X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Teściowa paliła przy mnie i przy dzieciach co ja do kuchni nie idę zjeść czy dzieci karmie to ona specjalnie z fajkiem i jeszcze do pokoju wchodziła specjalnie wgl okropna była cały weekend..

To bardzo miła że tak z papierosem biegała przy Tobie i dzieciach... Nie dość ze się nawdychaliście to potem się wraca do domu i ciuchy od razu do prania, kąpiel, mycie włosów bo dym wsiąka strasznie we wszystko zwłaszcza jak się pali w domu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 10:43

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha teraz to się dziewczyny nie możemy doczekac ruchów, a pod koniec ciąży tak nam będą dzidziole dawać po zebrach ze będziemy mieć dość ☺

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no mój dzidziuś kopie już nieźle także nie narzekam :) jeszcze :P

mejbi, monaa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Hehe no mój dzidziuś kopie już nieźle także nie narzekam :) jeszcze :P

Zazdroszczę tych kopniaków :)

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę na to że na święta dzidziuś da sobie o sobie znać i będę mieć super prezent gwiazdkowy :D bo na wcześniej to się specjalnie nie nastawiam. W pierwszej ciąży dopiero w okolicach 20tyg poczułam, w drugiej niby szybciej może ale wcale nie musi. Więc liczę na święta :)

luna91 lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martis wrote:
    Chodzę do dr Surówki, pracuje na parkitce i w myszkowie w szpitalu, na co dzień przyjmuje w medykach nowym i starym ;) Ogólnie jestem zadowolona,też nie należę do wymagających pacjentek ;) Gdzie zamierzasz rodzić?
    Ja w pierwszej ciszy chodziłam do Medyka :-) do G.Płacheckiego:-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dziś wizytę .... stresuje się że normalnie kręci mnie w kiszkach :( :/ mam tyle pytań do lekarza bym na kartce napisała ale łapy mi się trzęsą :P i pomału robie się do ludzi podobna wykąpałam się paznokcie zaczynam robić ale obawiam się całe skórki wymaluje tym stresem .... :/ tchu brak, sił brak słabo mi normalnie i taki ze mnie rozdziaw .. zrobiłam w ubiegłym tyg badania i dziś miałam odebrać ... i co ? zapomniałam a z głową mokrą nie pojade bo okropny wiatr całe szczęście że drukarka jest wydrukowałam sobie ..
    HIV ujemny
    TOXOPLAZMOZA IgM 0,070 IU/ML
    IgG 0,10
    RÓŻYCZKA IgG 133,10
    IgM 0,41
    nie znam się ale chyba w normach się mieści .
    mdłości i ja dziś mam ale to chyba ze stresu .. a noce u mnie są koszmarne wiecie ile ja pozycji mam ... obawiam się że moje dzieci tak samo będą się wiercić ale będzie armagedon .
    moja mama jest za granicą i wiecie co chce mi kupić piękna kołyskę podwójną taki duży kosz cały wyposażony albo dwie mniejsze oddzielne i bujane też wyposażone piękne !! ale ostudziłam ją bo uważam że jeszcze za wcześnie .. ale sama chętnie bym kupiła jakieś skarpetusie , bodziaki i kocyki ;)
    chciałą bym się dowiedzieć dziś kto tam mieszka ale obawiam się że się nie dowiem on widzi co jest ale nie chce tak wcześnie mówić po prostu nie chce strzelać ;)

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika :) będzie dobrze Maluchy pewnie tak tam rozrabiają że nawet Ci się nie śni :P hehe co do płci to u Ciebie rzeczywiście może być gorzej z rozpoznaniem :) wiem jak moja kuzynka to do 5 miesiąca mieli mieć 2 chłopców na połówkowym też im tak powiedzieli i się okazało że to pępowiny :P i są dwie dziewczynki :)

Sylika, pasia27 lubią tę wiadomość

• monaa Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Wszystko było ok ten weekend taka jakaś wredna się zrobiła.. a tu nawet już nam zaczęła ustalać kogo my na ślub mamy zaprosić żebym mogła to bym wgl bez rodzina ten ślub wzięła... nie chce mi się na Nią patrzeć teraz...
    Pati powtarzam się ale jak nic menopauza jej się zaczyna :-P

Carolq, xpatiiix3, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

p19u0tc70smx8ddn.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Sylika :) będzie dobrze Maluchy pewnie tak tam rozrabiają że nawet Ci się nie śni :P hehe co do płci to u Ciebie rzeczywiście może być gorzej z rozpoznaniem :) wiem jak moja kuzynka to do 5 miesiąca mieli mieć 2 chłopców na połówkowym też im tak powiedzieli i się okazało że to pępowiny :P i są dwie dziewczynki :)
    Mogl by mi tak powiedziec he he a pozniej by soe okazalo ze dziewuszki super by bylo:D

Carolq lubi tę wiadomość

201604075381.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acha czyli wiemy na kogo się szykujesz :) Może parka :) ??
    Ja jakoś chce synusia :)
    wszystkie baby w rodzinie :P już się nakupowałam tych dziewczęcych ciuszków :P
    a dla chłopca jeszcze nic nie kupowałam :P poza tym mam takie przeczucie :)

Sylika, mejbi lubią tę wiadomość

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam z miasta ale się zasapałam o chwilę postój ja nie wiem jak mi brzuch urośnie to się nigdzie nie ruszę:P

ja też nic nie czuję żadnych ruchów dziecka biorąc pod uwagę,że na każdym usg dość mocno fikało ale to pierwsza ciąża a też nie wiem czy rozpoznam to uczucię teraz co najwyżej czuję pękające gazy w brzuszku:D

ojj ja to bm chciała poznać płeć strasznie ale muszę jeszcze poczekać do 26.11 :)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja chyba tez czuje parke ale czy to moje przeczucie czy tylko chec posiadania corki nie mam pojecia. Ja znow dla chlopcow sie nakupowalamn ja mam dwoch synow siostra i brat jednego i coreczke ma siostra jestem chrzestna i brat corki sie spodziewa nie wiem co to bedzie he he u mnie

201604075381.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaa wrote:
    Pati powtarzam się ale jak nic menopauza jej się zaczyna :-P

ja też myślę,ze to menopauza, mojej teściowej się zaczęła i jest nie do zniesienia jakiś potwór normalnie w nią wlazł:D

Carolq, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój dziś do mnie z pracy dzwoni i pyta kiedy wyjeżdżam do lekarza ;) :P kombinuje jak tu wcześniej wyjść z pracy żeby jechać ale go wzięło :O he he ;) czy wasi przyszli tatusiowie też przeżywają ciążę ? mój na początku tak przeżywał że sam rzygał ( przepraszam za słowo ) źle się czuł i w ogóle. a na dzisiejszą wizyte miał nie iść a teraz się wybiera .

mejbi, Agnieszka0812, luna91 lubią tę wiadomość

201604075381.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:
    mój dziś do mnie z pracy dzwoni i pyta kiedy wyjeżdżam do lekarza ;) :P kombinuje jak tu wcześniej wyjść z pracy żeby jechać ale go wzięło :O he he ;) czy wasi przyszli tatusiowie też przeżywają ciążę ? mój na początku tak przeżywał że sam rzygał ( przepraszam za słowo ) źle się czuł i w ogóle. a na dzisiejszą wizyte miał nie iść a teraz się wybiera .

mój tyje szybciej niż ja i ma dziwne zachcianki smakowe:D

Sylika, mejbi, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Jezuuu ale noc, no wstawałam jak do niemowlaka co chwile !!!!! na siku :/

co chwile chodzę sikać w dzień i w nocy :P

• Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Teściowa paliła przy mnie i przy dzieciach co ja do kuchni nie idę zjeść czy dzieci karmie to ona specjalnie z fajkiem i jeszcze do pokoju wchodziła specjalnie wgl okropna była cały weekend..

Co za pie...nięta baba.Tacy ludzie są niereformowalni.Mój ojciec i matka też palą, zdarzało się przy Darii, ale powiedziałam, że jeżeli tak będzie dalej to nie będzie tam jeździć, bo mi kurwa nikt nie da by leczyć słuch mojego dziecka.Mi to się scyzoryk otwiera jak takie rzeczy czytam i słyszę.Ja bym się pewnie postawiła i nie jeździła, ale Kochana Twój wybór, oby dzieciaczki jak najszybciej zdrowe były

relg3e5e9ky1omot.png
  • olala4 Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    A wyślij mi dane do fejsa to i Ciebie dodam w sumie udziela się już z tydzień czasu :P

i co dasz radę mnie dodac?:)

• Sylika Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia to znaczy że jest bardzo przejęty he he

Anniusia lubi tę wiadomość

201604075381.png
‹‹ 633 634 635 636 637 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ