X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka ha ha rozbawiłaś mnie :)))

josephinka84 lubi tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny na kwietniówkach obserwowałam pewną dziewczyne
    usg genetyczne wyszlo jej ok
    ale zrobila tez test pappa - wyszlo 1:78 ze chore
    no i sie zaczelo
    nerwy stres ,amniopunkcja .potem lekkie wyciekanie wód płodowych ,straszyli ja ze dziecko nie ma pecherza ze nie sika - no i nerek nie ma ... masakra
    wczoraj dostała wynik z amniopunkcji
    kariotyp męski prawidłowy
    i co??? stres... ryzyko amniopunkcji , po co to wszystko
    raptem na usg znalazł sie pecherz i nerki ... co ona musiała przejsc przez ten miesiac to ja pitole ...
    pappa to zło - jesli wynik usg prawidłowy nie rozumiem po co lekarze kaza robic te testy - nie rozumiem i nie zrozumiem .

martis, bereda11, La-mia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Alicce, Ty chyba do mnie pisałaś? :P
    a no tak mylacie mi sie ;)

CassieMK lubi tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie - Twój maluch przyspieszył, mój też i mimo wszystko są na tym samym etapie :D

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juswik - gratuluję maluszka :) Ale jaki duży już! :D Ale chamsko lekarz skomentował, przecież wiadomo, że każda matka jest ciekawa, po co tak gadać :/

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alice - mój też skierował mnie na Pappa, pogadam z nim czy trzeba. Bo dla mnie to też niepotrzebne :/

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna, ale przymusu przecież nie masz? :) nam nawet wczoraj w klinice gin powiedział, że usg wyszło na tyle dobrze, że On nie widzi potrzeby robienia testu pappa, ale to oczywiście nasza decyzja.

No i wiesz, my chyba mamy przeznaczone urodzić w tym samym czasie :D :D bo nadgoniły te nasze dzieci identycznie :)))

luna91 lubi tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego testy pappa to jakiś głupi żart. Jak usg wyjdzie dobrze, to po cholerę? Lepiej wydać 2500 na Nifty, jak się koniecznie chce wiedzieć i mieć pewność.

Alicce lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • maimama Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny nie robiłam pappa,gin zostawiła mi wybór czy chcę czy nie. Usg wyszło ok więc nie widziałam powodu żeby robić.

Est, CassieMK lubią tę wiadomość

• maimama Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zostawcie 1 chłopca dla mnie,bierzcie dziewczynki☺

• Paulisia Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie dziś odwiedziłam Mojego lekarza, bo tak mnie ten brzuch boli od wczoraj. Naszczescie z dzidzią wszystko ok :) Przepisał mi 3 razy dziennie magnez, nospe i luteine pod jezykowo ;/

f2w33e3kkn1mhdag.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś mój powiadomił, że jak tylko skończy mi się silny kaszel (przez który brzuch się napina) to stopniowo odstawiamy luteinę. Uffff wreszcie, bo już mam dość wciskania sobie codziennie tych tabletek i uzależniania współżycia od tego, czy już se ją wcisnęłam, czy jeszcze nie :P

josephinka84 lubi tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    " uzależniania współżycia od tego, czy już se ją wcisnęłam, czy jeszcze nie" hahahah :D
    ja nie mogę w ogóle... o ja mam 2 ostatnie opakowania dupka i też się żegnam z hormonami :P

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też napisała w uwagach test pappa.. już sama nie wiem. Nie wiem właśnie czy inseminacje i in vitro mogą sporo namieszać w teście pappa. Takie informacje tez wprowadzają przy obliczaniu wyniku.

• Paulisia Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ta luteine to pierwszy raz w życiu będę brać. Boje sie, że to jakiś ohydny smak będzie ale zaraz sie przekonam :)

f2w33e3kkn1mhdag.png
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje siusiakow :-)

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulisia ponoć jest słodka, nie wiem, bo ja mam tylko dopochwową :D

Luna ale serio, 2 razy było już tak, że wlazłam do łóżka, wzięłam tabletę, a mąż przylazł i zaczął się tulić...no i co, wepchnęliśmy tę lutkę tak, że chyba się dalej nie dało już hahahah :D

Negra, Aniu_leczka, josephinka84, FeliceGatto, xpatiiix3, Sylika, Madziaaaaa, luna91 lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie- uśmiałam się :) Może to nawet lepiej wepchnąć ją głębiej- przynajmniej nie wypadnie i będzie działać bliżej dzidzi :D

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A lutka podjezykowa wg mnie smakuje jak kreda :) fujjjjjj... chyba, że ktoś lubi taki smak :)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nastepne chlopczyki moze to i dobrze ze mako od nas zalezy jaka pleć. I tak jakue dziecko by nie bylo trzeba je kochac i wychowac najlepiej jak sie da. Choc pi cichu i zmalutka szansa licze na córeczkę

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
‹‹ 665 666 667 668 669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ