X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MammaMia2016 wrote:
    Czy są tu jakieś Śląskie Przyszłe Mamusie?

szukam Was :)

Zapraszam przyszłe Mamy ze Śląska chętne zrobić swojemu Maleństwu DARMOWĄ sesję noworodkową (w zamian za zgodę na udostępnienie zdjęć w portfolio fotografa).
    Więcej szczegółów mogę podać po kontakcie priv :)

Zapraszam serdecznie. Myślę, że jeszcze 2-3 miejsca na taką darmową sesję się znajdą :)
    Ja jestem ze Śląska i marzy mi się taka sesja, ale będę planować jak dziecko się urodzi całe i zdrowe :)

• MammaMia2016 Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Ja jestem ze Śląska i marzy mi się taka sesja, ale będę planować jak dziecko się urodzi całe i zdrowe :)

Cigaretta, takie rzeczy należy mieć zaplanowane odpowiednio wcześnie -przed porodem, a nie po, bo sesje noworodkowe wykonuje się pomiędzy 6-14 dniem życia (najlepiej 6-10). Wtedy dzieciaczki śpią, są plastyczne, pięknie się układają i porzede wszytskim brak im kolek :)

I trzeba myśleć, że wszystko będzie dobrze od początku do końca, a nie ściągać na siebie negatywne myśli :)

Wysłałam Ci zaproszenie. Chętnie porozmawiam o takiej sesji na priv, zwłaszcza, że nie jest to nic zobowiązującego. Sesja miałaby być darmowa - umówić się możemy już teraz i spokojnie czekać do maja na termin :)

To jak? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 22:52

Cigaretta lubi tę wiadomość

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Która miała Punto? zobaczcie, jaka spacerówka :D

http://m.youtube.com/watch?v=dvawSp4la0I

Polecam końcówkę od 2 minuty ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 23:02

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MammaMia2016 wrote:

Zapraszam przyszłe Mamy ze Śląska chętne zrobić swojemu Maleństwu DARMOWĄ sesję noworodkową (w zamian za zgodę na udostępnienie zdjęć w portfolio fotografa).

Zapraszam serdecznie. Myślę, że jeszcze 2-3 miejsca na taką darmową sesję się znajdą :)
    juz zaluje ze nie mieszkam na slasku ech

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma mia napisałam na priv :)

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) chyba Was nie nadrobię :( choroba mnie rozłozyła na łopatki i ostatnie 2 dni głównie spałam (lub rzygałam :P).

Jak już wiecie z fb, dziś mieliśmy usg genetyczne, dzidziuś zdrowy, przezierność 0,2, serduszko bije 161 razy/min, wszystkie parametry w normie. Dzieciątko ma 7 cm i baaardzo fika, ciągle zmieniało pozycję :D

Na 75% chłopiec, czyli potwierdza się pierwotne przeczucie :))

luna91, FeliceGatto, Madziuśka lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GRATULUJE WIZYTEK :)

CassieMK lubi tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja niestety powtórka z rozrywki sprzed 2 tygodni - znowu poszedł na karaoke :/ Miał wracać, ale siostra przed chwilą dzwoniła, że ich nie ma jeszcze. Czuję się słabo :( Źle mi, ze on baluje i nawet nie da znaku życia, jest mi źle :(

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna jak ja ci współczuję, wiem co czujesz, to jest mega zjebane uczucie i bezsilność ale każdy musi sie wyszaleć, poczuć trochę luzu i świeżego powietrza, wierz mi to nic złego, wiem, że sobie wkręcasz cuda wianki (robiłam tak samo) ale postawiłam się w jego sytuacji i trochę spasowałam i jest mi o wiele lżej nawet jak mój Szympans polezie na godzinę a wraca za 3 :) Głowa do góry :*

luna91, FeliceGatto, bereda11 lubią tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- ale omówił to z Tobą wcześniej ???
    często tak wychodziliscie wcześniej bez siebie ???

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny macie w swoich opisach dolaczonych do usg o rynience kregosłupa coś ???

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i poszły spać ... ;)

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie śpię :P O rynience nic nie mam.

Luna, Kamisia ma rację, ale tym razem Cię rozumiem, bo to kolejny raz w tak krótkim czasie :/ No nic. Musicie się dogadać. Albo jeździj z nim do Wawy na czwartki :P

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej gratuluje wiZyt. Duzo z nas juz wie jaka plec jamize za tydz sie dowiem. I teraz powiedzcie jak z tymi smakami u was speawdza sie slodkue ba panienke i kwasne na chłopczyka?

Dzis wycieczka synek zostahe z ciocia

Sylika lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Paulisia Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MammaMia2016 wrote:

Ja jestem ze śląska i z przyjemnością przyjmę zaproszenie ;)

f2w33e3kkn1mhdag.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie.
    Dziś az biegunki ze stresu dostalam a przy tym takiego silnego bólu jajnika z prawej strony ze myślałam ze z kibla nie wstane, potem jak kichnelam to samo tyle ze po obu stronach taki rwacy ból i za chwilę przeszedl. Dobrze ze wizyta dziś bo juz mam czarne mysli...

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• kkasya Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:03

JusWik lubi tę wiadomość

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Dziewczyny! Która miała Punto? zobaczcie, jaka spacerówka :D

http://m.youtube.com/watch?v=dvawSp4la0I

Polecam końcówkę od 2 minuty ;)

ja!! :D niezłe:)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik nic się nie martw, też mam czasem takie rwace bóle właśnie prawej strony, szczególnie przy gwałtownych ruchach. Pomysl o dzidzi która już niedługo zobaczysz na usg i nic się nie stresuje, będzie git ☺

JusWik lubi tę wiadomość

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    Hej gratuluje wiZyt. Duzo z nas juz wie jaka plec jamize za tydz sie dowiem. I teraz powiedzcie jak z tymi smakami u was speawdza sie slodkue ba panienke i kwasne na chłopczyka?

Dzis wycieczka synek zostahe z ciocia

oj u mnie nie, ja w sumie ani na słodkie ani na kwaśne, ale gdzieś znalazłam tabelkę,że jak są silne mdłości to dziewuszka ale nie iwem czy to prawda,

u mnie w okolicy jest taki zabobon nie wiem jak to nazwać ale sprawdza się,że jak córka to odbiera kobiecie urodę czyli dużo wyprysków, włosy suche a jak chłopak to mama na buzi jest piękna no i u mnie wysyp wyprysków był masakryczny:P nawet na plecach.

3jgxxzkra9730jiu.png
‹‹ 661 662 663 664 665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ