X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Alice - mój też skierował mnie na Pappa, pogadam z nim czy trzeba. Bo dla mnie to też niepotrzebne :/

Mi nawet jak będą proponować to i tak nie robię.Wystarczy prenatalne, ja już i tak mam schizy to jeszcze mi pappa potrzebne

FeliceGatto lubi tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • Paulisia Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK mąż dba żeby nie wypadła ;)
    Smak nie jest az taki zły mam nadzieję, że do poniedziałku ten straszny ból przejdzie. Jak nie przejdzie to szpital :(

f2w33e3kkn1mhdag.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK Mężulek dba o Was jak tylko może ;-)

Paulisia trzymam kciuki by wszystko się unormowało:-)

Dziewczyny ja chcę siuraska, zostawcie dla mnie jednego:-)

Gratuluję udanych wizyt, oby tak było do samego końca i trzymam kciuki za następne wizytujące

Paulisia lubi tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Juswik - gratuluję maluszka :) Ale jaki duży już! :D Ale chamsko lekarz skomentował, przecież wiadomo, że każda matka jest ciekawa, po co tak gadać :/
    no właśnie, przecież wiadomo ze czy to chłopiec czy dziewczynka to będę kochać jednakowo, ba już kocham. Zrobiło mi się przykro bo poczułam się jakbym miała któreś gorzej kochać. Ale on taki jest. Nikomu nie mówi płci. Jak nie powie mi za miesiąc na wizycie to pojadę do innego gina prywatnie i bez żadnego ale mi powie.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• La-mia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja tylko na sekundę bo właśnie wracamy a ze chciałabym najpierw Was nadrobić zanim zacznę pisać, to melduje szybciutko ze wsio ol rajt ;)
    Kość nosowa obecna, nt 1,6 a CRL 61, przepływy tez ok, i raczej dziewczynka :)

Paulisia, Negra, FeliceGatto, Kłosia, mejbi, Anniusia, CassieMK, Madziaaaaa, Magenta, monaa, luna91, bereda11, Madziuśka, JusWik, Carolq lubią tę wiadomość

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba frytki mi nie służą. Po tej wycieczce nie mam nanic sily i mnie mdli...

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • williams1 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie suchej bo ten lekarz to buc, a mój na L4 :-( z dzidzia wsio super i ma 6.91cm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 17:33

FeliceGatto, kamisia88, CassieMK, pasia27, Alicce, luna91, JusWik, monilia84 lubią tę wiadomość

dev139prs__.png

Tymon 09.04.2009 Iwo 17.12.2014
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero dotarłam po cąłym dniu do domu.

Gratuluję udanych wizytek :)

JusWik mi też nie powiedział bo twierdzi że za dużo pomyłek na tym etapie... Ale pomyśl ze w sumie jakby miał sie pomylić to lepiej żeby nie mówił nic jak nie jest pewny. A stary ten lekarz? Bo zwykle ci starsi mają takie schizy że nie chcą mówić :P

Ja z dwóch lutek zeszłam do jednej i potem całkiem odstawiam. Hurra :D

Ja też stoję w kolejce po chłopaczka :P

A te z Was które znają już jaka płeć i wiedzą kiedy miały mniej więcej owulkę, powiedzcie czy sprawdza się to że jak zbliżenie było mniej więcej w dniu owulacji to chłopak a jak trochę wcześniej to dziewczynka?

I któraś z Was pisała o zmianie tygodni na suwaczku? Mi wychodzi ciąża starsza o 5 dni niż na suwaczku, da się to zmienić i jest sens w ogóle czy zostawiacie jak było według obliczenia z okresu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 17:31

CassieMK lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie synowie poczeci w dzien owulacji na 100% a tym razem ze dwa dni wczesniej wiec sie okaze co to wyszlo ;)

mejbi lubi tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrywieczór! Ja też po wizycie, mam mieszane uczucia.

Baba znowu nie wystawiła mi zaświadczenia o braku przeciwwskazań do zajęć dla kobiet w ciąży, bo "słyszy, że mam katarek". Usg trwało 3 minuty, oczywiście o płci nic nie wspomniała, zachowywała się jakby wykonywała usg pierwszy raz w życiu. Piszczała i emocjonowała się jak dziecko :D Aż się ludzie ludzie na mnie gapili jak wylazłam z gabinetu... Co chwila było "o rany, jakie cudo! pokazuje nam języczek! i rany, jakie miny sadzi, łohoho"itd. Poza tym nic konstruktywnego. Nie wiem ile waży, ile mierzy, ani jaka płeć :P i kazała z dnia na dzień odstawić duphaston.

luna91, bereda11 lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • OlkaBdg Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas (jeśli się nic nie zmieni) chłopak- właśnie z dnia owulacji (był monitoring) :)

mejbi lubi tę wiadomość

f2w3rjjglqgxjlog.png
    Pozdrawiam,
    Ola
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też jeśli się nic nie zmieni to chłopak z dnia owulacji (monitoring) :) więc chyba się to sprawdza ;)

mejbi witaj w klubie odstawiających lutkę! Ja bym miała też już jedną, ale muszę jeszcze 10 dni odczekać dla bezpieczeństwa, przez ten kaszel...

Aha, ja zmieniłam suwaczek, dodałam se te 5 dni i w belly też oznaczyłam, że chcę mieć tygodnie liczone wg usg a nie wg miesiączki :) bo tak mi lepiej jakoś, zwłaszcza, że wiem, że owulka była szybko, więc ten termin jest bardziej wiarygodny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 18:01

mejbi lubi tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny w 12 tc nawet o płeć nie pytałam, idę za 6 dni to będzie 16 tc ale też się nie nastawiam, że dowiem się konkretnie. Najbardziej pewne określenie płci wg mnie to na polowkowym. W poprzedniej ciąży w 16 tc usłyszałam, że dzidzia na chłopca na razie nie wygląda,ale to jeszcze nic pewnego, a w 20 tc gin potwierdziła dziewczynkę .Ale tak jak piszecie i tak będziemy kochać dzidziola najbardziej na świecie, chociaż pewnie każda z nas po cichu albo głośno marzy o konkretnej płci, ehh

• Marietta Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati- zmień mi proszę datę porodu na 13 maja :) zmieniłam też na suwaczku :)

Badanie połówkowe jest w 20tc? Następną wizytę mam 12 grudnia, może dowiem się coś więcej... Dzisiaj znajoma podesłala mi informację, może któraś z mam z Krakowa skorzysta?

Małopolskie Warsztaty USG serdecznie zapraszają pacjentki na bezpłatne badania usg prenatalne w ramach warsztatów.

Poszukujemy pacjentek ciężarnych w II (18-21) oraz III (28-32) trymestrze ciąży.

Badania będą wykonywane przez lekarzy kursantów szkolących się przy asyście lekarza prowadzącego. Każde badanie będzie sprawdzane i autoryzowane przez lekarzy prowadzących.

Rejestracja pod nr 609-026-246.
    Przyjmujemy zgłoszenia od poniedziałku do piątku od 8.00-16.00.

Badania odbędą się w dniach 4-5.12.2015 w ramach Małopolskich Warsztatów Ultrasonografii w Hotelu Novotel ul. Kościuszki 5 w Krakowie

Z poważaniem
    Ewelina Żaba
    Koordynator MWU

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • martis Znajoma

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie otrzymałam pocztą wyniki z biochemii, prezentują się następująco:
    Wolne B-hCG 22.570lU odpowiada 0.796 MoM
    PAPP-A 3.672lU odpowiada 1.060 MoM

Czy któraś z Was wie jak wyglądają normy huczy te wyniki są w porządku? Bo ja niestety nie mam na ten temat zielonego pojęcia :-/

f2w3rjjgigp3n8xi.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia, Williams, Marietta - gratuluję :) Nie każda do końca zadowolona, ale najważniejsze, że dzieciaczki mają się dobrze :)

Ja jak brałam luteinę to jakoś nie czułam, żeby była obrzydliwa, nie przeszkadzał mi jej smak :)

Marietta - mi lekearz też kazał odstawić dupka z dnia na dzień jak skończe opakowania mam już nie kupować i nie brać.

U nas jakby patrzeć na dzień współżycia to chłopak jak nic. My to próbowaliśmy w tą owulację trafić od ok 16 dc, 22 i 23 dc miałam pozytywny owulacyjny i właśnie 23 poszaleliśmy, no i 3 dni wcześniej i 3 dni po. Także chłopak wychodzi, ale wiadomo...

Marietta lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was kochane ..gratuluje udanych wizyt , jeszcze nie wszystko doczytalam chcialam sie przywitam .Dzisiaj 7 godz ciezkiej pracy ale juz w domku odpoczywam ,Moj P zrobil obiadek wiec juz nic nie musialm robic , cudownie .kregoslup dzisiaj troche przeciążylam ,boli...ide dalej was czytac...

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. ;-)

Bardzo bardzo się ciesze ze wizyty udane dzieciaczki rosną o mają się dobrze a to najważniejsze ;-)

Ja właśnie jadę na rowerku to mam czas na spokojnie pisać. Synek ciągle mówi mama cic ( czy. ćwicz) a jaki płacz jak juz przestaje jeździć ;-)
    Ogóle u mnie dobrze nadal jestem aktywna i czuje się świetnie czekam na usg w grudniu gdzieś koło świat może uda się 18 synek ma urodziny a my dowiedzieldowiedzielibysmy się jaka płeć ;-)

bereda11, CassieMK lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziaaa to fajny prezent bylby dla was...dziewczyny ale ja grubiutka juz jestem o matkooo ,wchodze w moje ciuchy przed ciaza ale wszystko takie obcisle i brzuszek wystaje...mi dzis mija 5 dzien od badania na syndrom downa nie dzwonili ze szpitala to chyba wszystko ok , teraz czekam na list od nich...

Madziaaaaa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martis wrote:
    Właśnie otrzymałam pocztą wyniki z biochemii, prezentują się następująco:
    Wolne B-hCG 22.570lU odpowiada 0.796 MoM
    PAPP-A 3.672lU odpowiada 1.060 MoM

Czy któraś z Was wie jak wyglądają normy huczy te wyniki są w porządku? Bo ja niestety nie mam na ten temat zielonego pojęcia :-/

Te dane, razem z danymi z usg, Twój lekarz wrzuci w system i dopiero wyjdzie Ci prawdopodobieństwo trisomii. Ty sama możesz zobaczyć tylko to, że stosunek Beta HCG to PAPPA jest ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 19:17

martis lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
‹‹ 666 667 668 669 670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ