X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlkaBdg wrote:
    Cześć dziewczyny. Ja sie witam z Patologii Ciąży. Jechałam dziś do pracy i jakiś pacan wymusił mi pierwszeństwo. Zaryłam brzuchem w pasy i trafiłam na obserwację.
    Przy okazji podejrzałam malucha. Nic mu nie odpadło i waży 150g :)

Adapter do pasów KONIECZNIE!!!!!!

Dobrze,ze nic się nie stało. Ale przygoda :(

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baśka86 wrote:
    Ja po wizycie nie zadowolona a wrecz wkur...
    Wizyta trwala 5 min USG nie zrobil zbadal tylko szyjke bo mowilam ze mnie brzuch bolal i to wszystko nawet nie chcial dac zwolnienia gdzie ja jestem od 1 pazdziernika na L4 bo mialam wymioty a teraz stwierdzil ze moge do pracy wrocic z laski dal zwolnienie. Ja pracuje w supremarkecie i nie ma mozliwosci zebym jadla oi stalych porach jesc posilki przy mojej cukrzycy i do tego jeszcze przy insulinie dobrze ze w piatek mam ta wizyte u nowego lekarza.
    Zaraz po corke jade do przedszkola a potem was nadrobie co tam napisalyscie od rana.

Chyba musisz iść prywatnie w takim razie. Idiota, że do pracy w markecie nie dał Ci zwolnienia :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to zgadujcie :P

wogle to moje dziecko jest ciagle mniejsze - niby ginka nie kazała sie denerwowac ale kurcze oboje moich dzieci było zawsze za duze -a to za małe
    niby o 2-3 dni ... a teraz FL -kośc udowa jest mniejsza o tydzien ... nie mam zaufania do tej baby na nfz ... wiec jej zapewnianiami ze jest ok wcale sie nie uspokajam ...

zaszlam w ciaze ok 17 dc - moze dlatego ono jest mlodsze - no nie wiem co myslec ... wasze wszystkie wieksze ...dziewczyny naprawde sie niepokoję :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma ktos jakies namiary na dr Roszkowskiego ???

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje małe ma 9,5 cm :( malutko :(

• Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziś miało crl 8,8cm alke lekarz nie brał tego w ogóle pod uwagę bo na tym etapie CRL jest już niemiarodajne. Mierzył BPD i to brał pod uwagę. Było 3,2 cm.

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    no to zgadujcie :P

wogle to moje dziecko jest ciagle mniejsze - niby ginka nie kazała sie denerwowac ale kurcze oboje moich dzieci było zawsze za duze -a to za małe
    niby o 2-3 dni ... a teraz FL -kośc udowa jest mniejsza o tydzien ... nie mam zaufania do tej baby na nfz ... wiec jej zapewnianiami ze jest ok wcale sie nie uspokajam ...

zaszlam w ciaze ok 17 dc - moze dlatego ono jest mlodsze - no nie wiem co myslec ... wasze wszystkie wieksze ...dziewczyny naprawde sie niepokoję :(

Chłopiec? :)

• malvva Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 13 tyg i 5 dniu czyli juz prawie 14 tydzien moja dzidzia miala 8,1 tetaz jestem w 15,6 i mysle ze 9,5 to bardzo dobrze

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • natalija86 Debiutantka

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie przyszłe majówkowe mamusie :) Jestem obecnie w 16 tyg ciąży i termin porodu mam na 23 maja :) płci dziecka jeszcze nie znam ale myśle że 7 grudnia na kolejnej wizycie się tego dowiemy :) Jest mi miło przyłączyć się do tego forum i móc się z Wami dzielić moją radością :)

Pozdrawiam! :)

Palinas89, Eliana, katarzyna_d, storczyk, Clio_99, Madziuśka, i.am.chappie, luna91, Różyczka, xpatiiix3, Anjaa, pasia27, monilia84 lubią tę wiadomość

• malvva Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalija86 wrote:
    Witam wszystkie przyszłe majówkowe mamusie :) Jestem obecnie w 16 tyg ciąży i termin porodu mam na 23 maja :) płci dziecka jeszcze nie znam ale myśle że 7 grudnia na kolejnej wizycie się tego dowiemy :) Jest mi miło przyłączyć się do tego forum i móc się z Wami dzielić moją radością :)

Pozdrawiam! :)

Ja mam termin z usg na 17 maja i mam 15 tydzien i 6 dzien dzis wiec ty jestes w 15

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • natalija86 Debiutantka

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    Ja mam termin z usg na 17 maja i mam 15 tydzien i 6 dzien dzis wiec ty jestes w 15

Ah wybacz przez pomyłkę napisałam 16 :) tak jestem w 15 tyg :)

malvva lubi tę wiadomość

• Sylika Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alice dziewczynka !! nie trzymaj nas w napięciu ..

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • malvva Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja caly czas sie zastanawiam co tam u mnie w brzuszku siedzi ? A do wizyty jeszcze 2 tygodnie :( postabowilam sobie ze jak mi wtedy na nfz nie powiedza to ide prywatnie i sb 3d zafunduje i nagram na plytke :p

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Przeglądając masę stronek ubranek , zaczęłam mieć problem co kupić ...
    Chodzi o ubranka, podobno jedni wolą to inni to ale czy jest jakieś najlepsze rozwiązanie ? czy lepiej kupować kaftaniki i pół-śpiochy , body , śpiochy , pajacyki ... nie mam kompletnie doświadczenia i za bardzo nawet nie wiem na co patrzeć :)
    Pomysl sobie ze leżysz na plecach i nie możesz sobie nic poprawić. W czym ci bedzie wygodnie w kaftaniuku który sie konczy w połowie i jest na zakładkę czy jednak w pajacu ;). Do tego czy sa z tylu jakies guziki albo grube szwy.

Palinas89, i.am.chappie, helutka, Carolq lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • malvva Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasbie preferuje pajace albo body na dlugi rekaw i spiochy

Carolq, szarywrobel lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja preferowalam body plus pajacyki, miałam kilka kompletów takich wyjściowych teraz pewno też tak kupie. ;-)
    Ale każda mama preferuje inaczej. ;-)

szarywrobel lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    body z zakładkami na ramionach pajace zapinane na tyłku albo w kroku i rozciągliwe przy szyi moi chłopcy nie mogli leżeć jak zatrzask był choć by z tyłu sama lubie wygode i dzieciom nie zafundowała bym dyskomfortu nawet spodenek jeansowych im nie zakładałam do pół roku tylko wygodny śpich albo takie spodenki ze stópkami.

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baśka86 - no to nieciekawą miałaś przygodę u ginekologa =/ dobrze, że będziesz miała innego. Ja na początku ciąży przeżyłam niemiłą przygodę z jednym ginekologiem, od tamtej pory mam innego i jestem zadowolona.

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej Natalijko :)

Witamy :D

Alicce, no pisz szybciutko :P

• Palinas89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce chłopak? :P

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
‹‹ 847 848 849 850 851 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ