X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas, do środka to bym multi gyn profilaktycznie nie pchała. Tylko na zewnątrz się smyrnij i starczy :) I ew. przed seksiorem ;)

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Ale ekstra Eliana gratuluję a pisałam żeby różowo po usg było hahaha miałam przeczucie ,ze u Ciebie córka ;)

Ja jeszcze do 13.30 się będę szwendać po domu :o potem powoli się zbiore a teraz czas na koszenie trawnika i prysznic tylko że czekam aż trochę się rozpali w piecu żeby ciepła woda w łazience była.. no i takie buty Nel z drzemki juz wstała chodzi coś gaduli po swojemu ;)

Bez kitu Pati, jak jakiś czas temu prognozowałaś dziewczynom na forum, która co będzie miała - to miałam się do Ciebie zgłosić po werdykt, czy córa czy syn i zapomniałam. A popatrz - sprawdziło Ci się :))))

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Bosz.... ja tez myślałam, że chodzi o trawnik, hahahaha :D

OMG! Ja też!!!!!!

I nawet sobie pomyślałam: Pati taka zaradna, z rana idzie do ogrodu, chociaż późna jesień, będzie kosić trawę, porządna dziewczyna, a mi się nawet szafek kuchennych nie chce umyć... "

Buahahahhahahahahhahahh hahahahahha nie mogę że to chodziło o inny TRAWNIK :))))))

Carolq, migussia, xpatiiix3, Palinas89, Kłosia, i.am.chappie, FeliceGatto, CassieMK, kkasya, Marietta, Agusia ;), pasia27 lubią tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 18:47

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe tez nie zakumalam na poczatku :)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj przymrozki w ogrodzie nie ma co kosić juz tylko liście pograbić ale ja grabiami machać nie będę to nie na mój brzuch.. :) Babcia niedługo idzie po brata mojego i ja lecę się powoli ogarniać bo czas ucieka a ja w dresie :P

Carolq, Eliana, Sylika, Palinas89 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 18:47

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzis dzwonie sie umowic na wizyte na 7-8 grudnia juz nie moge sie doczekać i mam nadzieje że będzie tak jak mi patka powróżyła ;)

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam jeszcze pytanie - czy Wasze brzuchy są twarde? Bo ostatnio moja mama dotknęła mi brzucha i powiedziała, że nie jest jeszcze twardy i nie za bardzo rozumiem o co chodzi :P Czy to co mi wystaje to tłuszcz? :/

Carolq lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna to chyba dobrze, że nie jest twardy :D nie wiem o co chodzi twojej mamie :P

FeliceGatto lubi tę wiadomość

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jak twardy i napiety to niedobrze ;) mój jak za długo stoję trochę twardnieje ale to hicksy są tylko gorzej jakby twardniał i pobolewał czy mocno ciągnął i taki dyskomfort przy tym.. mnie dzisiaj jeden skurcz złapał ale taki bez kitu ze konkretnie go czułam powoli stwardniała macica trochę okresowo i pyk odpuściło góra 10s przytrzymało a to też już nie teges dobrze że za 2h wizyta ;)
    A ja już ogarnięta prawie zastanawiam się tylko czy chce mi się dupe zawracać i myć włosy (na głowie) :P

Palinas89, FeliceGatto lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • luna91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas89 wrote:
    Luna to chyba dobrze, że nie jest twardy :D nie wiem o co chodzi twojej mamie :P

Nie wiem :P W ogóle ludzie to mają różne pomysły. Mi babcia ostatnio przypominała, abym patrzyła tylko na piękne rzeczy i na pięknych ludzi. Opowiadała mi historię jak ona sama była w ciąży i do niej do pracy przychodził rudzielec :D I ona go unikała, ale kiedyś do niej podszedł porozmawiać. I moja babcia jeszcze na sali porodowej się bałą, że rudego urodzi :D Albo powiedziała, żebym broń Boże nie jadła pikantnego, bo dziecko będzie niespokojne w brzuchu i jak się urodzi. Ale wiecie żeby nie było ja się nie śmieję, bo tak sobie kiedyś kobiety tłumaczyły jak nie miały takiej wiedzy jak my teraz :P Moja babcia jedzie do Częstochowy żeby się pomodlić za mnie - podobno się martwi czy dam radę szczęśliwie urodzić i wychować :P

A mojej mamie to chyba chodzi o to, że macicy nie czuć... ale w 15 tc to jet nisko nad spojeniem zaraz a nie na wysokości pępka :P

Palinas89, FeliceGatto lubią tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Sylika Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brzuszki ciążowe są bardziej napięte i inna osoba która dotyka mówi że twardy ale może twoja nie ma czucia :P i tak palnęła .

201604075381.png
  • CassieMK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopisuję się do grona niekumatych, pomyślałam "Boże, tak zimno, z takim brzuchem, dzieci na głowie i jeszcze będzie z kosiarką po placu popieprzać" :D

Melduję, że mam pomarańcze i nie zawaham się ich zjeść! Jak tylko dojem ciasteczka, co też sobie kupiłam omnomnom :D

IIIiii, tak mi się dziś kurtka dziwnie wybrzuszyła, że panie w sklepie specjalnie dla mnie otwarły drugą kasę, żebym w kolejce nie musiała stać! :D ale fajne uczucie :)) Czyli jestem już dostrzegalnym wielorybkiem :D

xpatiiix3, luna91, Palinas89, FeliceGatto, helutka, Eliana, i.am.chappie, pasia27, bereda11 lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:
    brzuszki ciążowe są bardziej napięte i inna osoba która dotyka mówi że twardy ale może twoja nie ma czucia :P i tak palnęła .

Może to głupie ale ja teraz się boję, że źle mi rośnie... :P

Sylika, Carolq lubią tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Dopisuję się do grona niekumatych, pomyślałam "Boże, tak zimno, z takim brzuchem, dzieci na głowie i jeszcze będzie z kosiarką po placu popieprzać" :D

Melduję, że mam pomarańcze i nie zawaham się ich zjeść! Jak tylko dojem ciasteczka, co też sobie kupiłam omnomnom :D

IIIiii, tak mi się dziś kurtka dziwnie wybrzuszyła, że panie w sklepie specjalnie dla mnie otwarły drugą kasę, żebym w kolejce nie musiała stać! :D ale fajne uczucie :)) Czyli jestem już dostrzegalnym wielorybkiem :D

Zazdroszczę :) Mi mąż powiedział, ze mi kurtkę też wybrzusza :) Też bym chciała już żeby ktoś z zewnątrz dostrzegł :D

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Nie wiem :P W ogóle ludzie to mają różne pomysły. Mi babcia ostatnio przypominała, abym patrzyła tylko na piękne rzeczy i na pięknych ludzi. Opowiadała mi historię jak ona sama była w ciąży i do niej do pracy przychodził rudzielec :D I ona go unikała, ale kiedyś do niej podszedł porozmawiać. I moja babcia jeszcze na sali porodowej się bałą, że rudego urodzi :D Albo powiedziała, żebym broń Boże nie jadła pikantnego, bo dziecko będzie niespokojne w brzuchu i jak się urodzi. Ale wiecie żeby nie było ja się nie śmieję, bo tak sobie kiedyś kobiety tłumaczyły jak nie miały takiej wiedzy jak my teraz :P Moja babcia jedzie do Częstochowy żeby się pomodlić za mnie - podobno się martwi czy dam radę szczęśliwie urodzić i wychować :P

A mojej mamie to chyba chodzi o to, że macicy nie czuć... ale w 15 tc to jet nisko nad spojeniem zaraz a nie na wysokości pępka :P

Hahahaha Luna ale sie usmialam z tego rudego, a co ja mam powiedziec jak ja tu samych czarnych dookola widze???? W takim razie mam nadzieje ze dziecko czarne sie nie urodzi ahahah udana ta twoja babcia :-)

luna91, Palinas89, FeliceGatto, bereda11 lubią tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha a wiecie że u mnie przez kurtkę jeszcze nie widać jakaś dobrze maskująca a może ciut ciut widać hmm ale za to mi ją do góry juz pociąga będę musiała w płaszczyk się zaopatrzyć w grudniu ,bo lada moment tak podniesie się na brzuchu ze ledwo pępek będzie mi zakrywa :P

Sylika, Palinas89 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna znam te przesądy niby mówią że jak ktoś nie wierzy to się nie sprawdza ale ja mam przykład że się sprawdza jak byłam w ciąży moja mama powtarzała żeby nie patrzeć w dziurke od klucza i przez szpary okien czy drzwi bo dziecko będzie zezowate i unikałam tego póżniej mojej siosty koleżanka zaszła w ciąże i moja siostra jej to mówiła bo ona lubiła babcie swoją podglądać a ona do mojej siostry mówi "a weż głupia jesteś Anka w takie rzeczy wierzyć "... i jeszcze tam inne i urodziła syna z zezem i ma teraz siedem lat i miał zabieg w tamtym roku korygujący i chodzi w okularach . A ja ile razy sama miałam nauczkę robiąc pranie i wisiały na dworzu ubranka małego i pieluchy tetrowe po zachodzie słonca zbierałam a mały darł się jak oszalały a ja myśałam że kolkę ma ... i kiedy zbierałam ubrania przed zachodem słońca z dworza bo to lato było to nie płakał mi wieczorami więc .. można wierzyć i nie ..

Carolq lubi tę wiadomość

201604075381.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izizizi wrote:
    Hahahaha Luna ale sie usmialam z tego rudego, a co ja mam powiedziec jak ja tu samych czarnych dookola widze???? W takim razie mam nadzieje ze dziecko czarne sie nie urodzi ahahah udana ta twoja babcia :-)

:D No to Ty lepiej uważaj :D I męża uprzedź :D Moja babcia ma 70 lat i jest z tych niereformowalnych :) Po prostu ma swoje prawdy, których nawet lekarz nie może podważyć. Powiem szczerze, ze czasami to drażni bo cały czas mówi co mam robić. No, ale wybaczam :P

Palinas89 lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
‹‹ 778 779 780 781 782 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ