Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
xpatiiix3 wrote:Ale ekstra Eliana gratuluję a pisałam żeby różowo po usg było hahaha miałam przeczucie ,ze u Ciebie córka
Ja jeszcze do 13.30 się będę szwendać po domu :o potem powoli się zbiore a teraz czas na koszenie trawnika i prysznic tylko że czekam aż trochę się rozpali w piecu żeby ciepła woda w łazience była.. no i takie buty Nel z drzemki juz wstała chodzi coś gaduli po swojemu
Bez kitu Pati, jak jakiś czas temu prognozowałaś dziewczynom na forum, która co będzie miała - to miałam się do Ciebie zgłosić po werdykt, czy córa czy syn i zapomniałam. A popatrz - sprawdziło Ci się)))
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
FeliceGatto wrote:Bosz.... ja tez myślałam, że chodzi o trawnik, hahahaha
OMG! Ja też!!!!!!
I nawet sobie pomyślałam: Pati taka zaradna, z rana idzie do ogrodu, chociaż późna jesień, będzie kosić trawę, porządna dziewczyna, a mi się nawet szafek kuchennych nie chce umyć... "
Buahahahhahahahahhahahh hahahahahha nie mogę że to chodziło o inny TRAWNIK)))))
Carolq, migussia, xpatiiix3, Palinas89, Kłosia, i.am.chappie, FeliceGatto, CassieMK, kkasya, Marietta, Agusia ;), pasia27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U nas dzisiaj przymrozki w ogrodzie nie ma co kosić juz tylko liście pograbić ale ja grabiami machać nie będę to nie na mój brzuch..
Babcia niedługo idzie po brata mojego i ja lecę się powoli ogarniać bo czas ucieka a ja w dresie
Carolq, Eliana, Sylika, Palinas89 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Dziewczyny mam jeszcze pytanie - czy Wasze brzuchy są twarde? Bo ostatnio moja mama dotknęła mi brzucha i powiedziała, że nie jest jeszcze twardy i nie za bardzo rozumiem o co chodzi
Czy to co mi wystaje to tłuszcz?
Carolq lubi tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Właśnie jak twardy i napiety to niedobrze
mój jak za długo stoję trochę twardnieje ale to hicksy są tylko gorzej jakby twardniał i pobolewał czy mocno ciągnął i taki dyskomfort przy tym.. mnie dzisiaj jeden skurcz złapał ale taki bez kitu ze konkretnie go czułam powoli stwardniała macica trochę okresowo i pyk odpuściło góra 10s przytrzymało a to też już nie teges dobrze że za 2h wizyta
A ja już ogarnięta prawie zastanawiam się tylko czy chce mi się dupe zawracać i myć włosy (na głowie)Palinas89, FeliceGatto lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Palinas89 wrote:Luna to chyba dobrze, że nie jest twardy
nie wiem o co chodzi twojej mamie
Nie wiemW ogóle ludzie to mają różne pomysły. Mi babcia ostatnio przypominała, abym patrzyła tylko na piękne rzeczy i na pięknych ludzi. Opowiadała mi historię jak ona sama była w ciąży i do niej do pracy przychodził rudzielec
I ona go unikała, ale kiedyś do niej podszedł porozmawiać. I moja babcia jeszcze na sali porodowej się bałą, że rudego urodzi
Albo powiedziała, żebym broń Boże nie jadła pikantnego, bo dziecko będzie niespokojne w brzuchu i jak się urodzi. Ale wiecie żeby nie było ja się nie śmieję, bo tak sobie kiedyś kobiety tłumaczyły jak nie miały takiej wiedzy jak my teraz
Moja babcia jedzie do Częstochowy żeby się pomodlić za mnie - podobno się martwi czy dam radę szczęśliwie urodzić i wychować
A mojej mamie to chyba chodzi o to, że macicy nie czuć... ale w 15 tc to jet nisko nad spojeniem zaraz a nie na wysokości pępkaPalinas89, FeliceGatto lubią tę wiadomość
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Dopisuję się do grona niekumatych, pomyślałam "Boże, tak zimno, z takim brzuchem, dzieci na głowie i jeszcze będzie z kosiarką po placu popieprzać"
Melduję, że mam pomarańcze i nie zawaham się ich zjeść! Jak tylko dojem ciasteczka, co też sobie kupiłam omnomnom
IIIiii, tak mi się dziś kurtka dziwnie wybrzuszyła, że panie w sklepie specjalnie dla mnie otwarły drugą kasę, żebym w kolejce nie musiała stać!ale fajne uczucie
) Czyli jestem już dostrzegalnym wielorybkiem
xpatiiix3, luna91, Palinas89, FeliceGatto, helutka, Eliana, i.am.chappie, pasia27, bereda11 lubią tę wiadomość
-
Sylika wrote:brzuszki ciążowe są bardziej napięte i inna osoba która dotyka mówi że twardy ale może twoja nie ma czucia
i tak palnęła .
Może to głupie ale ja teraz się boję, że źle mi rośnie...Sylika, Carolq lubią tę wiadomość
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
CassieMK wrote:Dopisuję się do grona niekumatych, pomyślałam "Boże, tak zimno, z takim brzuchem, dzieci na głowie i jeszcze będzie z kosiarką po placu popieprzać"
Melduję, że mam pomarańcze i nie zawaham się ich zjeść! Jak tylko dojem ciasteczka, co też sobie kupiłam omnomnom
IIIiii, tak mi się dziś kurtka dziwnie wybrzuszyła, że panie w sklepie specjalnie dla mnie otwarły drugą kasę, żebym w kolejce nie musiała stać!ale fajne uczucie
) Czyli jestem już dostrzegalnym wielorybkiem
ZazdroszczęMi mąż powiedział, ze mi kurtkę też wybrzusza
Też bym chciała już żeby ktoś z zewnątrz dostrzegł
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
luna91 wrote:Nie wiem
W ogóle ludzie to mają różne pomysły. Mi babcia ostatnio przypominała, abym patrzyła tylko na piękne rzeczy i na pięknych ludzi. Opowiadała mi historię jak ona sama była w ciąży i do niej do pracy przychodził rudzielec
I ona go unikała, ale kiedyś do niej podszedł porozmawiać. I moja babcia jeszcze na sali porodowej się bałą, że rudego urodzi
Albo powiedziała, żebym broń Boże nie jadła pikantnego, bo dziecko będzie niespokojne w brzuchu i jak się urodzi. Ale wiecie żeby nie było ja się nie śmieję, bo tak sobie kiedyś kobiety tłumaczyły jak nie miały takiej wiedzy jak my teraz
Moja babcia jedzie do Częstochowy żeby się pomodlić za mnie - podobno się martwi czy dam radę szczęśliwie urodzić i wychować
A mojej mamie to chyba chodzi o to, że macicy nie czuć... ale w 15 tc to jet nisko nad spojeniem zaraz a nie na wysokości pępka
Hahahaha Luna ale sie usmialam z tego rudego, a co ja mam powiedziec jak ja tu samych czarnych dookola widze???? W takim razie mam nadzieje ze dziecko czarne sie nie urodzi ahahah udana ta twoja babcialuna91, Palinas89, FeliceGatto, bereda11 lubią tę wiadomość
nasza dziewczynusia -
Hahaha a wiecie że u mnie przez kurtkę jeszcze nie widać jakaś dobrze maskująca a może ciut ciut widać hmm ale za to mi ją do góry juz pociąga będę musiała w płaszczyk się zaopatrzyć w grudniu ,bo lada moment tak podniesie się na brzuchu ze ledwo pępek będzie mi zakrywa
Sylika, Palinas89 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
luna znam te przesądy niby mówią że jak ktoś nie wierzy to się nie sprawdza ale ja mam przykład że się sprawdza jak byłam w ciąży moja mama powtarzała żeby nie patrzeć w dziurke od klucza i przez szpary okien czy drzwi bo dziecko będzie zezowate i unikałam tego póżniej mojej siosty koleżanka zaszła w ciąże i moja siostra jej to mówiła bo ona lubiła babcie swoją podglądać a ona do mojej siostry mówi "a weż głupia jesteś Anka w takie rzeczy wierzyć "... i jeszcze tam inne i urodziła syna z zezem i ma teraz siedem lat i miał zabieg w tamtym roku korygujący i chodzi w okularach . A ja ile razy sama miałam nauczkę robiąc pranie i wisiały na dworzu ubranka małego i pieluchy tetrowe po zachodzie słonca zbierałam a mały darł się jak oszalały a ja myśałam że kolkę ma ... i kiedy zbierałam ubrania przed zachodem słońca z dworza bo to lato było to nie płakał mi wieczorami więc .. można wierzyć i nie ..
Carolq lubi tę wiadomość
-
izizizi wrote:Hahahaha Luna ale sie usmialam z tego rudego, a co ja mam powiedziec jak ja tu samych czarnych dookola widze???? W takim razie mam nadzieje ze dziecko czarne sie nie urodzi ahahah udana ta twoja babcia
No to Ty lepiej uważaj
I męża uprzedź
Moja babcia ma 70 lat i jest z tych niereformowalnych
Po prostu ma swoje prawdy, których nawet lekarz nie może podważyć. Powiem szczerze, ze czasami to drażni bo cały czas mówi co mam robić. No, ale wybaczam
Palinas89 lubi tę wiadomość
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek