Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja już sama nie wiem , gdzie to łożysko jest, mam tyłozgięcie i niby na opisie ostatnio napisane jest, że kosmówka na ścianie tylnej. Ale coś lekarz tłumaczył, że jak jest tyłozgięcie to jest to odwrotnie czy jakoś tak. Muszę się zapytać na kolejnej wizycie. Słyszałam, że kosmówka może jeszcze wędrować zanim wykształci się łożysko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 23:43
NADZIEJA...
Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia... -
Witam
Heheh wlazłam w moje spodnie ogrodniczki rurki rozm 36troche obcisłe były a teraz jak po maśle sru na dupke to co że niby dupa schudła.?
Czekam na autobus juz do szkoły za minutę ma być będę punktualnie na 8 heheheh
a nie pamiętam kiedy ostatnio byłam punktualnie chyba miesiąc temu
kkasya, luna91, FeliceGatto lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Hej niedziela jeeee.... W koncu w tym tyg bede miec prenatalne no ale ktos musi byc w koncu ostatnim z racji urodzin w grudniu jestem do tego przyzwyczajona. Jutro zaczynam 13tyd i tak brzuch troche widac czasem nawet czuje pukanie ale ponoc w drygich i dalej ciazach czuc to wczesniej i ponoc mam tylozgiecie . i widoczna oznaka to cyce rosna i rosna mnie to srednio cieszy potem znow rozstepow pelno i o ile jakos wygladaja w staniku to bez jakas masakra . nic naciesze sie nimi poki samasakra.byle do czwartku i jak nic zaloze sie nawet ze jednak bedzie 2 mężczyzna. Kurczak beda miec przewage choc inna opcja jak najbardZiej mi sie spodoba. Choc juz jestesmy obydwoje nastawieni ze mały men rosnie. Jakos ciaze sie bardO nie roznia tyle ze mdłości wieksze . nqstawiam sie ze moze ktoras siostra czy brat beda miec coreczke to wtedy sie zakupowo wyzyje . Albo was ciotki bede obdarowywac . milej niedzieli jakas fote wrzuce na fb bo pewnie tylko ja sie nie chwale no ale wstydliwa jestem hehe
-
Cześć kochane. A ja dzis sama bo moj m pojechal na pomorze z kolegą z pracy jakis sprzęt ogladac i sama siedze narazie. Ale zaraz wstaję i jade do siostry, umowilysmy sie ze znajomymi. Wpadna ze swoimi dzieciaczkami.
milej niedzieli wam zycze -
kkasya wrote:I teraz mam zagwostke!
Będąc w 17t0d czyli 18 tygodniu - to juz jest 5 miesiąc czy nie?
Pati na fejsie mi napisała ze 5miesiac zaczyna sie od 18t0d, belly mowi ze juz jestem w 5 miesiącu a wszystkie przeliczniki w necie podają zakończone miesiące i pokazuje sie 5ty jest od 18 tygodnia (czyli rozumiem ze 17t0d)
Kto mi pomoże rozwiązać zagadkę? Bo totalnie zgłupiałam -
nick nieaktualnyTygodnie liczymy od skończonych tygodni plus dodajemy dni , tydzien w którym jestes liczysz od poczatku i stad ta zagwostka
Czyli tak
17t0d to początek 18t
A na przykład
16t5d to koniec 17t
A jeśli Pati tak napisała 18t0d czyli od 19 tygodniaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 09:03
-
Witam się w 16 tygodniu
Dziś rano poczułam pierwsze ruchy takie delikatne ale wyczuwalne pod ręką i bardzo nisko w podbrzuszu, oby były jak najczęściej
Dziewczyny jeden miesiąc trwa dokładnie 4,5 tygodnia przynajmniej tak twierdzi mój lekarz. Jest 40 tygodni ciąży i jeśli liczyć ze każdy miesiąc trwa 4 tygodnie to mamy 10 miesięcy ciąży dlatego lekarze uważają że skończony dany miesiąc np 1 to jest gdy ciążą osiągnie 4t4d bo wtedy juz możemy mówić o drugim miesiącuOstatnio też o to pytałam mojego gin bo to jakoś rozmowa naszła na te miesiące
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 09:05
Carolq, kkasya, xpatiiix3, mejbi, i.am.chappie, FeliceGatto, pasia27, szarywrobel lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMiesiąc nigdy nie trwa 4 tygodnie
Miesiące mamy 30/31 dni 4*7 28 różnica z tych dni z 9 miesięcy wchodzi w ten wydłużony czas
Czyli tak jak kw mówi liczy sie po 4,5tWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 09:09
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Edytowałam tamto i tak się liczy niby na przemian ale szczerze to każdy msc ma 4.5 tyg I są dwie wersje kiedyś jeszcze jedna rozpisywałam dla koleżanki z połówkami ale i tak wychodzi wtedy 5msc na 18 tyg licząc po 4.5
I TRYM
1msc 0t
2msc 5t0d
3msc 9t0d
II TRYM
4msc 13t0d
5msc 18t0d
6msc 22t0d
III TRYM
7msc 27t0d
8msc 31t0d
9msc 36t0d
Czyli I TRYM
2msc 4t4d
3msc 9t0d
II TRYM
4msc 13t4d
5msc 18t0d
6msc 22t4d
III TRYM
7msc 27t0d
8msc 31t4d
9msc 36t0dWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 09:18
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualny
-
Witam
Dziewczyny dawno nie pisałam, bo nie chciałam wam smęcić ale jestem cały cas na bieżąco. Byliśmy na badaniach prenatalnych wszystko razem z testem Pappa w jak najlepszym porządku. Lekarz powiedział, że na 80% chłopak ale ja i tak się niczego innego nie spodziewałam, bo biorąc pod uwagę że jestem mamą już dwóch chłopców to na dziewczynkę były małe szanse. Zobaczymy może jeszcze coś się zmieni.
W tym tygodniu mam wizytę we czwartek nie wiem jak ja to wytrzymam o niczym innym nie myślę. W ostatniej ciąży mniej więcej na tym etapie zatrzymał się nasz Leonek strasznie się boję powtórki, nawet teraz jak to piszę to nie umiem powstrzymać łez, rodzinie nic nie mówię, bo nie chce ich stresować niby wszystko jest ok, nie ma jakichś złych sygnałów ale strach jest okropny. Dziękuję, że przynajmniej wam mogłam się wyżalić.
Któraś z was pytała o wózek Mutsy Urban Rider jeżeli dobrze kojarzę to wózek ze skrętną tylną osią, miałam kiedyś okazję prowadzić taki wózek manewry nim były strasznie ciężkie.xpatiiix3, bereda11, FeliceGatto lubią tę wiadomość