Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Msc się liczy po zamkniętych tygodniach zazwyczaj ale każdy niech liczy jak chce ja jestem dalej w 4 do środy do póki nie skończę 18t0d czyli nie zacznę 19 tc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 09:42
Carolq lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualnyWitam w 16 tyg.
Efendis trzymam kciuki, będzie wszystko dobrze! :*
Ja też nigdy nie wiem, który tydzień to który miesiąc, ale już mnie oświeciłyścieDariaaa ja liczę tak jak ty.
Kurcze dzisiaj po ten wózek, ale zaczęłam się zastanawiać czy nie umówić się na środę, jak będzie po usgchociaż jestem dobrej myśli, ale nie chce zapeszać, jakoś z tyłu głowy mi to siedzi..
-
Efendis wrote:Witam
Dziewczyny dawno nie pisałam, bo nie chciałam wam smęcić ale jestem cały cas na bieżąco. Byliśmy na badaniach prenatalnych wszystko razem z testem Pappa w jak najlepszym porządku. Lekarz powiedział, że na 80% chłopak ale ja i tak się niczego innego nie spodziewałam, bo biorąc pod uwagę że jestem mamą już dwóch chłopców to na dziewczynkę były małe szanse. Zobaczymy może jeszcze coś się zmieni.
W tym tygodniu mam wizytę we czwartek nie wiem jak ja to wytrzymam o niczym innym nie myślę. W ostatniej ciąży mniej więcej na tym etapie zatrzymał się nasz Leonek strasznie się boję powtórki, nawet teraz jak to piszę to nie umiem powstrzymać łez, rodzinie nic nie mówię, bo nie chce ich stresować niby wszystko jest ok, nie ma jakichś złych sygnałów ale strach jest okropny. Dziękuję, że przynajmniej wam mogłam się wyżalić.
Któraś z was pytała o wózek Mutsy Urban Rider jeżeli dobrze kojarzę to wózek ze skrętną tylną osią, miałam kiedyś okazję prowadzić taki wózek manewry nim były strasznie ciężkie.
Witam się z Wami w tę spokojną, leniwą niedzielę
Proszę, spróbuj troszkę nabrać dystansu i spokoju, wiem, że to niełatwe, ale to naprawdę potrzebne i tobie i Waszemu synkowi.Wasz mały aniołek czuwa nad Wami i nie pozwoli by coś złego się zdarzyło.Całym sercem jestem z Tobą, by wiem co to znaczy ten strach, też go mam choć staram się go tłumić i cieszyć każdym pięknym momentem i wiadomością w tej ciąży -
Nidy nie rozumiałam tego sprawdzania tygodni. Ja sie orientuje mniej wiece na jakim etapie jestem
. Jak napiszę jakis post to sprawdzam na suwaczku który tydzien
-
Efendis wrote:Witam
Dziewczyny dawno nie pisałam, bo nie chciałam wam smęcić ale jestem cały cas na bieżąco. Byliśmy na badaniach prenatalnych wszystko razem z testem Pappa w jak najlepszym porządku. Lekarz powiedział, że na 80% chłopak ale ja i tak się niczego innego nie spodziewałam, bo biorąc pod uwagę że jestem mamą już dwóch chłopców to na dziewczynkę były małe szanse. Zobaczymy może jeszcze coś się zmieni.
W tym tygodniu mam wizytę we czwartek nie wiem jak ja to wytrzymam o niczym innym nie myślę. W ostatniej ciąży mniej więcej na tym etapie zatrzymał się nasz Leonek strasznie się boję powtórki, nawet teraz jak to piszę to nie umiem powstrzymać łez, rodzinie nic nie mówię, bo nie chce ich stresować niby wszystko jest ok, nie ma jakichś złych sygnałów ale strach jest okropny. Dziękuję, że przynajmniej wam mogłam się wyżalić.
Któraś z was pytała o wózek Mutsy Urban Rider jeżeli dobrze kojarzę to wózek ze skrętną tylną osią, miałam kiedyś okazję prowadzić taki wózek manewry nim były strasznie ciężkie.
Teraz musimy wierzyć że będzie dobrze bo nasze Anioły czuwają :* Postaraj się myśleć jak najbardziej pozytywnie choć wiem że to nie łatwe i tego paralizujacego strachu nie da się pokonaćDla mnie też zbliża się czas usg połówkowego na którym z synkiem prysły moje marzenia, moje życie się zawaliło ale staram się mieć nadzieję, nadzieje że teraz los pozwoli temu maleństwu zostać z nami tu na ziemi, zdrowemu i żywemu.
-
Hej
Jeszcze tylko dwa dni i ide na usgbędzie skończony 14 tydzień, mam nadzieje dowiedzieć sie czegoś o przypuszczeniach co do plci ;p
Ja baaardzo bym chciała córeczkę a partner chłopca typowo. To moja pierwsza ciąża.
BYLE DO MAJA
FeliceGatto, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Hej, rzadko się odzywam, ale liczy się pełne tygodnie, ja np dziś mam 12+3 czyli jestem w 12 tygodniu ciąży, przy porodzie i na wizytach tez tak liczą i tak wpisują.
Jutro genetyczneciekawe co mi powiedzą
a za 9 dni synek skończy roczek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 10:22
xpatiiix3, FeliceGatto, pasia27 lubią tę wiadomość
-
U mnie na skierowaniach ten z nfz np pisze rozpoznanie i tam ciąża tydzień rozpoczety
A w kartę ciąży skończone czyli jestem załóżmy 13t6d to mi wpisze 13tyg i liczy mi według OM czyli wgl tydzień w dupe liczy..
A u prywatnego już pyta, który tydzień i wpisuje to co z usg wychodzi czyli ten skorygowaną wiek ciąży prawidłowyLivia
Nela
Marcel
-
A wiek z usg to już dla mnie największe wprowadzanie w blad, Adrianek od początku wyprzedzał o 3 tygodnie, gdyby ustalili mi termin porodu wg usg przenosilabym ciążę a tak urodziłam 4 dni przed terminem wg om o to z wywolaniem
Teraz ta ciąża znów większa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 10:42
-
Agusia u mnie jak wiesz owu w 8dc i tak też na usg wyszlo i od początku tak wychodzi i liczę jak z ovu/usg nawet beta wskazywała tydzień wiecej dla mnie gin mówił ze to robi różnicę bo to tydzień czasu i gdyby wcześniAK znowu to ten tydzień robi różnicę czy to 35 czy 36 tydzien za to w poprzednich ciazach według OM miałam liczone każda ciąża jest inna a jak u dziewczyn np owulacja w 30dc jest to co urodzi w 36 niby a to 34 tc w poprzednich ciazach wiek z OM i termin miałam teraz jest inna sytuacja..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 10:56
Livia
Nela
Marcel
-
Hej dziewczyny! Podczytuję Was mimo, że odzywam się tylko sporadycznie.
U nas dopiero w 12 tyg przyszedł czas mdłości i totalnego nieogarnięcie - łóżko:wc. W środe mamy genetyczne, ale chyba we wtorek wybiorę się do swojej gin na przyspieszoną wizytę, bo dopadła mnie jakaś infekcja ;/ Kupiłam specjalne płyny do higieny intymnej, ale średnio cokolwiek dają.
Jak chodzi o wiek ciąży, to u mnie mniej-więcej pokrywa sie z OM. Różnica 2 dni raz w tą, raz w tamtą ;)Przy czym moja gin liczy wyłącznie zakończone tygodnie. -
czesc dziewczynki...witami mamy ktore sie rzadko odzywaja , zagladajcie czesciej
w sensie piszcie
...
Efendis i Kw musi byc dobrze zobaczycie bedziemy razem do maja ...
milej i spokojnej niedzieli...FeliceGatto, kw lubią tę wiadomość
-
xpatiiix3 wrote:Agusia u mnie jak wiesz owu w 8dc i tak też na usg wyszlo i od początku tak wychodzi i liczę jak z ovu/usg nawet beta wskazywała tydzień wiecej dla mnie gin mówił ze to robi różnicę bo to tydzień czasu i gdyby wcześniAK znowu to ten tydzień robi różnicę czy to 35 czy 36 tydzien za to w poprzednich ciazach według OM miałam liczone każda ciąża jest inna a jak u dziewczyn np owulacja w 30dc jest to co urodzi w 36 niby a to 34 tc w poprzednich ciazach wiek z OM i termin miałam teraz jest inna sytuacja..
xpatiiix3 lubi tę wiadomość