X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tvn zaczyna się właśnie o ciąży seria :)

luna91 lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Monaa- a Ty gdzie planujesz rodzić? I skąd masz lekarza?
    Teraz mieszkam pod Warszawą w Legionowie. I tu chodzę do ginekolog która pracuje na Inflanckiej w Warszawie i tam chciałabym rodzić.

p19u0tc70smx8ddn.png
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy też tak jak ja nie możecie się doczekać pierwszych ruchów czyli tego bulgotania,muskania? Ja od początku mam bulgotanie, tak mi kichy głośno pracują :-D i zastanawiam się czy rozpoznam to właściwe bulgotanie?

Carolq, aniesiack, mejbi, monilia84, kkasya lubią tę wiadomość

p19u0tc70smx8ddn.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popłakałam się :D Że taki stworek we mnie się wierci :P

mejbi, Carolq, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaa wrote:
    Czy Wy też tak jak ja nie możecie się doczekać pierwszych ruchów czyli tego bulgotania,muskania? Ja od początku mam bulgotanie, tak mi kichy głośno pracują :-D i zastanawiam się czy rozpoznam to właściwe bulgotanie?

Ja też się nie mogę doczekać, zwłaszcza po wczorajszej wizycie, widziałam na usg że tak sobie fajnie fika i macha nóżkami i chciałabym już czuć to wiercenie :)

luna91, monaa lubią tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaa wrote:

Tez na to czekam, ale staram się nie wkręcać, bo zdaję sobie sprawę, że w pierwszej ciąży trochę mogę się naczekać :) Ale czasem jak zasypiam to się staram skupić i coś wyczuć :D Niestety czuję tylko wzdęcia i nic więcej.

mejbi, monaa lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 07:09

mejbi, Carolq, luna91, Clio_99 lubią tę wiadomość

f2w3rjjg9i651cla.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieńdobry dziewczyny :)

Ja też nie lubię pić ;) Nie liczę sobie ile wypije, tylko piję jak mi się zachce ;)

Idę dzisiaj na imprezę, temat przewodni lata 80- co roku ludzie się przebierają w mega wypasione stroje, rok temu były nawet przebrania nagrobków ;)
    Brakuje mi pomysłu, może zwykły tapir i idiotyczna grzywka wystarczą? :D Macie jakieś pomysły? czasu coraz mniej... przlecę ciucholand w poszukiwaniu dziwnego wdzianka ;)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przegapiłam, teraz wlaczylam tv :/ boże jakie dziś miałam poryte sny...

• mejbi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle mówili że już ze 100% pewnością można płeć rozpoznać na tym etapie. Ja bym tak bardzo chciała wiedzieć a jestem prawie pewna że mi lekarz nie powie. Mój gin go zna i powiedział żebym się nie nastawiała na nic bo to za wcześnie, tamten lekarz chyba niechętnie mówi na tym etapie. Buuuu :( Byłabym skłonna nawet znaleźć innego lekarza ale to loteria który jaki jest i czy powie czy nie

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo przegapiłam znowu :/ w sumie i tak tv bym nie włączyła, bo mąż śpi :)

Jak tak czytam ile ważą/ mierzą wasze malce stwierdzam, że moje małe było w 12tc... a jednak lekarz dodał mu 3 dni, jak to możliwe?

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak któraś przegapiła to później można obejrzeć na stronie ddtvn.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 10:26

Marietta lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 07:08

mejbi, Carolq lubią tę wiadomość

f2w3rjjg9i651cla.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas zdrowie mam nadzieje ze się unormuje bo Neli ma już 13 msc a dopiero raz zaszczepiona musi być 2 tyg od antybiotyku zdrowa... A Marcel kaszle ,ale już mniej na pewno od tego ze ta wredna baba paliła przy Nim... :/

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Czyli jednak ten świat jest mały:) jeśli chodzi o poród, to mam wątpliwości... Początkowo stawiałam na Białą, ale mąż nasłuchał się w pracy, że najlepiej w Bialymstoku-w jakiejś prywatnej klinice. Tylko, że ja nie jestem zwolenniczką takich prywatnych porodów- bo przecież niegdy nie wiadomo, czy w trakcie jie pojawią się jakieś komplikacje- a wtedy i tak przywożą Ciebie i/lub dziecko do państwowego szpitala. a to przecież jeszcze wiekszy stres. Poza tym jak odejdą wody, to gdzie my do Bialegostoku dojedziemy!? :D
    kochana nie polecam porodu w prywatnej u Arciszewskich jeszcze kiedy zarabiali to było super a teraz jak już się nałapali to masakra moja znajoma omal tam dziecko nie straciła a chodziła tam prywatnie i rodziła pierwsze dziecko a drugie tak ją przetrzymali że dziecko sine się urodziło ... zresztą szkoda opowiadać , inna znajoma miała mieć znieczulenie zapłaciła za nie i nie dostała bo anestezjologa nie było i poród zaczął się wcześniej więc przez lekarzy nie planowany i rodziła bez w dodatku ciężki bardzo poród dziecko okręcone pępowiną za rączkę i szyję i w nagrodę na korytarzu leżała bo nie było miejsca w salach pamiętam jak ją odwiedziłam to byłam w szoku że tyle kasy i taka wygoda że leżała na korytarzu . jak miała bym wybierać prywatnie albo w szpitalu zdecydowanie szpital ! tam zawsze jest ktoś kto pomoże . Ja w swoim szpitalu nie mogę rodzić bo nie ma oddziału neonatologicznego tylko jeden lekarz tej specjalizacji a mój ginekolog tam pracuje ale zapowiedział mi od razu że w razie wcześniejszego porodu mam się tam zjawić i karetką zabiorą mnie albo do Łomży tam rodziła wcześniaka moja siostra i jest bardzo zadowolona opieka nad nią i dzieckiem wspaniała :) albo do Białegostoku , decyzja należy do mnie to ja mam wybrać i mój lekarz będzie tam dzwonił czy są miejsca itp. ale gdzie będę ciężko zdecydować ...

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    U Nas zdrowie mam nadzieje ze się unormuje bo Neli ma już 13 msc a dopiero raz zaszczepiona musi być 2 tyg od antybiotyku zdrowa... A Marcel kaszle ,ale już mniej na pewno od tego ze ta wredna baba paliła przy Nim... :/

Jaka wredna baba?

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowa paliła przy mnie i przy dzieciach co ja do kuchni nie idę zjeść czy dzieci karmie to ona specjalnie z fajkiem i jeszcze do pokoju wchodziła specjalnie wgl okropna była cały weekend..

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Teściowa paliła przy mnie i przy dzieciach co ja do kuchni nie idę zjeść czy dzieci karmie to ona specjalnie z fajkiem i jeszcze do pokoju wchodziła specjalnie wgl okropna była cały weekend..

A jak ona jest w ogóle nastawiona do Twoje związku z Kamil em ?

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam oboje w USK w Białymstoku i sobie chwale teraz opieka poporodowa już kiedyś wspominałam niedługo będą pojedyncze sale każda z łazienką :) obym i ja się załapała na nowy oddział już :P

Sylika lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko było ok ten weekend taka jakaś wredna się zrobiła.. a tu nawet już nam zaczęła ustalać kogo my na ślub mamy zaprosić żebym mogła to bym wgl bez rodzina ten ślub wzięła... nie chce mi się na Nią patrzeć teraz...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 632 633 634 635 636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ