X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co racja to racja Hiacynta ;) Ja np jestem mega dumna, że dałam radę i uważam czasem, że każdy powinien taką szkołę życia przejść, a z drugiej strony Pierworodnemu chciałabym tego zaoszczędzić i.... uwaga.... zawsze cholernie zazdrościłam i nadal zazdroszczę tym, których w życiu ustawili rodzice i którym we wszystkim pomagają. No żal dupę ściska, bo to jednak fajne wsparcie i spokojna głowa. No i co się dziwić - każdy rodzic chce dziecku życie ułatwić. Niestety często te osoby nie doceniają potem ani wagi pieniądza, ani nie szanują pracy ani nawet rodziców, którzy tak im pomagają, ale to już inna bajka. I zależy też chyba od mentalności i wrażliwości danego człowieka. Także to, że sobie przez jakiś czas drogę orałam pazurami i teraz mi w życiu dobrze, nie oznacza, że nie byłoby mi dobrze w mieszkaniu sprezentowanym przez rodziców z wyposażeniem od teściów i pokaźną sumką na koncie "na nie życie" :D

katarzyna_d, izizizi, luna91, bimba, bereda11, Negra lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za chwilę rozmowy w toku "W ciąży chcę wyglądać jak Kim Kardashian" ciekawe :D

FeliceGatto, katarzyna_d, luna91 lubią tę wiadomość

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps: Glut kopie. Ale tak wyraźnie, nie bąbelkuje, tylko ewidentnie wali kończynami sugerując, że mam się wyprostować (siedzę teraz z telefonem w pozycji jak na kiblu :P) i poluźnić gacie ;)

Carolq, katarzyna_d, xpatiiix3, JusWik, pasia27, monaa, luna91, mejbi, Madziaaaaa lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carloq dobrze będzie, no stres! :)
    Moi rodzice też niewiele mi pomagali, jak tylko skończyłam szkołę to poszłam do pracy ale też nie żałuję bo jestem kim jestem i na wszystko ciężko zapracowałam sama. Za to teraz mogę liczyć na ich pomoc ( nie chodzi mi o pieniądze) np. przy wykańczaniu domu. Dla nas to bardzo dużo.
    Rodzinka mojego męża ma ogólnie w du..e wszystko. Teściowa uważa że bardzo duuużo nam pomogła bo pozwoliła wyremontować starą chałupinę gdzie wszystko zrobiliśmy sami za własne pieniądze + praca mojego ojca, brata i szwagra.
    Musieliśmy tam doprowadzić wodę, zrobić całą hydraulikę, elektrykę, docieplić, wylać posadzki, zrobić ściany no dosłownie wszystko... I co mówiła jak jej siostrunia przyjechała cyt. "zrobiliśmy remont" Nosz ku..a szlag mnie trafiał jak to usłyszałam.
    Ale my wiemy że wszystko zrobiliśmy sami a jak bym musiała się z tąd wyprowadzić to bym nawet kibel zabrała żeby ten darmozjad nie miała nic.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• JusWik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Ps: Glut kopie. Ale tak wyraźnie, nie bąbelkuje, tylko ewidentnie wali kończynami sugerując, że mam się wyprostować (siedzę teraz z telefonem w pozycji jak na kiblu :P) i poluźnić gacie ;)
    woooow super też tak bym chciała już

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• JusWik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clio_99 wrote:
    oglądam :-)

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• izizizi Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clio_99 wrote:
    ojej ale zatesknilam za "rozmowami w toku" Haha chyba z 10 lat nie ogladalam. Wiecie moze co zrobic zeby ogladnac tvn online? U mnie wyswietla sie ze za granica nie mozna :-(

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytaj jak zmienić serwer proxy zeby strony ineternetowe "myslaly" ze jesteś z polski

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam :D hahah tam to powykręcani ci ludzie przychodzą :P

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Carolq, Kamisia i Marietta - macie pozdrowienia z naszej starej dobrej grupy na Ovu :D Powiem Wam, że tam też się posypało trochę zielonych kropek :)
    To świetne wieści, oby juz wszystkie się tutaj przeniosly:-)

luna91 lubi tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Poczytaj jak zmienić serwer proxy zeby strony ineternetowe "myslaly" ze jesteś z polski
    probowalam ale ja niestety ciemna jestem w komputerach :-/

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Tak ooo ja byłam tydzien temu i obiecałam dziewczynom ze sie odezwę po genetycznym :) takze wieczorem pewnie zajrzę :) a kto kto ? Bo widziałam dwie listopadowi

Ejrene, Wiola, Kas i Jaśminowa - ale ona na razie testowała i betę robiła jedną dziś sprawdza przyrost z tego co kojarzę ;)

Carolq lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już po wizycie:)

więc mam tam na dole podrażnione, prawdopodobnie od płynu do higieny albo proszek mam maść i używać mydła rumiankowego, żadnej infekcji nie ma

doktor sam zaproponował czy chce zobaczyć dzidzie i czy sprawdzimy kim jest:P

a że byłam naga od dołu to zrobił dopochwowe i....

mam na 99% Córeczkę:):):) ale się cieszę

za 3 tyg potwierdzi na 100 % ale już teraz jakby miał sobie rękę uciąć to za córeczkę:)

czyli przeczucie miałam dobre:)

Carolq, bimba, monaa, xpatiiix3, luna91, JusWik, Madziuśka, Dariaaa88, mejbi, mejbi, Kłosia, Magenta, i.am.chappie, FeliceGatto, bereda11, kamisia88, Clio_99, Marietta, Madziaaaaa, katarzyna_d, Negra, Sylika, Anjaa, kkasya lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    No ja mieszkam w domu rodzinnym i mam 22 lata zaraz bo w grudniu i też nigdy nie pracowałam ,bo dalej się uczę korzystam z tego póki mieszkam jeszcze z babką i przyznaje to jest ogromnw ulatwienie nie mam z kim dzieci zostawić niestety by pójść do pracy babcia się nie zgadza na nikogo innego nie mogę liczyć a ona niestety ma 67 lat juz i jeszcze min 3 lata będę siedzieć w domu póki wszystkie dzieci do przedszkola nie pójdą i nie uważam się za ułomną i leniwą w związku z tym. No i po tej szkole też zamierzam iść dalej na 2 letnie o ile rodzina zgodzi się na pilnowanie bo to będzie szkoła dzienna już niestety nie zaoczna, jeżeli się nie zgodzą niestety szkołe będę musiała sobie odpuścić i iść do innej jakiegoś studium zaocznego..

Ty Pati dużo robisz nawet nie wyobrażam sobie skąd Ty masz siłę na to wszystko, ale uwierz mi znam dziewczynę co 25 lat i matka jej do łożka nosi jedzenie bo jej się nie chce ruszyć tyłka a w pełni rozumna jest. Już nie mówie o tym,żeby zrobiła obiad, posprzątała czy coś...I inne takie ale dużo w tym winy rodziców którzy pozwalają sobie na takie traktowanie.

luna91 lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice gratuluję kopniakow :D

Luna nie masz za co przepraszać ja durna czasem coś za bardzo do siebie biorę :P

Kurde niektóre z Was faktycznie miały ciężko i dały rade ja też wiem ze dam rade ale póki co stawiam na naukę żeby mieć prace taka jaka chce a nie pracować na kasie za 800 zł bo dostaje teraz 1000 +/-200 zł... bo tyle dostaje teraz jak siedzę w domu wiec nie ma co się zastanawiać tylko siedzieć w domu z dziećmi i się uczyć póki czas mam na to i chęci no i warunki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 15:02

katarzyna_d, katarzyna_d, katarzyna_d lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Co racja to racja Hiacynta ;) Ja np jestem mega dumna, że dałam radę i uważam czasem, że każdy powinien taką szkołę życia przejść, a z drugiej strony Pierworodnemu chciałabym tego zaoszczędzić i.... uwaga.... zawsze cholernie zazdrościłam i nadal zazdroszczę tym, których w życiu ustawili rodzice i którym we wszystkim pomagają. No żal dupę ściska, bo to jednak fajne wsparcie i spokojna głowa. No i co się dziwić - każdy rodzic chce dziecku życie ułatwić. Niestety często te osoby nie doceniają potem ani wagi pieniądza, ani nie szanują pracy ani nawet rodziców, którzy tak im pomagają, ale to już inna bajka. I zależy też chyba od mentalności i wrażliwości danego człowieka. Także to, że sobie przez jakiś czas drogę orałam pazurami i teraz mi w życiu dobrze, nie oznacza, że nie byłoby mi dobrze w mieszkaniu sprezentowanym przez rodziców z wyposażeniem od teściów i pokaźną sumką na koncie "na nie życie" :D

oj ja też zazdroszczę tym co ich rodzice mają kasę, mają ławiej tylko często trwonią ich pieniądze zamiast rozsądnie wykorzystać, ja od początku miałam ciężko, niestety moich rodzice należą do tych ludzi co to dzieci mieć nie powinni, kończysz 18 lat to sobie radź sama bo od nich złotówki nie dostaniesz, studiowałam zaocznie co tydzień zajęcia, od pon do pt przez rok pracowałam za 5 złotych na godzinę z tego musiałam opłacić czynsz i czesne no i jedzenie, gdyby nie mąż to nie dałabym rady, pomógł mi bardzo, ale każdą złotówkę mu oddałam mimo,że nie chciał to oddałam, dzięki niemu osiągnęłam tyle ile osiągnęłam w swoim życiu, rodzice ? nigdy im nie wybaczę tego,że nie pomogli, nie zainteresowali się czy mam co jeść, w co się ubrać tym bardziej,że kasę mają a moim rodzicom rodzice pomogli .

luna91, xpatiiix3, FeliceGatto, izizizi lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati jak będziesz miała czas to proszę wpisz mi na pierwszej stronie córeczka Helenka:)

xpatiiix3, Carolq, Magenta lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz wpisałam :)

Anniusia, Carolq lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Juz wpisałam :)

dziękuję:)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja od moich rodziców dostałam możliwość dobrego wykształcenia, wsparcie i pomoc przy urządzeniu domu.
    niestety mieszkania, domu, samochodu od nikogo nie dostałam.
    odkąd pracuję wszystko mam na kredyt - jestem dumna bo jestem w stanie spłacać i dom i samochód . jeszcze kilka lat i będę miała to z głowy. no ale teraz czasem bywa ciężko, jak będzie dziecko to będzie jeszcze ciężej ale wierzę że dam radę. nigdy nie narzekam.

i wkurza mnie jak ludzie dostają mieszkania, spadki i później chwalą się jak to oni sobie radzą, że stać ich na wycieczki i fanaberie. tylko że nie mają innych obciążeń. i spoko, fajnie, mieli szczęście, tylko po co się wypierać i innych krytykować?
    albo ostatnio, koleżanka dostała mieszkanie na start i usłyszałam że każdy porządny tata powinien tak zrobić dla córki. normalnie się zagotowałam.

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
‹‹ 654 655 656 657 658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ