X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobieta doświadczona ! Na własnej skórze może być tylko tak rozsądna :)

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osz cholera, dzięki Dziewczyny :D

Sylika lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co w I trym to jeszcze jakieś mdłości od czasu do czasu czy ospałość a teraz czuję czuję się jak bym nie była w ciąży :( To chyba normalne nie? Jak ja się bardzo nie moge doczekać tych ruchów!

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • malvva Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Wiecie co w I trym to jeszcze jakieś mdłości od czasu do czasu czy ospałość a teraz czuję czuję się jak bym nie była w ciąży :( To chyba normalne nie? Jak ja się bardzo nie moge doczekać tych ruchów!

nie martw sie mam tak samo. Gdyby nie wieksze piersi i rozstepy na nich to myslalabym ze sie spaslam jeszcze przed swiateczna wyzerka. Baaardzo rzadko cos mnie pokłuje pocianie a tak to cisza absolutna, az sie kopniaka doczekac nie moge.

luna91 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    nie martw sie mam tak samo. Gdyby nie wieksze piersi i rozstepy na nich to myslalabym ze sie spaslam jeszcze przed swiateczna wyzerka. Baaardzo rzadko cos mnie pokłuje pocianie a tak to cisza absolutna, az sie kopniaka doczekac nie moge.

No chyba II trym właśnie tym się charakteryzuje :P Ja mam napisane w kalendarzu belly, że mogę poczuć malucha od dziś :) Ale pewnie się naczekam jescze trochę :P

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • malvva Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    No chyba II trym właśnie tym się charakteryzuje :P Ja mam napisane w kalendarzu belly, że mogę poczuć malucha od dziś :) Ale pewnie się naczekam jescze trochę :P

hahaha ja mialam wczoraj i tez sobie poczekam

na kiedy masz termin ja 17 maja ty pewnie 18 chociaz z miesiaczki mialam na 13 mja w piatek ale na usg wyszlo 17

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • migussia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 18:48

Sylika lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    hahaha ja mialam wczoraj i tez sobie poczekam

na kiedy masz termin ja 17 maja ty pewnie 18 chociaz z miesiaczki mialam na 13 mja w piatek ale na usg wyszlo 17

No mi teraz wyszło na 20 maja na genetycznym, znowu tydzień przed genetycznym go badał i powiedział, że na 18 więc to tak +/- ;) To belly tylko nakręca niepotrzebnie :P A tak w ogóle to ja ze 2 razy wieczorem i raz w ciągu dnia poczułam na dole nad spojeniem takie wibrowanie - nigdy czegoś takiego wcześniej nie czułam. Ale teraz cisza. Znowu ja baaardzo mocno czuję puls w macicy - normalnie jakby się dziecko duże ruszało takie uderzenia, ale zgodnie z biciem serca.

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy Wam już pisałam, ale mój pracodawca poleciał sobie w chuja za przeproszeniem! Pierwsze zwolnienie zaniosłam 15 września. Poszłam do Zusu a tam mi powiedziano, ze wszystkie moje zwolnienia lekarskie wpłynęły do nich 13 listopada!!! Babka powiedziała, że przez to zamiast dostać kasę w październiku to dostanę pod koniec listopada i że pracodawca powinien niezwłocznie wysłać zwolnienia! No kurwa co to ma być?! Ja się poświęcałam dla tej pracy, robiłam jak głupia teraz mają mnie w doopie!

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • malvva Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przynajmniej wibrowanie czulas ja nic a nic czekam teraz do 15 grudnia moze dowiem sie czy chlpiec czy dziewczynka a do tego czasu cos poczuje. Przed wizyta mam zrobic badania krwi moczu i glokoze przyniesc

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • malvva Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem jak jest z tymzusem zansze co miesiac zwolnienia do pracodawcy i on mi wyplaca pensje

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • migussia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Sylika Twoj powinien być nam wdzięczny, naczytasz się a później on skorzysta :D Co do tych piersi po karmieniu to ciekawi mnie to jak one później się zachowują :) i jak Faceci na nie reagują, wybaczcie dociekliwość - młoda niedoświadczona.
    Dzisiaj obiady tematyczne - piersi :)
    On i tak mowi ze bardziej was kocham niz jego hahaha i tak zupelnie nie skorzysta :P
    A moj z cycochow jest bardzo zadowolony i przed i po ciazy mowi ze sa piekne a ile razy ja stoje i w lusterku mowie flaki wiszace a on tak ladnie je lapie i mowi mi sie podobaja i caluje hahahaha

migussia, Palinas89 lubią tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    dewolaje ?

u mnie wczoraj byla piers indyka

Zawsze mówiłam na to dewolaje, ale w restauracjach jak zamawiałam kilka razy to się okazało, że dewolaj jest zawijany z masłem, a nie z żółtym serem, więc już nie wiem, jak to się prawidłowo nazywa ;)

Cigaretta, Negra lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK nie zamawialam w restauracji ;p ale u mnie to zawsze dewolaje z serem albo serem i pieczarkami ;p

migussia o no w sumie u mnie wiecej niz 20 osob pewnie dlatego.

myszka2070 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba cos juz czuje :-) nie jestem pewna czy to juz to. Dzis w nocy mialam polowanie na komara po czym nie moglam juz zasnac i tak lezac sobie na plecach z reka na brzuchu poczulam takie mikro ruchy, nie wiem jak to opisac napewno nie babelki czy motylki bardziej takie delikatne dotykanie od srodka :-)

i.am.chappie lubi tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    luna współczuje z pracodawca.. niestety niektórzy nie potrafią zachowywać się jak ludzie.. Jak to nie wysłali zwolnień? Co myśleli, że Ty bedziesz do zusu je nosić?? masakra.. współczuję i rozumiem :(

Generalnie wysłali, ale za późno. A ja jak głupia na początku ciaży jeździłam i pilnowałam, aby zanosić terminowo i żeby nie przekroczyć tego tygodnia! Jak pracowałam i wypruwałam flaki to doceniali, dali podwyżkę jakies pochwały a teraz jak poszłam z firmy to mają gdzieś :) Generalnie firma jest większa niż 20 pracowników, ale tylko menagerowie i regionalni mają umowy o pracę reszta ma zleceniówki :P a niech spadają, napisałam maila do nich, że zachowują się nie w porządku i tyle.

migussia lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm... cyc po ciaży - w staniku jakoś się prezentuje a bez zwis... Duzych nie miałam przed ciąża ani tamta wtedy to było małe C teraz zaczynam od D ale po porodzie urosły do rozmiarów arbuza ..;/ rozstępów dużo no i to powód główny zwisu, ja ściągałam mleko laktatorem ale też nie długo bo 1,5 miesiąca . I moje zdanie to czy karmisz czy nie jak dużo cyc urośnie i bedą rozstępy i tak zwis zostanie .
    Mój S niby mu to nie przeszkadza byle jakiekolwiek były do tarmoszenia .Ale różnica jest i to olbrzymia.No i po porodzie to już pobawić sie pzez jakiś czas facet nie pobawi chyba że chce psiknąć sobie w twarz mlekiem.

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam inne pytanko ma któraś problem może z żylakiem mi na łydce brzydal sie pokazał;/

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
‹‹ 792 793 794 795 796 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ