Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurna progesteron 15,30 ng/ml niby norma ale to chyba cinko co?
(zaznaczam, że od piątku jak pokazały się 2 kreski biorę 1x lutki na noc)
normy :
Ciąża:
I trymestr 2,8-147,3 ng/ml
II trymestr 22,5 - 95,3 ng/ml
III trymestr 27,9 - 242,5 ng/ml
a np dla fazy lutealnej jest norma 1,2 - 15,9 ng/mlWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 11:11
Aniołek
7.10.2015 6/8 tc
-
Dzień dobry, przywitałam się na fb, to i tu wypada
Jak już wiecie, wczoraj zaliczyłam pierwsze oficjalne zmacanie brzucha przez męża, więc jestem już mega happy i wszystkie fochy mi minęłyah jak niewiele mi do szczęścia potrzeba
Palinas89, Sylika, migussia, FeliceGatto, i.am.chappie, kkasya lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Madziuśka wrote:myślę ze bardziej z poczucia obowiązku... niestety
ja mu nie będę tego ułatwiać, prosić , błagać.
jasne że mi źle, ale mam swoją godnośćPalinas89, FeliceGatto, i.am.chappie, Madziuśka lubią tę wiadomość
-
Cassie a ile to było dni po owulacji? ja tak 5 dni po owulacji mialam 9,7 teraz
to kuźwa mało wzrósł jak teraz jest 15,3. Chyba od jutra będę brała luteinę rano i wieczorem, bo jeszcze tyle tabletek mi zostało- w piątek gin da mi recepteAniołek
7.10.2015 6/8 tc
-
Witam się i ja. Jak zwykle w połowie dnia, ale zanim Was ponadrabiam to tak mija dopołudnie:)
No więc tak, gratuluje wszystkim wczoraj wizytującym i trzymam kciuki za dzisiejsze. Niech odpadnie co ma odpaść lub wyrośnie co ma wyrosnąćJa mam od początku tej ciąży przeczucie na chłopaka ale nie nastawiam sie szczególnie. Generalnie podchodze do tej ciazy...inaczej. Właśnie wczoraj rozmawiałam z mamą na ten temat, bo ona pyta a co bym chciała, a czy mamy wybrane imiona, a jak bedzie to czy tamto i tak dalej a ja jej na wszystko, "przecież to takie nieważne" byle całe i zdrowe. I własnie, po takich wydarzeniach jakie nas spotkały (mysle ze niektóre dziewczyny potwierdzą) zupełnie zmienia sie światopoglad człowieka i wszystko staje sie takie błahe, uświadamiasz sobie , że przecież na wiele rzeczy nie masz wpływu, a w kwesti dziecięcia to już w ogóle. I niech bedzie chłopcem czy dziewczynką, rude czy bląd, z piegami, czy bez, byle było całe, zdrowe i z nami. A właściwie nawet jesli nie bedzie zdrowe to bedzie dla nas najważniejsze i bedziemy je kochać, bo przecież co możemy zrobić. No i nasza rozmowa zakończyła się tak, że moja mama sie rozpłakała jaka ja jestem mądra, dojrzała i takie tam. A ja...zaczęłam sie smiać. No nie ładnie ale dla mnie to takie oczywiste są sprawy a ona zareagowała jakbym Amerykę odkryła:)
Co do zgubionych dowodów, mam nadzieję że nic złego się nie wydarzy, a z tego co wiem to mozna zgłosic ze sie zgubiło dokumenty i nikt nic wtedy nie zrobi nawet jak znajdzie bo one beda nie ważne i wtedy chyba jest wysyłana inforacja do ogolnego systemu na ten temat. Osoba która zgubiła, dostaje tymczasowe papiery potwierdzające tożsamość-np. w razie kontroli policjii podczas jazdy samochodem i one są ważne do czasu wyrobienia nowych.
Jeśli chodzi o jazdy z jedzeniem to tak jak wspominałam już, w poniedziałek byłam na kanapkach z ketchupem, a wczoraj wieczorem miałam dziwne mieszane odpały. Strasznie mnie bolał brzuch i w ogóle przez to żelazo co teraz jem to znowu pojawiają się zaparcia więc skorzystałam z wypróbowanego sposobu, woda z ogórków kiszonych mmmm pychota, jeszcze zagryzłam ogórem żeby wzmocnić efekt. Pomogło!. No więc jak stwierdziłam, że juz ok, brzuch nie boli, jelita ruszyło to pochłonęłam dwa kawałki sernika na gorąco, po czym naszło mnie na kiszoną kapustę wiec zjadłam miseczkę, a przed snem przyomniałam sobie że mam jeszcze princesse kokosową i musiałam wstać zeby ją zjeść bo by mi chyba język uciekł do kuchni. No i wszystko zapijałam wodą gazowaną-której normalnie to nie lubie. I odziwo nic mi nie było:)migussia, CassieMK, Palinas89, izizizi, i.am.chappie, kw lubią tę wiadomość
Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
Nie piszcie o udanych sexach:P bo checi robicie a na mojego mam focha. I nie bede sie przeciez prosic o sex hahaha
Ale fajnie ze udany malvva
Carolq kurde wspolczuje czasami poprostu cos sie gdzies zawieruszy tez czasami tak mam ze przeloze nie denerwuj sie i na spokojnie pomysl i poszukaj w domu w samochodzie albo odz na policje zglos zaginiecie. A maz niech sie nie pieni 3 tyg. I dowod jest kolejny toz to noe tragedia. -
Ten 19 dc to był 9 dzień po owu, wiem na pewno bo monitoring miałam. Zaraz do gina dzwoniłam bo w tym samym dniu robiłam test, więc dał mi lutkę i duphaston, ale zanim wzięłam to kazał powtórzyć prog i ten drugi już był taki wysoki
pamiętaj, że on jest wydzielany skokowo i nawet dwa pomiary z jednego dnia mogą dać różny wynik. Nie martw się na zapas, będzie dobrze :*
Palinas89 lubi tę wiadomość
-
tak mi nagadal jakie to ja mam teraz piersi ladne duze i okragle i jaka sexi mamusia jestem ze nie moglam odmowic. Mialam zle wspomnienia z wczesniejszych tygodni ciazy bo mnie bolalo a teraz nic a nic bomba
Sylika, Palinas89, FeliceGatto lubią tę wiadomość
-
A jeszcze jedno, Madziuśka, pamietaj tylko proszę o jednym. Szczęśliwy dom/rodzice to szczęśliwe dziecko. Dopóki Wy się nie dogadacie, to choćbyście byli najlepszą mamą i tatą to dziecko wszystkie Wasze złe emocje wyczuje. Czasem lepiej dla niego jak rodzice są osobno a szczęsliwi niz razem i ciągły dym w domu. Trochę przepracowałam z dzieciakami i potwierdzam całą sobą że to nie jest tylko takie gadanie, ale prawda, która z czasem boleśnie weryfikuje nasze decyzje. Jeśli Twój facet będzie chciał wrócic tyko z poczucia obowiązku...to chyba nic z tego nie bedzie, bo żadne z Was nie bedzie szczesliwe, a bedziecie sie męczyć w swoim towarzystwie.
Mimo wszystko życze Wam z całego serca, żeby wróciła miłość która Was połączyła i z której niedługo narodzi sie nowy człowiek. Moze on poprostu się wystraszył.CassieMK, izizizi lubią tę wiadomość
Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
malvva wrote:tak mi nagadal jakie to ja mam teraz piersi ladne duze i okragle i jaka sexi mamusia jestem ze nie moglam odmowic. Mialam zle wspomnienia z wczesniejszych tygodni ciazy bo mnie bolalo a teraz nic a nic bomba
-
Madziuśka - współczuję
Posłuchaj postępuj tak jak czujesz - daj sobie i jemu odpocząć, nie rób nic na siłę. Trzymam kciuki za Ciebie
Paulinas - ja miałam progesteron 16,9 w 7 tc i mój gin nie był pocieszony. Brałam dupka 2x1, ale on mi powiedział, że duphaston to za mało i dostałam zastrzyki z progesteronu, ale tu na forum dziewczyny też miały mniej więcej taki poziom i ich lekarze nie panikowaliZ tego co widzę często kobiety mają niski prog. Najlepiej niech lekarz zadecyduje
Monikkk - masz racjęTy straciłaś maleństwo później niż ja i myslę, że taka strata w późniejszej ciaży jest boleśniejsza do niesienia. Jednak ja tez teraz myślę podobnie (ja poroniłam w 7tc). Ostatnio ciocia zapytała mnie czy też sobie wymyśliłąm taką fanaberię, że urodzę przez cesarkę na żądanie - powiedziałam jej, że będę szczęśliwa jak do tego porodu dojdzie a jak dziecko przyjdzie na świat to już jak Bóg da. Trochę jej było głupio, bo wie do czego nawiązałam.
Dziewczyny - powodzenia na wizytachmigussia, Monikkk, Palinas89 lubią tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek