X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz czekam na doktora... serce mi wali jak oszalałe :-/

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej. Kciuki zaciśnięte, czekamy na dobre wieści :)

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze jest to ze pocieszamy każdą a same przed swoimi wizytami sie denerwujemy strasznie.

katarzyna_d, monaa, luna91 lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was :)

Ja poczułam wczoraj takie coś w brzuchu, a 30 min wcześniej zjadłam batona :)

Trzymam kciuki za wizyty i za te genetyczne :) ,

Coś czuje że teraz już nie będzie żadnych przykrych wiadomości, że juz w takim składzie dotrwały do Maja :)

A co do cery i płci dziewczyny nie słuchajcie głupot żę dziewczynka zabiera urodę a przy chłopczyku piękna cera !!!!!!!

BZDURY

Ja przy młodym miałam taka cerę, że mąż wstydził się ze mną publicznie wychodzić !!! a po porodzie leczyłam blizny !!! z pół roku !!!!!!

Moja ciotka na 4 chłopaków każdą ciąże przechodziła inaczej i też już myślała ze będzie dziewczynka :P

Ja w tej ciązy czuję się całkowicie inaczej, ale czuję że znowu będzie chłopak :P :P

luna91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Ja juz czekam na doktora... serce mi wali jak oszalałe :-/

Będzie dobrzę <3 tylko nie skacz za bardzo z radości po wizycie :)

• Monikkk Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:* Powodzenia wizytującym, ja dopiero w poniedziałek.
    Wiecie co, tak mi sie strasznie ciągnie ta ciąża. Chyba troche z przerażenia po poprzednich ale, wydaje mi sie ze juz tak długo w niej jestem a to dopiero 13 tygodni. Mam nadzieje że po poniedziałkowej wizycie, jak wszystko będzie dobrze to w końcu ruszy ten czas:)

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • Negra Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    Hej gratuluje wiZyt. Duzo z nas juz wie jaka plec jamize za tydz sie dowiem. I teraz powiedzcie jak z tymi smakami u was speawdza sie slodkue ba panienke i kwasne na chłopczyka?
    Zabuszka- jeśli na polowkowyn potwierdzi się, że córcia, to moje zachcianki smakowe są takie jak napisałaś. Ogólnie nie jadam kiszonek, ale w ciąży z synem śledzie, frytki z sosem czosnkowym i kwaśne grejpfruty TONAMI! A teraz słodkie: czekoladki, słodkie napoje, z owoców tylko dojrzałe banany, mandarynki i slodkie pomarancze- grejpfruty już tak nie smakują, a ulubione kwaśne żelki w ogóle nie wchodzą.... :)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • kw Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w ciąży zsynkiem wogóle nie jadłam słodyczy ;) Za to śledzie , ostre i pikantne rzeczy no i frytki ;)

A teraz grepfruty i pomarańcze tonami i śledzie również ale zdarza sie że mam ochotena coś słodkuego czy popcorn maślany wiec teraz całkiem pomieszane smaki :) No i tak jak czułam w tamtejciąży że bedzie syn od początku tak teraz nie mam żadnego przeczucia ;) Byc może przez ten strach nie umiem wyczuć:/

Negra lubi tę wiadomość

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juswik -mam zawsze to samo, że mi tak serce wali i jak wejdę do gabinetu to aż ciężko mi czasami mówić tak się boję. A po usg juz lajcik, wypytuję o wszystko :)

Karatzyna - obyś miała rację :) ale chyba Felice jakiś czas temu powiedziała, że czas złych wieści już się skończył i miała rację :)

Juswik już pewnie oglada malucha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 11:03

FeliceGatto lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja to wogle :)
    jeden gin mowi -chlopak
    drugi dziewczynka
    no i weź tu człowieku sie domyśl :P

myszka2070 lubi tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    a ja to wogle :)
    jeden gin mowi -chlopak
    drugi dziewczynka
    no i weź tu człowieku sie domyśl :P

Mają 50% szans, że trafią :D Ale bym chciała już wiedzieć kto u mnie mieszka... mam nadzieję, że jutro pokaże siusiora :P

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff wróciłam z zakupów, kciuki trzymam:)

u mnie dziś dzien gotowania, wieczorem wpadają nas przyjaciele sami faceci:P i robię dla nich pizze:D sama mam strasznego smaka już bym pałaszowała:D

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kw- polubiłam pierwszą część wypowiedzi- w ppprzednich ciążach miałyśmy identyczne smaki. Może u Ciebie też teraz będzie córcia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 11:17

kw lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • williams1 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę się szykować bo za godzinkę wychodzę z domu do lekarza :-) Ciekawe co mój zobaczy między nogami :-O oby to samo co genetyk.

myszka2070, Anniusia lubią tę wiadomość

dev139prs__.png

Tymon 09.04.2009 Iwo 17.12.2014
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    williams1 wrote:
    Idę się szykować bo za godzinkę wychodzę z domu do lekarza :-) Ciekawe co mój zobaczy między nogami :-O oby to samo co genetyk.

Powodzenia! :)

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz wrocilam wlasnie :) Ryzyko na syndrom downa mam minimalne :) Niestety nie wszystkie wyniki z krwi doszly i bylam kluta znowu :( Nastepna wizyte z polozna mam dopiero w polowie stycznia, poniewaz teraz jest wszystko ok :) Pocieszam sie tym USG polowkowym 10grudnia :) juz nie moge sie doczekac bo ja bardziej za dziewczynka a moj za chlopakiem.. :) Syszalam serduszko :) :) Chyba kupie sobie detektor tetna plodu.. Macie takie cos???? polecacie??? Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace :) :)

luna91, Anniusia, FeliceGatto, i.am.chappie, JusWik, Madziuśka, martis, mejbi, bereda11 lubią tę wiadomość

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka2070 wrote:
    Ja juz wrocilam wlasnie :) Ryzyko na syndrom downa mam minimalne :) Niestety nie wszystkie wyniki z krwi doszly i bylam kluta znowu :( Nastepna wizyte z polozna mam dopiero w polowie stycznia, poniewaz teraz jest wszystko ok :) Pocieszam sie tym USG polowkowym 10grudnia :) juz nie moge sie doczekac bo ja bardziej za dziewczynka a moj za chlopakiem.. :) Syszalam serduszko :) :) Chyba kupie sobie detektor tetna plodu.. Macie takie cos???? polecacie??? Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace :) :)

myszka - mi raczej ludzie odradzają. Pomyśl sobie co by było gdybyś nie mogła złapać bo by się jakoś tak ulożyło maleństwo... ja to bym chyba słuchała co 10 min. Wolę chyba nie schizować :P Gratuluje udanej wizyty. Zdrowia dla mamy i malca :)

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy wam gin badał piersi albo robił usg?

mój badał na pierwszej wizycie, powiedział,że w połowie ciąży będzie usg, ostatnie miałam w maju:)

a u was jak to wygląda?

a czy wy czujecie jak was bolą mieśnie podtrzymujące pierś bo ja czuję że one od znacznie powiększonych piersi no są takie lekko obolałe ale rozstępów na szczęście nie mam:P jesazcze..

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    myszka - mi raczej ludzie odradzają. Pomyśl sobie co by było gdybyś nie mogła złapać bo by się jakoś tak ulożyło maleństwo... ja to bym chyba słuchała co 10 min. Wolę chyba nie schizować :P Gratuluje udanej wizyty. Zdrowia dla mamy i malca :)

ja mam takie samo zdanie,że pewnie nie umiałabym wychwycić tętna i byłby tylko stres więc sobie odpuszczę ale jak kogoś to uspokaja to można kupić. wszystko dla ludzi ale to na pewno nie dla mnie:D

luna91 lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zauważyłam wczoraj,że mi brzuszek zaczyna przeszkadzać, ułożyłam się na kanapie i chciałam sobie pomasować stopy podkulając kolana a tu zonk brzuch mi hamował haha aż się uśmiałam z wrażenia:D:D

luna91 lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
‹‹ 663 664 665 666 667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ