X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie super pogoda, słońce i błękitne niebo :-)

JusWik lubi tę wiadomość

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Dziewczyny któraś pisała ostatnio o domowych sposobach na bolące zatoki pamiętam coś o soli ale nie wiem czy to miała być zwykła czy jakaś inna a pół nocy z bólu nie śpię :(

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też super pogoda, słoneczko świeci, już z zakupów wróciłam, ogarnę mieszkanko i biorę się za szarlotkę :-)
    Powodzonka na wizytach i miłego dnia kochane!!!!

Cigaretta, Alicce, i.am.chappie lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłosia sól fizjologiczna z tego co wiem.. bidulko kuruj się! :* nawet są w aptekach takie butelki do płukania nosa i zatok, możesz zapytać.

Kłosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie jakis pomysł na szybkie ciasto tylko nie szarlotka ;) plesniak mi chodzi po głowie ;)

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szybko robie zawsze ciasto cytrynowe :)

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłosia wrote:
    Hej

Dziewczyny któraś pisała ostatnio o domowych sposobach na bolące zatoki pamiętam coś o soli ale nie wiem czy to miała być zwykła czy jakaś inna a pół nocy z bólu nie śpię :(
    Kuchenna. Rozgrzac mocno na patelni i przesypac do skarpety i zrobić oklady. Uważa zeby sie popaprzyc. I pic duzzo ciepłego. To rozgrzewa i rozrzedza wydzieline

Kłosia, Sylika lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciła mi ochota na kawę! :-)

Dziewczyny jakie soki pijecie? Kupujecie marchewkowe np Kubuś czy same robicie? Moja mama przeżywa, że wyglądam okropnie blado, a zawsze miałam ciemną karnacje, powiedziała, że jak się wkurzy, to mi kupi zgrzewke Kubusia :D

• Anjaa Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:*** 3 mam kciuki za dzisiejsze wizyty:**

Miłego Dzionka:)

[link=https://www.suwaczki.com/]p19udqk3640ct2sr.png[/link]

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello, u nas też strasznie wieje.
    upierdliwe zaparcia znowu męczą, coś mnie kuje i ciągnie i nie wiem czy od jelit czy brzuch... ech

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki..ja juz kawusie pije i u mnie wieje i leje ...
    wczoraj poznym wieczorem wygralam 2 aukcje na body (raczej chlopiece kilka sztuk chociaz jak sie upre to i na dziewczynke bedzie ;-))i spioszki unisex, najwyzej jak bedzie dziewczynka to wysle komus kto ma chlopaka ha ha no tak mnie wczoraj wzielo...

i.am.chappie lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • milka_89 Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny trzymam kciuki za wizyty i czekam na wiadomości!! Ja niestety przez ta akcje w Paryżu nie mogłam spać ( pomieszkuje we Francji u narzeczonego) no i maja zamknąć granice a ja jak chce wrócić do domu mamy tam gdzie jestem zameldowana muszę przejechać granice mama w Belgii.. I niestety spakowalam kilka rzeczy bo w poniedziałek wizyta a nie wiem czy mnie wpuszcza do Francji... Mam takiego dola od rana.. Do tego auto niby wczoraj naprawili a one dalej to samo... Co za okropny początek weekendu :(

w57v3e3k3h9h78ou.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka_89 wrote:
    Hej dziewczyny trzymam kciuki za wizyty i czekam na wiadomości!! Ja niestety przez ta akcje w Paryżu nie mogłam spać ( pomieszkuje we Francji u narzeczonego) no i maja zamknąć granice a ja jak chce wrócić do domu mamy tam gdzie jestem zameldowana muszę przejechać granice mama w Belgii.. I niestety spakowalam kilka rzeczy bo w poniedziałek wizyta a nie wiem czy mnie wpuszcza do Francji... Mam takiego dola od rana.. Do tego auto niby wczoraj naprawili a one dalej to samo... Co za okropny początek weekendu :(

no ale nawet jeśli zamkną granicę, to ciebie sprawdzą i jeśli nie będziesz miała czegoś w papierach to ciebie wpuszczą.

milka_89 lubi tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj!

U mnie też dzisiaj strasznie wieje i bardzo zimno jest.. Idę ogarnąć łazienkę a potem biorę się za pieczenie chałki. Ciekawa jestem co mi wyjdzie bo pierwszy raz ją będę piekła (chyba, że stchórzę) :D

pasia27 lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • milka_89 Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    no ale nawet jeśli zamkną granicę, to ciebie sprawdzą i jeśli nie będziesz miała czegoś w papierach to ciebie wpuszczą.
    Mam nadzieje ale ja z natury taka panikara jestem.. Co ten Bąbelek sie ze mna ma :(

w57v3e3k3h9h78ou.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pije soków. Jak juz potrzebujesz karoten to kup kg marchewki i schrup;)

williams1 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłosia wrote:
    Hej

ja miałam ostatnio problem z zatoki. ból niesamowity. byłam u lekarza i przepisał mi sól fizjologiczna sterimar taka z delfinkiem. zależy jaka masz widzieline. jeśli przezroczysta to nie rób ciepłych okładow bo Ci to bardziej zaszkodzi i napuchnie. jeśli gęsta zolta to wtedy okłady. ja używałam tylko tej soli i wydmuchiwalam nos. na szczęście 2 dni bólu i koniec. bardzo Ci współczuje bo wiem jaki to ból :((

Kłosia lubi tę wiadomość

• patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh... Musze ponarzekać sobie bo cos mnie kłuje raz po prawej raz po lewej stronie podbrzusza i nie wiem czy to jelita czy sama nie wiem co... Czy to może być skutek odstawienia luteiny..

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny melduję się po prenatalnych:12w 4d
    Fhr 151
    CRL62,3mm
    Nt 2,00 mm
    BPD 23,0MM
    Płyn owodniowy w normie
    Pępowina trójnaczyniowa
    Anatomia płodu prawidłowa.
    Trisomia 21 1:1215
    Trisomia 18 1:3151
    Trisomia 13 <1:20000
    Zahamowanie wzrastania płodu przed 37 tyg ciąży 1:172

Pani doktor powiedziała, że wszystko ok i będzie SIURASEK tak jak czułam :-)

Proponowała PAPPA ale nie robię

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 10:48

Carolq, Kłosia, milka_89, monaa, Negra, Dariaaa88, kamisia88, mejbi, JusWik, klaudia1534, Alicce, luna91, Madziuśka, Anniusia, bereda11, i.am.chappie, izizizi, Madziaaaaa, pasia27, FeliceGatto, monilia84 lubią tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:53

cd9bskjojgq3qzff.png
‹‹ 669 670 671 672 673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ