X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    Pati nie martw się ja w marcu biorę ślub i sukienki na pewno nie znajdę, z moimi wymaganiami... to nic, że jedna już w szafie wisi, bo ślub miał być w maju :D no ale na chrzciny będzie jak znalazł :)
    dziewczyny ile mężatek pieknych nam przybedzie w przyszlym roku cudownie , moj niby tez cos wspomina ale ja narazie jakos mam dystans narazie sie niezle docieramy...

FeliceGatto, Sylika lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • kw Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    To nie ma reguły i w sumie nie ma co porównywać :) każdej brzuszek rośnie w innym tempie. Ja nie mam absolutnie żadnego brzuszka i zastanawiam się kiedy wyskoczy tym razem bo w pierwszej ciąży to dopiero w okolicach połówki ciąży mogłam powiedzieć że w ogóle coś tam się powiększa ;)

Jak dla mnie jak najbardziej brzuszek widać i zaczyna się ładnie zaokrąglać :) ja niestety czym pochwalić się nie mam :P

Mi brzuszek nie przeszkadza chciałabym żeby nogi mi nie tyły ale niestety ja juz tak mam ze tyją mi najpierw uda :/ Zresztą mogę przytyć i 40 kg żeby tylko wszystko było dobrze z dzidzia bo to jest dla mnie najważniejsze a kg będę się martwić po porodzie. W pierwszej ciąży nie mogłam się doczekać brzuszka bo nikt nie wierzył ze jestem w ciąży a pojawił mi się dopiero maleńki w 19 tygodniu a mimo to i tak przytyłam 20 kg do końca a już 5 miesięcy po porodzie miałam mniejsza wagę niż przed ciążą ;) Bo ostro wzięłam.się za siebie...

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9 to moja szczęśliwa liczba a 2016 to 9 wychodzi czyli małżeństwo musi być szczęśliwe hahahah :D

Daria my ślub od września bierzemy hehhe ;) ale zaczęło się przeciągać jak jednak ciotka Kamila zmarła wcześniej bo miało być na szybko niestety przegrała walkę z rakiem...

No a sukienkę chyba kupie jakaś zwykła jednak do 200 aby odcięta pod cycem i wiązana z tyłu żeby sobie poluzować musze cos poszukać, a resztę pozalatwiam sobie z czasem ;) to tylko cywilny jest także takiej wagi jednak do tego nie przykładam, jak będzie kościelny to weselicho i wgl piękna suknia będzie itd :P

Brzuszek śliczny Madziuśka następna zgrabna mamusia ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wam to samolot trzeba będzie jumbojeta jahahahah

FeliceGatto lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:46

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kw wrote:
    Widać ale jaki maleńki ja taki miałam w 11 tygodniu a teraz mam 2x większy a ten sam dzień u nas

no mały - ale jest !!!

teraz czekam na jakies ruchy w nim :)

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    No dzisiaj to ekstra wiesci :P Ja Wam dam tu zaraz Wiesia wrr :P hahaha no durne :o Kasia bez wesela będzie tylko obiad dla rodziny i świadków :P

Czas pokaże jak będzie :-) U Nas też tak miało być a skończyło się na 120 osobach, sali, kilku daniach i dj.Ha ha ale fajnie było.Zero stresa, tylko mózg mi się zawiesił i nie wiedziałam na która ręka prawa i na który palec obrączkę założyć.Do tej pory loty z tego mamy :-)

relg3e5e9ky1omot.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje dla przyszłych mężatek.

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    A Wam to samolot trzeba będzie jumbojeta jahahahah
    ha ha ha to mialo byc do nas tych na wyspach ? no to odgryzłas sie za wisie i wiesie ha ha ha ;-)

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu my planujemy jeszcze kiedyś kościelny wtedy i owszem weselicho a teraz na szybko tylko rodzinka z resztą no żebym chciała to Nas nie stać na razie na weselicho w tak krótkim czasie ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    ha ha ha to mialo byc do nas tych na wyspach ? no to odgryzłas sie za wisie i wiesie ha ha ha ;-)

Hahaha nie to ma wszystkie obleciec przecież nie tylko wyspianki jeszcze RPA odwiedzić trzeba po izizizi skiknąć :P krejzolka :D mówicie utokar to za mało to od razu jumbojeta trzeba :P

bereda11 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór mamunie! My po długo wyczekiwanej wizycie, maluch rośnie, pomalutku nadrabia te 10 dni spóźnienia. Przy Waszych szkrabach to mój straszny maluszek bo ma zaledwie 6 cm. Prenatalnych nie robiłam, bo te w pierwszym trymestrze wykrywają tylko wady genetyczne które i tak nie są do wyleczenia, a naszej decyzji o dziecku to i tak by nie zmieniło, wiec generalnie nic nie wnoszą a kupe kasy kosztują. Za 6 tygodni pójde na te bad. drugiego trym. przynajmniej wiecej zobaczę:) No i ta ogólnie rzecz biorąc to wszystko jest dobrze, więc nastepne 4 tygodnie czekania przede mną ale teraz już spokojniej:)

Anjaa, Aniu_leczka, bereda11, mejbi, Dariaaa88, i.am.chappie, Carolq, kkasya, xpatiiix3, Madziaaaaa, monilia84, Alicce, Clio_99, luna91 lubią tę wiadomość

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Aniu my planujemy jeszcze kiedyś kościelny wtedy i owszem weselicho a teraz na szybko tylko rodzinka z resztą no żebym chciała to Nas nie stać na razie na weselicho w tak krótkim czasie ;)

Tak niestety jest wydatek.Najważniejsze żebyście byli szczęśliwi i się dogadywali :-)

relg3e5e9ky1omot.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki gratuluję udanych wizyt, oby tylko takie wieści były :-)

relg3e5e9ky1omot.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikk, super :) Nasza kruszynka będzie :)

My ślub mieliśmy brać 2 kwietnia. Kościół, hotel, fotograf, DJ.... wszystko juz było klepnięte, umowy podpisane :P ale za duże ryzyko przedwczesnego porodu, jak z Margo, a nawet, jeśli nie, to ja 4 tygodnie przed porodem będę gigantyczna, hahahaha. Dlatego zmieniliśmy na 1 października. I, o dziwo, udało się wszystko przełożyć :)

Monikkk, xpatiiix3, Madziaaaaa lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monikk super wiadomosci ze z dzieciaczkiem wszystko ok , nie taki maly powiedzialabym normalny :-)

Monikkk lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam dziewczynki miłej nocki.Do jutra

FeliceGatto lubi tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wizyt.

Staro sie przy was czuje. Wy tu śluby planujecie. A mi za 2 dni pyknie 15 lat z chlopem;)

xpatiiix3, szarywrobel, helutka lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Gratuluje wizyt.

Staro sie przy was czuje. Wy tu śluby planujecie. A mi za 2 dni pyknie 15 lat z chlopem;)
    i bardzo dobrze baronowa i tak powinno byc u mnie tez ale troche mi sie w pewnym momencie zycie pokrzaczylo niestety ...ale tez bym juz chciala miec taka stabilizacje i spokoj bo narazie oboje siedzimy na minach ha ha ha

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bella6 Debiutantka

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Przeczytajcie sobie skład Prenalenu:
    syrop glukozowo-fruktozowy, woda, koncentrat soku z czarnej porzeczki (1,36%), koncentrat soku z malin (1,36%), aromat, suchy wyciąg z czosnku, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, witamina C, substancja konserwująca: sorbinian potasu.

Coś co ma w składzie głównie cukier (tylko w gorszej postaci), potem wodę, a składników aktywnych zaledwie 2% - no naprawdę szkoda kasy i zdrowia na to.
    Ja nie mogę narzekać jak ja byłam ostatnio przeziębiona to w aptece właśnie polecili mi ten syrop i naprawdę był skuteczny. Od razu postawił mnie na nogi.

bella
‹‹ 693 694 695 696 697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ