WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Msc się liczy po zamkniętych tygodniach zazwyczaj ale każdy niech liczy jak chce ja jestem dalej w 4 do środy do póki nie skończę 18t0d czyli nie zacznę 19 tc :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 09:42

Carolq lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 16 tyg.

Efendis trzymam kciuki, będzie wszystko dobrze! :*

Ja też nigdy nie wiem, który tydzień to który miesiąc, ale już mnie oświeciłyście :P Dariaaa ja liczę tak jak ty.

Kurcze dzisiaj po ten wózek, ale zaczęłam się zastanawiać czy nie umówić się na środę, jak będzie po usg :/ chociaż jestem dobrej myśli, ale nie chce zapeszać, jakoś z tyłu głowy mi to siedzi..

• maimama Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja też liczę tak jak Daria. Cigaretta jedziesz może do Czechowic po ten wózek? Oglądałam je sobie właśnie na olx i znalazłam taki sam właśnie w Czechowicach. Ale wstrętna dziś pogoda,brrr

• Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efendis wrote:
    Witam
    Dziewczyny dawno nie pisałam, bo nie chciałam wam smęcić ale jestem cały cas na bieżąco. Byliśmy na badaniach prenatalnych wszystko razem z testem Pappa w jak najlepszym porządku. Lekarz powiedział, że na 80% chłopak ale ja i tak się niczego innego nie spodziewałam, bo biorąc pod uwagę że jestem mamą już dwóch chłopców to na dziewczynkę były małe szanse. Zobaczymy może jeszcze coś się zmieni.

W tym tygodniu mam wizytę we czwartek nie wiem jak ja to wytrzymam o niczym innym nie myślę. W ostatniej ciąży mniej więcej na tym etapie zatrzymał się nasz Leonek strasznie się boję powtórki, nawet teraz jak to piszę to nie umiem powstrzymać łez, rodzinie nic nie mówię, bo nie chce ich stresować niby wszystko jest ok, nie ma jakichś złych sygnałów ale strach jest okropny. Dziękuję, że przynajmniej wam mogłam się wyżalić.

Któraś z was pytała o wózek Mutsy Urban Rider jeżeli dobrze kojarzę to wózek ze skrętną tylną osią, miałam kiedyś okazję prowadzić taki wózek manewry nim były strasznie ciężkie.

Witam się z Wami w tę spokojną, leniwą niedzielę :-)

Proszę, spróbuj troszkę nabrać dystansu i spokoju, wiem, że to niełatwe, ale to naprawdę potrzebne i tobie i Waszemu synkowi.Wasz mały aniołek czuwa nad Wami i nie pozwoli by coś złego się zdarzyło.Całym sercem jestem z Tobą, by wiem co to znaczy ten strach, też go mam choć staram się go tłumić i cieszyć każdym pięknym momentem i wiadomością w tej ciąży :-)

relg3e5e9ky1omot.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nidy nie rozumiałam tego sprawdzania tygodni. Ja sie orientuje mniej wiece na jakim etapie jestem ;). Jak napiszę jakis post to sprawdzam na suwaczku który tydzien ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tygodni ciąży to lekarze liczą skończone.Jak rodziłam byłam w 41 tyg i 4.Poród w 41.Tak naprawdę nie ma dla nich znaczenia + - 3 czuy 4 dni tylko skończone tyg

Agusia ;) lubi tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • kw Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efendis wrote:
    Witam
    Dziewczyny dawno nie pisałam, bo nie chciałam wam smęcić ale jestem cały cas na bieżąco. Byliśmy na badaniach prenatalnych wszystko razem z testem Pappa w jak najlepszym porządku. Lekarz powiedział, że na 80% chłopak ale ja i tak się niczego innego nie spodziewałam, bo biorąc pod uwagę że jestem mamą już dwóch chłopców to na dziewczynkę były małe szanse. Zobaczymy może jeszcze coś się zmieni.

W tym tygodniu mam wizytę we czwartek nie wiem jak ja to wytrzymam o niczym innym nie myślę. W ostatniej ciąży mniej więcej na tym etapie zatrzymał się nasz Leonek strasznie się boję powtórki, nawet teraz jak to piszę to nie umiem powstrzymać łez, rodzinie nic nie mówię, bo nie chce ich stresować niby wszystko jest ok, nie ma jakichś złych sygnałów ale strach jest okropny. Dziękuję, że przynajmniej wam mogłam się wyżalić.

Któraś z was pytała o wózek Mutsy Urban Rider jeżeli dobrze kojarzę to wózek ze skrętną tylną osią, miałam kiedyś okazję prowadzić taki wózek manewry nim były strasznie ciężkie.

Teraz musimy wierzyć że będzie dobrze bo nasze Anioły czuwają :* Postaraj się myśleć jak najbardziej pozytywnie choć wiem że to nie łatwe i tego paralizujacego strachu nie da się pokonać :/ Dla mnie też zbliża się czas usg połówkowego na którym z synkiem prysły moje marzenia, moje życie się zawaliło ale staram się mieć nadzieję, nadzieje że teraz los pozwoli temu maleństwu zostać z nami tu na ziemi, zdrowemu i żywemu.

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • malvva Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Jeszcze tylko dwa dni i ide na usg :) będzie skończony 14 tydzień, mam nadzieje dowiedzieć sie czegoś o przypuszczeniach co do plci ;p
    Ja baaardzo bym chciała córeczkę a partner chłopca typowo. To moja pierwsza ciąża.

BYLE DO MAJA <3

FeliceGatto, pasia27 lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was pisała ostatnio że dostała całą listę leków jakie można brać przy przeziebieniu? Niestety domowe sposoby nie pomagają, rozlozylo mnie totalnie..
    CassieMK to Ty pisałaś?

p19u0tc70smx8ddn.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, rzadko się odzywam, ale liczy się pełne tygodnie, ja np dziś mam 12+3 czyli jestem w 12 tygodniu ciąży, przy porodzie i na wizytach tez tak liczą i tak wpisują.
    Jutro genetyczne :-) ciekawe co mi powiedzą :-) a za 9 dni synek skończy roczek :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 10:22

xpatiiix3, FeliceGatto, pasia27 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:03

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na skierowaniach ten z nfz np pisze rozpoznanie i tam ciąża tydzień rozpoczety
    A w kartę ciąży skończone czyli jestem załóżmy 13t6d to mi wpisze 13tyg i liczy mi według OM czyli wgl tydzień w dupe liczy..
    A u prywatnego już pyta, który tydzień i wpisuje to co z usg wychodzi czyli ten skorygowaną wiek ciąży prawidłowy

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiek z usg to już dla mnie największe wprowadzanie w blad, Adrianek od początku wyprzedzał o 3 tygodnie, gdyby ustalili mi termin porodu wg usg przenosilabym ciążę a tak urodziłam 4 dni przed terminem wg om o to z wywolaniem :-)
    Teraz ta ciąża znów większa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 10:42

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:52

Agusia ;) lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia u mnie jak wiesz owu w 8dc i tak też na usg wyszlo i od początku tak wychodzi i liczę jak z ovu/usg nawet beta wskazywała tydzień wiecej dla mnie gin mówił ze to robi różnicę bo to tydzień czasu i gdyby wcześniAK znowu to ten tydzień robi różnicę czy to 35 czy 36 tydzien za to w poprzednich ciazach według OM miałam liczone każda ciąża jest inna a jak u dziewczyn np owulacja w 30dc jest to co urodzi w 36 niby a to 34 tc w poprzednich ciazach wiek z OM i termin miałam teraz jest inna sytuacja..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 10:56

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Podczytuję Was mimo, że odzywam się tylko sporadycznie.
    U nas dopiero w 12 tyg przyszedł czas mdłości i totalnego nieogarnięcie - łóżko:wc. W środe mamy genetyczne, ale chyba we wtorek wybiorę się do swojej gin na przyspieszoną wizytę, bo dopadła mnie jakaś infekcja ;/ Kupiłam specjalne płyny do higieny intymnej, ale średnio cokolwiek dają.

Jak chodzi o wiek ciąży, to u mnie mniej-więcej pokrywa sie z OM. Różnica 2 dni raz w tą, raz w tamtą ;)Przy czym moja gin liczy wyłącznie zakończone tygodnie.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczynki...witami mamy ktore sie rzadko odzywaja , zagladajcie czesciej :-) w sensie piszcie ;-)...
    Efendis i Kw musi byc dobrze zobaczycie bedziemy razem do maja ...
    milej i spokojnej niedzieli...

FeliceGatto, kw lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja 14 tydz , ruchów zadnych nie czuje tylko jakies smyranie :-)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a asmee pewnie czytalas juz tutaj nie raz ze na infekcje dziewczyny polecaja multi gyn
    i ja tez polecam juz przy drugim stosowaniu poczulam ulge i teraz jest ok...

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Agusia u mnie jak wiesz owu w 8dc i tak też na usg wyszlo i od początku tak wychodzi i liczę jak z ovu/usg nawet beta wskazywała tydzień wiecej dla mnie gin mówił ze to robi różnicę bo to tydzień czasu i gdyby wcześniAK znowu to ten tydzień robi różnicę czy to 35 czy 36 tydzien za to w poprzednich ciazach według OM miałam liczone każda ciąża jest inna a jak u dziewczyn np owulacja w 30dc jest to co urodzi w 36 niby a to 34 tc w poprzednich ciazach wiek z OM i termin miałam teraz jest inna sytuacja..
    u mnie też według usg liczy, bo według om dzić jest 2 tygodnie w plecy

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
‹‹ 679 680 681 682 683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ