X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    No i siedzę i czekam :P wiedziałam ze tak bedzie maz jeszcze nie dojechał wiec siedzę sama , takze nawet nie mam do kogo sie odezwać :)
    najgorsze jest to czekanie... ale już lada moment zobaczysz woje serdunio!!!! <3

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Pati ja kupiłam rok temu szczoteczkę elektryczną młodemu , to wiesz gdzie ją widywałam ?? w zabawkach jak sobie polerował zabawki z Kunderów hahaha

No to ja Wam opowiem kreatywność.Mam nadzieję, że się nie zgorszycie.Jakiś rok temu przyjechała do mnie koleżanka z synkiem, jest mniej więcej rok młodszy od mojej zołzy.Napuściłyśmy im wody do wanny, dostali zabawki i się pluskali a my pogaduchy.Nagle moja krzyczy mamo zobacz co A..el robi ?!!!!Ja co?!!!On sobie szoruje pupę Cioci szczoteczką całe szczęście nie elektryczną.Ja później do koleżanki to co kochana myjemy ząbki?Przepraszam ale nawet teraz mam z tego loty

FeliceGatto, Marietta, bimba, katarzyna_d, luna91 lubią tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izizi, Anna będzie pasować. Hanna zresztą też :)

A mi Helena kojarzy się tylko z oranzadą (nie krzyczcie :P) . I jakoś tak mała Helenka za długo a Hela jakoś tak dziwnie :P Mam sąsiadkę, która ma trzy córki. Małgosia, Ania i półtoraroczna Helena. Za każdym razem, jak ją wola, to mnie aż boli :P no nie mogę. Ale rozumiem, że komus się może podobać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 16:28

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:
    No to ja Wam opowiem kreatywność.Mam nadzieję, że się nie zgorszycie.Jakiś rok temu przyjechała do mnie koleżanka z synkiem, jest mniej więcej rok młodszy od mojej zołzy.Napuściłyśmy im wody do wanny, dostali zabawki i się pluskali a my pogaduchy.Nagle moja krzyczy mamo zobacz co A..el robi ?!!!!Ja co?!!!On sobie szoruje pupę Cioci szczoteczką całe szczęście nie elektryczną.Ja później do koleżanki to co kochana myjemy ząbki?Przepraszam ale nawet teraz mam z tego loty
    hahahahahahahahahhahahahahahah jebłam!!!! :-D hahahhahahahaha

Aniu_leczka, luna91 lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie obiecałam że moja córka będzie nosiła imię po mojej Mamie...stąd Helenka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 17:12

Anniusia lubi tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Gratulacje! :) i trzymam kciuki za kolejne wizyty.
    Ja dzisiaj jestem tak zbombardowana na twarzy, że masakra! Pryszcz goni pryszcza :( ale trudno... no i na piersiach coraz więcej rozstępów :|

U mnie od samego początku pryszcz pryszcza pogania, wyglądam jak pole minowe, nawet plecy.Całe szczęście rozstępów brak na razie może drugie też z rozstępami mnie oszczędzi oby

relg3e5e9ky1omot.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Izizi, Anna będzie pasować. Hanna zresztą też :)

A mi Helena kojarzy się tylko z oranzadą (nie krzyczcie :P) . I jakoś tak mała Helenka za długo a Hela jakoś tak dziwnie :P Mam sąsiadkę, która ma trzy córki. Małgosia, Ania i półtoraroczna Helena. Za każdym razem, jak ją wola, to mnie aż boli :P no nie mogę. Ale rozumiem, że komus się może podobać :)

każdemu się podoba coś innego:P a mnie się kojarzy z serialem Hela w opałach, zawsze myślałam,że dam na imię olwika ale moje wenętrzne ja tak mi mówi, to się czuję tak jak z facetem ty

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jak u was jest z tą linią na brzuchu bo ja czytałam coś kiedyś dawno,że to dopiero pod koniec ciąży się pojawia i chyba częściej u osób z ciemną karnacją natomiast ja zauważyłam,że ona mi się zaczęła pojawiać od wzgórka łonowego taka ciemniejsza linia a karnację mam bardzo jasną hmm to nie za wcześnie?

3jgxxzkra9730jiu.png
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla dziewczynki mam Alice a dla chlopca zadne mi sie nie podoba :-/
    Wiec licze na dziewuszke, ale jak to zawsze w zyciu bywa na przekor pewnie bedzie pisior :-)

FeliceGatto lubi tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też słyszałam że wcześniej może się pojawić ale u mnie nic na razie nie widać a mam raczej ciemniejszą karnację. Boję się jedynie o rozstępy bo kiedyś dość szybko przytyłam i na udach i tyłku mam dość mocne krechy.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    dziewczyny a jak u was jest z tą linią na brzuchu bo ja czytałam coś kiedyś dawno,że to dopiero pod koniec ciąży się pojawia i chyba częściej u osób z ciemną karnacją natomiast ja zauważyłam,że ona mi się zaczęła pojawiać od wzgórka łonowego taka ciemniejsza linia a karnację mam bardzo jasną hmm to nie za wcześnie?

U każdego wychodzi w innym momencie. U mnie dopiero koło 7 mc, ale nie mam jakiejś specjalnie jasnej karnacji. Przy jasnej może ja być widać wcześniej :)

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze nie wiem jakie imiona, wszystkim się podoba Maja, mi i mężowi też więc chyba zostanie Maja :) a do chłopaka nie mam pomysłu, miał być Michał, ale im dłużej nad tym myślę, tym mniej pomysłów.. zresztą i tak będzie dziewczynka - tak czuję :)

A co do tej linii to u mnie coraz bardziej widoczna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 16:43

Sylika lubi tę wiadomość

• monaa Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    A ja jeszcze nie wiem jakie imiona, wszystkim się podoba Maja, mi i mężowi też więc chyba zostanie Maja :) a do chłopaka nie mam pomysłu, miał być Michał, ale im dłużej nad tym myślę, tym mniej pomysłów.. zresztą i tak będzie dziewczynka - tak czuję :)
    My też myślimy nad Maja ;-) Michał też był brany pod uwagę ale wygrał Julian :-)

p19u0tc70smx8ddn.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:

A co do tej linii to u mnie coraz bardziej widoczna.[/QUOTE

wiesz co u nas w rodzinie jest Maja i ona też się urodziła w maju i jest Maja z Maja i wszystkie dzieci w szkole się z niej śmieją więc nie wiem czy to dobry pomysł na maję z maja taka moja rada z życia wzięta, dziewczynka teraz przechodzi horror w szkole z płaczem wraca.

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo to z tą linią to ciekawie fajnie kolejny objaw:P

Sylika lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak z innej beczki - chodzicie na basen?
    Mam ogromna ochotę, ale nie wiem czy to bezpieczne dla mnie bo dopiero co skończyłam antybiotyk na zapalenie układu moczowego...

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia wrote:
    A ja tak z innej beczki - chodzicie na basen?
    Mam ogromna ochotę, ale nie wiem czy to bezpieczne dla mnie bo dopiero co skończyłam antybiotyk na zapalenie układu moczowego...

hehe nie bo nie umiem pływać:P

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się włoski czarne pojawiają i one bardziej tworzą linię. a na skórze czarna linia się zrobiła ale od pępka w górę hmmm

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • maimama Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam córkę Maje,jest cudowna i wbrew moim obawom jest jedyną w klasie o takim imieniu,więc bierzcie to imię ☺

Cigaretta, katarzyna_d, katarzyna_d, pasia27, Alicce lubią tę wiadomość

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo wyniki sa hiv nie mam toxo tez nie krew wzorowo , mocz tez bedzie , cukier hip hip huraa w normie . pisalam tyle i glupu tel mi skasowal . chyba sie nie bedziemy lubic bo co chwilę mi figle plata

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 16:57

Aniu_leczka, Madziuśka, izizizi, FeliceGatto, pasia27 lubią tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
‹‹ 656 657 658 659 660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ