X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    na twarzy na szczęście nie mam ale na plecach to pole minowe... masakra jakaś
    Moja twarz to jeden wielki, bolący, czerwony syf ;( Nie daje rady już, będę czekac na rozwiązanie i może zniknie, w 1 ciąży twarz- pupcia niemowlaka, teraz sajgon

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • OlkaBdg Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja sie witam z Patologii Ciąży. Jechałam dziś do pracy i jakiś pacan wymusił mi pierwszeństwo. Zaryłam brzuchem w pasy i trafiłam na obserwację.
    Przy okazji podejrzałam malucha. Nic mu nie odpadło i waży 150g :)

Sylika, malvva, Carolq, i.am.chappie, bereda11, katarzyna_d, luna91, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

f2w3rjjglqgxjlog.png
    Pozdrawiam,
    Ola
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlkaBdg wrote:
    Cześć dziewczyny. Ja sie witam z Patologii Ciąży. Jechałam dziś do pracy i jakiś pacan wymusił mi pierwszeństwo. Zaryłam brzuchem w pasy i trafiłam na obserwację.
    Przy okazji podejrzałam malucha. Nic mu nie odpadło i waży 150g :)

ojej, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze!!!
    trzymajcie się!!!!!!!!!

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o mamo Ola to się strachu najadłaś!! co za skurw.... Ci wyjechał :\\\
    Całe szczęście, że z dzidzkiem wszystko ok!!

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i pytanie mam lozysko na dnie.... To dobrze czy zle ?

Sylika lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde mać z palantami Olka współczuje ...

a ja się dziś nastrajam muzyką z 50 twarzy greya mmm...........

malvva, Carolq lubią tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam w dnie macicy czyli ze jest pod zebrami mój lekarz okreslil ze dobrze bo nie będzie przodować itp.

201604075381.png
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuski! Felice gratuluje dziewuszki!!! :-) Ja juz w czwartek sie dowiem co mnie tak w nocy od srodka podkopuje, mialam nadzieje na dziewczynke ale teraz to juz mi wszystko jedno, chlopaki tez sa przeciez fajne:-)
    Strasznie u mnie goraco( dzis 36stopni!!!) pasc mozna, czuje sie strasznie napuchnieta, paluszki i kostki jak serdelki...a to dopiero poczatek lata. Wogole to uwielbiam lato ale teraz w ciazy jakos chyba mniej :-( zazdroszcze wam zimy zwlaszcza w swieta. Co do swiat to mama i brat odwiedzaja nas w tym roku, juz nie moge sie doczekac na mamusinej roboty uszka i barszczyk mniam mniam :-). W zeszlym roku spedzalismy swieta z tesciami, oni tu takich tradycji jak my nie mamy i takie smutne i nudne te swieta byly, wszytko krecilo sie tylko wokol prezentow, w tym roku za to sobie odbije z moja rodzinka i moze bardziej poczuje ten nasz polski swiateczny klimat mimo 40 stopniowych upalow :-)

Carolq, pasia27, Palinas89, kamisia88, FeliceGatto, Różyczka, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izizizi a ty gdzie jesteś ze masz takie upaly ? :O

201604075381.png
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:
    izizizi a ty gdzie jesteś ze masz takie upaly ? :O
    Poludniowa Afryka, Cape Town, w pizdu daleko :-)

FeliceGatto, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osz kurfa mać !! aż tam Cie wywiało o jezusieńku ale masz fajnie :) ja napisałam niedawno smsa do mojego M kochanie zimno mi ! a on zamiast mi napisać kochanie jak wrócę to CIe ogrzeje to on mi rzucił ... poczytaj książke o ciepłych krajach :P

izizizi, Carolq, pasia27, Palinas89, Marietta, bimba, FeliceGatto, bereda11, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

201604075381.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ja !!! oglądam w gogle zdjęcia z tego miejsca ! tam jest cudownie chce tam chce tam !! pięknie kurcze już Ci zazdroszczę jejku jak ty się tam znalazłaś ? i dlaczego ?

201604075381.png
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aahhah ale z niego dowcipnis :-) No mimo ze tak daleko mam do Polski mam tu mnostwo polskich kolezanek!! Polek w samym Cape Town jest ponad 150! (nie dowiary skad ich az tu tyle nie?!) A najwieksza niespodzianka byla laska ktora tu w sklepie spotkalam, okazalo sie ze jest z mojego miasta i mamy mnostwo wspolnych znajomych! Swiat jest jednak maly.

7u22ikgnnaj6hr7y.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie jednak że można spotkać Polaków bo tak ja w Niemczech byłam i słszałam polaka to wiadomo człowiek chce zagadać to udawali że nie rozumieją po polsku .

ale fakt faktem świat jest mały i w pięknym miejscu jesteś naprawdę ja mam koleżankę na Cyprze i też jest tam mnóstwo Polaków aż się roi i mówi że mimo upałów i rodziny w polce nigdy tu nie wróci .

201604075381.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama wrote:
    Wie ktoś co u Negry?
    Dziewczynki kochane- dziękuję za pamięć :)
    Jestem niezmiennie w szpitalu.... Na obchodzie dowiedziałam się, że badania, usg i decyzje zapadną jutro...
    Nie wiedzialysmy, dlaczego jutro, a nie dziś, aż dziewczyna z łóżka obok przypomniała sobie, że ordynator to Andrzej! Dziś ma imieniny, był chwilkę na oddziale, poczestowal pielegniarki i położne ciastem i pojechał świętować.... Słów brakuje!
    Bez niego nikt nie podejmie żadnej decyzji- więc dalej czekam.

Nie piszę, bo jak mam podlaczona kroplowke (4h!!!), to nie bardzo mogę obsługiwać tel jedną ręką, po kroplowkach śpię (tak na mnie działają), a jak nie śpię, szukam powoli prezentów na Allegro- trochę muszę ich kupić, a czasu coraz mniej...

Ola- strasznego miałaś pecha z tą stłuczka- trzymaj się. Tak jak kiedyś pisała Felice- adaptery do pasów są bardzo przydatne...

Palinas89, i.am.chappie, luna91 lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:
    o ja !!! oglądam w gogle zdjęcia z tego miejsca ! tam jest cudownie chce tam chce tam !! pięknie kurcze już Ci zazdroszczę jejku jak ty się tam znalazłaś ? i dlaczego ?
    Moj maz jest z RPA ale przez 11 lat mieszkal w Anglii i tam sie wlasnie poznalismy, potem jak dostal tutaj prace, spakowalismy wszystko w kartony i razem z psem przenieslismy sie do Cape Town. Mamy w planie posiedziec tu jeszcze moze z rok lub dwa i potem wrocic do Europy. Mimo ze jest tu przepieknie, cudna pogoda,safari, plaze i ocean jest tez bardzo niebezpiecznie,bieda w okolo,rasizm i ogromna przepasc kulturowa i ja mam zerowe szanse na prace wiec napewno nie chce tu zostac na stale.

Sylika lubi tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra no to nieźle, ciekawe czy Andrzej nie zabaluje zbytnio i czy jutro będzie przytomny! no jaja jak berety...

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • Negra Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas89 wrote:
    Negra no to nieźle, ciekawe czy Andrzej nie zabaluje zbytnio i czy jutro będzie przytomny! no jaja jak berety...
    Tak też pomyślałam- czy jutro przypadkiem nie będzie miał kaca....
    Pozostaje mi czekać :(

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Nie było mnie przez prawie weekend, bo nie miałam kiedy zerknąć do Was.
    Troszkę nadrobiłam, ale chyba nie wszystko.

JusWik - wszystkiego najlepszego.
    FeliceGatto - gratuluje córeczki :)
    OlkaBgd - Dobrze, że nic Wam się nie stało, kurcze cały czas trzeba na siebie uważać.

Co do bólów brzucha miałam ostatnio przez dwa tygodnie bardzo mocne, teraz już jest lepiej, pewnie dlatego, że macica się układała i wypychała jelita do góry.

Dzisiaj moja dzidzia zrobiła mi niespodziankę, (co prawda od kilku dni już czułam ruchy, ale nie było to co Wy pisałyście, motylki itp. tylko normalnie delikatne uderzenia, ale nie byłam pewna czy to dzidzia czy jelita) tak więc, dzisiaj sobie usiadłam na łóżku i oglądałam film, a tu taki mocny kop, więc odkryłam bluzkę popukałam do brzuszka a tu dzidzia zaczęła odpukiwać!!!! Jupi!!! wreszcie! Ale to piękne :)

Jutro mam urodziny więc dzisiaj muszę zabrać się za kombinowanie jakiegoś ciasta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 13:56

JusWik, Idgie, i.am.chappie, izizizi, Palinas89, Marietta, FeliceGatto, Madziuśka, luna91, Różyczka, monilia84 lubią tę wiadomość

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka, Negra trzymajcie sie dziewczyny.
    chcialabym zeby u nas na swieta choc troche sniegu popadalo, uwielbiam taki pejzaż za oknem.

Idgie, Negra, Palinas89 lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

‹‹ 845 846 847 848 849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ