X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carloq przezyjesz. Najgorsze jest to jezdzenie tyle kilometrów. My na szczęście mamy jakies 30 km do pokonania.

Carolq lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm a ja nigdzie nie jadę jak zwykle / powiem szczerze ze czasem nawet bym chciala ,ale no cóż
    tegoroczne swieta mam zamiar spedzic juz w nowym domku
    i tak
    wigilia u mamy
    1 dzien u mnie
    2 dzien pewnie znow u mamy
    jeszcze podumamy bo moze siostra zaprosi ;)
    chetnie bym sie wybrała ;)
    do tesciowej to tylko w wigilie na pol godziny oplatkiem sie podzielic albo i to nie /to juz decyzja Rafala / jakos go nigdy tam nie goni .... no coz mial inne dziecinstwo niz ja - takich swiat jakie zaznal w mojej rodzinie nie znał ...
    wiec sie nie dziwie ze nie ciagnie go tam - gdzie nawet choinki nie ma - rybe podaja wprost z patelni -ach szkoda gadac bo bym tu elborat napisała,,,

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    ja mam super siostrę i M tez ma super - więc tu mam szczęście.

na święta jadę do mojej siostry do Wrocławia - ponad 300 km. ech....
    my zawsze spędzamy święta osobno z M. jego siostra mówiła że fajnie by było żebym przyjechała do nich, no ale... nie było takiej propozycji ze strony M.
    poza tym mam swoją rodzinę. trochę przykro, ale wybieram ich bo koniec końców na rodzinę można bardziej liczyć

poza tym sytuacja z M dalej chłodna. poprawna - 1 telefon dziennie. w takich wypadkach raczej się nie robi wspólnych planów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 09:56

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Dziewczyny jak to jest, że dla większości ludzi święta to ciężki czas, jakaś trauma. Ja też chętnie wspominam Boże Narodzenie z czasów dzieciństwa, zapach pomarańczy ( w tamtych czasach nie było ich na co dzień :)). Teraz niestety nie jest tak kolorowo. Ale pierwszy raz w życiu będziemy spędzać święta u siebie w towarzystwie mojej najbliższej rodziny ( 3os )i to akurat jest fajne.

Felice gratuluję potwierdzonej dziewczynki :)
    Ja od 12tc wiem, że będzie dziewczynka. Dziś mam wizytę u ginki i nie mogę się już doczekać bo w ogóle nie czuję się w ciąży i chętnie usłyszę, że wszystko w porządku :)Za kilka dni połówkowe. To sobie oczy nacieszę!

Do tej pory nie kupiłam ani jednej rzeczy dla Dziecka. Nie, żebym była przesądna, ale jakoś tak za wcześnie mi się wydawało. Może to i dobrze bo nagle okazuje się, że ktoś chce mi podarować łóżeczko, mam już obiecane ciuszki i różne inne gadżety dla noworodka :)I tak lista zakupów będzie długa, ale to miłe uczucie jak bliskie osoby coś chcą pożyczyć czy podarować.
    Chętnie przyjmę co dadzą :) Będę mogła za zaoszczędzone pieniądze kupić wymarzony wózek joolz geo:)

FeliceGatto, i.am.chappie, Palinas89 lubią tę wiadomość

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    heheh no fakt :)
    tez bym tak pomyślała jak bym czytała :)
    dziewczyny link do kartek na fejsie cassie potrzebuje plisssssssssss :)
    felice poszukasz ;) ty obrotna dziewuszka jesteś :)

no i tej Marysi ogromnie Gratuluję :)
    u mnie Ola będzie :) Aleksandra :) no pięknie :) heheh
    dzieci twierdza ze bedzie Ola bo Franio im sie nie podoba ... ja chce juz wieeeeedzieeeeć !!!

https://m.facebook.com/kasiatworzy/

Kartki Cassie. Dopiero znów odpaliłam neta :/

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim! :)
    Jak to ja - nie czytam zaległości, bo czasu mi brakuje - jedyne co wyczytałam, to że Felice będziesz miała córeczkę - gratulacje! :D

U mnie powoli, wagowo cały czas jestem -2,5kg.
    Brzuszek zaczyna wystawać, ale to maleństwo jest ;)

Od paru dni mam wielki katar i zawalony nos - zastanawiam się, czy to zwykły katar /przeziębienie, czy słynny katar ciążowy? :P
    Psikam w nos sól fizjologiczną i liczę, że przejdzie.

Dalej wpierniczam pomarańcze, chociaż zauważyłam, że już nie mam na nie aż takiego ciśnienia ;)
    W kalendarzu wpisali mi, że od dziś mogę czuć ruchy dziecka... heh, nawet nie wiem jakie to uczucie - podejrzewam, że jak mi zacznie coś bębnić w brzuchu, to i tak się nie zorientuję, że to już TO ;)

FeliceGatto lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejku Felice gratuluje córci :) jakos to przegapiłam :/

• maimama Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, Felice gratuluję córci! Co do Świąt nie chce mi się na ten temat rozpisywać, najchętniej bym wyjechała i wróciła po wszystkim. Jest po prostu jakoś tak sztucznie, hm. Wczoraj byliśmy z córką na saneczkach w Szczyrku,ależ miała radoche ☺To tylko pół godz jazdy z domu, a widoki niesamowite, sporo śniegu, a u nas deszczyk,ehh.
    Powiem Wam ze troszkę się niepokoje, bo dosłownie kilka razy poczułam ruchy maleństwa, srednio raz dziennie choc nie zawdze,w drugiej ciąży na tym etapie juz chyba powinny być bardziej wyczuwalne...

• maimama Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wie ktoś co u Negry?

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama wrote:
    Wie ktoś co u Negry?

Nie :/ Może Pati coś wie? Pati?

Z ruchami się nie przejmujcie. Niektóre kobiety nie czują ich nawet do 26 tc. Z kolei jak zaczynają czuć, to na początku mogą je odczuwać codziennie, potem kilka dni nie i znów codziennie. Wszystko dobrze :)

Carolq, helutka lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski a ja dzisiaj mam przesrane :P

Pół nocy nie spałam, taka jestem napalona!! a jak spałam to erotyczne sny!

haha no tragiczna sytuacja, aż dobrałam się do Rafala w nocy i go wymacałam i rano znowu go dopadłam, ale ja nie pozwoliłam sobie na nic, bo boję się mieć orgazm (a u mnie to chwila jak jestem napalona haha :P )
    No miał dzisiaj chłop dobrze, chociaż on!

JAK ŻYĆ??? :D

Madziuśka, Sylika, FeliceGatto, i.am.chappie lubią tę wiadomość

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też od kilku dni słabo ich czuje :( i teraz siedze jem cukierki czekoladowe żeby mnie po buksały i nic .... chyba to łożysko wszystko amortyzuje jak zaczęłam czuć pierwsze ruchy to były wyraźniejsze niż teraz może moje łożysko też powędrowało he he ;)

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas89 wrote:
    Laski a ja dzisiaj mam przesrane :P

Pół nocy nie spałam, taka jestem napalona!! a jak spałam to erotyczne sny!

haha no tragiczna sytuacja, aż dobrałam się do Rafala w nocy i go wymacałam i rano znowu go dopadłam, ale ja nie pozwoliłam sobie na nic, bo boję się mieć orgazm (a u mnie to chwila jak jestem napalona haha :P )
    No miał dzisiaj chłop dobrze, chociaż on!

JAK ŻYĆ??? :D
    hahahah Palinas no poprawiłaś mi humor tym tekstem ... to chyba pogoda na nas działa :P no my też weekend przetłukliśmy a mój to napalony co pół godziny co za zwierze już wieczorem miałam dość :P a dziś znów chodze myśle i niby lekarz nam pozwolił już od 12tc to ja i tak się bałam bo plamienia bez powodu się pokazywały a w weekend nic więc orkiestra grała pod lekkim strachem :)

Palinas89 lubi tę wiadomość

201604075381.png
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika aż mnie tam w środku wszystko bolało hahaha takie napięcie czułam!!! a nic nie mogłam! :P powstrzymałam się ledwo co!

no moje libido wzrosło z dnia na dzień o 1000%, wcześniej to było -1000 :P

już wole, żeby mi się nic nie chcialo!

Sylika, Carolq lubią tę wiadomość

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra do dzisiaj na obserwacji miała być może na wypisczeka i w domu się odezwie.?

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciukam ta resztę wizyt:) Felice gratuluje córeczki:)
    Eh.. ja na swoją wizytę muszę czekać tydzień jeszcze...a już wytrzymać nie mogę..

myszka2070, katarzyna_d, FeliceGatto lubią tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki :) Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace :) Ale deszczowo i zimno ostatnio mam :( W nocy sie umarzlam-bojler sie zepsul wczoraj rano i nie mam ogrzewania-nie wychodze z lozka poki nie przyjdzie jakis naprawiciel :) :) :)

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Felka Gratuluje córci <3 <3 <3 :)

Ja ruchy czuję w ciagu dnia tak 3-4 razy :) w weekend częściej bo mój mąż z synek tak wariują że maluszek chyba to słyszy i też chce się bawić z nimi :P

Trzymam kciuki za wizyty <3

• Sylika Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapytaj lekarza czy baraszki dozwolone a teraz chyba orgazm nie grozi jak się zagnieździło :)

201604075381.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co sądzicie o takich świeczkach jako dodatek do prezentów :) ??

https://www.youtube.com/watch?v=8w_s-HuIV54

mam zamiar takie zrobić :) zawsze coś tam robię na święta w tym roku zamierzam się wziąść za świeczki :) kupić jakiś olejek świąteczny i w sumnie to nie wychodzi dużo kosztowo a fajnie wygląda :) szczególnie że na przykład z dorosłymi niektórymi sobie prezentów nie robimy więc fajny podarunek przynajmniej będzie

luna91 lubi tę wiadomość

‹‹ 843 844 845 846 847 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ