X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Wiesz co mam pomyła, jak będziemy mieć na odwrót zamienimy się hahahah

hahah umowa stoi :D

katarzyna_d, Carolq lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    hahah umowa stoi :D

Musimy spisać umowę :P

Spokojnie ale to dopiero po potwierdzeniu płci :P hahaha

luna91, Carolq lubią tę wiadomość

• konwalijka Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:49

Marietta, pasia27 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • kw Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paris wrote:
    Witam się w 15 tygodniu, ale ten czas leci..:)
    Właśnie się dowiedziałam, że mój mąż za tydzień musi wyjechać na ponad 2 tygodnie i teraz tak siedzę i kminie jak ja sobie sama dam radę.
    Dziewczyny a jak u was jest ze znajomymi?? Bo u mnie lipaaa straszna, mam grupę koleżanek, które tak jak ja są przed 30, żadna nie ma dziecka i na razie nie planuje, czas nam upływał na imprezach, zakupach i wyjazdach, a teraz totalnie mnie odstawiły...tłumaczyłam, że ta ciaża nie jest zagrożona i mogę robić wszystko, ale to nic nie dało i powiem szczerze jestem zawiedziona..:(
    Jak jest u was? Może ja za bardzo to wszystko teraz analizuje haha, no nie wiem.
    Powodzenia na wizytach, trzymam kciuki:))

U mnie lista przyjaciół i znajomych bardzo sie okroiła po śmierci synka choc zaraz minie 22 miesiące są tacy co nadal twierdzą że nie wiedzą co mi powiedzieć :/ Mam prawdziwych przyjaciół w B7ałymstoku oni byli ze mną przed ciążą w ciąży jak i po porodzie i są nadal mimo że wróciłam do rodzinnego miasta w lutym oni z tęsknoty są w stanie pokonać 400 km żeby ze mną pobyć ;) A tu po powrocie mam tylko jednego orzyjaciela który sie mnie nie boi i 2 kuzynki meega przyjaciółki bo reszta znajomych albo ucieka na mój widok albo nie odzywa sie bo co można mi powiedziec i ze mną robic jak ja w żałobie :/ Tak takie słowa usłyszała moja siostra od mojej niby przyjaciółki :/ Było mi wcześniej cholernue przykro a tersz mam ich gdzieś ja nie potrzebuje takich przyjaciół !!!

Za to w rodzinnej miejscowości meża gdzie budujemy dom też mamy cudownych przyjaciół , kiedyś to byli jego przyjaciele ale przyjeli mnie jak swoją i traktowali od początku jakbyśmy sie znali całe życie i są mega wsparciem i teraz po 9 latach znajomości są i moimi przyjaciółmi :) A o moich dawnych wstyd mówic

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • tiffi Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Jagoda albo Staś :)

FeliceGatto, pasia27, katarzyna_d lubią tę wiadomość

f2w3yx8dbb5gr2db.png
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:49

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :) no ja tez chciałam siusiorka :P a wyszło jak wyszło i będzie najgochańsza Gwiazdunia Mamy :* i w sumnie będę miała z kim po sklepach chodzić :P

Madziuśka, bereda11, konwalijka, luna91, pasia27 lubią tę wiadomość

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejjj nie szalejcie tak z tymi dziewczynkami ja też chcę jedna :-P

bereda11, Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja chce chociaz jedna córke:)

Carolq, FeliceGatto, pasia27, katarzyna_d, katarzyna_d lubią tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zmykam się wykąpać i odpocząć przed jutrzejszą wizytą. Trzymajcie kciuki. Dam znać jak wrócę.
    Spokojnych nocek kochane...

Carolq, bereda11, i.am.chappie, pasia27, katarzyna_d lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe :) a ja się tak nastawiałam a już teraz jak wiem to odrazu mi się myślenie przestawiło :P Mamy tylko problemy z imieniem :P

bereda11, xpatiiix3, pasia27 lubią tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i carolq avatarka juz mozesz zmienic ;-)

Carolq lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Paulisia Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt i mam nadzieje, że żadna mi dziewczynki nie podkradla hehe :)
    A ja coś od rana dziwne bóle brzucha mam tak jakby na biegunkę. Zaczynam się trochę stresować :( Chociaz raz byłam na tronie wiec mam nadzieje, że to bedzie biegunka a nie cos nie tak z dzidziulka.

Carolq, Anniusia lubią tę wiadomość

f2w33e3kkn1mhdag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulisia ja tak tez ostatnio miałam, ciągneło mi brzuch, raz się załatwiłam i nadal czułam pełen, mi pomogła ciepła herbatka i spanie

• luna91 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulisia wrote:
    Gratuluję udanych wizyt i mam nadzieje, że żadna mi dziewczynki nie podkradla hehe :)
    A ja coś od rana dziwne bóle brzucha mam tak jakby na biegunkę. Zaczynam się trochę stresować :( Chociaz raz byłam na tronie wiec mam nadzieje, że to bedzie biegunka a nie cos nie tak z dzidziulka.

Mnie też tak ciągnie, boli nie wiem jak to nazwać. Dziwne uczucie, pisałam kilka postów wcześniej. Jakbym miała brzuch na całej powierzchni ciała, dziwnie tak :D

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    mejbi no to bardzo dobre wiesci, spora dzidzia moze masz fotke ?no to troche sobie poczekamy z ta płcią :-)...

MAm fotkę i jutro ogarnę jak je tu wrzucić do Was :)
    Dzisiaj miałam taki zalatany dzień że ledwo na oczy patrzę. Doczytałam Was tylko i idę się położyć.
    Ale fajnie że same dobre wieści u nas, i tak ma być :)

Widzę że dużo zamówień jest na dziewczynki, jeśli chodzi o mnie to spokojna głowa :D liczę na siusiaka :D ciekawe czy się nie przelicze :P a tyle trzeba jeszcze czekać żeby się dowiedzieć... Po ciąży to wszystkie powinnyśmy dostać order cierpliwości :D

Dobranoc Dziewczynki :*

pasia27 lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dzisiaj szczęśliwa i cieszmy się laseczki tymi naszymi ciążami :)
    Teraz zaczyna się ten najfajniejszy okres, poznajemy kto mieszka u nas pod sercem, niedługo pierwsze kopniaki :) a jednocześnie nie wyglądamy jeszcze jak wieloryby i nie chodzimy jak kaczki :D Nic tylko się cieszyć :D Niech żyje drugi trymestr haha :D

Aniu_leczka, monaa, i.am.chappie, pasia27, Marietta, katarzyna_d, Kłosia, Madziuśka lubią tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:03

Carolq, FeliceGatto, Anniusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq gratulacje !! Śliczne zdjęcie :)

Carolq lubi tę wiadomość

• MammaMia2016 Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy są tu jakieś Śląskie Przyszłe Mamusie?

szukam Was :)

Zapraszam przyszłe Mamy ze Śląska chętne zrobić swojemu Maleństwu DARMOWĄ sesję noworodkową (w zamian za zgodę na udostępnienie zdjęć w portfolio fotografa).
    Więcej szczegółów mogę podać po kontakcie priv :)

Zapraszam serdecznie. Myślę, że jeszcze 2-3 miejsca na taką darmową sesję się znajdą :)

‹‹ 660 661 662 663 664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ