X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:53

Cigaretta lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazowsze miejscowość pod warszawą jakaś godzina jazdy

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Mam problem!
    Mam okazję kupić wózek taki hak chciałam Camarelo, za 900 zł stan praktycznie nowy. Brać czy jeszcze za wcześnie? ????
    Wozek sliczny i wcale nie za wczesnie. Ja tez poluje na dobra okazje, jak sie tylko trafi biore nawet jutro, potem bedzie za duzo wydatkow.

Cigaretta, pasia27 lubią tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was w pochmurny i deszczowy dzien ;) ja mam dzis legata na maxa niedawno zjadlam sniadanie i nie zamierzam nic robic moj stary tez ma legata i tez siedzi .... Ja jeszcze walcze z katarem ale coraz mniejszy od tego wydmuchiwania nosa boli mnie brzuch .
    Dziewczyny super ze wizyty udane :) i nastepnym wizytujacym powodzenia :)

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Negra Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta- wg mnie też jest śliczny. Jeśli jesteś pewna, że to ten model, to chyba nie ma się nad czym zastanawiać

Cigaretta lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, mam nadzieję, że jeszcze aktualne :) napisałam wiadomość, ale bez odzewu także czekam. Właśnie na ten model polowałam, koleżanka ma ten sam tylko brązowy i jest boski i wygodny :)

• storczyk Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny chcialabym sie zapytac was ile wyniosło NT podczas badania?

uwo9skjov1t98887.png
    klz9zbmhnb3g5bbo.png

bfaregz2tz4ll0xg.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    storczyk wrote:

u każdej inaczej. u nas np. 1,5

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Negra Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    storczyk wrote:
    U nas 1,4 a tydzień później 1,6. Nie wiem, czy to się zmienia z wiekiem ciąży, czy jest to błąd pomiaru? W sumie to przy tej wielkości raczej nieistotne

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    U nas 1,4 a tydzień później 1,6. Nie wiem, czy to się zmienia z wiekiem ciąży, czy jest to błąd pomiaru? W sumie to przy tej wielkości raczej nieistotne

maluch rośnie to i NT może być większa

Negra, Marietta lubią tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Negra Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wyjaśnienie Madziuska :)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłosia wrote:
    Hej

Dziewczyny któraś pisała ostatnio o domowych sposobach na bolące zatoki pamiętam coś o soli ale nie wiem czy to miała być zwykła czy jakaś inna a pół nocy z bólu nie śpię :(

Poczytaj o płukaniu zatok metodą jala neti. Tak mniej więcej to wygląda. W aptece jest dostępna taka butelka z saszetkami do płukania FIXSIN wraz z saszetkami do rozpuszczenia w wodzie. Ja płuczę dwa razy dziennie i dzięki temu jeszcze jakoś żyję. W sensie mogę oddychać i nie boli mnie głowa. Tu asz jeszcze przydatny link http://zdrowie.1krok.pl/zatoki.htm

Kłosia lubi tę wiadomość

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Wróciła mi ochota na kawę! :-)

Dziewczyny jakie soki pijecie? Kupujecie marchewkowe np Kubuś czy same robicie? Moja mama przeżywa, że wyglądam okropnie blado, a zawsze miałam ciemną karnacje, powiedziała, że jak się wkurzy, to mi kupi zgrzewke Kubusia :D

Kochana kubusie raczej zdrowe nie są pełno pełno cukru i chemii sama nie pije a dziecku w życiu bym też nie dała. Ja jak kupuje to już te 100% z owoców i patrze na skład żeby nie miały dodatkowo cukru tylko ten z owoców lub sama wyciskam. Koktajle tez są super ;-)

Cigaretta, Marietta lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • storczyk Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie NT wynioslo w 12tc 0,2 ginka mowila ze jest wszystko w porzadku..... jednak patrzac na wasze pomiary to u kazdej jest 1, iles tam.... troche dla mnie dziwne

uwo9skjov1t98887.png
    klz9zbmhnb3g5bbo.png

bfaregz2tz4ll0xg.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk właśnie zastanawia mnie to samo, tyle, że u mnie w 11t5d wynosiło 0,14 cm. Przekopałam cały internet w poszukiwaniu dolnej granicy normy ale nie udało mi się nic na ten temat znaleźć..

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie NT = 1 mm :)

Przydreptałam zmobilizowana przez FeliceGatto ;)
    Produkujecie tyle postów, że nie jestem w stanie tego czytać teraz do tyłu :D
    Poza tym wiele z nich jest takim pisaniem dla samego pisania - żadnego konkretu...
    Postaram się zaglądać częściej :)

Narinka, pasia27, FeliceGatto lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam się na oglądanie tego wózka na jutro ;) mam nadzieję, że to dobra decyzja, ale z drugiej strony na co czekać, jeden wydatek z głowy, jeszcze w styczniu remont pokoju i kolejne wydatki.

Marietta, mejbi, pasia27 lubią tę wiadomość

• Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się. Nie było mnie przed kompem 24h i nadrabialam godzinę :p już nie pamiętam co miałam po odpowiadać :pp wczoraj miałam baaardzo aktywny dzień. Najpierw 2h spacer nadjeziorem, potem sprzątanie chaty, zakupy, okulista, malowanie mebli, i i!przez u znajomych :)

Co do płci i owulacji to u nas się sprawdziło. Było jedno zbliżenie w dzień owulacji i nic więcej. I jest chłopak :)

Poczekam do poniedziałku do kolejnego USG i jak znowu mi wyjdzie + 3 dni to też sobie datę zmienie. Bo już 3 razy tak wyszło. Zgadza się też to z owulacja w 12dc.

Gratulacje udanych wizyt.

Co do soków to ja wyciskam soki warzywne. Różne mieszanki. Odkąd jestem w ciąży to mam wstręt do warzyw a sok wypije. Natomiast nie robię soków owocowych bo są za słodkie. Wolę zjeść normalnie owoc.
    Kupnych soków nie pijam no to sam cukier.

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Umówiłam się na oglądanie tego wózka na jutro ;) mam nadzieję, że to dobra decyzja, ale z drugiej strony na co czekać, jeden wydatek z głowy, jeszcze w styczniu remont pokoju i kolejne wydatki.
    Jak tylko cena fajna i taki jaki chcesz plus dobry stan to dlaczego by nie brać dla chłopca czy dziewczynki będzie dobry. ;-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze nie wiem co kryje sie w brzuszku :(

We wtorek idę na wizytę do mojej kochanej pani doktór wiec podpytam czy możne coś tam widać bo jak byłam na badaniach w poniedziałek w szpitalu to nic mi nie powiedzieli ;(

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
‹‹ 671 672 673 674 675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ