X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 20 tygodniu ;)

Hehe za tydzień półmetek będzie ojj kiedy to tak szybko mija :) My dzisiaj mocno przytulone spałyśmy z Nelusią <3 Wyspałam się ;)

Babcia Marcela poprowadziła ,bo wczoraj obiecywała na wszystko jemu ,bo płakał trochę przed wyjściem, że chciałby żeby ona z Nim poszła.. to jej dogadałam, bo rano mówi wstawaj małego prowadzić to mówię to ok zaprowadze ale więcej nie obiecuj mu ,bo on nie jest głupi i pamięta o wszystkim.. ona no dobra to spytam go zobaczymy czy pamięta i pyta:
    - Marcelku ,kto dzisiaj miał Ciebie zaprowadzić do przedszkolka.?
    - Jak to kto ,no Ty babciu..
    Głupio jej się zrobiło i powiedziała, że zaprowadzi. Ja się nie lenie, ale chodzi o to żeby przecież budować zaufanie u dziecka, a nie okłamywać juz nie pierwszy raz taka sytuacja ,a na następny dzień udaje że niby nic takiego nie mówiła albo mowi ze jej sie nie chce przeciez nikt jej nie zmusza do tego tylko po cholerę kłamać.. Ten Marcelo to pamiętliwy jest on potrafi po tygodniu się obrazić za to ze mu np kinder jajka nie kupiłam, bo niegrzeczny był to wypomina mi później i musze mu tłumaczyć ze jak niegrzeczny jest to nie dostanie nagrody bla bla bla ahh te dzieciaki lada moment Nela to samo będzie robić :o aż się boję 2 buntowników :P

Buziaki kochane ;)

Miłego dnia i trzymam kciuki za dobre wieści z wizyt :)

monilia84, Palinas89, i.am.chappie lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Witam się w 20 tygodniu ;)

Hehe za tydzień półmetek będzie ojj kiedy to tak szybko mija :) My dzisiaj mocno przytulone spałyśmy z Nelusią <3 Wyspałam się ;)

Babcia Marcela poprowadziła ,bo wczoraj obiecywała na wszystko jemu ,bo płakał trochę przed wyjściem, że chciałby żeby ona z Nim poszła.. to jej dogadałam, bo rano mówi wstawaj małego prowadzić to mówię to ok zaprowadze ale więcej nie obiecuj mu ,bo on nie jest głupi i pamięta o wszystkim.. ona no dobra to spytam go zobaczymy czy pamięta i pyta:
    - Marcelku ,kto dzisiaj miał Ciebie zaprowadzić do przedszkolka.?
    - Jak to kto ,no Ty babciu..
    Głupio jej się zrobiło i powiedziała, że zaprowadzi. Ja się nie lenie, ale chodzi o to żeby przecież budować zaufanie u dziecka, a nie okłamywać juz nie pierwszy raz taka sytuacja ,a na następny dzień udaje że niby nic takiego nie mówiła albo mowi ze jej sie nie chce przeciez nikt jej nie zmusza do tego tylko po cholerę kłamać.. Ten Marcelo to pamiętliwy jest on potrafi po tygodniu się obrazić za to ze mu np kinder jajka nie kupiłam, bo niegrzeczny był to wypomina mi później i musze mu tłumaczyć ze jak niegrzeczny jest to nie dostanie nagrody bla bla bla ahh te dzieciaki lada moment Nela to samo będzie robić :o aż się boję 2 buntowników :P

Buziaki kochane ;)

Miłego dnia i trzymam kciuki za dobre wieści z wizyt :)

Jak Ty już daleko, kiedy i mi tyle zleci?Ja też uczę wszystkich dookoła by nie mówili dziecku czegoś czego nie mogą spełnić.Daria już duża jest, miała imieniny i był dziadek powiedział, przyjdę jutro i dam Ci prezent, Ja do niego nie obiecuj,bo mało możliwe byś spełnił.No i co?Oczywiście nie przyszedł.Dziecku przykro.Ja tłumaczę, że dziadek zakręcony i trzeba poprawkę brać na Niego bo nie dotrzymuje słowa.Jakoś przeszło, ale zła byłam.

relg3e5e9ky1omot.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Tak ale maz zamiast mnie wesprzeć jeszcze tylko dogina :/ i marudzi kurde tez sie stresuje ale co mam zrobić chyba nie znajdę go bo on uważa ze to nie dobrze :/ masakra jakaś :(
    Wkurzył sie , nagadał i jeszcze sie nie odzywa :( chce mi sie płakać dowód zgubiony , kłótnia z mężem i jeszcze wrzud na tyłku w dupę z tym wszystkim ;(

A ja wczoraj przywaliłam dupą w słupek na parkingu u gina (centrum miasta, ciasno jak cholera), wgniotłam próg z tyłu i czekam,aż zauważy :P Wtedy będę palić głupa ;)

xpatiiix3, Sylika, monilia84, Palinas89, konwalijka lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :)
    Muszę sie Wam pochwalić ze wczoraj wieczorem pierwszy raz poczułam ruchy jednego lub drugiego malucha :) czytałam książkę i w pewnym momencie takie "smyranie " od wewnętrznej poczułam :)

FeliceGatto, xpatiiix3, Carolq, Sylika, Aniu_leczka, monilia84, patkaaxx90, Palinas89, kkasya, luna91, i.am.chappie lubią tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    oo to niezła wróżba, może następne bliźniaki będą:) Sylika a u Ciebie jednojajowe? Bo nie wiem a dużo przeglądać do początku by było może do maja doczytam wszystkie początki:) Pati szkoda no ale i tak prawie miesiąc nas różni, będę musiała sama się na sali pomęczyć :)
    A propo zdjec pipki nie wiem czy głodnemu chleb na myśli ale głupie skojarzenie na prawym zdjęciu u góry te białe przypomina mi penisa wybaczcie ale no cały czas to tam widze!! :P
    O jej a juz myslalam ze to tylko ja takie zboczone skojarzenia mam. Na prawym zdjeciu tez widze cos na krztalt mega penisa ahahah upss :-)
    Pati jescze raz gratuluje pipeczki!!!!

xpatiiix3, migussia lubią tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:
    Jak Ty już daleko, kiedy i mi tyle zleci?Ja też uczę wszystkich dookoła by nie mówili dziecku czegoś czego nie mogą spełnić.Daria już duża jest, miała imieniny i był dziadek powiedział, przyjdę jutro i dam Ci prezent, Ja do niego nie obiecuj,bo mało możliwe byś spełnił.No i co?Oczywiście nie przyszedł.Dziecku przykro.Ja tłumaczę, że dziadek zakręcony i trzeba poprawkę brać na Niego bo nie dotrzymuje słowa.Jakoś przeszło, ale zła byłam.

Wrr ależ mnie to drażni takie obiecywanie.. no to samo my przechodzilismy z dziadkami wiec nie chce by dzieciom obiecywali..

Babcia jeszcze zapomniała misia wziąć a ja zapomniałam przypomnieć postawiłam na widoku i z głowy wyleciało Marcel się napłakał ale mu doniosła szybko ;)

Weekend wolny mam nadzieje że mama Kamila jedzie do mamy swojej :P No to bym z Nim trochę czasu spędziła kurde mam taką chcice.. a nie chce jechać jeżeli ona tam będzie i znosić jej uwagi fajek itd.. :/

Sylika lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ;)
    Zbereźnice jesteście hahahahah

No Kamil wczoraj to był taki szczęśliwy ze córeczka mówił że on tak czuł i skakał z radości i dobrze mój Meryś będzie moim rodzyneczkiem ukochanym synusiem mamusi ;)

Sylika, Palinas89, migussia lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta No właśnie musiałam się cofać tak pamiętała aż zapomniałam Kochana gratuluje pierwszych kopniaczkow ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 09:21

Magenta lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie ja tez nie mogę sie doczekac kopniaczka :( dowód nadal nie znaleziony :/

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech zapomniałam wam napisac mój dupek dzwonił w poniedziałek wieczorem ze on może jednak by wrócił i byśmy byli razem. niestety nie wie czy chce byc ze mną ze względu na mnie czy na dziecko. więc cóż.... niech się wali i się zastanowi. wrrrrr

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    ech zapomniałam wam napisac mój dupek dzwonił w poniedziałek wieczorem ze on może jednak by wrócił i byśmy byli razem. niestety nie wie czy chce byc ze mną ze względu na mnie czy na dziecko. więc cóż.... niech się wali i się zastanowi. wrrrrr

Madziuśka- to dobry znak :) Zastanowił się na chłodno, bo bez nacisku z Twojej strony, dziecka jeszcze nie widział, więc może tęskni za Tobą, a nie chce zrobić to z poczucia obowiązku :)

Madziuśka, FeliceGatto lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo doszło mu do głowy ze nie moze Cie zostawić z dzieckiem i robi to zmpoczucia obowiązku , albo sie przeraził ta myślą i musiał to przemyśleć . Fakt jest faktem abyś za szybko mu nie dawała tego co stracił bo tego nie doceni :/

Madziuśka lubi tę wiadomość

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę ze bardziej z poczucia obowiązku... niestety
    ja mu nie będę tego ułatwiać, prosić , błagać.
    jasne że mi źle, ale mam swoją godność

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka zycze by jednak teściowej nie było ;) i niech chcica się spełni je je ;) :)

Madziuśka ciężko podjąć decyzje ale zastanow się może jeszcze nie wszystko stracone i uda wam się zbudować jednak nowy lepszy związek :)
    Ja na swojego mam kilka dni focha ! I nieraz bym z domu go wygoniła bo ma o wszystko problem i denerwuje mnie tym ale jak by poszedł bym tęskniła za durniem bo go kocham :)

xpatiiix3, Madziuśka lubią tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2015, 08:42

FeliceGatto lubi tę wiadomość

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś robię kurczaka z ryżem w sosie śmietanowo-czosnkowym z oregano i do tego surówka :) szybko prosto i smacznie.

xpatiiix3, Palinas89 lubią tę wiadomość

201604075381.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:
    Patka zycze by jednak teściowej nie było ;) i niech chcica się spełni je je ;) :)

Madziuśka ciężko podjąć decyzje ale zastanow się może jeszcze nie wszystko stracone i uda wam się zbudować jednak nowy lepszy związek :)
    Ja na swojego mam kilka dni focha ! I nieraz bym z domu go wygoniła bo ma o wszystko problem i denerwuje mnie tym ale jak by poszedł bym tęskniła za durniem bo go kocham :)

ja go też kocham i tęsknię. ale też muszę o dziecku myśleć - ciągle awantury i płacz.
    troche spokoju chcę dla niego

Sylika, Palinas89, i.am.chappie lubią tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    ja go też kocham i tęsknię. ale też muszę o dziecku myśleć - ciągle awantury i płacz.
    troche spokoju chcę dla niego
    Rozumiem Cie doskonale ... Tez bym chciala zeby bylo juz dobrze ja sama.tez jestem nie idealna bo wybucham o byle co a on znow chyba robi na zlosc ... Moze i ty Madzia troche odpuść ja tez czasami zeby zaciskam i warknę pod nosem wtedy mi lzej ze sie nie obrazil a ja nie wybuchlam i nie jestesmy pokloceni ale to roznie bywa ... Trzeba im mowic co jest wazne i czego ty oczekujesz a pozniej n o ech on powie czego od Ciebie oczekuje i rozmowa o tym moze oczysci troche atmosfere.

201604075381.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 18:47

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj chwalilyscie sie.plcia swoich maluchow a ja dzis znalazlam gotke z 18tc jak moj synek wywalil sprzęt i nie bylo wątpliwosci co do płci a ja płakałam ze juz mu tam nic nie odpadnie:( .... :) he he

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/83e30b71959c.jpg

FeliceGatto lubi tę wiadomość

201604075381.png
‹‹ 789 790 791 792 793 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ