotanie?

Ja też się nie mogę doczekać, zwłaszcza po wczorajszej wizycie, widziałam na usg że tak sobie fajnie fika i macha nóżkami i chciałabym już czuć to wiercenie :)

luna91, monaa lubią tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaa wrote:

Tez na to czekam, ale staram się nie wkręcać, bo zdaję sobie sprawę, że w pierwszej ciąży trochę mogę się naczekać :) Ale czasem jak zasypiam to się staram skupić i coś wyczuć :D Niestety czuję tylko wzdęcia i nic więcej.

mejbi, monaa lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 07:09

mejbi, Carolq, luna91, Clio_99 lubią tę wiadomość

f2w3rjjg9i651cla.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieńdobry dziewczyny :)

Ja też nie lubię pić ;) Nie liczę sobie ile wypije, tylko piję jak mi się zachce ;)

Idę dzisiaj na imprezę, temat przewodni lata 80- co roku ludzie się przebierają w mega wypasione stroje, rok temu były nawet przebrania nagrobków ;)
    Brakuje mi pomysłu, może zwykły tapir i idiotyczna grzywka wystarczą? :D Macie jakieś pomysły? czasu coraz mniej... przlecę ciucholand w poszukiwaniu dziwnego wdzianka ;)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przegapiłam, teraz wlaczylam tv :/ boże jakie dziś miałam poryte sny...

• mejbi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle mówili że już ze 100% pewnością można płeć rozpoznać na tym etapie. Ja bym tak bardzo chciała wiedzieć a jestem prawie pewna że mi lekarz nie powie. Mój gin go zna i powiedział żebym się nie nastawiała na nic bo to za wcześnie, tamten lekarz chyba niechętnie mówi na tym etapie. Buuuu :( Byłabym skłonna nawet znaleźć innego lekarza ale to loteria który jaki jest i czy powie czy nie

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo przegapiłam znowu :/ w sumie i tak tv bym nie włączyła, bo mąż śpi :)

Jak tak czytam ile ważą/ mierzą wasze malce stwierdzam, że moje małe było w 12tc... a jednak lekarz dodał mu 3 dni, jak to możliwe?

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak któraś przegapiła to później można obejrzeć na stronie ddtvn.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 10:26

Marietta lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 07:08

mejbi, Carolq lubią tę wiadomość

f2w3rjjg9i651cla.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas zdrowie mam nadzieje ze się unormuje bo Neli ma już 13 msc a dopiero raz zaszczepiona musi być 2 tyg od antybiotyku zdrowa... A Marcel kaszle ,ale już mniej na pewno od tego ze ta wredna baba paliła przy Nim... :/

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Czyli jednak ten świat jest mały:) jeśli chodzi o poród, to mam wątpliwości... Początkowo stawiałam na Białą, ale mąż nasłuchał się w pracy, że najlepiej w Bialymstoku-w jakiejś prywatnej klinice. Tylko, że ja nie jestem zwolenniczką takich prywatnych porodów- bo przecież niegdy nie wiadomo, czy w trakcie jie pojawią się jakieś komplikacje- a wtedy i tak przywożą Ciebie i/lub dziecko do państwowego szpitala. a to przecież jeszcze wiekszy stres. Poza tym jak odejdą wody, to gdzie my do Bialegostoku dojedziemy!? :D
    kochana nie polecam porodu w prywatnej u Arciszewskich jeszcze kiedy zarabiali to było super a teraz jak już się nałapali to masakra moja znajoma omal tam dziecko nie straciła a chodziła tam prywatnie i rodziła pierwsze dziecko a drugie tak ją przetrzymali że dziecko sine się urodziło ... zresztą szkoda opowiadać , inna znajoma miała mieć znieczulenie zapłaciła za nie i nie dostała bo anestezjologa nie było i poród zaczął się wcześniej więc przez lekarzy nie planowany i rodziła bez w dodatku ciężki bardzo poród dziecko okręcone pępowiną za rączkę i szyję i w nagrodę na korytarzu leżała bo nie było miejsca w salach pamiętam jak ją odwiedziłam to byłam w szoku że tyle kasy i taka wygoda że leżała na korytarzu . jak miała bym wybierać prywatnie albo w szpitalu zdecydowanie szpital ! tam zawsze jest ktoś kto pomoże . Ja w swoim szpitalu nie mogę rodzić bo nie ma oddziału neonatologicznego tylko jeden lekarz tej specjalizacji a mój ginekolog tam pracuje ale zapowiedział mi od razu że w razie wcześniejszego porodu mam się tam zjawić i karetką zabiorą mnie albo do Łomży tam rodziła wcześniaka moja siostra i jest bardzo zadowolona opieka nad nią i dzieckiem wspaniała :) albo do Białegostoku , decyzja należy do mnie to ja mam wybrać i mój lekarz będzie tam dzwonił czy są miejsca itp. ale gdzie będę ciężko zdecydować ...

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    U Nas zdrowie mam nadzieje ze się unormuje bo Neli ma już 13 msc a dopiero raz zaszczepiona musi być 2 tyg od antybiotyku zdrowa... A Marcel kaszle ,ale już mniej na pewno od tego ze ta wredna baba paliła przy Nim... :/

Jaka wredna baba?

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowa paliła przy mnie i przy dzieciach co ja do kuchni nie idę zjeść czy dzieci karmie to ona specjalnie z fajkiem i jeszcze do pokoju wchodziła specjalnie wgl okropna była cały weekend..

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Teściowa paliła przy mnie i przy dzieciach co ja do kuchni nie idę zjeść czy dzieci karmie to ona specjalnie z fajkiem i jeszcze do pokoju wchodziła specjalnie wgl okropna była cały weekend..

A jak ona jest w ogóle nastawiona do Twoje związku z Kamil em ?

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam oboje w USK w Białymstoku i sobie chwale teraz opieka poporodowa już kiedyś wspominałam niedługo będą pojedyncze sale każda z łazienką :) obym i ja się załapała na nowy oddział już :P

Sylika lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko było ok ten weekend taka jakaś wredna się zrobiła.. a tu nawet już nam zaczęła ustalać kogo my na ślub mamy zaprosić żebym mogła to bym wgl bez rodzina ten ślub wzięła... nie chce mi się na Nią patrzeć teraz...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 632 633 634 635 636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ