X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • kw Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra mówisz pewnie o Arciszewskich albo o Klinice na Parkowej ;) No znam kilka dziewczyn które rodziły u Arciszewskich i są zadowolone.Tylko najgorszy jest ten brak zaplecza neonatologicznego a więc jeśli coś by się działo z maluszkiem po urodzeniu to oni muszą go przewieźć do innego szpitala a jednak zawsze w takich przypadkach chodzi o czas dlatego ja właśnie byłabym się rodzić w prywatnej klinice. Ja rodziłam synka w USK w Białymstoku i jestem bardzo zadowolona z opieki, każda pacjentka ma swoją sale porodową z łazienką i może być cały czas ktoś bliski, dają znieczulenie jeśli się chce bez opłaty choć mi nie zdążyli podać tak szybko się wszystko potoczyło i najważniejsze w mojej sytuacji są pełni empatii.

Negra lubi tę wiadomość

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm Daniluk moze i ma jakies tam swoje humory jak pisza w opiniach niektore pacjentki - ale dla mnie ten lekarz jest kompetentny ,ma ogromną wiedzę ...
    to moja 5 ciaza bo dwie poroniłam - to do niego zaczełam chodzic gdy zaszłam w 3 ciazę i urodziłam zdrowa dziewczynke - potem synia ... zna sie obrazie usg jak zaden inny lekarz w województwie /tak nie omieszkam sie porównywac bo po poronieniach badało mnie naprawde duuzo lekarzy /zahaczyłam nawet o Lublin ...
    Zalewski stracił moją ufnosc - gdy w 8tc /gdzie nie bylo zarodka/ stwierdzil ze jest i ze nawet serce slyszy / mam to jak wół napisane na karcie szpitalnej / pobiegłam wtedy do Daniluka i z usmiechem na twarzy mówie do niego - jest jest zarodek - on badał mnie rano /a on ze stoickim spokojem powiedział tylko ... prosze nie robic sobie nadzieji - to jest poronienie chybione ,ale obiecuje nie zostawię Pani / będę Panią leczył /jesli tylko wyrazi pani na to zgodę / dowiemy sie co jest przyczyną i jeszcze bedzie Pani w ciąży prawidłowej ciąży /// no i tak jak mówił tak było ... ciąza okazała sie bezzarodkowa - ale organizm sie jej nie chciał pozbyc - dopiero w 11 tc zaczełam krwawić :(
    ja Daniluka bede polecac kazdej kobiecie - dla mnie zrobił wiele ... pomógł mi ... to ze jest dobry świadczy też o tym ,że ma kolejki w rejestracji

• Negra Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    O kuźwa.... Dziewczyny.... mam już 4,8 kg na plusie.... właśnie się ważyłam (ze tak się chamsko wetnę w dyskusję :P )
    Felice-wydaje mi się, że na forum nie ma czegoś takiego jak chamskie wcinki-każdy wpis jest pożądany :) zwłaszcza jak tu taka cisza, bo wszytskie chyba są na fb...
    A jeśli chodzi o wagę, to na pewno krzywo stała i wynik jest błędny- ja zawsze tak sobie tłumaczę :D
    a tak na serio, to pewnie też mam podobny

FeliceGatto lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    O kuźwa.... Dziewczyny.... mam już 4,8 kg na plusie.... właśnie się ważyłam (ze tak się chamsko wetnę w dyskusję :P )

może woda się zatrzymała?

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • kw Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:

Ja dziś byłam i gina i również było ważenie i jak już wcześniej wspomniałam tez mam już 4 kg na plusie a tym samym juz 63 kg na wadze ;)

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pozatym jak bylam w ciazy z synkiem na polowkowym usg nie podobało mu sie serduszko wyslal mnie na badanie do Warszawy na Agatową /za darmo/
    tam tylko potwierdzili zbyt duzo plynu w osierdziu ,ale nie było to ponad norme ,a taka ilosc sie zdarza u zdrowego dziecka uznali ze wszystko jest ok .
    fakt troche narobil mi stresów -ale to tylko swiadczy o tym ze zadnych podejrzen nie bagatelizuje ze wszystko dokladnie tlumaczy ... i za to mu chwała

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kochane jesteście, ale opuchnięta nie jestem. Ciągle tylko bym jadła. Non stop mnie ssie. I myślę, że to trochę efekt jojo, bo przed samą ciąża sporo i szybko schudłam :/ Ech... włosy dzisiaj obcielam, nogi ogolone, paznokcie obcięte,a tu zamiast na wadze mniej, to jest więcej :(

Madziaaaaa, Negra, Carolq, Madziuśka lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:

Mam Cię pocieszyć? Ja już 5 :) I wcale nie wpierniczam nie wiadomo ile. Dziś mi kuzynka powiedziała, że widać po (UWAGA rozdrażnię Felice :D ) cyckach no i dupie niestety :P Ale nic nie jest w stanie popsuć mi humoru po dzisiejszej wizycie, na której maluch pomachał mamie :D

Alicce, Negra, Madziuśka, Carolq, Sylika lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Mam Cię pocieszyć? Ja już 5 :) I wcale nie wpierniczam nie wiadomo ile. Dziś mi kuzynka powiedziała, że widać po (UWAGA rozdrażnię Felice :D ) cyckach no i dupie niestety :P Ale nic nie jest w stanie popsuć mi humoru po dzisiejszej wizycie, na której maluch pomachał mamie :D

Hahahahaha :D

luna91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna Gratulejszyn :)

luna91 lubi tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    No kochane jesteście, ale opuchnięta nie jestem. Ciągle tylko bym jadła. Non stop mnie ssie. I myślę, że to trochę efekt jojo, bo przed samą ciąża sporo i szybko schudłam :/ Ech... włosy dzisiaj obcielam, nogi ogolone, paznokcie obcięte,a tu zamiast na wadze mniej, to jest więcej :(

Mi własnie apetyt trochę odpuścił, ale jeszcze parę dni temu wciągałam wszystko. No i pewnie teraz się odbiło na wadze.

Dziś ta kuzynka co u mnie była przytyła w ciąży: 28kg! :D I po 2,5 mc po porodzie wygląda dobrze (miała cesarkę a po niej się wolniej ogarnia organizm)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 23:09

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna albo mi juz na oczy siada albo ty masz na suwaczku 232 dni do porodu >>> oczadzieli ??? ;) co oni ci kaza 10 miesiecy w ciazy chodzic ;)

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście mega szczupłe to te parę kg Wam nie zaszkodzi ;-)

Alicce, kamisia88 lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie same chuderlaki na majówkach - no oprócz mnie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra kochane miło było ,ale czas na mnie ... jutro ja wizytuję :) prosze trzymac kciuki <<<<<
    papapa :*

luna91, bereda11, Negra, monilia84 lubią tę wiadomość

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, a Ty nie jesteś czasem wysoka? Bo 5 kg przy 164 cm (ja) a 5 kg przy np 170 cm to różnica :P im większy kurdupelek, tym więcej widać po wadze ;)

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    dobra kochane miło było ,ale czas na mnie ... jutro ja wizytuję :) prosze trzymac kciuki <<<<<
    papapa :*

Ściskam juz od dzisiaj :)

Alicce lubi tę wiadomość

• Negra Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kw- dopytam, którą to klinikę polecają malzowi. A prawda jest taka- jak napisalas- jak cokolwiek jest z dzieckiem jie tak, to zabierają gdzieś indziej, a Ty leż i płacz. Dlatego to nie wchodzi w grę.

Alicee- a ty swoje dzieci rodziłas w Białej? Jak było? Jak warunki w szpitalu? Czy jakiś lekarz pojawia się przy porodzie, czy tylko położne?

Daniluk to człowiek bardzo specyficzny- też zauważyłam, że miewa humory i trudno go wyczuć. Z nim widzę się jutro :)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Luna, a Ty nie jesteś czasem wysoka? Bo 5 kg przy 164 cm (ja) a 5 kg przy np 170 cm to różnica :P im większy kurdupelek, tym więcej widać po wadze ;)

Mam 178 i w liceum ważyłam 55 kg :D Taka tyczka - masakra. Później 60 - 62 teraz 67 :/

Powiedziałam, że mało jem - właśnie zajadam się kolacją :D

Alicee - tak wiem. Ale na tej stronie co robiłam suwaczek oddzielnie podaje się datę ostatniej miesiączki i datę przewidywanego TP. A ja pokminiłam to jak już go utworzyłam i mi się nie chciało zmieniać :)

Sylika lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Mam 178 i w liceum ważyłam 55 kg :D Taka tyczka - masakra. Później 60 - 62 teraz 67 :/

Powiedziałam, że mało jem - właśnie zajadam się kolacją :D

Alicee - tak wiem. Ale na tej stronie co robiłam suwaczek oddzielnie podaje się datę ostatniej miesiączki i datę przewidywanego TP. A ja pokminiłam to jak już go utworzyłam i mi się nie chciało zmieniać :)

Pff.....to Ty byś musiała przytyć dwa razy tyle, co ja, żeby wyglądać, jak ja, hahahaha. Uciekam i ja. Dobrej nocki :)

luna91 lubi tę wiadomość

‹‹ 628 629 630 631 632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ