X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki! Nie było mnie chyba z 2 tygodnie! Byłam na wyjeździe służbowym i małym urlopie i dopiero od jutra będę miała na codzień internet, ale już dziś chciałam Wam napisać, że bardzo się stęksniłam, jestem ciekawa co u was, jakie kolejne dziewczyny znają już płeć swoich dzieci i generalnie, co tam się dzieje na Majóweczkach :)

U mnie super, wyleczyłam przeziębienie i kaszel czosnkiem i miodem, zrelaksowałam się, w ostatnich tygodniach czuję się super, bez żadnych komplikacji i mimo choroby miałam duuuużo energii:)

Czeka mnie jeszcze dziś długa droga do domu, ale jutro rano zrobię sobie herbatkę i siadam do czytania moich Majóweczek :)

Pozdrowienia z Paryża!:)

La-mia, xpatiiix3, monilia84, FeliceGatto, Madziaaaaa, konwalijka, bereda11, kkasya lubią tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Malo sie udzielam ostatnio bo chyba mam strasznego stresa przed jutrzejsza wizyta. Zaglądam za to do was codziennie.
    dzis zaczynam II trymestr. Bardzo się cieszę z tego powodu. Trzymajcie mocno kciuki jutro i dam wam znac jak wroce.
    My prezenty robimy sobie tylko i dzieciom ale kompletnie nie mam pomyslu co w tym roku kupic. Myslalam o jakichś fajnych książkach bo zabawek maja tyyyyle ze masakra.

monilia84, i.am.chappie, luna91, Negra lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• La-mia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik ja tez jutro jadę na genetyczne! Na która masz?
    Bede trzymać kciuki za Was i prosze o trzymanie za nas :)
    Bdzie dobrze! Inaczej byc nie może przecież !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 08:40

JusWik, monilia84, luna91, myszka2070, Negra lubią tę wiadomość

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja tego pochmurnego dnia :)
    JusWik - kochana nie stresuje sie -wszystko jutro bedzie dobrze :)
    moze juz poznasz plec? ;)
    ech z tą płcią - jeden gada chlopiec drugi dziewczynka
    mam jeszcze cicha nadzieje ze ten drugi sie pomylił - jak byl synus to tez mi w 13tc powiedział ze dziewczę .... a potem na polowkowym gada -chlopak a ja na to - miala byc dziewczynka -a kto tak mówił ? a ja na to PAN :P
    zreszta nie wazne aby zdrowe :)

FeliceGatto lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a może tak darujmy sobie teksty o fb. To jest tylko forum. Ktos woli pisac na fb to niech sobie pisze skoro tak jest jej wygodnie, a jej tu tego nie wypominajmy po i po co. Zaraz sie utworzą dwa obozy my i one, a to bez sensu jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 08:46

La-mia, FeliceGatto lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati - wykasuj jak mozesz mi płec --- bo sie /jesli to ona / obrazi hhehe narazie nie wpisuj nic -- nie jasna sytuacja nic na 1oo% wiec wykasuj calkiem

• Sylika Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Ja dzieciom na święta szczoteczki elektryczne do zębów kupie i jeszcze po jakimś drobiazgu nie stać mnie na bzdury a zabawek mają tyle ze nie mam gdzie trzymać tego no a ubrania bez okazji kupuje :P także tego w tym roku to nikomu prezentów nie robie ,bo mnie nie stać na takie wydatki.. tylko dzieci i Kamil w zeszłym roku się wykosztowalam ostro i figa ja dostałam tylko dezodorant i żel pod prysznic pff więc w tym roku skromniej bo i funduje sobie na urodziny (29.12) usg 3d wiec zaoszczędze na prezentach dla rodzeństwa po jakimś słodyczu tylko dostaną i tyle :P

Co do imion to tak Kamil mówi ze Miłosz jest spedalone a ja mu powiedziałam tylko że nie ma nic do gadania bo pójdę sobie do urzędu i sama zarejestruje i gówno do gadania będzie miał taką uparta jestem niestety żadne chłopięce imię tak mi się nie podoba na razie przynajmniej nic innego mi w oko nie wpadło.. :P

Pati to tak jak mi dla syna podoba sie tylko Nataniel i takie widze i zadne inne mnie nie przekona ;)

A i jeszcze dziewczyny ostatnio pisalyscie o katarze zatokach itp. .... mnie tez dopadl ale to katar zatokowy nie da sie wydmuchac a jak robie to na sile to boli glowa i nitki krwi na chusteczce no i gdzies widzialam post ze polecacie jakis oklad cieply na glowe ale przelecialam kolka stron wstecz ....i nie znalazlam:( a od tego bolu mi slabo i tchu brak przez ten zatkany nos .... Pomocy ! :(

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa dobrze gada !
    Polać jej ;)

katarzyna_d, konwalijka lubią tę wiadomość

• JusWik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze wlasnie napisalam sms do lekarza i kazal mi przyjsc w niedziele wiec kurna muszę czekac kolejne dwa dni.
    tylko zwolnienie mam do 13 listopada i nie wiem czy mi wystawi od 14 listopada dzien wstecz.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 2 trymestrze :-D teraz czekam na ciążowy miesiąc miodowy :-P miłego dzionka wszystkim :-)

JusWik, monilia84, Marietta, katarzyna_d, katarzyna_d lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana na katar zatokowy sinus rinse jakieś takie płukania na nos można bo gina pytałam fajna sprawa ponoć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 08:59

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Kurcze wlasnie napisalam sms do lekarza i kazal mi przyjsc w niedziele wiec kurna muszę czekac kolejne dwa dni.
    tylko zwolnienie mam do 13 listopada i nie wiem czy mi wystawi od 14 listopada dzien wstecz.
    Dzień wstecz wystawi bez problemu :-)

p19u0tc70smx8ddn.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to jakis spray czy plukanka? Na te zatoki .

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisalam mu o tym L4 ze do piatku mam i w koncu kazal w piatek kolo 11 przyjsc. Ufffff bo myslalam ze będę się meczyc kolejne dni.
    la-mia tak wiec trzymam kciuki mocno za Ciebie a ty. Za mnie kolo 11.

luna91 lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę myślami z Wami ;-) mi się udało umówić prywatnie na wtorek na genetyczne, bo mnie w przychodni zlali. Ja w pracy siedzę, ale mi się dziś nie chce strasznie i sobie podczytuję ukradkiem :-P

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płukanka

Sylika lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze do niego prywtnie ale w szpitalu ma bardzo dobry sprzęt i wszystkich pomiarow moze dokładnie dokonać. Dlatego mi kazal tam przyjsc.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• La-mia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 13.40 mam jutro ale mam 200 km do przejechania, wiec wyruszę duzo duzo wcześniej ;)
    A ze jadę jako pasażer to kciuki bede trzymać ;)

JusWik lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:
    Pati to tak jak mi dla syna podoba sie tylko Nataniel i takie widze i zadne inne mnie nie przekona ;)

A i jeszcze dziewczyny ostatnio pisalyscie o katarze zatokach itp. .... mnie tez dopadl ale to katar zatokowy nie da sie wydmuchac a jak robie to na sile to boli glowa i nitki krwi na chusteczce no i gdzies widzialam post ze polecacie jakis oklad cieply na glowe ale przelecialam kolka stron wstecz ....i nie znalazlam:( a od tego bolu mi slabo i tchu brak przez ten zatkany nos .... Pomocy ! :(
    Rizgrzana sol w skarpetce;) i przelać do nosa mgielka zabkocka - katar sie rozpuszcza i sa sie wysmarkac. Mgielke przelewam do opakowania po wodzie utlenionej i dak sobie sporo wlewam do nosa. Obrzydliwe dość, ale duzo skuteczniejsze niz woda morska

Sylika lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dzisiaj o 13:20 w związku z pieczeniem tyle,że mi przeszło w sumie i nic czerwonego nie widzę ale pójdę:) bo jak się znów jutro okaże,że piecze to co ja biedna zrobię

ale bym chciała,żeby mi dzidzie pokazał i żeby wszystko było ok w sumie mam stresa:P

3jgxxzkra9730jiu.png
‹‹ 650 651 652 653 654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ