WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis leniwy dzien i jakos wpisow tez mniej chociaz raz jestem na bieżąco

kkasya, bimba lubią tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:

Leniwy bo i my dziś leniwce :-)Ja spałam ze trzy godziny, śniło mi się, że moje dziecko jest w więzieniu i jak poszłam odwiedzić to dla mnie już czasu zabrakło.Jakiś niewzruszony strażnik był, zaczęłam obmyślać zemstę i się obudziłam cała mokra.Nie ma to jak wyobraźnia

tola2014 lubi tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    Z tym hasłem "wpisów też mniej" to poszalałaś :D
    Iks postów z wywodami jak się liczy tygodnie/miesiące ciąży.... że przez to przebrnęłam, to aż się dziwię :P ;)
    Nie chciałoby mi się dyskutować - niech każdy liczy jak mu pasuje :)

xpatiiix3 - ja dobrze zrozumiałam, że chodzisz do szkoły? przy 2 dzieci z 3 w drodze?
    Fajny masz brzuszek już, u mnie niewiele widać :)

Czuję się tu jak dinozaur :P ;)

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helutka wrote:
    Z tym hasłem "wpisów też mniej" to poszalałaś :D
    Iks postów z wywodami jak się liczy tygodnie/miesiące ciąży.... że przez to przebrnęłam, to aż się dziwię :P ;)
    Nie chciałoby mi się dyskutować - niech każdy liczy jak mu pasuje :)

xpatiiix3 - ja dobrze zrozumiałam, że chodzisz do szkoły? przy 2 dzieci z 3 w drodze?
    Fajny masz brzuszek już, u mnie niewiele widać :)

Czuję się tu jak dinozaur :P ;)

helutka nie potrzebnie mysle ze dinozaurów u nas spotkasz kilka w tym mnie :-)

helutka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za dzień... właśnie wróciliśmy - bez wózka... :/  nie umieliśmy trafić, nawigacja nas poprowadziła pod złe adresy, na jakieś zadupia, za oknem wichura aż się drzewa wyginają, deszcz torpeduje, mąż już wkurwiony, no masakra! 2 godz jazdy na marne :/
    A ja widzę plusy, bo się umówiłam z tą kobietą na środę po usg, także będę spokojniejsza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 17:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta moze tak musiało byc właśnie :) fajnie ze bedziesz juz po badaniu :)
    Pati jaki Ty masz zajefajny brzusio :) tez taki juz chce :P

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze temat wózków ja gondole mam ale chciałabym zainwestować w fajna spacerówke pewno dopiero we wrześniu kupie ale jak już jesteśmy przy tym temacie zna któras jakie fajny i godny polecenia model? :-P

w7eM.png
    ozEK.png
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    helutka nie potrzebnie mysle ze dinozaurów u nas spotkasz kilka w tym mnie :-)
    Pocieszające! :)

bereda11 lubi tę wiadomość

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Widzę ze temat wózków ja gondole mam ale chciałabym zainwestować w fajna spacerówke pewno dopiero we wrześniu kupie ale jak już jesteśmy przy tym temacie zna któras jakie fajny i godny polecenia model? :-P

Mamas&Papas Armadillo albo Armadillo XT. Leciutki, zwrotny, z jedną z największych powierzchni do siedzenia/leżenia :)

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się podoba Quinny buzz 3 (jedyny minus kubełkowa spacerówka..) miałam Quinn freestyle xl 3 a ten pierwszy ciotka ma ekstra się prowadzi :) i co musze do 3kołowcòw mit obalić nie są przewrotne ja z Marcelem biegałam nie raz i nigdy nawet na ostrych zakretach mi się nie wywrocil nawet nie przechylił ;) teraz mam 2 w 1 i będzie dla 3 malucha espiro Enzo evo jest ekstra polecam 800 zł z przesyłka nówka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 17:46

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz moze i niewywrotny ale mysle ze 4 kola chyba stabilniejszy..przynajmniej tak mi sie wydaje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 17:58

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 11:58

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu masz rację ale tylko w przypadku kiedy za dużo na rączkę się zawiesi :) ja mówię jedynie o tych dwóch wózkach jak inne nie wiem ;) teraz mam 4 kołowy i jest mi najwygodniejszy ;)

bereda11 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    witajcie przyszłe mamusie :) jestem tu nowa nie ogarniam jeszcze tego forum, nie wiedziałam w ktorym temacie zadac pytanie, termin mam na maj, postanowiłam umiescic je tutaj :) Jak u was bylo w przypadku zwolnien lekarskich? Czy już na nim jestescie czy jeszcze pracujecie?
    hej migussia witaj u nas ... ja jeszcze pracuje z racji tego ze czuje sie naprawde w porzadku.. nie jest to moze lekka praca ale narazie jest ok jest to ok 20 godz tygodniowo...

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 11:58

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    witajcie przyszłe mamusie :) jestem tu nowa nie ogarniam jeszcze tego forum, nie wiedziałam w ktorym temacie zadac pytanie, termin mam na maj, postanowiłam umiescic je tutaj :) Jak u was bylo w przypadku zwolnien lekarskich? Czy już na nim jestescie czy jeszcze pracujecie?

witaj magussia. Ja poszłam na l4 w 9 tyg. z tego względu , że praca jest przy komp. a ciężarne mogą przebywać 4 h przed komp. dodatkowo dużo stresu i nie chciałam aby to wpłynęło na dziecko. najważniejszym powodem były też mdłości bóle głowy , które mam do dziś. wycieczki autobusem w którym rano jest ciasno tez nue są zbyt dobre do tego okres zimowy i sporo wirusów w powietrzu. Dodam też , że w pracy chodząca klimatyzacja, ponieważ na sali jest około 50 osób. zarażenie od kogoś to kwestia czasu.

helutka lubi tę wiadomość

• Efendis Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od wczoraj pobolewa(kłuje) mnie w dole brzucha. Wydaje mi się, że kłucie wzmaga się jak zaczyna mi się zbierać na siku. Czy możliwe, że kłuje mnie tak pęcherz? Na ostatniej wizycie prawie miesiąc temu dostałam antybiotyk bo miałam leukocyty w moczu i zastanawiam się czy to może być nawrót? Czy może któraś z was miała może podobnie?

201605071656.png
    Leonek [*] 19.01.2015 17tc
    dqpr3e5ev2z8e2v3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efendis wrote:
    Dziewczyny od wczoraj pobolewa(kłuje) mnie w dole brzucha. Wydaje mi się, że kłucie wzmaga się jak zaczyna mi się zbierać na siku. Czy możliwe, że kłuje mnie tak pęcherz? Na ostatniej wizycie prawie miesiąc temu dostałam antybiotyk bo miałam leukocyty w moczu i zastanawiam się czy to może być nawrót? Czy może któraś z was miała może podobnie?

a wiesz, że dziś ja mam też takie klucie. właśnie jak mi się napełniania pęcherz. po siusianiu jeszcze przez moment, potem zaczęłam masować brzuch i przeszło. około 3 tyg miałam kolko nerkowa czulam podobny ból ale zdecydowanie mocniejszy. mocz zalegal i wciąż powiększająca się macica uciska pęcherz. Czy mogę zapytać co było powodem straty dzidziusia w 17 tc?

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    dziekuje za odpowiedz :) A czy pracodawca nie robił Ci żadnych problemów z pojsciem na pewne ustepstwa?? Wybacz za moja ciekawosc ale to moja 1 ciaza i nie wiem zbyt wiele w tym temacie ;) Ja tez jeszcze pracuje, z tym że lekko nie jest i jest mi na prawde ciezko (okropne bóle pleców) mimo wczesnego etapu ciązy... Zastanawiam sie wogle czy to normalne...
    niestety u mnie jest calkiem inaczej bo ja mieszkam w Uk , to tez moja pierwsza ciąza , jestem samozatrudniona wiec to odemnie zalezy czy i ile bede pracowac . sprzatam prywatne domki wiec to ja sobie wybieram klientów i domy ...

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • kw Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    a na usg w okolicach 11-14 nic lekarz nie zauwazyl niepokojącego ?

Byłam na nim prywatnie tzn na usg genetycznym i teraz uważam po czasie ze nie możliwe ze niczego nie zobaczył, nie chciał sobie problemu robić to powiedział na odwal się ze wszystko ok ;(

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
‹‹ 682 683 684 685 686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ