WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poważnie bo się skupiłam hahaha musiałam na palcach stanąć bo zlew na wysokości bioder lusterko wysoko jest :P pstrykne łam i pierwsze Wam wrzuciłam od razu bo nie chciało się cykać haha jeszcze koszula w spodniach mnie pogrubila bo napięta hhehehe

Farbowane tutaj żółte wyszły a tak to mam takie prawie białe srebrzysty Super jasny blond ale bez amoniaku i jedynafarba która bierze mi naturalne to taki jasniutki brąz mam :P tylko spod czapki to ja nie uczesana hehehe :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 12:30

asioczek86 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 - słyszałam, że 4-kołowce są bardziej stabilne, ale to jak już kto woli.
    Ja na chwilę obecną miałam wolne więc też siedziałam i oglądałam wózki i inne pierdołki. Ale i tak muszę w swoim czasie zobaczyć na żywo co w sklepach jest. Nie odważyłabym się kupić przez internet. Na chwilę obecną podoba mi się camarelo Vision. Może za jakiś czas pojawi się, gdzieś w Krakowie.

A dzisiaj u nas nieładna pogoda, brak słoneczka, 10 stopni, deszcz kropi. Wybierałam się na 11:30 do kościoła, ale niezbyt się czuje, nie dość, że kręgosłup i brzuch mnie bolą to coś mi nie dobrze i z jelitami też niezbyt ok, tak więc czekałam czy mi się poprawi do 13, żeby pójść, ale jeszcze niezbyt .... =/ tak więc wzięłam no-spe i nadal czekam. Dziewczyny ile mg no-spy bierzecie?

asioczek86 lubi tę wiadomość

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek86 wrote:
    http://olx.pl/oferta/wozek-tutek-tambero-3w1-CID88-IDbAyfb.html#b65d89dd62

laski co myślicie o tym wózku? ma w sumie wszystko ;) mnie się podoba, ale zielona w temacie jestem ;)

Asioczek, poczytaj opinie w necie :) to mega przydatne. Ja osobiście uważam, ale to moje subiektywne zdanie, że wózki 3w1 to pomyłka i lepiej kupić tańszy tylko głęboki (są fajne, nowe za 500-600 zl), a potem zainwestować w dobrą, lekką i wygodną spacerówke ;)

pasia27, Madziaaaaa, Agusia ;) lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • maimama Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Tak właśnie :) a Ty skąd jesteś?
    Ja jestem z okolic Bielska, do Czechowic mam jakieś 15 min jazdy autkiem,oglądałam sobie wózeczki z rejonu i trafiłam właśnie na ten,jest super, ale nie martw się nie będę go kupowac☺

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek86 wrote:
    http://olx.pl/oferta/wozek-tutek-tambero-3w1-CID88-IDbAyfb.html#b65d89dd62

laski co myślicie o tym wózku? ma w sumie wszystko ;) mnie się podoba, ale zielona w temacie jestem ;)
    fajny jest podobaja mi sie tez kolory

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przeziębienia dziewczyny oprócz wiadomo domowych sposobów można brać wszystko z serii prenalen typowo dla kobiet w ciąży. Gin dala mi nawet jakaś próbkę tabletek, ale nie próbowałam, odpukać nic mnie nie bierze,a córkę niestety mam chorą i muszę mega uważać żeby się nie zarazić.

• tiffi Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xpatiii przeraszam za dociekliwosc, ale mowilas, ze obawiasz sie reakcji rodziny na ciaze z Miloszkiem. Juz sie dowiedzieli? Oczywiscie jesli nie chcesz to nie odpowiadaj:)

U mnie ostatnio nastapily obnizki cisnienia i prawie zemdlalam w metrze. Podobno takie klopoty sa przejsciowe.. Ale najadlam sie troche strachu..

f2w3yx8dbb5gr2db.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mówiłam na razie babci mamy i tak nie widuje prawie bo z raz na tydzień chociaż mieszkamy w jednym domu a jak już to mijamy się w drzwiach albo trafia jak któreś z dzieci na kolanach siedzi i no żebym chciała ona nie ma dla mnie czasu niby jutro mamy jechać do urzędu to może od razu jej powiem 2 w 1 zobaczymy a babcia w porządku tylko mówiła ze by się nie domyśliła bo mieszkając w jednym domu nie zauważyła ze przytyłam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 12:52

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • tiffi Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Tak mówiłam na razie babci mamy i tak nie widuje prawie bo z raz na tydzień chociaż mieszkamy w jednym domu a jak już to mijamy się w drzwiach albo trafia jak któreś z dzieci na kolanach siedzi i no żebym chciała ona nie ma dla mnie czasu niby jutro mamy jechać do urzędu to może od razu jej powiem 2 w 1 zobaczymy a babcia w porządku tylko mówiła ze by się nie domyśliła bo mieszkając w jednym domu nie zauważyła ze przytyłam :P

A to dobrze.. Martwilam sie troche z Toba jaka bedzie reakcja. Ale jak dobra no to super :) trzymam kciuki za reszte;)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2w3yx8dbb5gr2db.png
  • kw Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    napisz proszę co u Ciebie lekarz wykrył na usg połowkowym.

Wtedy okazało się ze wszystko jest źle :(I mózg o nerki i serce i dużo innych ;( Skierowanie na amniopunkcje natychmiastową i ta straszna diagnoza zespół Patau ;(
    Dlatego tak teraz się boje :/

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wiek, że już był temat testu pappa. usg wyszło u mnie dobrze , ale lekarz zlecił pappa bo zleca wszystkim. tłumaczyła mi , że pappa może wykryć jakieś inne choroby typu jak coś z nerkami jakoś tak zrozumialam. juz nie wiem co robić.

kw trzymam na Ciebie mocno kciuki żeby było wszystko w porządku. tez boje się połówkowego. tyle się naczytalam :(

• Jitka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie czytajcie za dużo, wiem, że to tak prosto się mówi, ale sama tak robiłam i tylko się denerwowałam, parę osób, które są już mamusiami, powiedziało mi, żebym przestała czytać. Człowiek się naczyta a później tylko denerwuje. Chodzimy do lekarzy dbamy o siebie jak by było coś nie tak (odpukać) to lekarz powie. Oczywiście niech wszystko będzie dobrze :)

tola2014, pasia27, myszka2070, Madziaaaaa lubią tę wiadomość

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama wrote:
    Co do przeziębienia dziewczyny oprócz wiadomo domowych sposobów można brać wszystko z serii prenalen typowo dla kobiet w ciąży. Gin dala mi nawet jakaś próbkę tabletek, ale nie próbowałam, odpukać nic mnie nie bierze,a córkę niestety mam chorą i muszę mega uważać żeby się nie zarazić.
    Przeczytajcie sobie skład Prenalenu:
    syrop glukozowo-fruktozowy, woda, koncentrat soku z czarnej porzeczki (1,36%), koncentrat soku z malin (1,36%), aromat, suchy wyciąg z czosnku, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, witamina C, substancja konserwująca: sorbinian potasu.

Coś co ma w składzie głównie cukier (tylko w gorszej postaci), potem wodę, a składników aktywnych zaledwie 2% - no naprawdę szkoda kasy i zdrowia na to.

Akurat jestem teraz przeziębiona i co można:
    - dużo ciepłej herbaty, z dodatków stosuję: imbir; pigwę do herbaty (kupiłam na stoisku Bacówka),miód, sok malinowy (naturalny, w składzie tylko maliny i cukier), sok porzeczkowy domowy, aronię
    - duuuużo pić, poza herbatą: woda mineralna. Dużo płynów pomaga rozrzedzić katar, a jeśli kaszlecie, to rozrzedzić wydzielinę i ułatwia odkrztuszanie
    - herbatka lipowa: do przestudzonej dodać miodu i plasterek cytryny - działa napotnie
    - herbatka majerankowa: 1-2 łyżeczki majeranku na szklankę - super na katar
    - maść majerankowa - na katar i zmasakrowany nos
    - do kominka zapachowego kilka kropli olejku sosnowego albo z drzewka herbacianego - dezynfekuje powietrze, ułatwia oddychanie
    - dbać i wilgotność potwietrza: postawić mokre pranie w sypialni albo powiesić mokry ręcznik na kaloryferze
    - wietrzyć często pokój
    - dużo odpoczywać,ale nie leżcie na plecach, bo wtedy Wam wydzielina zalegnie w płucach/oskrzelach.
    -jeśli kaszlecie,to spać wysoko na poduszkach
    - na kaszel świetny jest syrop z cebuli: 3 średnie cebule pokroić, wymieszać z 1/2 szklanki miodu (polecam gryczany, ułatwia wchłanianie wit. C) i odstawić w ciepłe miejsce na kilka godzin. Po tym czasie dodać 50ml wody,wymieszać, przelać przez sitko i zażywać 3-5 razy dziennie po 1 łyżce
    - dużo czosnku, najlepiej pokroić na plasterki i zjeść na kanapce. Obrzydliwe, ale to naturalny 'antybiotyk' :)
    - jeśli macie katar 'głęboki', tzn. zatokowy, ciężko wysmarkać, to polecam płukanie zatok: potrzebna strzykawka i sól fizjologiczna: nalewamy sól do strzykawki, pochlamy się nad umywalką, głowę przechylamy w bok i strzykawką wprowadzamy szybko sól do nosa, po czym porządnie smarkamy - dobrze wypłukuje zalegający katar,zwłaszcza ten już 'zielony'
    - nie dopuszczać do temp. powyżej 37 stopni - brać paracetamol

No i w zasadzie tyle, reszta to - czekać, czekać. Oczywiście do lekarza warto iść, bo jak dostaniecie zapalenia oskrzeli, to konieczny antybiotyk (Duomox), ale jak przeziębienie, to kilka dni i powinno być okej.

Ja chorowałam od poniedziałku i dzisiaj już mi praktycznie przeszło, a kaszlałam jak stary gruźlik :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 13:45

tola2014, Clio_99, FeliceGatto, szarywrobel, helutka, Baronowa_83 lubią tę wiadomość

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to ja jestem jakas inna nie moge doczekac sie czwartkowej wizyty ale jakos sie jej wogole nie boje a wrecz licze na niespodziankę ze jednak cora. Juz dla mnie najgorszy czas minal ale to chyba zalezy od tego kiedy ktorej przydarzyło sie nieszczescie . ja poronilam na samym poczatku 8 tydz. I teraz czuje mdlosci bulgoty czasem i dzis tak mnie brzydzi zapach smazonego schabowego ze musi byc wszystko wporzadku. Jestem niecierpliwa i jeszczejuz wszystkie prawie po badaniach i tak czekam czekam. .. Tez patrzalam za wozkiem wezme jednak 3w1 ale jaki nie mam pojecia musi byc duza gondola jesli chodzi o spacerowke to tez nie przezzkadza jak co mamy passata w combi tak ze zmiescimy a wozek raczej potrzebny mi na codzien do domu i na podworko. A ten wyhukany albo zostawie Alkowi albo wywiozedo mamy zeby tez cos bylo. Musze poczekac jaka plec choc syn mq uzywany i to bordowo rozowy jakos mu tonie przeszkadzalo i mi tez wazne ze wygodny.
    Jutro ma lozko przyjsc dla malego

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Asioczek, poczytaj opinie w necie :) to mega przydatne. Ja osobiście uważam, ale to moje subiektywne zdanie, że wózki 3w1 to pomyłka i lepiej kupić tańszy tylko głęboki (są fajne, nowe za 500-600 zl), a potem zainwestować w dobrą, lekką i wygodną spacerówke ;)
    Ja kupiłam w komisie gondole z 2stowki a spscerowke juz fajniejsza chciałam kupić ale bratowa nam dostarczyla i sie jeździ ;-)

FeliceGatto lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie już dzisiaj świątecznie :P Na obiad kaczka, w piekarniku pierniczki, oj.... chce mi się juz Świat, chce :)

xpatiiix3, asioczek86, pasia27 lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto - ja też już nie mogę doczekać się świat.
    Wczoraj byłam u siostry i nie mogłam się powstrzymać, poprosiłam, żeby wyciągła ciuszki po swoim dziecku i bo musiałam sobie pooglądać :) Wiem, że wcześnie, ale co za radość :)

FeliceGatto, pasia27, Alicce, Aniu_leczka, Madziaaaaa lubią tę wiadomość

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
  • Efendis Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny za wsparcie i dobre słowo. Postaram się nie myśleć ale to będzie ciężkie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 15:32

201605071656.png
    Leonek [*] 19.01.2015 17tc
    dqpr3e5ev2z8e2v3.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    A u mnie już dzisiaj świątecznie :P Na obiad kaczka, w piekarniku pierniczki, oj.... chce mi się juz Świat, chce :)
    Wypas!!

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kw wrote:
    Wtedy okazało się ze wszystko jest źle :(I mózg o nerki i serce i dużo innych ;( Skierowanie na amniopunkcje natychmiastową i ta straszna diagnoza zespół Patau ;(
    Dlatego tak teraz się boje :/

a na usg w okolicach 11-14 nic lekarz nie zauwazyl niepokojącego ?

‹‹ 681 682 683 684 685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ