Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
luna91 wrote:Alice - mój też skierował mnie na Pappa, pogadam z nim czy trzeba. Bo dla mnie to też niepotrzebne
Mi nawet jak będą proponować to i tak nie robię.Wystarczy prenatalne, ja już i tak mam schizy to jeszcze mi pappa potrzebneFeliceGatto lubi tę wiadomość
-
CassieMK Mężulek dba o Was jak tylko może
Paulisia trzymam kciuki by wszystko się unormowało:-)
Dziewczyny ja chcę siuraska, zostawcie dla mnie jednego:-)
Gratuluję udanych wizyt, oby tak było do samego końca i trzymam kciuki za następne wizytującePaulisia lubi tę wiadomość
-
luna91 wrote:Juswik - gratuluję maluszka
Ale jaki duży już!
Ale chamsko lekarz skomentował, przecież wiadomo, że każda matka jest ciekawa, po co tak gadać
-
Dzień dobry! Ja tylko na sekundę bo właśnie wracamy a ze chciałabym najpierw Was nadrobić zanim zacznę pisać, to melduje szybciutko ze wsio ol rajt
Kość nosowa obecna, nt 1,6 a CRL 61, przepływy tez ok, i raczej dziewczynkaPaulisia, Negra, FeliceGatto, Kłosia, mejbi, Anniusia, CassieMK, Madziaaaaa, Magenta, monaa, luna91, bereda11, Madziuśka, JusWik, Carolq lubią tę wiadomość
05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!!
11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm -
Po wizycie suchej bo ten lekarz to buc, a mój na L4
z dzidzia wsio super i ma 6.91cm.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 17:33
FeliceGatto, kamisia88, CassieMK, pasia27, Alicce, luna91, JusWik, monilia84 lubią tę wiadomość
-
Dopiero dotarłam po cąłym dniu do domu.
Gratuluję udanych wizytek
JusWik mi też nie powiedział bo twierdzi że za dużo pomyłek na tym etapie... Ale pomyśl ze w sumie jakby miał sie pomylić to lepiej żeby nie mówił nic jak nie jest pewny. A stary ten lekarz? Bo zwykle ci starsi mają takie schizy że nie chcą mówić
Ja z dwóch lutek zeszłam do jednej i potem całkiem odstawiam. Hurra
Ja też stoję w kolejce po chłopaczka
A te z Was które znają już jaka płeć i wiedzą kiedy miały mniej więcej owulkę, powiedzcie czy sprawdza się to że jak zbliżenie było mniej więcej w dniu owulacji to chłopak a jak trochę wcześniej to dziewczynka?
I któraś z Was pisała o zmianie tygodni na suwaczku? Mi wychodzi ciąża starsza o 5 dni niż na suwaczku, da się to zmienić i jest sens w ogóle czy zostawiacie jak było według obliczenia z okresu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 17:31
CassieMK lubi tę wiadomość
-
Dobrywieczór! Ja też po wizycie, mam mieszane uczucia.
Baba znowu nie wystawiła mi zaświadczenia o braku przeciwwskazań do zajęć dla kobiet w ciąży, bo "słyszy, że mam katarek". Usg trwało 3 minuty, oczywiście o płci nic nie wspomniała, zachowywała się jakby wykonywała usg pierwszy raz w życiu. Piszczała i emocjonowała się jak dzieckoAż się ludzie ludzie na mnie gapili jak wylazłam z gabinetu... Co chwila było "o rany, jakie cudo! pokazuje nam języczek! i rany, jakie miny sadzi, łohoho"itd. Poza tym nic konstruktywnego. Nie wiem ile waży, ile mierzy, ani jaka płeć
i kazała z dnia na dzień odstawić duphaston.
luna91, bereda11 lubią tę wiadomość
-
U nas też jeśli się nic nie zmieni to chłopak z dnia owulacji (monitoring)
więc chyba się to sprawdza
mejbi witaj w klubie odstawiających lutkę! Ja bym miała też już jedną, ale muszę jeszcze 10 dni odczekać dla bezpieczeństwa, przez ten kaszel...
Aha, ja zmieniłam suwaczek, dodałam se te 5 dni i w belly też oznaczyłam, że chcę mieć tygodnie liczone wg usg a nie wg miesiączkibo tak mi lepiej jakoś, zwłaszcza, że wiem, że owulka była szybko, więc ten termin jest bardziej wiarygodny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 18:01
mejbi lubi tę wiadomość
-
Ja dziewczyny w 12 tc nawet o płeć nie pytałam, idę za 6 dni to będzie 16 tc ale też się nie nastawiam, że dowiem się konkretnie. Najbardziej pewne określenie płci wg mnie to na polowkowym. W poprzedniej ciąży w 16 tc usłyszałam, że dzidzia na chłopca na razie nie wygląda,ale to jeszcze nic pewnego, a w 20 tc gin potwierdziła dziewczynkę .Ale tak jak piszecie i tak będziemy kochać dzidziola najbardziej na świecie, chociaż pewnie każda z nas po cichu albo głośno marzy o konkretnej płci, ehh
-
Pati- zmień mi proszę datę porodu na 13 maja
zmieniłam też na suwaczku
Badanie połówkowe jest w 20tc? Następną wizytę mam 12 grudnia, może dowiem się coś więcej... Dzisiaj znajoma podesłala mi informację, może któraś z mam z Krakowa skorzysta?
Małopolskie Warsztaty USG serdecznie zapraszają pacjentki na bezpłatne badania usg prenatalne w ramach warsztatów.
Poszukujemy pacjentek ciężarnych w II (18-21) oraz III (28-32) trymestrze ciąży.
Badania będą wykonywane przez lekarzy kursantów szkolących się przy asyście lekarza prowadzącego. Każde badanie będzie sprawdzane i autoryzowane przez lekarzy prowadzących.
Rejestracja pod nr 609-026-246.
Przyjmujemy zgłoszenia od poniedziałku do piątku od 8.00-16.00.
Badania odbędą się w dniach 4-5.12.2015 w ramach Małopolskich Warsztatów Ultrasonografii w Hotelu Novotel ul. Kościuszki 5 w Krakowie
Z poważaniem
Ewelina Żaba
Koordynator MWU -
Właśnie otrzymałam pocztą wyniki z biochemii, prezentują się następująco:
Wolne B-hCG 22.570lU odpowiada 0.796 MoM
PAPP-A 3.672lU odpowiada 1.060 MoM
Czy któraś z Was wie jak wyglądają normy huczy te wyniki są w porządku? Bo ja niestety nie mam na ten temat zielonego pojęcia -
La-mia, Williams, Marietta - gratuluję
Nie każda do końca zadowolona, ale najważniejsze, że dzieciaczki mają się dobrze
Ja jak brałam luteinę to jakoś nie czułam, żeby była obrzydliwa, nie przeszkadzał mi jej smak
Marietta - mi lekearz też kazał odstawić dupka z dnia na dzień jak skończe opakowania mam już nie kupować i nie brać.
U nas jakby patrzeć na dzień współżycia to chłopak jak nic. My to próbowaliśmy w tą owulację trafić od ok 16 dc, 22 i 23 dc miałam pozytywny owulacyjny i właśnie 23 poszaleliśmy, no i 3 dni wcześniej i 3 dni po. Także chłopak wychodzi, ale wiadomo...Marietta lubi tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
witam was kochane ..gratuluje udanych wizyt , jeszcze nie wszystko doczytalam chcialam sie przywitam .Dzisiaj 7 godz ciezkiej pracy ale juz w domku odpoczywam ,Moj P zrobil obiadek wiec juz nic nie musialm robic , cudownie .kregoslup dzisiaj troche przeciążylam ,boli...ide dalej was czytac...
-
Hej dziewczyny.
Bardzo bardzo się ciesze ze wizyty udane dzieciaczki rosną o mają się dobrze a to najważniejsze
Ja właśnie jadę na rowerku to mam czas na spokojnie pisać. Synek ciągle mówi mama cic ( czy. ćwicz) a jaki płacz jak juz przestaje jeździć
Ogóle u mnie dobrze nadal jestem aktywna i czuje się świetnie czekam na usg w grudniu gdzieś koło świat może uda się 18 synek ma urodziny a my dowiedzieldowiedzielibysmy się jaka płećbereda11, CassieMK lubią tę wiadomość
-
madziaaa to fajny prezent bylby dla was...dziewczyny ale ja grubiutka juz jestem o matkooo ,wchodze w moje ciuchy przed ciaza ale wszystko takie obcisle i brzuszek wystaje...mi dzis mija 5 dzien od badania na syndrom downa nie dzwonili ze szpitala to chyba wszystko ok , teraz czekam na list od nich...
Madziaaaaa lubi tę wiadomość
-
martis wrote:Właśnie otrzymałam pocztą wyniki z biochemii, prezentują się następująco:
Wolne B-hCG 22.570lU odpowiada 0.796 MoM
PAPP-A 3.672lU odpowiada 1.060 MoM
Czy któraś z Was wie jak wyglądają normy huczy te wyniki są w porządku? Bo ja niestety nie mam na ten temat zielonego pojęcia
Te dane, razem z danymi z usg, Twój lekarz wrzuci w system i dopiero wyjdzie Ci prawdopodobieństwo trisomii. Ty sama możesz zobaczyć tylko to, że stosunek Beta HCG to PAPPA jest okWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 19:17
martis lubi tę wiadomość
http://szogunowmatka.blogspot.com/