X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w szerokiej bluzce brzucha nie widać ... a co dopiero w kurtce ale już ją ledwo dopinam a chodzę w jesiennej bo w zimowej gorąco mi będzie a ja i tak słabnę ... ale zimowa tylko na teraz i obawiam się że na święta mam zakup nowy ...:P

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika - ja tam nikomu nie mówię w co ma wierzyć, ale po prostu jak dla mnie takie zabobony nie mają żadnego związku z rzeczywistością. To po prostu jak dla mnie czysty przypadek :) Ale wiesz już to patrzenie na rudego i obawa, ze się rudy urodzi jak w rodzinie nikt nie ma rudych włosów to już chyba przesada :D No, ale tak jak mówię - kobiety nie miały takiego pojęcia o ciąży i sobie różne rzeczy wymyślały :)

Marietta lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehehe kurna izizi jakbyś czarne dziecko urodziła to ciekawe co mąż by powiedział :DDDDDD

Ja nawet nie znam przesądów o dzieciach i ciąży, ale wierzę w dwa- żeby nie kupować chłopakowi butów, bo odejdzie i żeby nie kupować mu zegarka, bo odlicza czas do rozstania :D i mój Rafał bardzo się ze mnie śmieje oczywiście, że w takie głupoty wierze :P

Sylika, izizizi lubią tę wiadomość

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Zazdroszczę :) Mi mąż powiedział, ze mi kurtkę też wybrzusza :) Też bym chciała już żeby ktoś z zewnątrz dostrzegł :D

Tydzień temu na zakupach miałam focha, bo byłam w markecie w samej bluzie, a przepuścili przede mną na mięsnym w kolejce panią w zaawansowanej ciąży :P więc chyba jeszcze aż tak nie widać, może na wsi plota poszła? ;) inna sprawa, że mam cienką kurtkę z włoskiej wełny, taką bardziej jak płaszczyk, a pod spód założyłam gruby wełniany szalik i on też trochę uniósł mi tę kurtkę, więc może to dlatego ;) ale radocha była tak czy siak :D latem by nas wszędzie przepuszczali, bo w koszulce to widać piłeczkę ;))

Carolq lubi tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, to że rodzi się rudy, to kwestia mutacji genetycznej, która występuje dosyć rzadko :)))
    Rudy może się urodzić nawet jak rodzicie oboje mają np czarne wlosy :D
    no chyba, że matka ruda i ojciec rudy :P to dziecko też rude siłą rzeczy

• luna91 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie z ta kurtką to jest tak, że ja widzę, mama i mąż. Po prostu ja zawsze byłam bardzo szczupła i jak zakładałam kurtkę to się spinałam w pasie i miałam talię osy :D a teraz się nie zepnę bo mam już trochę tego brzucha no i wyglądam jakbym przytyła :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 12:44

Palinas89, CassieMK lubią tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas89 wrote:
    hehehehe kurna izizi jakbyś czarne dziecko urodziła to ciekawe co mąż by powiedział :DDDDDD

Ja nawet nie znam przesądów o dzieciach i ciąży, ale wierzę w dwa- żeby nie kupować chłopakowi butów, bo odejdzie i żeby nie kupować mu zegarka, bo odlicza czas do rozstania :D i mój Rafał bardzo się ze mnie śmieje oczywiście, że w takie głupoty wierze :P

No jak mu powiem ze za duzo sie na czarnych napatrzylam w ciazy to napewno zrozumie ahahahha ;-) i raczej nie bedzie winil biednego ogrodnika :-)

Palinas89, FeliceGatto, Carolq, i.am.chappie lubią tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dziś cicho :P

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stoję na przystanku juz na autobus czekam jadę po wyniki bo nie mogę w domu wydrukować laptop zepsuty.. no i z wynikami do gina babcia do mnie a Ty coś mi kręcisz chyba na jakąś randkę się wybierasz a nie do lekarza :P

FeliceGatto, bereda11 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Ja stoję na przystanku juz na autobus czekam jadę po wyniki bo nie mogę w domu wydrukować laptop zepsuty.. no i z wynikami do gina babcia do mnie a Ty coś mi kręcisz chyba na jakąś randkę się wybierasz a nie do lekarza :P

Czekamy na wieści z wizyty :D

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przeżywam jak mrówka okres jestem tak podjarana liczę na łud szczęścia ze jednak siurek zniknął i dzisiaj będzie różowo no ale za ptaszka tez się nie obrażę ;)

Madziuśka, Sylika, Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurna schizuje, bo cycki mnie nic, a nic nie bolą, tylko może ciut się wypełniły, ale ciut..

w poprzedniej ciąży bolały mnie już od samej owulacji i takie ciężkie były i jak zdejmowałam stanik po całym dniu to ulga była.

Wiem, że każda ciąża jest inna, ale czy którejś z was piersi nie bolały? :P

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas89 wrote:
    Kurna schizuje, bo cycki mnie nic, a nic nie bolą, tylko może ciut się wypełniły, ale ciut..

w poprzedniej ciąży bolały mnie już od samej owulacji i takie ciężkie były i jak zdejmowałam stanik po całym dniu to ulga była.

już nie pamiętam kogo, ale były takie tutaj
    spokojnie, spokojnie - sikaniec pokazał 2 kreski a zaraz będziesz miała wyniki BHCG :)

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Ale przeżywam jak mrówka okres jestem tak podjarana liczę na łud szczęścia ze jednak siurek zniknął i dzisiaj będzie różowo no ale za ptaszka tez się nie obrażę ;)

dawaj znac od razu ;)

Palinas89, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas89 wrote:

Mnie nie bolały :)

Palinas89 lubi tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszasz mnie Cassie :D na wyniki bety itd muszę czekac do jakiejs 18 na pewno, wtedy pojawią się w necie :)

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:

Trawnik ogolony, nogi tez, wszystko się zgadza. Może być i randka :P

Ja też niedługo wychodzę :)

xpatiiix3, CassieMK, kkasya, Palinas89, Madziuśka, Agusia ;), bereda11 lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laze po parku bo mam obok zrobię kółko na około basenu i idę bo pizdzisko na dworze :P

kkasya lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • CassieMK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo randka z ginem hahaha :P

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • CassieMK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati nie pisz nic o kółkach, bo przez Was mi się kojarzy :D

xpatiiix3, kkasya, Palinas89 lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
‹‹ 779 780 781 782 783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ