X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poważnie bo się skupiłam hahaha musiałam na palcach stanąć bo zlew na wysokości bioder lusterko wysoko jest :P pstrykne łam i pierwsze Wam wrzuciłam od razu bo nie chciało się cykać haha jeszcze koszula w spodniach mnie pogrubila bo napięta hhehehe

Farbowane tutaj żółte wyszły a tak to mam takie prawie białe srebrzysty Super jasny blond ale bez amoniaku i jedynafarba która bierze mi naturalne to taki jasniutki brąz mam :P tylko spod czapki to ja nie uczesana hehehe :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 12:30

asioczek86 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 - słyszałam, że 4-kołowce są bardziej stabilne, ale to jak już kto woli.
    Ja na chwilę obecną miałam wolne więc też siedziałam i oglądałam wózki i inne pierdołki. Ale i tak muszę w swoim czasie zobaczyć na żywo co w sklepach jest. Nie odważyłabym się kupić przez internet. Na chwilę obecną podoba mi się camarelo Vision. Może za jakiś czas pojawi się, gdzieś w Krakowie.

A dzisiaj u nas nieładna pogoda, brak słoneczka, 10 stopni, deszcz kropi. Wybierałam się na 11:30 do kościoła, ale niezbyt się czuje, nie dość, że kręgosłup i brzuch mnie bolą to coś mi nie dobrze i z jelitami też niezbyt ok, tak więc czekałam czy mi się poprawi do 13, żeby pójść, ale jeszcze niezbyt .... =/ tak więc wzięłam no-spe i nadal czekam. Dziewczyny ile mg no-spy bierzecie?

asioczek86 lubi tę wiadomość

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek86 wrote:
    http://olx.pl/oferta/wozek-tutek-tambero-3w1-CID88-IDbAyfb.html#b65d89dd62

laski co myślicie o tym wózku? ma w sumie wszystko ;) mnie się podoba, ale zielona w temacie jestem ;)

Asioczek, poczytaj opinie w necie :) to mega przydatne. Ja osobiście uważam, ale to moje subiektywne zdanie, że wózki 3w1 to pomyłka i lepiej kupić tańszy tylko głęboki (są fajne, nowe za 500-600 zl), a potem zainwestować w dobrą, lekką i wygodną spacerówke ;)

pasia27, Madziaaaaa, Agusia ;) lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • maimama Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Tak właśnie :) a Ty skąd jesteś?
    Ja jestem z okolic Bielska, do Czechowic mam jakieś 15 min jazdy autkiem,oglądałam sobie wózeczki z rejonu i trafiłam właśnie na ten,jest super, ale nie martw się nie będę go kupowac☺

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek86 wrote:
    http://olx.pl/oferta/wozek-tutek-tambero-3w1-CID88-IDbAyfb.html#b65d89dd62

laski co myślicie o tym wózku? ma w sumie wszystko ;) mnie się podoba, ale zielona w temacie jestem ;)
    fajny jest podobaja mi sie tez kolory

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przeziębienia dziewczyny oprócz wiadomo domowych sposobów można brać wszystko z serii prenalen typowo dla kobiet w ciąży. Gin dala mi nawet jakaś próbkę tabletek, ale nie próbowałam, odpukać nic mnie nie bierze,a córkę niestety mam chorą i muszę mega uważać żeby się nie zarazić.

• tiffi Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xpatiii przeraszam za dociekliwosc, ale mowilas, ze obawiasz sie reakcji rodziny na ciaze z Miloszkiem. Juz sie dowiedzieli? Oczywiscie jesli nie chcesz to nie odpowiadaj:)

U mnie ostatnio nastapily obnizki cisnienia i prawie zemdlalam w metrze. Podobno takie klopoty sa przejsciowe.. Ale najadlam sie troche strachu..

f2w3yx8dbb5gr2db.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mówiłam na razie babci mamy i tak nie widuje prawie bo z raz na tydzień chociaż mieszkamy w jednym domu a jak już to mijamy się w drzwiach albo trafia jak któreś z dzieci na kolanach siedzi i no żebym chciała ona nie ma dla mnie czasu niby jutro mamy jechać do urzędu to może od razu jej powiem 2 w 1 zobaczymy a babcia w porządku tylko mówiła ze by się nie domyśliła bo mieszkając w jednym domu nie zauważyła ze przytyłam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 12:52

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • tiffi Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Tak mówiłam na razie babci mamy i tak nie widuje prawie bo z raz na tydzień chociaż mieszkamy w jednym domu a jak już to mijamy się w drzwiach albo trafia jak któreś z dzieci na kolanach siedzi i no żebym chciała ona nie ma dla mnie czasu niby jutro mamy jechać do urzędu to może od razu jej powiem 2 w 1 zobaczymy a babcia w porządku tylko mówiła ze by się nie domyśliła bo mieszkając w jednym domu nie zauważyła ze przytyłam :P

A to dobrze.. Martwilam sie troche z Toba jaka bedzie reakcja. Ale jak dobra no to super :) trzymam kciuki za reszte;)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2w3yx8dbb5gr2db.png
  • kw Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    napisz proszę co u Ciebie lekarz wykrył na usg połowkowym.

Wtedy okazało się ze wszystko jest źle :(I mózg o nerki i serce i dużo innych ;( Skierowanie na amniopunkcje natychmiastową i ta straszna diagnoza zespół Patau ;(
    Dlatego tak teraz się boje :/

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wiek, że już był temat testu pappa. usg wyszło u mnie dobrze , ale lekarz zlecił pappa bo zleca wszystkim. tłumaczyła mi , że pappa może wykryć jakieś inne choroby typu jak coś z nerkami jakoś tak zrozumialam. juz nie wiem co robić.

kw trzymam na Ciebie mocno kciuki żeby było wszystko w porządku. tez boje się połówkowego. tyle się naczytalam :(

• Jitka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie czytajcie za dużo, wiem, że to tak prosto się mówi, ale sama tak robiłam i tylko się denerwowałam, parę osób, które są już mamusiami, powiedziało mi, żebym przestała czytać. Człowiek się naczyta a później tylko denerwuje. Chodzimy do lekarzy dbamy o siebie jak by było coś nie tak (odpukać) to lekarz powie. Oczywiście niech wszystko będzie dobrze :)

nick nieaktualny, pasia27, myszka2070, Madziaaaaa lubią tę wiadomość

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama wrote:
    Co do przeziębienia dziewczyny oprócz wiadomo domowych sposobów można brać wszystko z serii prenalen typowo dla kobiet w ciąży. Gin dala mi nawet jakaś próbkę tabletek, ale nie próbowałam, odpukać nic mnie nie bierze,a córkę niestety mam chorą i muszę mega uważać żeby się nie zarazić.
    Przeczytajcie sobie skład Prenalenu:
    syrop glukozowo-fruktozowy, woda, koncentrat soku z czarnej porzeczki (1,36%), koncentrat soku z malin (1,36%), aromat, suchy wyciąg z czosnku, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, witamina C, substancja konserwująca: sorbinian potasu.

Coś co ma w składzie głównie cukier (tylko w gorszej postaci), potem wodę, a składników aktywnych zaledwie 2% - no naprawdę szkoda kasy i zdrowia na to.

Akurat jestem teraz przeziębiona i co można:
    - dużo ciepłej herbaty, z dodatków stosuję: imbir; pigwę do herbaty (kupiłam na stoisku Bacówka),miód, sok malinowy (naturalny, w składzie tylko maliny i cukier), sok porzeczkowy domowy, aronię
    - duuuużo pić, poza herbatą: woda mineralna. Dużo płynów pomaga rozrzedzić katar, a jeśli kaszlecie, to rozrzedzić wydzielinę i ułatwia odkrztuszanie
    - herbatka lipowa: do przestudzonej dodać miodu i plasterek cytryny - działa napotnie
    - herbatka majerankowa: 1-2 łyżeczki majeranku na szklankę - super na katar
    - maść majerankowa - na katar i zmasakrowany nos
    - do kominka zapachowego kilka kropli olejku sosnowego albo z drzewka herbacianego - dezynfekuje powietrze, ułatwia oddychanie
    - dbać i wilgotność potwietrza: postawić mokre pranie w sypialni albo powiesić mokry ręcznik na kaloryferze
    - wietrzyć często pokój
    - dużo odpoczywać,ale nie leżcie na plecach, bo wtedy Wam wydzielina zalegnie w płucach/oskrzelach.
    -jeśli kaszlecie,to spać wysoko na poduszkach
    - na kaszel świetny jest syrop z cebuli: 3 średnie cebule pokroić, wymieszać z 1/2 szklanki miodu (polecam gryczany, ułatwia wchłanianie wit. C) i odstawić w ciepłe miejsce na kilka godzin. Po tym czasie dodać 50ml wody,wymieszać, przelać przez sitko i zażywać 3-5 razy dziennie po 1 łyżce
    - dużo czosnku, najlepiej pokroić na plasterki i zjeść na kanapce. Obrzydliwe, ale to naturalny 'antybiotyk' :)
    - jeśli macie katar 'głęboki', tzn. zatokowy, ciężko wysmarkać, to polecam płukanie zatok: potrzebna strzykawka i sól fizjologiczna: nalewamy sól do strzykawki, pochlamy się nad umywalką, głowę przechylamy w bok i strzykawką wprowadzamy szybko sól do nosa, po czym porządnie smarkamy - dobrze wypłukuje zalegający katar,zwłaszcza ten już 'zielony'
    - nie dopuszczać do temp. powyżej 37 stopni - brać paracetamol

No i w zasadzie tyle, reszta to - czekać, czekać. Oczywiście do lekarza warto iść, bo jak dostaniecie zapalenia oskrzeli, to konieczny antybiotyk (Duomox), ale jak przeziębienie, to kilka dni i powinno być okej.

Ja chorowałam od poniedziałku i dzisiaj już mi praktycznie przeszło, a kaszlałam jak stary gruźlik :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 13:45

nick nieaktualny, Clio_99, FeliceGatto, nick nieaktualny, helutka, Baronowa_83 lubią tę wiadomość

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to ja jestem jakas inna nie moge doczekac sie czwartkowej wizyty ale jakos sie jej wogole nie boje a wrecz licze na niespodziankę ze jednak cora. Juz dla mnie najgorszy czas minal ale to chyba zalezy od tego kiedy ktorej przydarzyło sie nieszczescie . ja poronilam na samym poczatku 8 tydz. I teraz czuje mdlosci bulgoty czasem i dzis tak mnie brzydzi zapach smazonego schabowego ze musi byc wszystko wporzadku. Jestem niecierpliwa i jeszczejuz wszystkie prawie po badaniach i tak czekam czekam. .. Tez patrzalam za wozkiem wezme jednak 3w1 ale jaki nie mam pojecia musi byc duza gondola jesli chodzi o spacerowke to tez nie przezzkadza jak co mamy passata w combi tak ze zmiescimy a wozek raczej potrzebny mi na codzien do domu i na podworko. A ten wyhukany albo zostawie Alkowi albo wywiozedo mamy zeby tez cos bylo. Musze poczekac jaka plec choc syn mq uzywany i to bordowo rozowy jakos mu tonie przeszkadzalo i mi tez wazne ze wygodny.
    Jutro ma lozko przyjsc dla malego

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Asioczek, poczytaj opinie w necie :) to mega przydatne. Ja osobiście uważam, ale to moje subiektywne zdanie, że wózki 3w1 to pomyłka i lepiej kupić tańszy tylko głęboki (są fajne, nowe za 500-600 zl), a potem zainwestować w dobrą, lekką i wygodną spacerówke ;)
    Ja kupiłam w komisie gondole z 2stowki a spscerowke juz fajniejsza chciałam kupić ale bratowa nam dostarczyla i sie jeździ ;-)

FeliceGatto lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie już dzisiaj świątecznie :P Na obiad kaczka, w piekarniku pierniczki, oj.... chce mi się juz Świat, chce :)

xpatiiix3, asioczek86, pasia27 lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto - ja też już nie mogę doczekać się świat.
    Wczoraj byłam u siostry i nie mogłam się powstrzymać, poprosiłam, żeby wyciągła ciuszki po swoim dziecku i bo musiałam sobie pooglądać :) Wiem, że wcześnie, ale co za radość :)

FeliceGatto, pasia27, nick nieaktualny, Aniu_leczka, Madziaaaaa lubią tę wiadomość

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
  • Efendis Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny za wsparcie i dobre słowo. Postaram się nie myśleć ale to będzie ciężkie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 15:32

201605071656.png
    Leonek [*] 19.01.2015 17tc
    dqpr3e5ev2z8e2v3.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    A u mnie już dzisiaj świątecznie :P Na obiad kaczka, w piekarniku pierniczki, oj.... chce mi się juz Świat, chce :)
    Wypas!!

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kw wrote:
    Wtedy okazało się ze wszystko jest źle :(I mózg o nerki i serce i dużo innych ;( Skierowanie na amniopunkcje natychmiastową i ta straszna diagnoza zespół Patau ;(
    Dlatego tak teraz się boje :/

a na usg w okolicach 11-14 nic lekarz nie zauwazyl niepokojącego ?

‹‹ 681 682 683 684 685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ