X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    Pati nie martw się ja w marcu biorę ślub i sukienki na pewno nie znajdę, z moimi wymaganiami... to nic, że jedna już w szafie wisi, bo ślub miał być w maju :D no ale na chrzciny będzie jak znalazł :)
    dziewczyny ile mężatek pieknych nam przybedzie w przyszlym roku cudownie , moj niby tez cos wspomina ale ja narazie jakos mam dystans narazie sie niezle docieramy...

FeliceGatto, Sylika lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • kw Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    To nie ma reguły i w sumie nie ma co porównywać :) każdej brzuszek rośnie w innym tempie. Ja nie mam absolutnie żadnego brzuszka i zastanawiam się kiedy wyskoczy tym razem bo w pierwszej ciąży to dopiero w okolicach połówki ciąży mogłam powiedzieć że w ogóle coś tam się powiększa ;)

Jak dla mnie jak najbardziej brzuszek widać i zaczyna się ładnie zaokrąglać :) ja niestety czym pochwalić się nie mam :P

Mi brzuszek nie przeszkadza chciałabym żeby nogi mi nie tyły ale niestety ja juz tak mam ze tyją mi najpierw uda :/ Zresztą mogę przytyć i 40 kg żeby tylko wszystko było dobrze z dzidzia bo to jest dla mnie najważniejsze a kg będę się martwić po porodzie. W pierwszej ciąży nie mogłam się doczekać brzuszka bo nikt nie wierzył ze jestem w ciąży a pojawił mi się dopiero maleńki w 19 tygodniu a mimo to i tak przytyłam 20 kg do końca a już 5 miesięcy po porodzie miałam mniejsza wagę niż przed ciążą ;) Bo ostro wzięłam.się za siebie...

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9 to moja szczęśliwa liczba a 2016 to 9 wychodzi czyli małżeństwo musi być szczęśliwe hahahah :D

Daria my ślub od września bierzemy hehhe ;) ale zaczęło się przeciągać jak jednak ciotka Kamila zmarła wcześniej bo miało być na szybko niestety przegrała walkę z rakiem...

No a sukienkę chyba kupie jakaś zwykła jednak do 200 aby odcięta pod cycem i wiązana z tyłu żeby sobie poluzować musze cos poszukać, a resztę pozalatwiam sobie z czasem ;) to tylko cywilny jest także takiej wagi jednak do tego nie przykładam, jak będzie kościelny to weselicho i wgl piękna suknia będzie itd :P

Brzuszek śliczny Madziuśka następna zgrabna mamusia ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wam to samolot trzeba będzie jumbojeta jahahahah

FeliceGatto lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:46

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kw wrote:
    Widać ale jaki maleńki ja taki miałam w 11 tygodniu a teraz mam 2x większy a ten sam dzień u nas

no mały - ale jest !!!

teraz czekam na jakies ruchy w nim :)

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    No dzisiaj to ekstra wiesci :P Ja Wam dam tu zaraz Wiesia wrr :P hahaha no durne :o Kasia bez wesela będzie tylko obiad dla rodziny i świadków :P

Czas pokaże jak będzie :-) U Nas też tak miało być a skończyło się na 120 osobach, sali, kilku daniach i dj.Ha ha ale fajnie było.Zero stresa, tylko mózg mi się zawiesił i nie wiedziałam na która ręka prawa i na który palec obrączkę założyć.Do tej pory loty z tego mamy :-)

relg3e5e9ky1omot.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje dla przyszłych mężatek.

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    A Wam to samolot trzeba będzie jumbojeta jahahahah
    ha ha ha to mialo byc do nas tych na wyspach ? no to odgryzłas sie za wisie i wiesie ha ha ha ;-)

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu my planujemy jeszcze kiedyś kościelny wtedy i owszem weselicho a teraz na szybko tylko rodzinka z resztą no żebym chciała to Nas nie stać na razie na weselicho w tak krótkim czasie ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    ha ha ha to mialo byc do nas tych na wyspach ? no to odgryzłas sie za wisie i wiesie ha ha ha ;-)

Hahaha nie to ma wszystkie obleciec przecież nie tylko wyspianki jeszcze RPA odwiedzić trzeba po izizizi skiknąć :P krejzolka :D mówicie utokar to za mało to od razu jumbojeta trzeba :P

bereda11 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór mamunie! My po długo wyczekiwanej wizycie, maluch rośnie, pomalutku nadrabia te 10 dni spóźnienia. Przy Waszych szkrabach to mój straszny maluszek bo ma zaledwie 6 cm. Prenatalnych nie robiłam, bo te w pierwszym trymestrze wykrywają tylko wady genetyczne które i tak nie są do wyleczenia, a naszej decyzji o dziecku to i tak by nie zmieniło, wiec generalnie nic nie wnoszą a kupe kasy kosztują. Za 6 tygodni pójde na te bad. drugiego trym. przynajmniej wiecej zobaczę:) No i ta ogólnie rzecz biorąc to wszystko jest dobrze, więc nastepne 4 tygodnie czekania przede mną ale teraz już spokojniej:)

Anjaa, Aniu_leczka, bereda11, mejbi, Dariaaa88, i.am.chappie, Carolq, kkasya, xpatiiix3, Madziaaaaa, monilia84, Alicce, Clio_99, luna91 lubią tę wiadomość

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Aniu my planujemy jeszcze kiedyś kościelny wtedy i owszem weselicho a teraz na szybko tylko rodzinka z resztą no żebym chciała to Nas nie stać na razie na weselicho w tak krótkim czasie ;)

Tak niestety jest wydatek.Najważniejsze żebyście byli szczęśliwi i się dogadywali :-)

relg3e5e9ky1omot.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki gratuluję udanych wizyt, oby tylko takie wieści były :-)

relg3e5e9ky1omot.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikk, super :) Nasza kruszynka będzie :)

My ślub mieliśmy brać 2 kwietnia. Kościół, hotel, fotograf, DJ.... wszystko juz było klepnięte, umowy podpisane :P ale za duże ryzyko przedwczesnego porodu, jak z Margo, a nawet, jeśli nie, to ja 4 tygodnie przed porodem będę gigantyczna, hahahaha. Dlatego zmieniliśmy na 1 października. I, o dziwo, udało się wszystko przełożyć :)

Monikkk, xpatiiix3, Madziaaaaa lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monikk super wiadomosci ze z dzieciaczkiem wszystko ok , nie taki maly powiedzialabym normalny :-)

Monikkk lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam dziewczynki miłej nocki.Do jutra

FeliceGatto lubi tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wizyt.

Staro sie przy was czuje. Wy tu śluby planujecie. A mi za 2 dni pyknie 15 lat z chlopem;)

xpatiiix3, szarywrobel, helutka lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Gratuluje wizyt.

Staro sie przy was czuje. Wy tu śluby planujecie. A mi za 2 dni pyknie 15 lat z chlopem;)
    i bardzo dobrze baronowa i tak powinno byc u mnie tez ale troche mi sie w pewnym momencie zycie pokrzaczylo niestety ...ale tez bym juz chciala miec taka stabilizacje i spokoj bo narazie oboje siedzimy na minach ha ha ha

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bella6 Debiutantka

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Przeczytajcie sobie skład Prenalenu:
    syrop glukozowo-fruktozowy, woda, koncentrat soku z czarnej porzeczki (1,36%), koncentrat soku z malin (1,36%), aromat, suchy wyciąg z czosnku, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, witamina C, substancja konserwująca: sorbinian potasu.

Coś co ma w składzie głównie cukier (tylko w gorszej postaci), potem wodę, a składników aktywnych zaledwie 2% - no naprawdę szkoda kasy i zdrowia na to.
    Ja nie mogę narzekać jak ja byłam ostatnio przeziębiona to w aptece właśnie polecili mi ten syrop i naprawdę był skuteczny. Od razu postawił mnie na nogi.

bella
‹‹ 693 694 695 696 697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ