Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, będę miała córeczkę Klarę!
Mój mąż przeszczęśliwy, on już wcześniej mówił do brzuszka: córeczko, córeczko - to go musiałam hamować, że przecież jeszcze nic nie wiemy))
Pani doktor pokazała nam swoje notatki, że już miesiąc temu napisała u siebie: dziewczynka - ze znakiem zapytania i nie chciała nic mówić, a teraz potwierdza
Czyli moje przeczucie z początku ciąży, że będę miała chłopca się NIE SPRAWDZIŁ
Czyli moje przekonanie, że jeśli zapłodnienie było w owulację, to będzie chłopczyk się NIE SPRAWDZIŁO
Ale bardzo się cieszę, będę miała słodką dziewczynkę
Dzisiaj Pani doktor tylko podglądała czy wszystko w porządku, nie mierzyła dzidzi, ale uważnie patrzyła czy wszystko ok i wszystko zdrowo i prawidłowo
Mała Klara ruszała rączkami i nóżkami, ale nie było żadnych śmiesznych akcji typu taniec na pępowinie czy machanie do kamery)) Skromna dziewczyna to jest
Monikkk, kkasya, Carolq, izizizi, Anniusia, klaudia1534, maimama, CassieMK, paris, Marietta, Sylika, i.am.chappie, Palinas89, luna91, Dariaaa88, FeliceGatto, bimba, xpatiiix3, helutka, Negra, Kłosia, Madziuśka, Alicce, Jitka, Agusia ;), pasia27, bereda11, Majóweczka78, Gaaabi lubią tę wiadomość
-
i.am.chappie wrote:Hey dziewczyny
czy któraś z mam może mi powiedzieć czy to usg połówkowe robią na nfz, czy za darmo to tylko włączą sprzęt minuta i pozamiatane?
Jestem ciekawa czy Wam płcie potwierdzą dzisiaj, czy się pozmieniamiłego dzionka!
Niestety prenatalne badania nie są na fundusz:/ no chyba ze jesteś w grupie podwższonego ryzyka, czyli np. masz juz jedno chore dziecko (z jakąś wadą genetyczną).
A w ogóle to dzien dobry wszystkim, i samych dobrych wieści na wizytach. Ja jeszcze 3 tygodnie musze poczekac:(
Ale Wy juz macie duze dzieci, moje maleństwo 8 dni temu miało dopiero 6 cm.
Nawiasem mówiąć to mam dziś strasznie ciezki dzień....wróciłam wczoraj ze spotkania po 23 i byłam taka rozemocjonowana za nie mogłam zasnąć. Mam naprawde świetne dziewczyny w swoim zespole i nie mogłam im odmówić, wiec zamiast jednego makijazu, zrobiłam dwa + milion pytań i o dziwo żadnej sie nie spieszyło do domu, a ja tylko myslałam, ze jeszcze 70km przede mną w ciągłym śniegu. No w każdym razie spotkanie udane:) Tylko teraz nie mam siły na funkcjonowanie.Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
Hej a mi sie snily nalesniki z nutella az cala obsliniona wstalam o 6 i musialam te nalesniki zrobic nie bylo innej opcji sniadaniowej
Jak wizyty dziewuszki?? juz sie nie moge doczekac zdjec maluszkow!!!Carolq, Palinas89 lubią tę wiadomość
nasza dziewczynusia -
Eliana, super, gratulacje!
Zazdroszczę potwierdzonej płci i wybranego imienia, tak mi tego brakuje...
Mogę być i Czasem, taka literówka jest spoko, gorzej jak mąż mi kiedyś napisał sms: "Bardzo zmarłaś?" zamiast "zmarzłaś"wtedy to mi dziwnie było
Pół nocy nie mogłam spać, bo o tych cholernych pomarańczach myślałam! Ubieram się właśnie jak na Syberię (zimnooo) i idę do sklepu po zapas cytrusówa później muszę skleić 4 albumy do końca tygodnia, więc zabieram się do roboty
Carolq, Palinas89, FeliceGatto, Eliana, Agusia ;) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyizizizi wiem u Nas to samo każdy się wtrąca w te imię to z jednej to z drugiej strony
ale wkońcu podjeliśmy decyzję sami i tak już zastała Alicja
a mówimy Alutka do niej , mąż jakoś tak wymyślił i mi się spodobało
Co prawda niektórzy nie są zachwyceni ale to w końcu Nasze Maleństwo a reszta szczerze mówiąc z doświadczenia szwagierki i kuzynki się przyzwyczai i nawet pózniej nie będzie zwracać na to uwagi
tak samo jak na psioczyli na Milę wszyscy albo na Martę :0 a teraz nawet nikomu nie przyjdzie do głowy sytuacja z wybierania więc miejcie to w dupce
reszta się dostosuje
izizizi, luna91, FeliceGatto lubią tę wiadomość
-
Moja prywatna lekarka jest fajna. Przejrzala badania z nfzetu. Dodala jakies które mogę zrobić. Zapytala czy chce druga kartę ciazy bo w tej sie nie będzie wpisywac zeby lekarz z nfzetu sie nie pluł. I w razie czego sie pokazać raz na miesiac a jak cos to maile
Nic się nie burzyla ze chodzę do dwóch.Eliana lubi tę wiadomość
-
Eliana- Klara super imię, gratuluję dziewczynki
Jeeeej ale już bym chciala płeć poznać... a tu wizyta dopiero w połowie grudnia, dopiero po wizycie będę się na połówkowe umawiała.
Eliana- czyli co, przeczucie było na synka, zapłodnienie w owu- jak u mnie, a jednak córka... kurczę, muszę chyba zluzować z nastawieniem, bo ciągle myślę o dziecku jako o chłopcu, tak mi się ubzdurało.... ;PEliana lubi tę wiadomość
-
i.am.chappie wrote:Hey dziewczyny
czy któraś z mam może mi powiedzieć czy to usg połówkowe robią na nfz, czy za darmo to tylko włączą sprzęt minuta i pozamiatane?
Jestem ciekawa czy Wam płcie potwierdzą dzisiaj, czy się pozmieniamiłego dzionka!
USG połówkowe jest tak ważne, jak genetyczne, bo może ocenić potencjalne wady i poprawność budowy i działania narządów. Musi być zrobione dokładnie, nawet na NFZ
EDIT: są na NFZ. Jako jeden 3 badań USG w czasie ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 10:22
Marietta, i.am.chappie, migussia, Palinas89 lubią tę wiadomość
http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
nick nieaktualny