X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa a tą mgiełke to w każdej aptece można dostać ? I ile to kosztuje ? I jak tą sol przygotowac? To zaraz sobie zrobie.

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sol rozgrzewasz na patelni bardzo i wsypujesz do skarpety i ogrzewasz zatoki czyli niemal cala twarz;). Tylko uważaj bo to jest bardzo gorące.
    Mgielka kosztuje 10 zl za litr takze ba dluuuugo starcza ;)

Sylika, Negra lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ,
    Nawet sie nie spodziewałam ze tyle prześpie a dopiero wstałam :) śniło mi sie
    Dzisiejsze badanie :) wszystko było ok i bez problemów takze bardzo sie cieszę i aby sen sie spełnił ;) trzymajcie mocne kciuki :)

Aniu_leczka, JusWik, luna91, Madziuśka, i.am.chappie, Negra lubią tę wiadomość

• monaa Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq o której masz wizytę?

p19u0tc70smx8ddn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie o 16 ale na pewno wejdę pózniej bo u niej zawsze jest opóznienie :/ wiec pewnie posiedzę sobie troszeczkę w poczekalni :)

• martis Znajoma

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja zrobiłam sobie wczoraj wolne od komputera z racji tego, że siedzę codziennie w pracy przed nim 8 godzin. Dzisiaj wracam i postaram się wrzucić wieczorkiem zdjęcie jak moje maleństwo pokazuje nam piąteczkę ;) to chyba dobry znak, żeby przestać się o niego martwić ;)

luna91, myszka2070 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgigp3n8xi.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha dziewczyny mi się dzisiaj śniło, że urodziłam czworaczki, 3 dziewczynki i 1 chłopca ☺

Carolq, FeliceGatto, bimba, Kłosia, pasia27 lubią tę wiadomość

• Marietta Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Teoretycznie o 16 ale na pewno wejdę pózniej bo u niej zawsze jest opóznienie :/ wiec pewnie posiedzę sobie troszeczkę w poczekalni :)

Znam to, jak chodziłam do lekarza prywatnie, ponoć najlepszy w małopolsce, pomaga kobietom zajść w ciążę, kolejka była taka, że na 21 miałam wizytę, a wyszłam przed 1 w nocy! :) W poczekalni gruba beka była, bo lekarz zasypiał przy każdej pacjentce i co która wchodziła do środka, żeby go obudzić kaszlała, tupała, zrzucała torebkę na ziemie, więc jak było słychać zza drzwi hałasy, to wszystkie w śmiech ;)

xpatiiix3, Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:49

FeliceGatto, luna91, xpatiiix3, myszka2070, pasia27 lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Dziewczyny a może tak darujmy sobie teksty o fb. To jest tylko forum. Ktos woli pisac na fb to niech sobie pisze skoro tak jest jej wygodnie, a jej tu tego nie wypominajmy po i po co. Zaraz sie utworzą dwa obozy my i one, a to bez sensu jest

Ja juz pisałam, że mam rozdwojenia jaźni :P Smarujęi tu i tam, przez co pewnie ostro się powtarzam, hahahah

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Znam to, jak chodziłam do lekarza prywatnie, ponoć najlepszy w małopolsce, pomaga kobietom zajść w ciążę, kolejka była taka, że na 21 miałam wizytę, a wyszłam przed 1 w nocy! :) W poczekalni gruba beka była, bo lekarz zasypiał przy każdej pacjentce i co która wchodziła do środka, żeby go obudzić kaszlała, tupała, zrzucała torebkę na ziemie, więc jak było słychać zza drzwi hałasy, to wszystkie w śmiech ;)

O Jakim lekarzu piszecie ?

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika, polecam jeszcze takie coś na katar i gardło dla dorosłych i dla maluszków: do miski albo garnka wsypujemy 1 łyżkę sody, 1 łyżkę tymianku (takiego ze sklepu, normalna przyprawa), 1 łyżkę majeranku i 10 kropli olejku Oil olbas. Zalewamy to wrzątkiem i stawiamy w pokoju, w którym jesteśmy (dobrze też się schylic i wciągać ;)) Wymieniamy wszystko w razie potrzeb. U nas średnio nowa porcja była robiona tak co 3h. Odtyka nos, działa antyseptycznie i ładnie pachnie :)

Sylika lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pograbiłam liście :) i pewnie znowu czeka mnie wielkie lenistwo :) ale nudzić się nie będę bo od dwóch dni dopadł mnie mdłości :P
    Dziś w nocy odwiedziłam toaletę aż 6 razy, a wszystko przez ogórki, bo zachciało mi się jeszcze o 22 jeść :P

Trzymam kciuki za wizyty <3

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Ja juz pisałam, że mam rozdwojenia jaźni :P Smarujęi tu i tam, przez co pewnie ostro się powtarzam, hahahah
    I nie jest to problem;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie tak ogólnie o lekarzach i kolejkach :)
    Wogole sie nie zaczęłam stresować ... :/ chyba tak dobrze nie mogło byc

• konwalijka Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:56

Sylika lubi tę wiadomość

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • kw Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w tym znów pochmurnym dniu ;)

Mi sie dziś śniło że urodziłam przez cc pięknego zdrowego synka ;) I tak mocno tuliłam go w ramionach a on wogóle nie płakał i mąż był przy mnie i to on płakał ale ze szczęścia :)Cały ranek sie teraz zastanawiam czy to znak że bedzie chłopiec czy razej znak od mojeg Anioła że wszystko będzie dobrze :)

Trzymam kciuki za wszystkie dziś wizytujące :)

Ja ciągle myśle o tym wcześniejszym usg połówkowym i już strasznie sie boje a do 4.12 jest jeszcze bardzo daleko :/

Carolq, JusWik, Madziuśka lubią tę wiadomość

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • paris Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 15 tygodniu, ale ten czas leci..:)
    Właśnie się dowiedziałam, że mój mąż za tydzień musi wyjechać na ponad 2 tygodnie i teraz tak siedzę i kminie jak ja sobie sama dam radę.
    Dziewczyny a jak u was jest ze znajomymi?? Bo u mnie lipaaa straszna, mam grupę koleżanek, które tak jak ja są przed 30, żadna nie ma dziecka i na razie nie planuje, czas nam upływał na imprezach, zakupach i wyjazdach, a teraz totalnie mnie odstawiły...tłumaczyłam, że ta ciaża nie jest zagrożona i mogę robić wszystko, ale to nic nie dało i powiem szczerze jestem zawiedziona..:(
    Jak jest u was? Może ja za bardzo to wszystko teraz analizuje haha, no nie wiem.
    Powodzenia na wizytach, trzymam kciuki:))

Carolq, xpatiiix3, bereda11 lubią tę wiadomość

f2w343r81obn8r6j.png
  • williams1 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,moja wizyta jutro wiec dzisiaj zrobiłam nieszczęsne tsh i z 3.5 zeszło na 2.2 a ft4 mam 15,wiec wsio ok mi się wydaje.Ale eutyrox będę nadal brać. Juz nie moge się doczekać jutra :-) waga +1kg. Pozdrawiam

JusWik, pasia27 lubią tę wiadomość

dev139prs__.png

Tymon 09.04.2009 Iwo 17.12.2014
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    ja mam dzisiaj o 13:20 w związku z pieczeniem tyle,że mi przeszło w sumie i nic czerwonego nie widzę ale pójdę:) bo jak się znów jutro okaże,że piecze to co ja biedna zrobię

ale bym chciała,żeby mi dzidzie pokazał i żeby wszystko było ok w sumie mam stresa:P
    trzymam kciukasy. Musi być dobrze. Daj znać co i jak po wizycie.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

‹‹ 651 652 653 654 655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ