X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:53

Cigaretta lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazowsze miejscowość pod warszawą jakaś godzina jazdy

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Mam problem!
    Mam okazję kupić wózek taki hak chciałam Camarelo, za 900 zł stan praktycznie nowy. Brać czy jeszcze za wcześnie? ????
    Wozek sliczny i wcale nie za wczesnie. Ja tez poluje na dobra okazje, jak sie tylko trafi biore nawet jutro, potem bedzie za duzo wydatkow.

Cigaretta, pasia27 lubią tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was w pochmurny i deszczowy dzien ;) ja mam dzis legata na maxa niedawno zjadlam sniadanie i nie zamierzam nic robic moj stary tez ma legata i tez siedzi .... Ja jeszcze walcze z katarem ale coraz mniejszy od tego wydmuchiwania nosa boli mnie brzuch .
    Dziewczyny super ze wizyty udane :) i nastepnym wizytujacym powodzenia :)

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Negra Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta- wg mnie też jest śliczny. Jeśli jesteś pewna, że to ten model, to chyba nie ma się nad czym zastanawiać

Cigaretta lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, mam nadzieję, że jeszcze aktualne :) napisałam wiadomość, ale bez odzewu także czekam. Właśnie na ten model polowałam, koleżanka ma ten sam tylko brązowy i jest boski i wygodny :)

• storczyk Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny chcialabym sie zapytac was ile wyniosło NT podczas badania?

uwo9skjov1t98887.png
    klz9zbmhnb3g5bbo.png

bfaregz2tz4ll0xg.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    storczyk wrote:

u każdej inaczej. u nas np. 1,5

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Negra Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    storczyk wrote:
    U nas 1,4 a tydzień później 1,6. Nie wiem, czy to się zmienia z wiekiem ciąży, czy jest to błąd pomiaru? W sumie to przy tej wielkości raczej nieistotne

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    U nas 1,4 a tydzień później 1,6. Nie wiem, czy to się zmienia z wiekiem ciąży, czy jest to błąd pomiaru? W sumie to przy tej wielkości raczej nieistotne

maluch rośnie to i NT może być większa

Negra, Marietta lubią tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Negra Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wyjaśnienie Madziuska :)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłosia wrote:
    Hej

Dziewczyny któraś pisała ostatnio o domowych sposobach na bolące zatoki pamiętam coś o soli ale nie wiem czy to miała być zwykła czy jakaś inna a pół nocy z bólu nie śpię :(

Poczytaj o płukaniu zatok metodą jala neti. Tak mniej więcej to wygląda. W aptece jest dostępna taka butelka z saszetkami do płukania FIXSIN wraz z saszetkami do rozpuszczenia w wodzie. Ja płuczę dwa razy dziennie i dzięki temu jeszcze jakoś żyję. W sensie mogę oddychać i nie boli mnie głowa. Tu asz jeszcze przydatny link http://zdrowie.1krok.pl/zatoki.htm

Kłosia lubi tę wiadomość

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Wróciła mi ochota na kawę! :-)

Dziewczyny jakie soki pijecie? Kupujecie marchewkowe np Kubuś czy same robicie? Moja mama przeżywa, że wyglądam okropnie blado, a zawsze miałam ciemną karnacje, powiedziała, że jak się wkurzy, to mi kupi zgrzewke Kubusia :D

Kochana kubusie raczej zdrowe nie są pełno pełno cukru i chemii sama nie pije a dziecku w życiu bym też nie dała. Ja jak kupuje to już te 100% z owoców i patrze na skład żeby nie miały dodatkowo cukru tylko ten z owoców lub sama wyciskam. Koktajle tez są super ;-)

Cigaretta, Marietta lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • storczyk Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie NT wynioslo w 12tc 0,2 ginka mowila ze jest wszystko w porzadku..... jednak patrzac na wasze pomiary to u kazdej jest 1, iles tam.... troche dla mnie dziwne

uwo9skjov1t98887.png
    klz9zbmhnb3g5bbo.png

bfaregz2tz4ll0xg.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk właśnie zastanawia mnie to samo, tyle, że u mnie w 11t5d wynosiło 0,14 cm. Przekopałam cały internet w poszukiwaniu dolnej granicy normy ale nie udało mi się nic na ten temat znaleźć..

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie NT = 1 mm :)

Przydreptałam zmobilizowana przez FeliceGatto ;)
    Produkujecie tyle postów, że nie jestem w stanie tego czytać teraz do tyłu :D
    Poza tym wiele z nich jest takim pisaniem dla samego pisania - żadnego konkretu...
    Postaram się zaglądać częściej :)

Narinka, pasia27, FeliceGatto lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam się na oglądanie tego wózka na jutro ;) mam nadzieję, że to dobra decyzja, ale z drugiej strony na co czekać, jeden wydatek z głowy, jeszcze w styczniu remont pokoju i kolejne wydatki.

Marietta, mejbi, pasia27 lubią tę wiadomość

• Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się. Nie było mnie przed kompem 24h i nadrabialam godzinę :p już nie pamiętam co miałam po odpowiadać :pp wczoraj miałam baaardzo aktywny dzień. Najpierw 2h spacer nadjeziorem, potem sprzątanie chaty, zakupy, okulista, malowanie mebli, i i!przez u znajomych :)

Co do płci i owulacji to u nas się sprawdziło. Było jedno zbliżenie w dzień owulacji i nic więcej. I jest chłopak :)

Poczekam do poniedziałku do kolejnego USG i jak znowu mi wyjdzie + 3 dni to też sobie datę zmienie. Bo już 3 razy tak wyszło. Zgadza się też to z owulacja w 12dc.

Gratulacje udanych wizyt.

Co do soków to ja wyciskam soki warzywne. Różne mieszanki. Odkąd jestem w ciąży to mam wstręt do warzyw a sok wypije. Natomiast nie robię soków owocowych bo są za słodkie. Wolę zjeść normalnie owoc.
    Kupnych soków nie pijam no to sam cukier.

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Umówiłam się na oglądanie tego wózka na jutro ;) mam nadzieję, że to dobra decyzja, ale z drugiej strony na co czekać, jeden wydatek z głowy, jeszcze w styczniu remont pokoju i kolejne wydatki.
    Jak tylko cena fajna i taki jaki chcesz plus dobry stan to dlaczego by nie brać dla chłopca czy dziewczynki będzie dobry. ;-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze nie wiem co kryje sie w brzuszku :(

We wtorek idę na wizytę do mojej kochanej pani doktór wiec podpytam czy możne coś tam widać bo jak byłam na badaniach w poniedziałek w szpitalu to nic mi nie powiedzieli ;(

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
‹‹ 671 672 673 674 675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ