X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody znowu kopie ,ale tak mocno że aż ciarki mnie przechodzą ,a dzisiaj caluśki dzień aktywny ma taki, że szok ,nie wiem czy to też tak dobrze, że ciągle się kopie tak.. Znowu dupe Wam zawracam to chore dzieci to kopie za dużo ale co zrobić jakaś do dupy się czuje znowu na wieczór. . :/

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniało mi sie że lekarz przy badaniu powiedział ze pęcherz nie widoczny ?
    Co to możne oznaczać ? Nie ma go jeszcze czy po prostu nie ujrzał go na usg przez brzuch ?
    trochę mnie to martwi

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Młody znowu kopie ,ale tak mocno że aż ciarki mnie przechodzą ,a dzisiaj caluśki dzień aktywny ma taki, że szok ,nie wiem czy to też tak dobrze, że ciągle się kopie tak.. Znowu dupe Wam zawracam to chore dzieci to kopie za dużo ale co zrobić jakaś do dupy się czuje znowu na wieczór. . :/

A komu masz narzekać? Tylko nam :P Jeśli kopie regularnie, to chyba wszystko ok. Po prostu ma ADHD i tyle :P

Malva, myślę, że jakby było, coś nie tak,to doktorek by powiedział. Może po prostu dziecko ułożone było tak, że nie mógł dojrzeć?

Carolq lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Negra Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    Przypomniało mi sie że lekarz przy badaniu powiedział ze pęcherz nie widoczny ?
    Co to możne oznaczać ? Nie ma go jeszcze czy po prostu nie ujrzał go na usg przez brzuch ?
    trochę mnie to martwi
    Mogło być też tak, że był pusty- wtedy był niewidoczny. U mnie w pecherzu dziecka były siusi, a w żołądku plyn owodniowy- i tylko dlatego było je widać. Gdyby maluch odpowiednio wcześniej nie napil się wód lub zdążył je wydalic, to też prawdopodobnie byłyby niewidoczne. Lub jak napisała Felice- maluch był tak ułożony, że nie pokazał pęcherza :)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati narzekaj narzekaj moze masz jakiegoś piłkarza :) zazdroszczę tych kopniaczka :)
    Malva tez mi sie tak wydaje spokojnie inaczej lekarz by Cie poinformował

• malvva Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie spytał mnie tylkoczy jadłam sniadanie, jadłam. Mało mówni ci lekarze w szpitalu... nie ma to jak prywatnie.

negra i FeliceGatto pewnie macie racje nie ma co o tym zamyslac

xpatiiix3 to ty juz czujesz ruchy oO zazdroszcze

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a te bóle brzucha to macie takie bardzo mocne, że aż na to nospe bierzecie?

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • Negra Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jitka wrote:
    Dziewczyny, a te bóle brzucha to macie takie bardzo mocne, że aż na to nospe bierzecie?
    Ja zamiast nospy obecnie dostałam Spasmoline- ale nie w celu przeciwbólowym, tylko rozkurczowym. Chodzi o to, żeby macica nie twardniala.

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to twardnienie, jakoś szczególnie można wyczuć? Ciężko mi określić rodzaj bólu, może jak opiszecie to będzie mi łatwiej i rzeczywiście wezmę też coś na to.

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie nie pocieszyłyście ADHD hmm to miłe następne ok. 20tyg się zapowiada :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jitka wrote:

Aż tak nie mam.

Pati - wiesz ja mam mniejsze doświadczenie, ale może tak wariuje bo ma dużo miejsca jeszcze :)

Dziewczyny wiem, że prawdopodobnie sobie wkręcam. Ale ja się bardzo wsłuchuję w swój organizm i wczoraj poczułam tuż nad spojeniem łonowy trochę z boku takie leciutkie bulgotki - moge nawet powiedzieć jakby wibracje. Dziś na wieczór też parę razy. Wiem, że pewnie są to gazy i nie chcę sobie wkręcać, ale jakoś to uczucie jest inne niż wzdęcia, bo jest bardzo nisko i bardzo subtelnie :P

Carolq, Eliana lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Aż tak nie mam.

Pati - wiesz ja mam mniejsze doświadczenie, ale może tak wariuje bo ma dużo miejsca jeszcze :)

Dziewczyny wiem, że prawdopodobnie sobie wkręcam. Ale ja się bardzo wsłuchuję w swój organizm i wczoraj poczułam tuż nad spojeniem łonowy trochę z boku takie leciutkie bulgotki - moge nawet powiedzieć jakby wibracje. Dziś na wieczór też parę razy. Wiem, że pewnie są to gazy i nie chcę sobie wkręcać, ale jakoś to uczucie jest inne niż wzdęcia, bo jest bardzo nisko i bardzo subtelnie :P
    luna tez to czuje dokladnie tak jak ty ale mysle sobie ze to wlasnie jakies gazy ,cos z jelitami nie chce sie nakrecac

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta wrote:
    Ostatnio chciałam kupić karmi, które tez jest piwem bezalkoholowym ale na metce było info o ile pamietam o zawartości do 0,5% alkoholu..... Na chwile obecna powiem szczerze, ze mam obawy i nie zdecyduje sie na takie piwo :(....
    Kefir tez tyle ma ;)

FeliceGatto, Marietta lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Kefir tez tyle ma ;)

To mnie pocieszyłaś, bo ja to piwo piję i się zaczęłam czuć jak matka wyrodna :P

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna no nie wierze ale by było fajnie :) a wogole to ja nie wiem gdzie mam łożysko tez juz bym chciała poczuć mała Gwiazdunie :) nadal mamy spory o imiona :) wiec ja mowię tak maz tak i Niunia wkoncu zgłupieje :P

• Negra Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jitka-czujesz, że jest spięta, ciężko jest chodzić- tak jakbyś miała w środku kamień. W pachwinach ciągnie bardziej, niż zwykle i mnie dodatkowo mocno boli kręgosłup- na odcinku lędźwiowym. Tak jak kiedyś pisała Pati- z ilością takich środków nie wolno przesadzić, żeby się nie "rozluźnić" za bardzo i nie mieć później problemów przy porodzie. Ale jednocześnie za wcześnie zbyt często spinajaca się macica tez nie jest dobra. Wiele dziewczyn bierze magnez, a nospe dopiero w sytuacjach doraźnych. U mnie w trakcie badania lekarz stwierdził, ze macica zbyt twarda i mam na razie łykać 2x1 spasmoline....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 20:58

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Kefir tez tyle ma ;)
    chyba tłuszczu heheh

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    To mnie pocieszyłaś, bo ja to piwo piję i się zaczęłam czuć jak matka wyrodna :P

Luna nie jestes zadna tam wyrodna :* a od czasu do czasu 0,5 % myśle ze nie zaszkodzi ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:

no mój berbeć to dziś tak podskakuje aż córka wyczuła pod dłonią

xpatiiix3, Carolq lubią tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    chyba tłuszczu heheh
    Nie alkoholu. Kiszona kapusta tez ma nawet 2%;)

FeliceGatto lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
‹‹ 675 676 677 678 679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ