X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas89 wrote:
    Kurna schizuje, bo cycki mnie nic, a nic nie bolą, tylko może ciut się wypełniły, ale ciut..

w poprzedniej ciąży bolały mnie już od samej owulacji i takie ciężkie były i jak zdejmowałam stanik po całym dniu to ulga była.

Wiem, że każda ciąża jest inna, ale czy którejś z was piersi nie bolały? :P
    nie bolały i nie urosły ani w pierwszej ciąży i w tej też

Palinas89 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Moja Livka kochana wazy 255g i jest normalnie jak bliźniak Nel na 3d buzia prawie identyko ;) Cipocha jak ta lala z każdej strony na 3d obejrzalam popłakałam się ze szczęścia pyta czy mówić ja mówię dziewczynka a on uśmiecha się tak a ja o boże jak się cieszę że czułam ze jednak nic tam między nogami nie będzie mieć za miesiąc mi zrobi 3d i na płytkę nagra malutką <3
    O Ja cie.Pati gratuluje :-)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozbroiło mnie to zdjęcie :D
    e7c485bc8bfe7ea6med.jpg

bereda11, migussia, izizizi lubią tę wiadomość

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Eliana- Klara super imię, gratuluję dziewczynki :) Jeeeej ale już bym chciala płeć poznać... a tu wizyta dopiero w połowie grudnia, dopiero po wizycie będę się na połówkowe umawiała.

Eliana- czyli co, przeczucie było na synka, zapłodnienie w owu- jak u mnie, a jednak córka... kurczę, muszę chyba zluzować z nastawieniem, bo ciągle myślę o dziecku jako o chłopcu, tak mi się ubzdurało.... ;P

gratuluje udanej wizyty Eliana (narazie tyle doczytalam ;-)) no i dziewczynki Klary sliczne imie , ja podpisuje sie pod Marietta ze popsulas mi troche koncepcje ;-) ha ha bo tez zapłodnienie dzien przed owu i mam przeczucie na synka ale jak widze wszystko moze sie zmienic ...

Marietta lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam majóweczki! Jestem nowa na forum, to moja pierwsza ciąża, 17 tydzień i taaaaaaaaak bardzo się cieszę! :D

Pochwaliłam się, teraz chciałabym Was prosić o pomoc ;) Chodzę z brzuszkiem na zajęcia - studiuję dietetykę :) Mam teraz taki przedmiot, na którym tworzymy ankiety, mogłybyście wypełnić? Zajmie Wam to chwilkę, a mnie bardzo pomoże! Z góry dziękuję!

I oczywiście gratuluję brzuszków :D

link do ankiety: http://www.ankietka.pl/ankieta/207961/ocena-wiedzy-zywieniowej-kobiet-ciezarnych.html

Marietta lubi tę wiadomość

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba wszystkie wizyty za nami :)

Gratuluję :) Palinas - Tobie też :)

Ja juz pisałam na FB. Bejbe zdrowe, 175 gram podobno i tyle. Sprzęt do dupy I nie sprawdził płci. Foch i przytup :|

W poniedziałek idę na 8:40 do tego mojego z mega sprzętem. I się dowiem. Chyba.... czy nadal jest psiocha ;)

Aaaaa! I każdy mi mówi co innego z lozyskiem. Obaj, że nisko, ale jeden, że na przedniej ścianie, drugi, że na tylnej. No halo. Łożysko nie skacze ze ściany na ścianę....

Palinas89, xpatiiix3, katarzyna_d, katarzyna_d, katarzyna_d, katarzyna_d, Sylika, bereda11, migussia, Negra, i.am.chappie, Madziuśka, Majóweczka78 lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    To chyba wszystkie wizyty za nami :)

Gratuluję :) Palinas - Tobie też :)

Ja juz pisałam na FB. Bejbe zdrowe, 175 gram podobno i tyle. Sprzęt do dupy I nie sprawdził płci. Foch i przytup :|

W poniedziałek idę na 8:40 do tego mojego z mega sprzętem. I się dowiem. Chyba.... czy nadal jest psiocha ;)

Aaaaa! I każdy mi mówi co innego z lozyskiem. Obaj, że nisko, ale jeden, że na przedniej ścianie, drugi, że na tylnej. No halo. Łożysko nie skacze ze ściany na ścianę....

A Ty wiesz, że ja właśnie wczoraj gdzieś czytałam, że łożysko może się przemieścić w okolicach połowy ciąży? :D może jesteś akurat tym jednym przypadkiem na ileś tam? :P

oar89jcgzipdaets.png
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze często chyba sami nie wiedzą co gadają :D
    Mój stwierdził, że wątpi, żebym miała owulację :) w piątek idę go zaskoczyć :P

Carolq lubi tę wiadomość

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    A Ty wiesz, że ja właśnie wczoraj gdzieś czytałam, że łożysko może się przemieścić w okolicach połowy ciąży? :D może jesteś akurat tym jednym przypadkiem na ileś tam? :P

Łożysko migruje, ale góra dół,a nie ściana-ściana :P

Carolq, monaa lubią tę wiadomość

• Palinas89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati napisz do mnie wiadomość, bo chciałabym Ci podać dane, żebyś mnie dodala na fejsa :P a nie ogarniam jak ja mam napisać do Ciebie :D dodałam Cie do przyjaciółek i dalej nie wiem :)

xpatiiix3, katarzyna_d lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kur.. 3 skurcz w ciągu dnia a właśnie wyniki od endo jak będę miała plus odczyn coombsa plus toxo igm mam napisać do ginka i on mi ustali wizytę możliwe ze w przyszłym tyg juz zależy od wyników... no i anemia jest i mam wpisany tardyferon

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati magnez bierz i jedz więcej zielonych warzyw, one maja żelazo :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati gratuluje jeszcze raz :) nie bede się powtarzać z FB :P
    Palinas gratuluje bety :)

Wogóle co ja się tu rozpisuje jak mi net muli gratuluje wizyt <3

Palinas89, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• malvva Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati super zadroszcze dziewczynki ja narazie o plci nic a nic nie wiem nic mi na tym nfz nie mowia :( teraz mam usg 15 grudnia moze cos powiedza jak nie to ide na 3d mam zaplace ale moze cos sie dowiem wreszcie

xpatiiix3, i.am.chappie lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patiii no nie moge bedzie dziewczynka wow , a ja tak was czytam nagle patrze na suwaczek Patiii i nie ma juz Milosz tylko jest livia se mysle no nie dziewczynka ..ekstra...a tez bylam pewna ze chcesz kosic trawnik i pomyslalam biedna dziewczyna niech zamieszka juz z tym Kamilem bo sie zatyra dziewczyna ;-)
    palinas no to z Toba czekamy do piatku :-) i gratuluje duzej bety...felicce Tobie tez gratuluje wizyty :-)

FeliceGatto, Palinas89, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, na liście nanieś zmianę :)

katarzyna_d, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Łożysko migruje, ale góra dół,a nie ściana-ściana :P

"...co więcej, bardzo możliwe, że łożysko przejdzie (z położenia przedniego) do położenia tylnego w późniejszym okresie ciąży, często bowiem tak się dzieje" - aż poszukałam tego cytatu, Heidi Murkoff, W oczekiwaniu na dziecko, wydanie VII zmienione, Poznań 2015

oar89jcgzipdaets.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha krejzolki dziękuję Wam no mówię ciesze się przeogromnie ♡♡♡

Tu więcej o wizycie bo z tego srania szczęściem tylko ekstra newsy napisałam tu ciut mniej pozytywnie ale mimo wszystko na razie córką wszystko przyćmiła potem do mnie dojdzie stres bardziej.. :P
    Kopiuj wklej z fejsa :)

No właśnie skurcze pytałam tak jak biorę magnez 3x1 nospę doraźnie także bez lipy hmm a szyjka szyjka u mnie ma 3cm i jest lekko otwarta z zewnątrz i taka średnio miekka ale luzik w kolejnych ciazach ponoć norma póki się nie skróci i rozwarcie nie będzie mam się nie stresować.. ;)
    Eee w 22tx w poprzedniej ciąży juz na 0.5 cm rozwarcie było aby Wielkanoc w domu spędzić no cóż on powiedział żeby się liczyć z tym ze ta szyjka tak trzymać nie będzie bedziemy pod obserwacja ale na razie bez lipy ;)

To moja Livia cudowna <3
    255g 18t6d ;)
    259h9ue.jpg

I takie bodziaki dla dziewczynek kupiłam drugi malutki oczywiście ;)
    2r2yag2.jpg

bereda11, Palinas89, FeliceGatto, konwalijka, maimama, i.am.chappie, Madziuśka, Gaaabi, luna91, monilia84, izizizi lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i 4 skurcz mnie dzisiaj złapał dupa biorę magnez 3x1 przecież i jem szpinaku sporo ostatnio buraki i brokuły :P a no i fakt faktem juz wiem o co chodzi ja dzisiaj wcale nie wzięłam z tej podnieść magnezu stąd te skurcze ale wzięłam od razu 2 także powinno przejść ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto mi też się przesunęło a było tak najpierw kosmowka na tylnej potem jakby trochę przód trochę bok tak no z boku po mojej lewej a teraz znowu na tył się przekręciło hahahaha komedia co :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 783 784 785 786 787 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ