X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana, i jak? :)

Eliana lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny ;-) czy któraś z mam może mi powiedzieć czy to usg połówkowe robią na nfz, czy za darmo to tylko włączą sprzęt minuta i pozamiatane?
    Jestem ciekawa czy Wam płcie potwierdzą dzisiaj, czy się pozmienia :-D miłego dzionka!

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc nawet jakos sily nie mam czytac postow ...niby wyspana a bez sił

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :):).. Mnie tej nocy tez jakieś koszmary dopadły całą noc się kręciłam...

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się:) ja dziś też miałam koszmarną noc a to dlatego,że wstawałam co pół godziny na siku - chyba popiłam jakiś rekord..mam ochotę wrócić do łóżka ale niestety trzeba na mieście kilka spraw załatwić.

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, będę miała córeczkę Klarę!

Mój mąż przeszczęśliwy, on już wcześniej mówił do brzuszka: córeczko, córeczko - to go musiałam hamować, że przecież jeszcze nic nie wiemy :)))

Pani doktor pokazała nam swoje notatki, że już miesiąc temu napisała u siebie: dziewczynka - ze znakiem zapytania i nie chciała nic mówić, a teraz potwierdza :)

Czyli moje przeczucie z początku ciąży, że będę miała chłopca się NIE SPRAWDZIŁO:)

Czyli moje przekonanie, że jeśli zapłodnienie było w owulację, to będzie chłopczyk się NIE SPRAWDZIŁO :)

Ale bardzo się cieszę, będę miała słodką dziewczynkę:)

Dzisiaj Pani doktor tylko podglądała czy wszystko w porządku, nie mierzyła dzidzi, ale uważnie patrzyła czy wszystko ok i wszystko zdrowo i prawidłowo :)

Mała Klara ruszała rączkami i nóżkami, ale nie było żadnych śmiesznych akcji typu taniec na pępowinie czy machanie do kamery :))) Skromna dziewczyna to jest :)

Monikkk, kkasya, Carolq, izizizi, Anniusia, klaudia1534, maimama, CassieMK, paris, Marietta, Sylika, i.am.chappie, Palinas89, luna91, Dariaaa88, FeliceGatto, bimba, xpatiiix3, helutka, Negra, Kłosia, Madziuśka, Alicce, Jitka, Agusia ;), pasia27, bereda11, Majóweczka78, Gaaabi lubią tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    Hey dziewczyny ;-) czy któraś z mam może mi powiedzieć czy to usg połówkowe robią na nfz, czy za darmo to tylko włączą sprzęt minuta i pozamiatane?
    Jestem ciekawa czy Wam płcie potwierdzą dzisiaj, czy się pozmienia :-D miłego dzionka!

Niestety prenatalne badania nie są na fundusz:/ no chyba ze jesteś w grupie podwższonego ryzyka, czyli np. masz juz jedno chore dziecko (z jakąś wadą genetyczną).

A w ogóle to dzien dobry wszystkim, i samych dobrych wieści na wizytach. Ja jeszcze 3 tygodnie musze poczekac:(
    Ale Wy juz macie duze dzieci, moje maleństwo 8 dni temu miało dopiero 6 cm.

Nawiasem mówiąć to mam dziś strasznie ciezki dzień....wróciłam wczoraj ze spotkania po 23 i byłam taka rozemocjonowana za nie mogłam zasnąć. Mam naprawde świetne dziewczyny w swoim zespole i nie mogłam im odmówić, wiec zamiast jednego makijazu, zrobiłam dwa + milion pytań i o dziwo żadnej sie nie spieszyło do domu, a ja tylko myslałam, ze jeszcze 70km przede mną w ciągłym śniegu. No w każdym razie spotkanie udane:) Tylko teraz nie mam siły na funkcjonowanie.

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati i Felice czekam na wasze wieści i mam nadzieję, że wasi mali agenci odwalą na USG coś śmiesznego :)

Marietta, FeliceGatto, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a mi sie snily nalesniki z nutella az cala obsliniona wstalam o 6 i musialam te nalesniki zrobic nie bylo innej opcji sniadaniowej :-)
    Jak wizyty dziewuszki?? juz sie nie moge doczekac zdjec maluszkow!!!

Carolq, Palinas89 lubią tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze Konwalijka! Powodzenia!:)

f2w3vfxm5403940g.png
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yeeyy Eliana gratulije diewuszki!!!! Klara, sliczne imie sama sie nad nim zastanawiam ale cala rodzina jest na nieee :-( - wiesniaki sie nie znaja.

Carolq, Eliana lubią tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana, super, gratulacje! :) Zazdroszczę potwierdzonej płci i wybranego imienia, tak mi tego brakuje... :/

Mogę być i Czasem, taka literówka jest spoko, gorzej jak mąż mi kiedyś napisał sms: "Bardzo zmarłaś?" zamiast "zmarzłaś" :D :D wtedy to mi dziwnie było ;)

Pół nocy nie mogłam spać, bo o tych cholernych pomarańczach myślałam! Ubieram się właśnie jak na Syberię (zimnooo) i idę do sklepu po zapas cytrusów :) a później muszę skleić 4 albumy do końca tygodnia, więc zabieram się do roboty :)

Carolq, Palinas89, FeliceGatto, Eliana, Agusia ;) lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izizizi wiem u Nas to samo każdy się wtrąca w te imię to z jednej to z drugiej strony :) ale wkońcu podjeliśmy decyzję sami i tak już zastała Alicja :) a mówimy Alutka do niej , mąż jakoś tak wymyślił i mi się spodobało :) Co prawda niektórzy nie są zachwyceni ale to w końcu Nasze Maleństwo a reszta szczerze mówiąc z doświadczenia szwagierki i kuzynki się przyzwyczai i nawet pózniej nie będzie zwracać na to uwagi :) tak samo jak na psioczyli na Milę wszyscy albo na Martę :0 a teraz nawet nikomu nie przyjdzie do głowy sytuacja z wybierania więc miejcie to w dupce :P reszta się dostosuje :)

izizizi, luna91, FeliceGatto lubią tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne z nfzetu. Ale moja lekarka jakas bzdurę wpisala na skierowaniu

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja prywatna lekarka jest fajna. Przejrzala badania z nfzetu. Dodala jakies które mogę zrobić. Zapytala czy chce druga kartę ciazy bo w tej sie nie będzie wpisywac zeby lekarz z nfzetu sie nie pluł. I w razie czego sie pokazać raz na miesiac a jak cos to maile ;)

Nic się nie burzyla ze chodzę do dwóch.

Eliana lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • paris Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wizyt i trzymam kciuki przed kolejnymi, tez bym chciała wiedzieć juz co mi tam rośnie i wybrać imię, narazie faworytami jest Natan i Nela, czekam niecierpliwie:)

Carolq, FeliceGatto, Eliana, bereda11 lubią tę wiadomość

f2w343r81obn8r6j.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana- Klara super imię, gratuluję dziewczynki :) Jeeeej ale już bym chciala płeć poznać... a tu wizyta dopiero w połowie grudnia, dopiero po wizycie będę się na połówkowe umawiała.

Eliana- czyli co, przeczucie było na synka, zapłodnienie w owu- jak u mnie, a jednak córka... kurczę, muszę chyba zluzować z nastawieniem, bo ciągle myślę o dziecku jako o chłopcu, tak mi się ubzdurało.... ;P

Eliana lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:

USG połówkowe jest tak ważne, jak genetyczne, bo może ocenić potencjalne wady i poprawność budowy i działania narządów. Musi być zrobione dokładnie, nawet na NFZ :)

EDIT: są na NFZ. Jako jeden 3 badań USG w czasie ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 10:22

Marietta, i.am.chappie, migussia, Palinas89 lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • migussia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 18:46

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję rozkojarzonym mamusiom ;-) tylko ja pytałam o połówkowe, prenatalne mam za sobą i fakt trzeba było zapłacić. Więc gdyby któraś jednak wiedziała to proszę o info :-D

‹‹ 776 777 778 779 780 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ