X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobieta doświadczona ! Na własnej skórze może być tylko tak rozsądna :)

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osz cholera, dzięki Dziewczyny :D

Sylika lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co w I trym to jeszcze jakieś mdłości od czasu do czasu czy ospałość a teraz czuję czuję się jak bym nie była w ciąży :( To chyba normalne nie? Jak ja się bardzo nie moge doczekać tych ruchów!

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • malvva Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Wiecie co w I trym to jeszcze jakieś mdłości od czasu do czasu czy ospałość a teraz czuję czuję się jak bym nie była w ciąży :( To chyba normalne nie? Jak ja się bardzo nie moge doczekać tych ruchów!

nie martw sie mam tak samo. Gdyby nie wieksze piersi i rozstepy na nich to myslalabym ze sie spaslam jeszcze przed swiateczna wyzerka. Baaardzo rzadko cos mnie pokłuje pocianie a tak to cisza absolutna, az sie kopniaka doczekac nie moge.

luna91 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    nie martw sie mam tak samo. Gdyby nie wieksze piersi i rozstepy na nich to myslalabym ze sie spaslam jeszcze przed swiateczna wyzerka. Baaardzo rzadko cos mnie pokłuje pocianie a tak to cisza absolutna, az sie kopniaka doczekac nie moge.

No chyba II trym właśnie tym się charakteryzuje :P Ja mam napisane w kalendarzu belly, że mogę poczuć malucha od dziś :) Ale pewnie się naczekam jescze trochę :P

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • malvva Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    No chyba II trym właśnie tym się charakteryzuje :P Ja mam napisane w kalendarzu belly, że mogę poczuć malucha od dziś :) Ale pewnie się naczekam jescze trochę :P

hahaha ja mialam wczoraj i tez sobie poczekam

na kiedy masz termin ja 17 maja ty pewnie 18 chociaz z miesiaczki mialam na 13 mja w piatek ale na usg wyszlo 17

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • migussia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 18:48

Sylika lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    hahaha ja mialam wczoraj i tez sobie poczekam

na kiedy masz termin ja 17 maja ty pewnie 18 chociaz z miesiaczki mialam na 13 mja w piatek ale na usg wyszlo 17

No mi teraz wyszło na 20 maja na genetycznym, znowu tydzień przed genetycznym go badał i powiedział, że na 18 więc to tak +/- ;) To belly tylko nakręca niepotrzebnie :P A tak w ogóle to ja ze 2 razy wieczorem i raz w ciągu dnia poczułam na dole nad spojeniem takie wibrowanie - nigdy czegoś takiego wcześniej nie czułam. Ale teraz cisza. Znowu ja baaardzo mocno czuję puls w macicy - normalnie jakby się dziecko duże ruszało takie uderzenia, ale zgodnie z biciem serca.

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy Wam już pisałam, ale mój pracodawca poleciał sobie w chuja za przeproszeniem! Pierwsze zwolnienie zaniosłam 15 września. Poszłam do Zusu a tam mi powiedziano, ze wszystkie moje zwolnienia lekarskie wpłynęły do nich 13 listopada!!! Babka powiedziała, że przez to zamiast dostać kasę w październiku to dostanę pod koniec listopada i że pracodawca powinien niezwłocznie wysłać zwolnienia! No kurwa co to ma być?! Ja się poświęcałam dla tej pracy, robiłam jak głupia teraz mają mnie w doopie!

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • malvva Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przynajmniej wibrowanie czulas ja nic a nic czekam teraz do 15 grudnia moze dowiem sie czy chlpiec czy dziewczynka a do tego czasu cos poczuje. Przed wizyta mam zrobic badania krwi moczu i glokoze przyniesc

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • malvva Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem jak jest z tymzusem zansze co miesiac zwolnienia do pracodawcy i on mi wyplaca pensje

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • migussia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Sylika Twoj powinien być nam wdzięczny, naczytasz się a później on skorzysta :D Co do tych piersi po karmieniu to ciekawi mnie to jak one później się zachowują :) i jak Faceci na nie reagują, wybaczcie dociekliwość - młoda niedoświadczona.
    Dzisiaj obiady tematyczne - piersi :)
    On i tak mowi ze bardziej was kocham niz jego hahaha i tak zupelnie nie skorzysta :P
    A moj z cycochow jest bardzo zadowolony i przed i po ciazy mowi ze sa piekne a ile razy ja stoje i w lusterku mowie flaki wiszace a on tak ladnie je lapie i mowi mi sie podobaja i caluje hahahaha

migussia, Palinas89 lubią tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    dewolaje ?

u mnie wczoraj byla piers indyka

Zawsze mówiłam na to dewolaje, ale w restauracjach jak zamawiałam kilka razy to się okazało, że dewolaj jest zawijany z masłem, a nie z żółtym serem, więc już nie wiem, jak to się prawidłowo nazywa ;)

Cigaretta, Negra lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK nie zamawialam w restauracji ;p ale u mnie to zawsze dewolaje z serem albo serem i pieczarkami ;p

migussia o no w sumie u mnie wiecej niz 20 osob pewnie dlatego.

myszka2070 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba cos juz czuje :-) nie jestem pewna czy to juz to. Dzis w nocy mialam polowanie na komara po czym nie moglam juz zasnac i tak lezac sobie na plecach z reka na brzuchu poczulam takie mikro ruchy, nie wiem jak to opisac napewno nie babelki czy motylki bardziej takie delikatne dotykanie od srodka :-)

i.am.chappie lubi tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    luna współczuje z pracodawca.. niestety niektórzy nie potrafią zachowywać się jak ludzie.. Jak to nie wysłali zwolnień? Co myśleli, że Ty bedziesz do zusu je nosić?? masakra.. współczuję i rozumiem :(

Generalnie wysłali, ale za późno. A ja jak głupia na początku ciaży jeździłam i pilnowałam, aby zanosić terminowo i żeby nie przekroczyć tego tygodnia! Jak pracowałam i wypruwałam flaki to doceniali, dali podwyżkę jakies pochwały a teraz jak poszłam z firmy to mają gdzieś :) Generalnie firma jest większa niż 20 pracowników, ale tylko menagerowie i regionalni mają umowy o pracę reszta ma zleceniówki :P a niech spadają, napisałam maila do nich, że zachowują się nie w porządku i tyle.

migussia lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm... cyc po ciaży - w staniku jakoś się prezentuje a bez zwis... Duzych nie miałam przed ciąża ani tamta wtedy to było małe C teraz zaczynam od D ale po porodzie urosły do rozmiarów arbuza ..;/ rozstępów dużo no i to powód główny zwisu, ja ściągałam mleko laktatorem ale też nie długo bo 1,5 miesiąca . I moje zdanie to czy karmisz czy nie jak dużo cyc urośnie i bedą rozstępy i tak zwis zostanie .
    Mój S niby mu to nie przeszkadza byle jakiekolwiek były do tarmoszenia .Ale różnica jest i to olbrzymia.No i po porodzie to już pobawić sie pzez jakiś czas facet nie pobawi chyba że chce psiknąć sobie w twarz mlekiem.

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam inne pytanko ma któraś problem może z żylakiem mi na łydce brzydal sie pokazał;/

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
‹‹ 792 793 794 795 796 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ