X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi no to bardzo dobre wiesci, spora dzidzia moze masz fotke ?no to troche sobie poczekamy z ta płcią :-)...

mejbi lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się nie mogę doczekać tego usg polowkowego jeszcze jakieś 5tyg...

w7eM.png
    ozEK.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:41

cd9bskjojgq3qzff.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wstawię wam mój bebzunek, jutro wizyta, zobaczymy co u bączka słychać ;-)
    aad694336ec76dedgen.jpg

luna91, xpatiiix3, Dariaaa88, monaa, i.am.chappie, FeliceGatto, Kłosia, Madziaaaaa, Sylika, Negra, konwalijka, mejbi, kw, kw, kkasya, pasia27 lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• luna91 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juswik - jaki duży :D Pacha się malec do góry :)

JusWik lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas dzisiaj znowu Nel wymiotuje nawet już woda :/ a myślałam że przeszło :(

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Juswik - jaki duży :D Pacha się malec do góry :)
    niech się pcha przynajmniej coś się dzieje hehehe

luna91 lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• JusWik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    U Nas dzisiaj znowu Nel wymiotuje nawet już woda :/ a myślałam że przeszło :(
    pati współczuję Ci kochana...

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• luna91 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa - ja pracuję od początku studiów. Nigdy w tym czasie nie poszłam na żadne L4, płaciłam składki (do lekarza poszłam raz - do okulisty - czekałam 4 miesiące :D ) I powiem coś kontrowersyjnego, ale trudno: gdybym zaszła w ciążę w momencie niefortunnym czyli w takim, że akurat nie miałabym pracy ot bym starała się zatrudnić gdzieś "na lewo" :P Szlag mnie trafia, że menelstwo zyje za moje pieniądze - nieroby siedzą i dostają zasiłek bo im się nie chce a mi jest zabierane. Dlatego głosowałam na Korwina - jak się nie chce dupska ruszyć to nie moja sprawa, ale od moich pieniędzy wara. A jak mnie państwo okrada to i ja bym się nie wahała :)

La-mia, paris lubią tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I proszę - niech nikt się nie czuje obrażony. Ja mówię o skrajnych przypadkach - ostatnio oglądałam sprawę dla reportera - mąż, żona, babcia i trójka dzieci i co? oczywiście nikt nie pracuje. Wielka pretensja, że państwo za mało pomaga i oni żyją w skandalicznych warunkach -hahah no i co teraz? Ja mam fundować? No way!

A i nie chce żadnych pieniędzy od państwa - przynajmniej tyle żeby nie zabierali, a jak już zabierają to żeby dobrze gospodarowali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 19:14

La-mia lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    a dla mnie jest to niesprawiedliwe, że będąc w ciąży pracowałam i moje składki szły do Zusu, jakoś po poronieniu składki niby co? przepadły? tak samo pracowałam jak starałam się o dziecko, leczyłam się, wydawałam fortunę na leczenie przez ponad rok i to prywatnie a składki nadal były opłacane. jakoś nikt z moich składek nie zafundował mi leczenia itd, i po tym, że szef zlikwidował interes a ja pomimo szukania pracy jej nie dostałam a akurat udało się z ciążą to nagle nie mam prawa do żadnych świadczeń. brawo! może inaczej byś mówiła jakbyś przeszła to samo co ja. teraz i tak pracuję praktycznie za darmo w gabinecie, nie siedzę sobie na l4. a to, że chwilowo składek żadna firma mi nie opłaca cóż tak się wydarzyło, nikt na to nie miał wpływu.
    każdy patrzy ze swoje punktu widzenia. Każdy widzi co innego. Dla mnie to nie fair, bo wiem ile wokół mnie patologi i wiem, że wiele kobiet nie powinno dostać tej kasy. Zresztą co osoba to opinia. Ty mnie do swoich racji nie przekonasz, a ja Cię do moich tym bardziej nie zamierzam, bo patrzysz z zupełnie innego punku

La-mia lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po :-) usg zrobiła na szybko żeby sprawdzić tętno, nie robiła żadnych pomiarów. Wszystko ok :-) tylko znowu mocz mi kiepski wyszedł i mam lykac urosept. Ale widziałam jak bobas fikal :-) teraz czekanie do 18 grudnia na polowkowe :-) a jaki miałam przypal w poczekalni, tak mi zawarczalo głośno w brzuchu jakby tam siedział groźny pies :-D CassieMK, Carolq czekam na wieści od Was :-)

luna91, xpatiiix3, Madziuśka, JusWik, i.am.chappie, bereda11, klaudia1534, FeliceGatto, Madziaaaaa, Marietta, kkasya, pasia27 lubią tę wiadomość

p19u0tc70smx8ddn.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Cassie i Carolq - nie każcie się denerwować :)

JusWik, Carolq lubią tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:41

pasia27 lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co? tak naprawdę jest dużo niesprawiedliwości w naszym państwie i każdy na coś innego będzie narzekał. ja się aktualnie interesowałam sprawą żłobków i się wkurzyłam.
    mieszkam na wsi - tutaj kupiłam lokum swe bo było dużo taniej niż w mieście. no i jest pięknie ;)
    ale teraz się okazuje że tutaj nie ma żłobka, w gminie nie ma żłobka. w Bydgoszczy do żłobka mi dziecka nie przyjmą bo nie jest zameldowane w Bydgoszczy (mówię o tym dziecku w brzuszku ;))
    więc co słyszę? że takie mamy regulacje i jak mieszkam na wsi to albo mam wynająć opiekunkę albo mam do prywatnego złobka w mieście. nosz k...a mać!

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    Luna mi ogólnie to wisi czy ja dostanę ten 1000zł czy też nie, do maja daleko zawsze mogą wycofać, ale nie zgadzam się z tym, że będąc na bezrobociu a istnieje takie świadczenie to nie mam prawa do niego. niektórzy zatrudniają się na lewo i ciągną macierzyńskie bezprawnie i jakoś nikt nie robi o to afery ale o to, że ktoś stracił pracę to już problem i nie ma prawa nic od państwa dostać.
    ja mam w planach wrócić do pracy jak dziecko skończy rok, do tego czasu się wykształcę.

tutaj chyba bardziej chodzi o tych co pracują bo im się nie chce, bo wygodniej oczekiwać od Państwa że się należy, a nie o ludzi którzy stracili pracę.

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • storczyk Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej czy moge do was dołączyc?
    termin mam na 11 maja 2016 :)

JusWik, bereda11, Madziuśka, luna91, xpatiiix3, FeliceGatto, Kłosia, Madziaaaaa, Marietta, kkasya, pasia27 lubią tę wiadomość

uwo9skjov1t98887.png
    klz9zbmhnb3g5bbo.png

bfaregz2tz4ll0xg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wbijaj śmiało kwiatuszku, a przepraszam storczyku ;D

storczyk lubi tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    Luna mi ogólnie to wisi czy ja dostanę ten 1000zł czy też nie, do maja daleko zawsze mogą wycofać, ale nie zgadzam się z tym, że będąc na bezrobociu a istnieje takie świadczenie to nie mam prawa do niego. niektórzy zatrudniają się na lewo i ciągną macierzyńskie bezprawnie i jakoś nikt nie robi o to afery ale o to, że ktoś stracił pracę to już problem i nie ma prawa nic od państwa dostać.
    ja mam w planach wrócić do pracy jak dziecko skończy rok, do tego czasu się wykształcę.

Wiem i Cię rozumiem. Ale ja ci mówię co bym zrobiła :) Nie miałabym skrupułów. Trzeba sobie radzić.

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/db232253e9a7.jpg

Hej,
    Mam 65 mm , moje serdusio bije 161, i jestem zdrową DZIEWCZYNKĄ

potwierdzone na 90 % a Pani doktor powiedziała że 10 % to będzie wiadome po porodzie :P hehe więc to tak , przeczucia się nie sprawdziły . Mąż troszkę załamany że nie synek bo się nastawiał też :P ale juz mu przeszło i już mówi że bedzie musiał pilnować bo sami chłopcy na osiedlu itd. :P także chyba się oswaja z tą myślą :) Ja jak usłyszałam hymm... poczułam dziwny napływ ciepła do serca i od razu zaczełam ją Kochać chodź też się nastawiałam na synusia :) tak czy siak :) jest córeczka jest cała zdrowa i tp. zmienił mi się na 20 :) No to kupujemy różowe :P

luna91, i.am.chappie, Aniu_leczka, xpatiiix3, Dariaaa88, kamisia88, klaudia1534, monaa, JusWik, FeliceGatto, Kłosia, Madziaaaaa, josephinka84, Negra, bereda11, Madziuśka, mejbi, kkasya, pasia27, Anniusia lubią tę wiadomość

‹‹ 658 659 660 661 662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ