X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlkaBdg wrote:
    Cześć dziewczyny. Ja sie witam z Patologii Ciąży. Jechałam dziś do pracy i jakiś pacan wymusił mi pierwszeństwo. Zaryłam brzuchem w pasy i trafiłam na obserwację.
    Przy okazji podejrzałam malucha. Nic mu nie odpadło i waży 150g :)

Adapter do pasów KONIECZNIE!!!!!!

Dobrze,ze nic się nie stało. Ale przygoda :(

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baśka86 wrote:
    Ja po wizycie nie zadowolona a wrecz wkur...
    Wizyta trwala 5 min USG nie zrobil zbadal tylko szyjke bo mowilam ze mnie brzuch bolal i to wszystko nawet nie chcial dac zwolnienia gdzie ja jestem od 1 pazdziernika na L4 bo mialam wymioty a teraz stwierdzil ze moge do pracy wrocic z laski dal zwolnienie. Ja pracuje w supremarkecie i nie ma mozliwosci zebym jadla oi stalych porach jesc posilki przy mojej cukrzycy i do tego jeszcze przy insulinie dobrze ze w piatek mam ta wizyte u nowego lekarza.
    Zaraz po corke jade do przedszkola a potem was nadrobie co tam napisalyscie od rana.

Chyba musisz iść prywatnie w takim razie. Idiota, że do pracy w markecie nie dał Ci zwolnienia :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to zgadujcie :P

wogle to moje dziecko jest ciagle mniejsze - niby ginka nie kazała sie denerwowac ale kurcze oboje moich dzieci było zawsze za duze -a to za małe
    niby o 2-3 dni ... a teraz FL -kośc udowa jest mniejsza o tydzien ... nie mam zaufania do tej baby na nfz ... wiec jej zapewnianiami ze jest ok wcale sie nie uspokajam ...

zaszlam w ciaze ok 17 dc - moze dlatego ono jest mlodsze - no nie wiem co myslec ... wasze wszystkie wieksze ...dziewczyny naprawde sie niepokoję :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma ktos jakies namiary na dr Roszkowskiego ???

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje małe ma 9,5 cm :( malutko :(

• Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziś miało crl 8,8cm alke lekarz nie brał tego w ogóle pod uwagę bo na tym etapie CRL jest już niemiarodajne. Mierzył BPD i to brał pod uwagę. Było 3,2 cm.

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    no to zgadujcie :P

wogle to moje dziecko jest ciagle mniejsze - niby ginka nie kazała sie denerwowac ale kurcze oboje moich dzieci było zawsze za duze -a to za małe
    niby o 2-3 dni ... a teraz FL -kośc udowa jest mniejsza o tydzien ... nie mam zaufania do tej baby na nfz ... wiec jej zapewnianiami ze jest ok wcale sie nie uspokajam ...

zaszlam w ciaze ok 17 dc - moze dlatego ono jest mlodsze - no nie wiem co myslec ... wasze wszystkie wieksze ...dziewczyny naprawde sie niepokoję :(

Chłopiec? :)

• malvva Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 13 tyg i 5 dniu czyli juz prawie 14 tydzien moja dzidzia miala 8,1 tetaz jestem w 15,6 i mysle ze 9,5 to bardzo dobrze

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • natalija86 Debiutantka

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie przyszłe majówkowe mamusie :) Jestem obecnie w 16 tyg ciąży i termin porodu mam na 23 maja :) płci dziecka jeszcze nie znam ale myśle że 7 grudnia na kolejnej wizycie się tego dowiemy :) Jest mi miło przyłączyć się do tego forum i móc się z Wami dzielić moją radością :)

Pozdrawiam! :)

Palinas89, Eliana, katarzyna_d, storczyk, Clio_99, Madziuśka, i.am.chappie, luna91, Różyczka, xpatiiix3, Anjaa, pasia27, monilia84 lubią tę wiadomość

• malvva Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalija86 wrote:
    Witam wszystkie przyszłe majówkowe mamusie :) Jestem obecnie w 16 tyg ciąży i termin porodu mam na 23 maja :) płci dziecka jeszcze nie znam ale myśle że 7 grudnia na kolejnej wizycie się tego dowiemy :) Jest mi miło przyłączyć się do tego forum i móc się z Wami dzielić moją radością :)

Pozdrawiam! :)

Ja mam termin z usg na 17 maja i mam 15 tydzien i 6 dzien dzis wiec ty jestes w 15

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • natalija86 Debiutantka

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    Ja mam termin z usg na 17 maja i mam 15 tydzien i 6 dzien dzis wiec ty jestes w 15

Ah wybacz przez pomyłkę napisałam 16 :) tak jestem w 15 tyg :)

malvva lubi tę wiadomość

• Sylika Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alice dziewczynka !! nie trzymaj nas w napięciu ..

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • malvva Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja caly czas sie zastanawiam co tam u mnie w brzuszku siedzi ? A do wizyty jeszcze 2 tygodnie :( postabowilam sobie ze jak mi wtedy na nfz nie powiedza to ide prywatnie i sb 3d zafunduje i nagram na plytke :p

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Przeglądając masę stronek ubranek , zaczęłam mieć problem co kupić ...
    Chodzi o ubranka, podobno jedni wolą to inni to ale czy jest jakieś najlepsze rozwiązanie ? czy lepiej kupować kaftaniki i pół-śpiochy , body , śpiochy , pajacyki ... nie mam kompletnie doświadczenia i za bardzo nawet nie wiem na co patrzeć :)
    Pomysl sobie ze leżysz na plecach i nie możesz sobie nic poprawić. W czym ci bedzie wygodnie w kaftaniuku który sie konczy w połowie i jest na zakładkę czy jednak w pajacu ;). Do tego czy sa z tylu jakies guziki albo grube szwy.

Palinas89, i.am.chappie, helutka, Carolq lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • malvva Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasbie preferuje pajace albo body na dlugi rekaw i spiochy

Carolq, szarywrobel lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja preferowalam body plus pajacyki, miałam kilka kompletów takich wyjściowych teraz pewno też tak kupie. ;-)
    Ale każda mama preferuje inaczej. ;-)

szarywrobel lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    body z zakładkami na ramionach pajace zapinane na tyłku albo w kroku i rozciągliwe przy szyi moi chłopcy nie mogli leżeć jak zatrzask był choć by z tyłu sama lubie wygode i dzieciom nie zafundowała bym dyskomfortu nawet spodenek jeansowych im nie zakładałam do pół roku tylko wygodny śpich albo takie spodenki ze stópkami.

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baśka86 - no to nieciekawą miałaś przygodę u ginekologa =/ dobrze, że będziesz miała innego. Ja na początku ciąży przeżyłam niemiłą przygodę z jednym ginekologiem, od tamtej pory mam innego i jestem zadowolona.

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej Natalijko :)

Witamy :D

Alicce, no pisz szybciutko :P

• Palinas89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce chłopak? :P

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
‹‹ 847 848 849 850 851 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ