X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki! Nie było mnie chyba z 2 tygodnie! Byłam na wyjeździe służbowym i małym urlopie i dopiero od jutra będę miała na codzień internet, ale już dziś chciałam Wam napisać, że bardzo się stęksniłam, jestem ciekawa co u was, jakie kolejne dziewczyny znają już płeć swoich dzieci i generalnie, co tam się dzieje na Majóweczkach :)

U mnie super, wyleczyłam przeziębienie i kaszel czosnkiem i miodem, zrelaksowałam się, w ostatnich tygodniach czuję się super, bez żadnych komplikacji i mimo choroby miałam duuuużo energii:)

Czeka mnie jeszcze dziś długa droga do domu, ale jutro rano zrobię sobie herbatkę i siadam do czytania moich Majóweczek :)

Pozdrowienia z Paryża!:)

La-mia, xpatiiix3, monilia84, FeliceGatto, Madziaaaaa, konwalijka, bereda11, kkasya lubią tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Malo sie udzielam ostatnio bo chyba mam strasznego stresa przed jutrzejsza wizyta. Zaglądam za to do was codziennie.
    dzis zaczynam II trymestr. Bardzo się cieszę z tego powodu. Trzymajcie mocno kciuki jutro i dam wam znac jak wroce.
    My prezenty robimy sobie tylko i dzieciom ale kompletnie nie mam pomyslu co w tym roku kupic. Myslalam o jakichś fajnych książkach bo zabawek maja tyyyyle ze masakra.

monilia84, i.am.chappie, luna91, Negra lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• La-mia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik ja tez jutro jadę na genetyczne! Na która masz?
    Bede trzymać kciuki za Was i prosze o trzymanie za nas :)
    Bdzie dobrze! Inaczej byc nie może przecież !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 08:40

JusWik, monilia84, luna91, myszka2070, Negra lubią tę wiadomość

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja tego pochmurnego dnia :)
    JusWik - kochana nie stresuje sie -wszystko jutro bedzie dobrze :)
    moze juz poznasz plec? ;)
    ech z tą płcią - jeden gada chlopiec drugi dziewczynka
    mam jeszcze cicha nadzieje ze ten drugi sie pomylił - jak byl synus to tez mi w 13tc powiedział ze dziewczę .... a potem na polowkowym gada -chlopak a ja na to - miala byc dziewczynka -a kto tak mówił ? a ja na to PAN :P
    zreszta nie wazne aby zdrowe :)

FeliceGatto lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a może tak darujmy sobie teksty o fb. To jest tylko forum. Ktos woli pisac na fb to niech sobie pisze skoro tak jest jej wygodnie, a jej tu tego nie wypominajmy po i po co. Zaraz sie utworzą dwa obozy my i one, a to bez sensu jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 08:46

La-mia, FeliceGatto lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati - wykasuj jak mozesz mi płec --- bo sie /jesli to ona / obrazi hhehe narazie nie wpisuj nic -- nie jasna sytuacja nic na 1oo% wiec wykasuj calkiem

• Sylika Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Ja dzieciom na święta szczoteczki elektryczne do zębów kupie i jeszcze po jakimś drobiazgu nie stać mnie na bzdury a zabawek mają tyle ze nie mam gdzie trzymać tego no a ubrania bez okazji kupuje :P także tego w tym roku to nikomu prezentów nie robie ,bo mnie nie stać na takie wydatki.. tylko dzieci i Kamil w zeszłym roku się wykosztowalam ostro i figa ja dostałam tylko dezodorant i żel pod prysznic pff więc w tym roku skromniej bo i funduje sobie na urodziny (29.12) usg 3d wiec zaoszczędze na prezentach dla rodzeństwa po jakimś słodyczu tylko dostaną i tyle :P

Co do imion to tak Kamil mówi ze Miłosz jest spedalone a ja mu powiedziałam tylko że nie ma nic do gadania bo pójdę sobie do urzędu i sama zarejestruje i gówno do gadania będzie miał taką uparta jestem niestety żadne chłopięce imię tak mi się nie podoba na razie przynajmniej nic innego mi w oko nie wpadło.. :P

Pati to tak jak mi dla syna podoba sie tylko Nataniel i takie widze i zadne inne mnie nie przekona ;)

A i jeszcze dziewczyny ostatnio pisalyscie o katarze zatokach itp. .... mnie tez dopadl ale to katar zatokowy nie da sie wydmuchac a jak robie to na sile to boli glowa i nitki krwi na chusteczce no i gdzies widzialam post ze polecacie jakis oklad cieply na glowe ale przelecialam kolka stron wstecz ....i nie znalazlam:( a od tego bolu mi slabo i tchu brak przez ten zatkany nos .... Pomocy ! :(

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa dobrze gada !
    Polać jej ;)

katarzyna_d, konwalijka lubią tę wiadomość

• JusWik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze wlasnie napisalam sms do lekarza i kazal mi przyjsc w niedziele wiec kurna muszę czekac kolejne dwa dni.
    tylko zwolnienie mam do 13 listopada i nie wiem czy mi wystawi od 14 listopada dzien wstecz.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 2 trymestrze :-D teraz czekam na ciążowy miesiąc miodowy :-P miłego dzionka wszystkim :-)

JusWik, monilia84, Marietta, katarzyna_d, katarzyna_d lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana na katar zatokowy sinus rinse jakieś takie płukania na nos można bo gina pytałam fajna sprawa ponoć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 08:59

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Kurcze wlasnie napisalam sms do lekarza i kazal mi przyjsc w niedziele wiec kurna muszę czekac kolejne dwa dni.
    tylko zwolnienie mam do 13 listopada i nie wiem czy mi wystawi od 14 listopada dzien wstecz.
    Dzień wstecz wystawi bez problemu :-)

p19u0tc70smx8ddn.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to jakis spray czy plukanka? Na te zatoki .

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisalam mu o tym L4 ze do piatku mam i w koncu kazal w piatek kolo 11 przyjsc. Ufffff bo myslalam ze będę się meczyc kolejne dni.
    la-mia tak wiec trzymam kciuki mocno za Ciebie a ty. Za mnie kolo 11.

luna91 lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę myślami z Wami ;-) mi się udało umówić prywatnie na wtorek na genetyczne, bo mnie w przychodni zlali. Ja w pracy siedzę, ale mi się dziś nie chce strasznie i sobie podczytuję ukradkiem :-P

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płukanka

Sylika lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze do niego prywtnie ale w szpitalu ma bardzo dobry sprzęt i wszystkich pomiarow moze dokładnie dokonać. Dlatego mi kazal tam przyjsc.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• La-mia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 13.40 mam jutro ale mam 200 km do przejechania, wiec wyruszę duzo duzo wcześniej ;)
    A ze jadę jako pasażer to kciuki bede trzymać ;)

JusWik lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:
    Pati to tak jak mi dla syna podoba sie tylko Nataniel i takie widze i zadne inne mnie nie przekona ;)

A i jeszcze dziewczyny ostatnio pisalyscie o katarze zatokach itp. .... mnie tez dopadl ale to katar zatokowy nie da sie wydmuchac a jak robie to na sile to boli glowa i nitki krwi na chusteczce no i gdzies widzialam post ze polecacie jakis oklad cieply na glowe ale przelecialam kolka stron wstecz ....i nie znalazlam:( a od tego bolu mi slabo i tchu brak przez ten zatkany nos .... Pomocy ! :(
    Rizgrzana sol w skarpetce;) i przelać do nosa mgielka zabkocka - katar sie rozpuszcza i sa sie wysmarkac. Mgielke przelewam do opakowania po wodzie utlenionej i dak sobie sporo wlewam do nosa. Obrzydliwe dość, ale duzo skuteczniejsze niz woda morska

Sylika lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dzisiaj o 13:20 w związku z pieczeniem tyle,że mi przeszło w sumie i nic czerwonego nie widzę ale pójdę:) bo jak się znów jutro okaże,że piecze to co ja biedna zrobię

ale bym chciała,żeby mi dzidzie pokazał i żeby wszystko było ok w sumie mam stresa:P

3jgxxzkra9730jiu.png
‹‹ 650 651 652 653 654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ