X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mejbi popytam jutro czy ma jakieś dodatki, może akurat... oczywiście 2 w 1 , spacerówka nie używana w ogóle a gondola jak nówka ponoć, to się jutro okaże i zobaczę jak ten biały wygląda :)

Teściowa oczywiście mi musiała namieszać, że kiedyś przed porodem to było nie do pomyślenia żeby kupować pampersy, ciuszki a co dopiero wózek....

• luna91 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta - świetny wózek a cena jeszcze lepsza. Ja bym brała gdyby była taka okazja choć żadnych zakupów jeszcze nie planuję, ale aż żal przepuścic okazję.

Jejku jak ja żałuję tych zdjęć, że nie wzięłam! :P

U mnie NT= 1,4 mm. Czyli 0,14 cm więc może stąd te niskie cyferki u niektórych dziewczyn :)

Negra lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Anniusia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju jak się wkurzyłam kupiłam wczoraj ciasto bo dziś mamy gości plus upiekłam babeczki i schowałam do półki, teraz chce ładnie szykować stół patrzę a mój KOCHANY mąż wyżarł całe ciasto!! i on nie wiedział,że to dla gości a mówiłam mu! normalnie jestem wściekła no chciałam mu przywalić ale mi uciekł heh:P teraz za karę poleciał po ciasto :D boże chłopy są chyba z ciemogrodu:D:D

Aniu_leczka, Madziuśka lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    Odpoczywaj Pati !
    A jak dzieciaki i zdrówko? Lepiej?

Nie chce ktoś za mnie posprzątać przypadkiem? :P Ja dzisiaj zero motywacji i zaraz wieczór mnie przywita z tym sprzątaniem. Idę po ten odkurzacz, ehh...
    hehe ja uwielbiam sprzątać:D

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy wy macie też taki nieprzyjemny smak i zapach z buzi? ja to mam od kiedy jestem w ciąży, nie codziennie ale jest mycie zębów nawet częste nie pomaga to chyba z żołądka coś gdzieś kiedyś czytałam że tak może być w ciąży..krępująca sprawa

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nt wynosiło u jednego dziecka 0,94 mm a u drugiego 0,99 mm

5bd5222f11.png
  • OlkaBdg Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja z pytaniem. Farbujecie włosy w ciąży? Ja dzis pofarbowalam i przy zabiegu zauważyłam, że niestety farba była z amoniakiem... To było moje pierwsze farbowanie w ciąży.

f2w3rjjglqgxjlog.png
    Pozdrawiam,
    Ola
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta - ja też nie jestem za zbyt wczesnym kupowaniem akcesoriów dla dzieci, ale kurczę jak jest taka okazja to na prawdę żal nie skorzystać. Powiedziałam mężowi za ile kupiłaś furę dla malucha to był w szoku i stwierdził, ze musimy też już szukać bo może się trafi na taki diament :)

Ja na wózek chcę przeznaczyć max 1500 zł czy to nowy czy używany :P

Cigaretta lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    dziewczyny czy wy macie też taki nieprzyjemny smak i zapach z buzi? ja to mam od kiedy jestem w ciąży, nie codziennie ale jest mycie zębów nawet częste nie pomaga to chyba z żołądka coś gdzieś kiedyś czytałam że tak może być w ciąży..krępująca sprawa

Ja na początku ciąży jednej i drugiej tak miałam. Smak taki jak bym miała w buzi stare monety, zapach też czułam :( Ssę Halssy takie extra strong - pomagały trochę na ten posmak i na mdłości dodatkowo.

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna za 1500 zł kupisz taki camarelo 3 w 1 nowy :) zresztą wybór jest ogromny za tą cenę :)

• maimama Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlkaBdg ja farbowalam parę dni temu, też niestety był amoniak i powiem Ci ze było go czuć, następnym razem kupię inną farbę.

• Negra Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Ja na początku ciąży jednej i drugiej tak miałam. Smak taki jak bym miała w buzi stare monety, zapach też czułam :( Ssę Halssy takie extra strong - pomagały trochę na ten posmak i na mdłości dodatkowo.
    Ja miałam taki smak w pierwszej ciąży- z synkiem. Porównywalny do tego, jakbym lizała zardzewiale, metalowe rury :D w tej ciąży tak nie mam

luna91 lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • OlkaBdg Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maimama, mam nadzieje, że nic naszym maluchom się nie stanie. Niby kupiłam Loreala,myślałam, że dobra.. A tutaj taki myk. Ale pootwierałam okna i za dużo tego nie wdychałam.

f2w3rjjglqgxjlog.png
    Pozdrawiam,
    Ola
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:

Teściowa oczywiście mi musiała namieszać, że kiedyś przed porodem to było nie do pomyślenia żeby kupować pampersy, ciuszki a co dopiero wózek....

Daj spokój, wkurza mnie jak ktoś tak gada. Nie znam osoby która czekała z kupowaniem rzeczy dla malucha do porodu. A pod sam koniec to też jest kobiecie ciężko tak biegać i robić zakupy. Tak naprawdę cała wyprawka dla dziecka kosztuje naprawdę ogrom kasy. Kupić wszystko jednorazowo jest ciężko raz pod względem finansowym a dwa wybór wszystkiego jest ogromny i mi samo podjecie decyzji też trochę zajmuje zanim się do czegoś całkiem przekonam ;) Także ja myślę że luzik, nie słuchaj takich rzeczy :)

Cigaretta, Marietta, pasia27, Madziaaaaa lubią tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Mejbi :* jestem tego samego zdania, mąż mi mówi "kupujemy i już! " , bo jeszcze jak moja siostra usłyszała, że biały, to mówi "o boże najgorszy kolor, będziesz tylko ze scierka latać i wycierać " to już mi gula podskoczyła i żyłka pękła, ale jak go zobaczyła, uznała, że ładny, zresztą to nasz wybór, najwyżej będę wycierać :P

mejbi, Marietta lubią tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój marudzi jak sznupie na allegro ze teraz na wozek za wcześnie. Pewnie dopoero w marcu

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranowa mój też marudził jeszcze ostatnio, ale jak mu pokazalam ten wózek i cenę to było - " bierymy! " :D
    Mam nadzieję, że zabobony to tylko zabobony, wózek spokojnie poczeka na maj..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 18:26

Marietta lubi tę wiadomość

• mejbi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Dzięki Mejbi :* jestem tego samego zdania, mąż mi mówi "kupujemy i już! " , bo jeszcze jak moja siostra usłyszała, że biały, to mówi "o boże najgorszy kolor, będziesz tylko ze scierka latać i wycierać " to już mi gula podskoczyła i żyłka pękła, ale jak go zobaczyła, uznała, że ładny, zresztą to nasz wybór, najwyżej będę wycierać :P

To Wasza decyzja, Wasze dziecko i wózek z którym Wy będzie chodzić z maluszkiem na spacery :) i nikomu nic do tego tak naprawdę ale ja wiem jak potrafi wkurzyć takie gadanie

Cigaretta lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Baranowa mój też marudził jeszcze ostatnio, ale jak mu pokazalam ten wózek i cenę to było - " bierymy! " :D
    Mam nadzieję, że zabobony to tylko zabobony, wózek spokojnie poczeka na maj..

Ja nie wierzę w absolutnie żadne zabobony. Kiedyś to może ludzie w to wierzyli, medycyna nie była tak rozwinięta. A teraz? Jak coś ma się stać to niestety się stanie i ubranko czy wózek akurat nie będą miały z tym nic wspólnego. Poza tym w pierwszym trymestrze to jeszcze rozumiem bo ryzyko jednak jakieś jest. A my wchodzimy już w drugi trymestr i zobaczycie że wszystkie będziemy w maju tulić zdrowe maluszki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 18:34

Cigaretta, pasia27, bereda11 lubią tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:52

Marietta, OlkaBdg lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
‹‹ 673 674 675 676 677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ