X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    To mnie pocieszyłaś, bo ja to piwo piję i się zaczęłam czuć jak matka wyrodna :P
    Przepraszam,nie chciałam nikogo urazić :/

Baronowa, zaintrygowałas mnie.... Poproszę o fakty ;)

5bd5222f11.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Pati i szarywrobel... ja się wysilam, skupiam i nic nie czuje :P Nawet drgnięcia :( A już by coś się powierzgać mógł byłabym spokojna ;)

Carolq- w opisie usg z pomiarami NT lekarz wpisuje położenie łożyska, poszukaj na wydruku :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    To mnie pocieszyłaś, bo ja to piwo piję i się zaczęłam czuć jak matka wyrodna :P
    W ciąży z synem też piłam, jak nachodziła mnie ochota i wcale nie miałam wyrzutów- 0,5% to taka ilość, że właściwie nawet nie dociera do Twojej krwi. A gdzie tam do dziecka. Co innego, gdybyś wypiła ich 10- ale wtedy musiałabys zanieść poduszkę i kołdrę do kibelka :)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Nie alkoholu. Kiszona kapusta tez ma nawet 2%;)
    Uffff... Dobrze, że nie lubię :D

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta - nie, nie to źle zabrzmiało :) Nie uraziłaś mnie, każda z nas ma jakieś swoje poglądy na wszystko. Tylko ja na prawdę zaczęłam się zastanawiać czy nic złego nie robię :P

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Nie alkoholu. Kiszona kapusta tez ma nawet 2%;)
    co ty to mówisz >> upss nie wiedziałam ... poległam ;)

chociaz??? kapusta 2% hmmm dziwne

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta wrote:
    Przepraszam,nie chciałam nikogo urazić :/

Baronowa, zaintrygowałas mnie.... Poproszę o fakty ;)
    Kefir to produkt fermentacji. I wtedy alkohol sie wytwarza

Negra lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Zazdroszczę Pati i szarywrobel... ja się wysilam, skupiam i nic nie czuje :P Nawet drgnięcia :( A już by coś się powierzgać mógł byłabym spokojna ;)

Carolq- w opisie usg z pomiarami NT lekarz wpisuje położenie łożyska, poszukaj na wydruku :)

Moje ewidentnie jak przy ciąży z córcią ożywia się po słodkim i gdy brzuch ogrzany, np. laptopem :) Od dwóch dni mam mocniej wywalony brzuch (może przez wysiłek przy kichaniu etc) i dlatego pewnie silniej czuję. Wcześniej miałam taki czas, że zmalał :D

Marietta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zasiegnelam wiedzy w wilkipedii i kiszona nie ma alkoholu ;) fermentacja a alkohol to jednak cos innego ;)

• Negra Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Kefir to produkt fermentacji. I wtedy alkohol sie wytwarza
    O jaaa! Wygooglowalam i faktycznie w kefirze może być alkohol- ilość zależy od sposobu fermentacji. Całe życie człowiek się uczy! :D
    "Grzybki kefirowe powodują fermentację mlekową i alkoholową. W zależności od czasu dojrzewania wyróżnia się kefir jedno-, dwu- lub trzydniowy. Przy odpowiedniej temperaturze zawartość alkoholu w napoju wzrasta o 0,2% w ciągu każdej doby dojrzewania" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 21:13

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie spinanie nabardziej objawia się teraz mocnym ciągnięcie wręcz rwaniem więzadeł po bokach i w dole aż gdzieś w szyjce czuje

Wróbelku to ekstra :) u mnie po 20min znowu szajba nie chce schizowac ale wcześniej aż tak nie było :P no mówię aż ciary mam pierwszy raz od kopniaków no i nic słodkiego nie jadłam dzisiaj :o no oby tylko takiego ADHD nie było jak się urodzi niech teraz się wyszaleje :)

Marietta w pierwszej ciąży czułam coś ok.18/19 tc nie pięta dokładnie ale już kopniaki tylko miałam łożysko na przedniej ścianie macie jeszcze czas na to na spokojnie chociaż wiem ze się chce sama na to najbardziej czekałam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 21:16

szarywrobel lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a szybciej sie odczuwa ruchy jak jest to łożysko na której ścianie bo się zakręciłam już z tym w końcu :P

ja w opisie szukam ale dosłownie słowa łożyska nie ma, jest napisane coś takiego
    "kosmówka - lokalizacja - ściana tylna w trzonie bez cech oddzielania"
    pierwszy raz na oczy taki opis widzę, jak kiedyś chodziłam to normnalnie o łożysku coś pisało no chyba że to nie o łożysko chodzi? ma któraś z Was tak opisane?

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • kw Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Aż tak nie mam.

Pati - wiesz ja mam mniejsze doświadczenie, ale może tak wariuje bo ma dużo miejsca jeszcze :)

Dziewczyny wiem, że prawdopodobnie sobie wkręcam. Ale ja się bardzo wsłuchuję w swój organizm i wczoraj poczułam tuż nad spojeniem łonowy trochę z boku takie leciutkie bulgotki - moge nawet powiedzieć jakby wibracje. Dziś na wieczór też parę razy. Wiem, że pewnie są to gazy i nie chcę sobie wkręcać, ale jakoś to uczucie jest inne niż wzdęcia, bo jest bardzo nisko i bardzo subtelnie :P

Ja również od 13t2d czułam takie delikatne smyranie w podbrzuszu i też na początku myślałam ze to gazy ale z każdym dniem to smyraniejest coraz mocniejsze od kilku dni jskby kilka motyli fruwało w moim podbrzuszu ;) Właśnie to czuje ;) Wiec myśle że to jednak dzidzia no i czekam na pierwsze takie wyraźne kopniaki bo jutro zaczynam 16tydzień a w poprzedniej ciąży poczułam pierwsze ruchy pod konuec 16 tygodnia właśnie ;)

xpatiiix3, mejbi, luna91 lubią tę wiadomość

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam kosmówkę na scianie tylnej nisko .... poki co gin nie kazał sie martwic / moze pojdzie w górę ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie może wiedzę na temat wózków Mutsy Urban Rider. Zrezygnowałam z wózków co je miałam dostać, bo miały małe kółka. Mutsy ma co prawda mały kosz ale mój wymarzony Bebe Confort Trophy Air4 jest praktycznie niedostępny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta właśnie szukałam i nie ma takiej informacji :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 21:18

• xpatiiix3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie lada moment będziemy w rzucały filmiki skaczacych brzuszków :) mój wstydzi och nie daje się złapać wystarczy koszulkę podnieść czy zaświeci flesz i koniec kopania póki nie zakryje brzucha :P a czatuje juz by pierwsze ruchy nagrać :P

mejbi, Carolq, Aniu_leczka lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Negra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    Dziewczyny a szybciej sie odczuwa ruchy jak jest to łożysko na której ścianie bo się zakręciłam już z tym w końcu :P

ja w opisie szukam ale dosłownie słowa łożyska nie ma, jest napisane coś takiego
    "kosmówka - lokalizacja - ściana tylna w trzonie bez cech oddzielania"
    pierwszy raz na oczy taki opis widzę, jak kiedyś chodziłam to normnalnie o łożysku coś pisało no chyba że to nie o łożysko chodzi? ma któraś z Was tak opisane?
    Mój gin wyjaśnił, że o łożysku pisze się/mówi po 16 tyg, bo teraz się jeszcze kształtuje- dlatego na razie masz info o kosmowce

mejbi lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na tylnej to szybciej na przedniej nawet do 23tc ponoć można nie czuć

mejbi lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie mam tej kosmowki :/ napisanej

‹‹ 676 677 678 679 680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ