X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paris wrote:
    Witam się w 15 tygodniu, ale ten czas leci..:)
    Właśnie się dowiedziałam, że mój mąż za tydzień musi wyjechać na ponad 2 tygodnie i teraz tak siedzę i kminie jak ja sobie sama dam radę.
    Dziewczyny a jak u was jest ze znajomymi?? Bo u mnie lipaaa straszna, mam grupę koleżanek, które tak jak ja są przed 30, żadna nie ma dziecka i na razie nie planuje, czas nam upływał na imprezach, zakupach i wyjazdach, a teraz totalnie mnie odstawiły...tłumaczyłam, że ta ciaża nie jest zagrożona i mogę robić wszystko, ale to nic nie dało i powiem szczerze jestem zawiedziona..:(
    Jak jest u was? Może ja za bardzo to wszystko teraz analizuje haha, no nie wiem.
    Powodzenia na wizytach, trzymam kciuki:))

ja tutaj gdzie mieszkamy teraz od 3 miesięcy nie mam żadnej koleżanki, tylko przyjaciół męża ale to sami faceci bez kobiet każdy z nich ma jakieś problemy z kobietami:P tylko jeden ma żonę ale oni chyba mają jakieś problemy aby zajść bo mówili,że planują dziecko ale jakoś nie wychodzi tylko oni też trochę mieszkają kawał od nas, więc ogólnie nie ma z kim spotkać się, wszystkie koleżanki zostawiłam we wrocławiu ale na szczęście piszemy do siebie często i mnie odwiedzają a cieszą się bardzo z ciąży:)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    O Jakim lekarzu piszecie ?

Ja mówię o dr Milewiczu :) Sławny jest w małopolsce, za wiedzę i za zasypianie notoryczne...

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o doktor Dębskiej , pracuje też w Bielańskim w Wawie, a z mężem ma własną klinikę.

• luna91 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie! :) Powodzenia na wizytach.

Paris - ja się wyprowadziłam z Warszawy (gdzie miałam grono koleżanek ze studiów) do miasta rodzinnego i też jest ciężko. Odnawiałam kontakty ze wspaniałymi ludźmi liceum, ale chyba za duża przepaść w czasie - każdy ma inne poglądy i plany na życie, inny tryb życia i jest ciężko. A teraz jak zaszłam w ciążę jeszcze gorzej. Z moich znajomych to niektórzy jeszcze ślubów nie pobrali a jeśli chodzi o dzieci to jestem pierwsza. Z tymi ze studiów utrzymuję kontakt na FB - mamy swoją grupę i piszemy. Niestety 1 z nich nie może mieć dzieci (niby o tym nie mówi otwarcie, ale każdy to wie) no i też nie chcę przy niej gadać to raz a dwa chyba robi się coraz bardziej złośliwa bo jak któraś się zapyta to gasi temat i opowiada o imprezkach i wielkiej karierze, która ją czeka po stażu w korporacji. Druga jest nadal na utrzymaniu rodziców (dla mnie nie do pomyślenia) i po prostu ten kontakt naturalnie się rozmywa.

paris lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się muszę pochwalić jestem 1 kg + :P

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• Aniu_leczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paris wrote:
    Witam się w 15 tygodniu, ale ten czas leci..:)
    Właśnie się dowiedziałam, że mój mąż za tydzień musi wyjechać na ponad 2 tygodnie i teraz tak siedzę i kminie jak ja sobie sama dam radę.
    Dziewczyny a jak u was jest ze znajomymi?? Bo u mnie lipaaa straszna, mam grupę koleżanek, które tak jak ja są przed 30, żadna nie ma dziecka i na razie nie planuje, czas nam upływał na imprezach, zakupach i wyjazdach, a teraz totalnie mnie odstawiły...tłumaczyłam, że ta ciaża nie jest zagrożona i mogę robić wszystko, ale to nic nie dało i powiem szczerze jestem zawiedziona..:(
    Jak jest u was? Może ja za bardzo to wszystko teraz analizuje haha, no nie wiem.
    Powodzenia na wizytach, trzymam kciuki:))

Mi z 5 takich co zawsze się trzymałyśmy została 1.Teraz mieszkam z mężem 80 km od swojej miejscowości i tu tylko jego znajomi, nawet nie ma do kogo dzioba otworzyć.Gdyby nie tamta jedna telefonicznie i Wy to bym się chyba podłamała, choć i tak czasem doły łapie,ale popiszę wyżalę się i mi lepiej :-)

relg3e5e9ky1omot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bardziej trzymamy kontakt z moimi znajomymi chodź męża starsi , to tylko dwójka z nich ma dopiero dzieci. A my braliśmy ostatni ślub wśród jego ekipy , ale wiadomo małżeństwo , praca i tak spotykają się praktycznie tylko na ślubach więc u Nas był ostatni raz :( Co do moich znajomych trzymamy się pełną paczką, tu natomiast byliśmy pierwsi z ślubem i dziećmi :) wszyscy się cieszą , nie wykluczają Nas , nawet namawiali na snow show bo co roku jeździliśmy razem na deski. Niestety w tym roku musimy się ograniczyć kosztowo i nie jedziemy , no i ja zresztą tez bym nie pośmigała :) Narazie trzymamy się razem , ale nie wiem jak to będzie jak już Maluch będzie na świecie, i czy z niektórymi się nie skończy na jednych odwiedzinach i tyle :) ale życie samo pisze scenariusze ...

• luna91 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz kontakt większy łapię z rodziną - głównie u mojego męża są pary, które mają maluchy albo spodziewają się dziecka i trochę poważniej myślą o zyciu. Jak słysze od niektórych znajomych narzekania, że nie wiedza czy wybrać w tym roku wycieczkę na Majorkę czy do Chorwacji (za hajs rodziców) to mnie krew zalewa. Albo wielkie narzekanie bo trzeba dopisać magisterkę (siedząc w domu, jak mama obiadek podaje pod nos) to padam. Ja mam inne trochę priorytety i problemy, no ale cóż :/

Właśnie mnie bardzo dziwi ten fakt - jak można mieć 25 lat i siedzieć na garnuszku rodziców. Dziewczyna się dziwi na dodatek, że nie ma faceta - gdzie ma go znaleźć jak sama siedzi w domu i nie ma własnego życia? Poza tym teksty typu: nie ma dla mnie pracy, mam wykształcenie wyższe i nie będę pracować za najniższą krajową są dla mnie śmieszne.. Przepraszam jeśli kogoś uraziłam :P

FeliceGatto, paris lubią tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykupiłam sobie abonament premium na miesiąc. Zobaczymy czy się przyda. Ale widzę że już 33% ciąży za mną ;-D

FeliceGatto, xpatiiix3, i.am.chappie, pasia27 lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• konwalijka Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:57

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Ja teraz kontakt większy łapię z rodziną - głównie u mojego męża są pary, które mają maluchy albo spodziewają się dziecka i trochę poważniej myślą o zyciu. Jak słysze od niektórych znajomych narzekania, że nie wiedza czy wybrać w tym roku wycieczkę na Majorkę czy do Chorwacji (za hajs rodziców) to mnie krew zalewa. Albo wielkie narzekanie bo trzeba dopisać magisterkę (siedząc w domu, jak mama obiadek podaje pod nos) to padam. Ja mam inne trochę priorytety i problemy, no ale cóż :/

Właśnie mnie bardzo dziwi ten fakt - jak można mieć 25 lat i siedzieć na garnuszku rodziców. Dziewczyna się dziwi na dodatek, że nie ma faceta - gdzie ma go znaleźć jak sama siedzi w domu i nie ma własnego życia? Poza tym teksty typu: nie ma dla mnie pracy, mam wykształcenie wyższe i nie będę pracować za najniższą krajową są dla mnie śmieszne.. Przepraszam jeśli kogoś uraziłam :P

oj znam taką jedną pannę co to 25 lat ma nigdzie nie pracowała a teraz robi doktorat z doktryn politycznych najwiekszy szit świata przyjmują każdego i niby karierę robi a jak sobie pomyślę,że przez całe liceum na 2 leciała i maturę ledwo zdała to mnie krew zalewa, fakt faceta ma starszego co ją sponsoruję :P ale jak to ja mówię są ludzie i są taborety:D

luna91 lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogóle od pomysłu Pati na szczotkę elektryczną wpadłam na pomysł że kupię bratu :) bo nie miałam dla niego prezentu :)

• luna91 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia - i to mnie właśnie drażni :P Hahah no właśnie ta moja znajoma to szuka faceta, który ma dobrą pracę :D No i raz się spotkała z takim jednym i pytamy jak tam, a ona : no spoko, zajbiście ubrany koszulka versace, pasek hugo bossa -widać, że na modzie się zna :D hahaha - porażka (finalnie go zostawiła, bo okazała się, ze nie ma pracy a bogatych rodziców) :D

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Doberek dziewczynki ;) Milego dnia da Was wszystkich :)

luna91, Magenta, bereda11 lubią tę wiadomość

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Anniusia - i to mnie właśnie drażni :P Hahah no właśnie ta moja znajoma to szuka faceta, który ma dobrą pracę :D No i raz się spotkała z takim jednym i pytamy jak tam, a ona : no spoko, zajbiście ubrany koszulka versace, pasek hugo bossa -widać, że na modzie się zna :D hahaha - porażka (finalnie go zostawiła, bo okazała się, ze nie ma pracy a bogatych rodziców) :D

haha nie trawię takich ludzi,żal mi ich ale cóż zrobić, za to ja mam inną znajomą która takie ma właśnie wymagania i co? 25 lat nigdy nie miała żadnego faceta bo żaden już nawet nie chce na nią spojrzeć taką reputacje sobie zrobiła.

luna91 lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe wiecie a myślałam że sobie pomyślcie durna szczoteczki dla dzieci kupuje na święta :P a tu widzę jednak nie tylko ja tak myślę ;) no i moje dzieci bardzo się ucieszą z takiego prezentu :)

Marietta lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja babcia zawsze powtarzała, że nie można patrzeć na pieniądzę tylko na to żeby facet był dobrym, mądrym człowiekiem a wszystkiego można się dorobić razem. Grunt to się wzajemnie szanować.
    My do tej pory się śmiejemy że poleciałam na suere furę starego opla astrę hahahaha

luna91, myszka2070 lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• JusWik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Hehe wiecie a myślałam że sobie pomyślcie durna szczoteczki dla dzieci kupuje na święta :P a tu widzę jednak nie tylko ja tak myślę ;) no i moje dzieci bardzo się ucieszą z takiego prezentu :)
    Pati ja też lubię kupować praktyczne prezenty, bo dzieci teraz wszyyystko mają.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mieszkam w domu rodzinnym i mam 22 lata zaraz bo w grudniu i też nigdy nie pracowałam ,bo dalej się uczę korzystam z tego póki mieszkam jeszcze z babką i przyznaje to jest ogromnw ulatwienie nie mam z kim dzieci zostawić niestety by pójść do pracy babcia się nie zgadza na nikogo innego nie mogę liczyć a ona niestety ma 67 lat juz i jeszcze min 3 lata będę siedzieć w domu póki wszystkie dzieci do przedszkola nie pójdą i nie uważam się za ułomną i leniwą w związku z tym. No i po tej szkole też zamierzam iść dalej na 2 letnie o ile rodzina zgodzi się na pilnowanie bo to będzie szkoła dzienna już niestety nie zaoczna, jeżeli się nie zgodzą niestety szkołe będę musiała sobie odpuścić i iść do innej jakiegoś studium zaocznego..

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Moja babcia zawsze powtarzała, że nie można patrzeć na pieniądzę tylko na to żeby facet był dobrym, mądrym człowiekiem a wszystkiego można się dorobić razem. Grunt to się wzajemnie szanować.
    My do tej pory się śmiejemy że poleciałam na suere furę starego opla astrę hahahaha

Hahah mój miał też opla astrę - tzn pożyczał od ojca, bo ten opel to był taki zapasowy, nie sprzedali gdyby właśnie któreś dziecko chciało gdzieś jechać albo nowy by się rozwalił. le ten opel się psuł strasznie, za każdym razem jak gdzieś nim jechaliśmy to nam się psuł. Raz stanął na środku tłocznego skrzyżowania w Wawie, innym razem zagotował się płyn chłodzący - siedzieliśmy na dziełce, piwko w ręku, miło, sympatycznie a tu nagle takie pierd***ięcie spod maski i dym hahah. A najgorsza akcja to jak wracaliśmy ode mnie do niego na wieś i nagle zaczął pierdzieć ten samochód i stanął :D Myśleliśmy, że brak paliwa i musieliśmy pchać 200 m do stacji (dobrze, że była nmi moja siostra) hahah no masakra. Poleciałam na kasę ewidentnie :)

JusWik lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ