X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MammaMia2016 wrote:
    Czy są tu jakieś Śląskie Przyszłe Mamusie?

szukam Was :)

Zapraszam przyszłe Mamy ze Śląska chętne zrobić swojemu Maleństwu DARMOWĄ sesję noworodkową (w zamian za zgodę na udostępnienie zdjęć w portfolio fotografa).
    Więcej szczegółów mogę podać po kontakcie priv :)

Zapraszam serdecznie. Myślę, że jeszcze 2-3 miejsca na taką darmową sesję się znajdą :)
    Ja jestem ze Śląska i marzy mi się taka sesja, ale będę planować jak dziecko się urodzi całe i zdrowe :)

• MammaMia2016 Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Ja jestem ze Śląska i marzy mi się taka sesja, ale będę planować jak dziecko się urodzi całe i zdrowe :)

Cigaretta, takie rzeczy należy mieć zaplanowane odpowiednio wcześnie -przed porodem, a nie po, bo sesje noworodkowe wykonuje się pomiędzy 6-14 dniem życia (najlepiej 6-10). Wtedy dzieciaczki śpią, są plastyczne, pięknie się układają i porzede wszytskim brak im kolek :)

I trzeba myśleć, że wszystko będzie dobrze od początku do końca, a nie ściągać na siebie negatywne myśli :)

Wysłałam Ci zaproszenie. Chętnie porozmawiam o takiej sesji na priv, zwłaszcza, że nie jest to nic zobowiązującego. Sesja miałaby być darmowa - umówić się możemy już teraz i spokojnie czekać do maja na termin :)

To jak? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 22:52

Cigaretta lubi tę wiadomość

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Która miała Punto? zobaczcie, jaka spacerówka :D

http://m.youtube.com/watch?v=dvawSp4la0I

Polecam końcówkę od 2 minuty ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 23:02

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MammaMia2016 wrote:

Zapraszam przyszłe Mamy ze Śląska chętne zrobić swojemu Maleństwu DARMOWĄ sesję noworodkową (w zamian za zgodę na udostępnienie zdjęć w portfolio fotografa).

Zapraszam serdecznie. Myślę, że jeszcze 2-3 miejsca na taką darmową sesję się znajdą :)
    juz zaluje ze nie mieszkam na slasku ech

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma mia napisałam na priv :)

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) chyba Was nie nadrobię :( choroba mnie rozłozyła na łopatki i ostatnie 2 dni głównie spałam (lub rzygałam :P).

Jak już wiecie z fb, dziś mieliśmy usg genetyczne, dzidziuś zdrowy, przezierność 0,2, serduszko bije 161 razy/min, wszystkie parametry w normie. Dzieciątko ma 7 cm i baaardzo fika, ciągle zmieniało pozycję :D

Na 75% chłopiec, czyli potwierdza się pierwotne przeczucie :))

luna91, FeliceGatto, Madziuśka lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GRATULUJE WIZYTEK :)

CassieMK lubi tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja niestety powtórka z rozrywki sprzed 2 tygodni - znowu poszedł na karaoke :/ Miał wracać, ale siostra przed chwilą dzwoniła, że ich nie ma jeszcze. Czuję się słabo :( Źle mi, ze on baluje i nawet nie da znaku życia, jest mi źle :(

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna jak ja ci współczuję, wiem co czujesz, to jest mega zjebane uczucie i bezsilność ale każdy musi sie wyszaleć, poczuć trochę luzu i świeżego powietrza, wierz mi to nic złego, wiem, że sobie wkręcasz cuda wianki (robiłam tak samo) ale postawiłam się w jego sytuacji i trochę spasowałam i jest mi o wiele lżej nawet jak mój Szympans polezie na godzinę a wraca za 3 :) Głowa do góry :*

luna91, FeliceGatto, bereda11 lubią tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- ale omówił to z Tobą wcześniej ???
    często tak wychodziliscie wcześniej bez siebie ???

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny macie w swoich opisach dolaczonych do usg o rynience kregosłupa coś ???

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i poszły spać ... ;)

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie śpię :P O rynience nic nie mam.

Luna, Kamisia ma rację, ale tym razem Cię rozumiem, bo to kolejny raz w tak krótkim czasie :/ No nic. Musicie się dogadać. Albo jeździj z nim do Wawy na czwartki :P

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej gratuluje wiZyt. Duzo z nas juz wie jaka plec jamize za tydz sie dowiem. I teraz powiedzcie jak z tymi smakami u was speawdza sie slodkue ba panienke i kwasne na chłopczyka?

Dzis wycieczka synek zostahe z ciocia

Sylika lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Paulisia Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MammaMia2016 wrote:

Ja jestem ze śląska i z przyjemnością przyjmę zaproszenie ;)

f2w33e3kkn1mhdag.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie.
    Dziś az biegunki ze stresu dostalam a przy tym takiego silnego bólu jajnika z prawej strony ze myślałam ze z kibla nie wstane, potem jak kichnelam to samo tyle ze po obu stronach taki rwacy ból i za chwilę przeszedl. Dobrze ze wizyta dziś bo juz mam czarne mysli...

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• kkasya Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:03

JusWik lubi tę wiadomość

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Dziewczyny! Która miała Punto? zobaczcie, jaka spacerówka :D

http://m.youtube.com/watch?v=dvawSp4la0I

Polecam końcówkę od 2 minuty ;)

ja!! :D niezłe:)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik nic się nie martw, też mam czasem takie rwace bóle właśnie prawej strony, szczególnie przy gwałtownych ruchach. Pomysl o dzidzi która już niedługo zobaczysz na usg i nic się nie stresuje, będzie git ☺

JusWik lubi tę wiadomość

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    Hej gratuluje wiZyt. Duzo z nas juz wie jaka plec jamize za tydz sie dowiem. I teraz powiedzcie jak z tymi smakami u was speawdza sie slodkue ba panienke i kwasne na chłopczyka?

Dzis wycieczka synek zostahe z ciocia

oj u mnie nie, ja w sumie ani na słodkie ani na kwaśne, ale gdzieś znalazłam tabelkę,że jak są silne mdłości to dziewuszka ale nie iwem czy to prawda,

u mnie w okolicy jest taki zabobon nie wiem jak to nazwać ale sprawdza się,że jak córka to odbiera kobiecie urodę czyli dużo wyprysków, włosy suche a jak chłopak to mama na buzi jest piękna no i u mnie wysyp wyprysków był masakryczny:P nawet na plecach.

3jgxxzkra9730jiu.png
‹‹ 661 662 663 664 665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ