X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w szerokiej bluzce brzucha nie widać ... a co dopiero w kurtce ale już ją ledwo dopinam a chodzę w jesiennej bo w zimowej gorąco mi będzie a ja i tak słabnę ... ale zimowa tylko na teraz i obawiam się że na święta mam zakup nowy ...:P

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika - ja tam nikomu nie mówię w co ma wierzyć, ale po prostu jak dla mnie takie zabobony nie mają żadnego związku z rzeczywistością. To po prostu jak dla mnie czysty przypadek :) Ale wiesz już to patrzenie na rudego i obawa, ze się rudy urodzi jak w rodzinie nikt nie ma rudych włosów to już chyba przesada :D No, ale tak jak mówię - kobiety nie miały takiego pojęcia o ciąży i sobie różne rzeczy wymyślały :)

Marietta lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehehe kurna izizi jakbyś czarne dziecko urodziła to ciekawe co mąż by powiedział :DDDDDD

Ja nawet nie znam przesądów o dzieciach i ciąży, ale wierzę w dwa- żeby nie kupować chłopakowi butów, bo odejdzie i żeby nie kupować mu zegarka, bo odlicza czas do rozstania :D i mój Rafał bardzo się ze mnie śmieje oczywiście, że w takie głupoty wierze :P

Sylika, izizizi lubią tę wiadomość

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Zazdroszczę :) Mi mąż powiedział, ze mi kurtkę też wybrzusza :) Też bym chciała już żeby ktoś z zewnątrz dostrzegł :D

Tydzień temu na zakupach miałam focha, bo byłam w markecie w samej bluzie, a przepuścili przede mną na mięsnym w kolejce panią w zaawansowanej ciąży :P więc chyba jeszcze aż tak nie widać, może na wsi plota poszła? ;) inna sprawa, że mam cienką kurtkę z włoskiej wełny, taką bardziej jak płaszczyk, a pod spód założyłam gruby wełniany szalik i on też trochę uniósł mi tę kurtkę, więc może to dlatego ;) ale radocha była tak czy siak :D latem by nas wszędzie przepuszczali, bo w koszulce to widać piłeczkę ;))

Carolq lubi tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, to że rodzi się rudy, to kwestia mutacji genetycznej, która występuje dosyć rzadko :)))
    Rudy może się urodzić nawet jak rodzicie oboje mają np czarne wlosy :D
    no chyba, że matka ruda i ojciec rudy :P to dziecko też rude siłą rzeczy

• luna91 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie z ta kurtką to jest tak, że ja widzę, mama i mąż. Po prostu ja zawsze byłam bardzo szczupła i jak zakładałam kurtkę to się spinałam w pasie i miałam talię osy :D a teraz się nie zepnę bo mam już trochę tego brzucha no i wyglądam jakbym przytyła :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 12:44

Palinas89, CassieMK lubią tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas89 wrote:
    hehehehe kurna izizi jakbyś czarne dziecko urodziła to ciekawe co mąż by powiedział :DDDDDD

Ja nawet nie znam przesądów o dzieciach i ciąży, ale wierzę w dwa- żeby nie kupować chłopakowi butów, bo odejdzie i żeby nie kupować mu zegarka, bo odlicza czas do rozstania :D i mój Rafał bardzo się ze mnie śmieje oczywiście, że w takie głupoty wierze :P

No jak mu powiem ze za duzo sie na czarnych napatrzylam w ciazy to napewno zrozumie ahahahha ;-) i raczej nie bedzie winil biednego ogrodnika :-)

Palinas89, FeliceGatto, Carolq, i.am.chappie lubią tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dziś cicho :P

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stoję na przystanku juz na autobus czekam jadę po wyniki bo nie mogę w domu wydrukować laptop zepsuty.. no i z wynikami do gina babcia do mnie a Ty coś mi kręcisz chyba na jakąś randkę się wybierasz a nie do lekarza :P

FeliceGatto, bereda11 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Ja stoję na przystanku juz na autobus czekam jadę po wyniki bo nie mogę w domu wydrukować laptop zepsuty.. no i z wynikami do gina babcia do mnie a Ty coś mi kręcisz chyba na jakąś randkę się wybierasz a nie do lekarza :P

Czekamy na wieści z wizyty :D

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przeżywam jak mrówka okres jestem tak podjarana liczę na łud szczęścia ze jednak siurek zniknął i dzisiaj będzie różowo no ale za ptaszka tez się nie obrażę ;)

Madziuśka, Sylika, Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurna schizuje, bo cycki mnie nic, a nic nie bolą, tylko może ciut się wypełniły, ale ciut..

w poprzedniej ciąży bolały mnie już od samej owulacji i takie ciężkie były i jak zdejmowałam stanik po całym dniu to ulga była.

Wiem, że każda ciąża jest inna, ale czy którejś z was piersi nie bolały? :P

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas89 wrote:
    Kurna schizuje, bo cycki mnie nic, a nic nie bolą, tylko może ciut się wypełniły, ale ciut..

w poprzedniej ciąży bolały mnie już od samej owulacji i takie ciężkie były i jak zdejmowałam stanik po całym dniu to ulga była.

już nie pamiętam kogo, ale były takie tutaj
    spokojnie, spokojnie - sikaniec pokazał 2 kreski a zaraz będziesz miała wyniki BHCG :)

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Ale przeżywam jak mrówka okres jestem tak podjarana liczę na łud szczęścia ze jednak siurek zniknął i dzisiaj będzie różowo no ale za ptaszka tez się nie obrażę ;)

dawaj znac od razu ;)

Palinas89, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas89 wrote:

Mnie nie bolały :)

Palinas89 lubi tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszasz mnie Cassie :D na wyniki bety itd muszę czekac do jakiejs 18 na pewno, wtedy pojawią się w necie :)

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:

Trawnik ogolony, nogi tez, wszystko się zgadza. Może być i randka :P

Ja też niedługo wychodzę :)

xpatiiix3, CassieMK, kkasya, Palinas89, Madziuśka, Agusia ;), bereda11 lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laze po parku bo mam obok zrobię kółko na około basenu i idę bo pizdzisko na dworze :P

kkasya lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • CassieMK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo randka z ginem hahaha :P

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • CassieMK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati nie pisz nic o kółkach, bo przez Was mi się kojarzy :D

xpatiiix3, kkasya, Palinas89 lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
‹‹ 779 780 781 782 783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ